19 Nisan 2015 Pazar

Babil.com'dan İlk Alışverişim

     Normalde kitap alışverişlerimi Kitap Yurdu ve Hepsi Burada'dan yapardım ama son zamanlarda Babil.com sitesini sık sık duydum. Üstelik kitap alanlara hediye olarak baykuşlu kupa verdiklerini duyunca elimdeki kitapları bitirene kadar kitap almama kararımı askıya alıp hemen alışveriş yaptım çünkü hem kupa severim hem baykuş severim, baykuşlu kupaya ise bayılırım.

     Bu sefer kitap almakla kalmayıp kendimi biraz daha şımartmak için kitaplarımı hediye paketi yaptırdım:-)


     Yetmedi kendime bir de not yazdım :-)


     Biraz şizofrenik bir durum gibi görünse de ben çok eğlendim.



     Kitaplarımı genellikle bahar okuma şenliğine uyacak kitaplardan seçtim. İçlerinde hem klasikler hem popüler kitaplar hem de yeni çıkanlar var. Bence güzel bir alışveriş oldu. İsterseniz hangi kitapları ve onları neden aldığımı kısa kısa anlatayım. 


     Şimdiye kadar hiç George Orwell okumadım ama 1984 ve Hayvan Çiftliği kitaplarını tabii ki duydum. Baktım listeme de uyuyorlar, fırsat bu fırsat deyip ikisini de aldım. Bu arada iki kitabın kapağının da çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. Can Yayınları iyi ki beyaz kapaklı tasarımların vazgeçti.


     Bu iki kitabı da son zamanlarda birçok blogda gördüm. İkisi de ilgimi çekti. Zaten oldum olası anı kitaplarını sevmişimdir. Birini psikiyatristler öbürünü bir kadın jinekolog yazınca daha da merak ettim. Zaten yeni kitaplarımdan ilk "Bacak Arasından Türkiye" kitabını okumaya başladım.


     Paulo Coelho "Veronika Ölmek İstiyor, Hac, Piedra Irmağı'nın Kıyısında Oturdum, Ağladım" gibi kitaplarını okuduğum ve sevdiğim bir yazar. Simyacı ise onun en çok bilinen ve ,sanırım, en çok sevilen kitabı. Çocukken Simyacı'yı yarısına kadar okumuştum ama çok hatırlamıyorum. Bu yüzden alıp baştan sona okumak istedim. Aldatmak kitabında iyi bir indirim olunca onu da aldım.


     Aylak Adam Türk edebiyatının klasiklerinden biri. Okumamak olmazdı. Şiiri çok sevmememe rağmen hakkında güzel eleştiriler duyduğum için Cahit Zarifoğlu'ndan Yedi Güzel Adam kitabını da aldım. Kütüphanemde şiir kitapları da olsun. Belki çocuklarım şiir severler :-)


     Bülbülü Öldürmek Pulitzer, Yabancı ise Nobel edebiyat ödüllerini almış iki kitap. Ben de bu klasikleri okumak için daha fazla geç kalmak istemediğimden ikisini de aldım. 

     Evet yeni kitaplarım bunlar. Hepsini çok severek ve isteyerek aldım ve inanıyorum ki severek de okuyacağım.

     Kitaplarımı hafta sonu sipariş ettiğim için bana hediye olarak kupa değil DVD film geldi. Neyse ki izlemediğim Pi'nin Hayatı filmiydi gelen. 


     Kupa alabilmek için hafta içi sipariş vermek gerekiyormuş. Bu kampanya 7 Mayıs'a kadar devam edecekmiş. Ben de mayısta bir kitap siparişi daha veririm diye düşündüm. O kupayı alacağım kaçarı yok.

     Kitaplarım siparişi verdikten 5 gün sonra geldi. Herhangi bir sorun yaşamadım ama o kadar kitap almışken bana, diğer sipariş verenlere gelen, kitap ayracı,kalem, defter, not kağıdı gibi hediyelerin gelmemesine biraz bozuldum. Umarım diğer siparişlerinde bunu telafi ederler. 

     İlk siparişim sonunda Babil.com'dan memnun kaldım. Size de tavsiye ederim. En azından 7 Mayıs'a kadar bir şeyler almayı düşünebilirsiniz çünkü 10 liradan fazla tutan alışverişlerinize hediye veriyorlar ve 44 liradan sonraki alışverişlerinizde kargo ücretsiz. Bir göz atmak isterseniz tıklayabilirsiniz.

10 yorum:

  1. kitap tercihlerin harika !!

    Yabancı, aylak adam gerçekten başarılı kitaplar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı'yı okudum ve sevdim ama henüz Aylak Adam'ı okumadım. Çok merak ettiğim bir kitap.

      Sil
  2. kıtap secımlerın güzel ıyı okumalar arkadaşım bende vedayı okuyorum ama sayın kulının umudu kadar surukleyıcı degıl ama yıne de kulın olduğu ıcın okunabılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülseren Özkursun, Hadi ya. Ben Veda'yı bayılarak okumuştum. Umut'a başlayayım dedim ama ilk sayfaları pek sarmadı. Kitabı tamamen bitirince yorum yaparım ama sanırım ilk hangi kitabını okursan onu daha çok seviyorsun :-)

      Sil
  3. şulecıgım bende umudu elımden bırakamadım ılgınc?bıraz da o andakı ruh halıne bağlı bır kıtaba baslarken aldığın tavır galıba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Demek ki henüz Umut'u okumaya hazır değilim :-)

      Sil
  4. Harika kitaplar almışsın! Hayvan Çiftliği ve Yabancı okuyup bayıldığım kitaplardandır. Bülbülü öldürmek ve 1984 ise kitapligimda okunmayi bekleyenlerden ^^ Zarifoğlu'nun şiirlerini anlamak bazen gerçekten zor olabiliyor.Ben de her kitap aldığımda paketletsem mi diye düşünüp sonra aman zaten çıkarıp atcam diye vazgeciyorum. Aslında bazen kendimizi şımartmaya da hakkımız var değil mi :) ayrıca babil kupalarına hastayım ama hiç kampanya yakalayamadım dolayısıyla bende de yok :( ama dvd güzelmiş^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvan Çiftliği ve Yabancı'yı ben de severek okudum ve ne tesadüf ki 1984 ve Bülbülü Öldürmek benim de okunacaklar listemde :-) Zarifoğlu'nun şiir kitabını okudum ve maalesef pek sevmedim ama ben genellikle şiir kitaplarını sevmem zaten. Baykuşlu kupalara ben de bayıldım ama Babil.com'dan bir alışveriş daha yapmama rağmen yine o kampanyayı yakalayamadım ve kupayı alamadım. İnşallah bir gün kısmet olur.

      Sil
  5. Kitaplarına seçimlerine bayıldım iyi okumalar dilerim hayvan çiftliğini bende okuma listeme ekledim 1984 te iyi ki okumuşım dediklerimden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de Hayvan Çiftliği'ni okudum, 1984'ü henüz okumadım. Hayvan Çiftliği'ni seveceğine eminim. Çok güzel bir kitaptı, ben çok beğenmiştim. Şimdiden sana iyi okumalar diliyorum :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...