9 Ocak 2015 Cuma

ÇAVDAR TARLASINDA ÇOCUKLAR (J. D. SALİNGER)



ALTINI ÇİZDİKLERİM:

1. Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu telefonla arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir.

2. Ona geri zekalı demenizden nefret ederdi. Zaten bütün geri zekalılar kendilerine geri zekalı denmesinden nefret ederler.

3. Kızların derdi de bu zaten, bir çocuktan hoşlanmışlarsa, ne kadar namussuz bir herif olursa olsun, onda aşağılık duygusu olduğunu söylerler, ama çocuktan hoşlanmamışlarsa eğer, ne kadar iyi bir herif olursa olsun ya da aşağılık duygusu ne kadar fazla olursa olsun, kendini beğenmişin teki, deyiverirler. Akıllı kızlar bile bunu yapıyor.

4. "Olgunlaşmamış insanın özelliği, bir dava uğruna soylu biçimde ölmek istemesidir, olgun insanın özelliği ise bir dava uğruna gösterişsiz bir biçimde yaşamak istemesidir." Wilhelm Stekel

8 yorum:

  1. Okuma listeme aldım, öneriniz için teşekkürler :)
    Bu arada bloğunuzu yeni gördüm ve takibe aldım, sizi de bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücahit Dogan,
      rica ederim. Bloguma hoş geldiniz :-)

      Sil
  2. Blogunuzu yeni gördüm , kitap hakkında ilk izlenimim iyi , okumayı düşünüyorum paylaşımlarınız için tesekkur ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mehmet emin savaş,
      yorumunuz için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. Bende de Mikhail Bakunin ve Peter Kropotkin ile böyle aynı masada oturum muhabbet edebilsem hissi oluşuyor. Onları okudukça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupada Yasam,
      sevdiğimiz yazarları okurken öyle hissediyoruz :-)

      Sil
  4. Salinger'in yayınladığı tek romanıymış. Yayınladığınız notlari okudum. Alip almamakta kararsiz kaldim. Kararimi şimdilik zamana birakacagim:)
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      bu yazıyı yazdığım zamanlar kitap yorumlarını yazmıyordum. Sadece beğendiğim alıntıları yazıyordum. Bu yüzden yorumum yok ama şimdi yazabilirim. Ben kitabı pek beğenmedim. Birçok listede mutlaka okumalısınız, bu yüzyılın en iyilerinden vb. laflar okuduğum için beklentim yükselmişti ama kitap bir ergenin isyanı diye özetleyebileceğim tarzda yazılmış. Bir yerde bu kitap ilk çıktığında gençlerin ahlakını bozduğu için yasaklanmış. O günden sonra çok popüler olmuş ve herkes tarafından okunmuş diye duymuştum. Bana mantıklı geldi.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...