1 Nisan 2015 Çarşamba

KUPA KOLEKSİYONUM 1

     Neskafeyi çok sevdiğimden mi bilmem kupaları da oldum olası çok sevmişimdir. Hatta çayı bile ince belli bardaktansa kupadan içmeyi tercih ediyorum. Durum böyle olunca gördüğüm her güzel kupayı almaya başladım. Çevremdeki insanlar da bu tutkumu fark edince doğum günü, yılbaşı, öğretmenler günü gibi özel günlerde bana kupa hediye etmeye başladılar. Kullanamayacağım kadar kupam oldu.

     Bu güzel kupalarımı hem sizinle paylaşmak hem de, Allah korusun, içlerinden biri kırılırsa unutup gitmemek için yazacağım. Bu ilk yazı için 10 tanesini seçtim ama devamı gelecek.


     Sol taraftaki kupa 2008 yılından. Mezuniyet fotoğraflarımı çektirdiğim fotoğrafçının hediyesi. Bu fotoğrafa baktıkça "Hey gidi gençliğim!" diyorum :-) Dile kolay 7 sene geçmiş üstünden.

     Sağ taraftaki ise koleksiyonumun içinde en eskisi. Üniversitenin son yılından beri benimle beraber (2008 yılından beri). Bu kupa aynı zamanda koleksiyon içindeki en büyük olan çünkü üniveristedeyken yurtta kalırdım ve yurtta sıcak su satın alır, içine çayımızı ya da kahvemizi koyar içerdik. Sıcak suyu satın aldığımız için en büyük kupaları kullanırdık ki daha çok su alabilelim. Az cingen (Çingenenin Adana ağzındaki karşılığı) değilmişiz.


     Sol taraftaki kupa babamın işyerinde kullandığı kupaymış. Babam emekli olunca kupasını eve getirdi, ben de kupayı çok beğendiğimden onu kendi evime getirdim :-)

     Sağ taraftaki ise okulumuzdan bir öğrencinin müzik öğretmenine öğretmenler günü hediyesiydi. Ben de kupayı görür görmez çok beğendiğim için öğrenciden nereden aldığını öğrendim ve gidip aynısından kendime aldım. Kulpunun ucu kırıldı ama neyse ki çok fark edilmiyor.


     Bu iki kupa da bana eşim Mustafa'dan hediye. Soldaki Adana'da yemek yediği bir lokantada satılan, Acemi Gönüllüler'in "İnadına İyilik" yazan kupası. Slogana da rengarenk yazılışına da bayıldım. 2 sene içinde Adana'ya tayin isteyeceğiz. O zaman umarım yolum bir şekilde Acemi Gönüllüler ile kesişir. Onlarla çalışmayı çok istiyorum.

     Sağdaki ise comenius projesiyle gittiği Prag'dan hatıra.


     Bu iki kupa da eski ev arkadaşım Esen'in bana hediyeleri. Sol taraftaki sömestrda gittiği İstanbul'dan, sağ taraftaki ise yazın gittiği Almanya'dan hediye. Bu Almanya kupası da içlerinde en uzun olanı. Böyle her gittiği yerden bana hediye alan bir dostum olduğu için çok şanslıyım :-) Aslında bana 2014'e girdiğimiz yılbaşında da bir kupa almıştı ama o diğer yazıya kaldı.


          Bu iki kupayı da ben Trendyol'dan aldım. Tombul şekilleri ve adını aldıkları ülkelerle ilgili çizimlerle ilgimi çektiler.

     Evet, şimdilik bu kadar yeter. Dediğim gibi bir ara diğer kupalarımı da yazarım ama bir kısmı Adana'daki baba evimde olduğundan yazı beklemem lazım.

     Merak ediyorum, siz kupalarımdan en çok hangisini beğendiniz?
   

10 yorum:

  1. ahhh kupa sevdası... kendimi frenliyorum bu hususta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci, aynen ben de. Evde 20'den fazla kupam var. Artık yeni kupa alma isteğimi bastırıyorum. Elimdekiler eskisin, kırılsın, ondan sonra alırım diyorum ama elimdeki kupalara da bir şey olmuyor :-)

      Sil
    2. Merhaba acaba şu tombul kupaları nerden elde ettiniz ulaşabileceğim bir yer var mı ?

      Sil
    3. O kupaları sanırım 2014 yılında Trendyol'dan almıştım ama markasını hatırlamıyorum maalesef :-(

      Sil
  2. Benimde bir çok kupam olmasına karşın evde yar kalmaması ve gizli saklı almalarımdan eşim illallah etmiştir. Kırılmada kırılmıyor yeni er açılsın diye bakıyorum ama yok hepsi sağlam çok güzel bir paylaşım olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs Yağmuru, teşekkür ederim. Bu yazının ikincisini yazacaktım ama fotoğraf çekmeye üşeniyorum.

      Benim de henüz hiç kullanılmamış 4-5 kupam var. elimdekiler kırılsın, azalsın, onları öyle kullanırım. Sonra da yenisini alırım diyorum ama dediğin gibi kırılmıyorlar da :-) Bir süre daha elimdekilerle idare edeceğim.

      Sil
  3. Kupalarınızın hepsi çok tatlı ama en çok mezuniyet fotoğraflı olanı beğendim sadece size özel ve anısı çok güzel 😊 Blogunuzu yeni keşfettim ben de beklerim isterseniz, sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirazkahve, o kupadaki fotoğraf bulaşık makinesinde yıkanmaktan silindi ama yine de o kupaya her baktığımda üniversite yıllarım akşıma geliyor. Yorumunuz için teşekkürler. Bloguma hoş geldiniz ☺☺

      Sil
  4. Kupalardan çok anıları daha güzelmiş 😄. Tombulları çok sevdim. İnadına iyiliği de ama anısı olanlar da ayrı güzel görünüyorlar 😄.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, tombullar birçok insana değişik geliyor ve seviyorlar. evet, eşyalarla ilgili anımız olunca daha kıymetli oluyorlar. :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...