30 Mayıs 2015 Cumartesi

Yurtiçi Kargo Rezaleti ve Güzel bir Sürpriz


6. sınıftaki iki öğrencim okulda yaptığım bir yarışmada birinci olunca onlara hediye vermek istedim. İstedikleri bir şeyi alsınlar diye 5 hediye seçeneği sundum. İlk önce ödül olarak ders içi katılım notlarının 100 olmasını istediler(İkisi de çalışkan çocuklar ve notlarını zaten 100 verecektim). Bunu yapamayacağımı söyleyince roman istediler. Ben de Kitap Yurdu sitesinden 2 kitap siparişi verdim. Cumartesi günü verdiğim sipariş pazartesi sabahı Midyat’a ulaşmıştı. İstanbul’dan Midyat’a 2 günde gelen kargo Yurtiçi Kargo ile şubeden evime 2,5 günde gelebildi.
Kargoyu Çarşamba günü aldığım için kargo hareketlerinde sadece “Teslim edildi.” Yazısı yazıyor. Keşke önceden bir sayfa görüntüsü alsaydım. Pazartesi günü gelen kargo o gün dağıtıma çıkıyor ama bana yoğunluktan sıra gelmeyince şubeye geri gidiyor. Kargocular cumartesi günü yarım gün çalıştıklarından cumartesi, Pazar ve pazartesi günü biriken kargoları bir günde bitiremiyorlar. Bu daha önce de başıma gelmişti. O yüzden sorun yapmadım. Aynı kargo Salı günü yine dağıtıma çıkıp yoğunluktan dolayı yine bana teslim edilemeyip şubeye gidince sinirlendim. Çarşamba günü oldu. Dersim 15.00’te başlayacaktı. O saate kadar kargo yine ortada yoktu. Sonra ben okula gittim, nihayet 17.30’da kargo evimize teşrif edebilmiş. Ah keşke ben evdeyken gelselerdi de arkadaşlara güzel bir konuşma yapabilseydim.
Sonuç olarak İstanbul’dan Midyat’a 2 günde gelen kargonun şubeden evimize gelmesi 2,5 gün sürdü ki şubeyle evimizin arası abartmıyorum 10 dakika. Keşke açık açık “Biz kargonuzu getirmeyeceğiz.” deselerdi de ben gidip alsaydım.
Eve geldiğimde iki paketin birden geldiğini görünce şaşırdım( Sanırım iki kargoyu birleştirip öyle getirdiler. İki kere gitmeyelim diye düşünüp ikinci kargoyu beklediklerini düşünüyorum. Yoksa bu kadar gecikmenin başka hiçbir açıklaması olamaz). Önce eşimin bir şeyler aldığını düşündüm ama o almadığını söyledi. Sonra paketin üstünden Bumerang yazısını görünce bütün kargo stresini unuttum ve sevinç çığlığı attım. Bumerang’ın İnstagram sayfasında en sevdiğimiz Zülfü Livaneli kitabı sorulmuştu. Ben de Leyla’nın Evi demiş ve kısa bir yorum yapmıştım. Sonuç olarak Zülfü Livaneli’nin son kitabı Konstantiniyye Oteli’ni kazanan 10 kişiden biri de ben oldum. Sağ olsunlar sadece kitabı değil, iki kutu keçeli kalemi, iki blogger çıkartmasını ve bir de güzel not defterini göndermişler. Blogum için çekiliş yapıp 3 arkadaşa hediye gönderdikten 1 hafta sonra bu hediyeler gelince ne kadar verirsen o kadar alırsın diye düşündüm :-)



Çocuklar için seçtiğim kitabı ve başıma gelenleri de bir sonraki yazımda anlatayım artık. Takipte kalın. Görüşmek üzere. 

16 yorum:

  1. güle güle kullan hediyelerini bu yarışmayı kaçırmıştım ben üzülmüştüm neyse ki yabancıya gitmemiş :)) bu arada yurtiç kargo deyince zıplıyor sinirlerim. Nefret ettim o kargo şirketinden nefret.. Allah bizim yardımcımız olsun diyelim yapacak birşey yok canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :-) Evet, internette ben de Yurtiçi Kargo için yapılan olumsuz yorumları okuyordum ama bulunduğum yerdeki şubesi o kadar kötü değildi. Bu son olaydan sonra bir daha onları tercih etmeyeceğim. En iyisi Mng Kargo.

      Sil
  2. Şulecim biraz da elemanlarla ilgili:(( ben de MNG den uzak duranlardanım iki kez yayın yapmıştım. bir kez bile sağlam ürün teslim etmediler ana.(tam dört kez) sadece bir ahşap olduğu için tamir edebildik:( Ben de bir sürat bir de yurtiçinden memnunum .dilimi ısırayım aman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında yere göre, o şubede çalışanların performansına göre değişiyor. Ben Midyat'ta Yurtiçi ve Mng Kargo'dan memnundum, şimdi sadece Mng'yi tercih ediyorum. Sürat Kargo da burada en kötü çalışan kargo :-)

      Sil
  3. Yurtiçi kargoyla ben de aynı şeyi yaşadım. Antalyadan kargom gelecekti, iki günde ıspartaya geldi. Ancak Isparta içinde tam 8gün boyunca getiremediler. Defalarca aradım, gelip alacağım şubeye dedim. Ancak gittiğimde dağıtıma çıktığını eve bırakacaklarını söylediler. Eve gittim yine gelmedi. Ertesi gün babamı gönderdim, tekrar dağıtıma çıktı demişler, babam da şubede bekledi dağıtımdan dönünce alıp geldi. Isparta da avuç içi kadar bir yer. 14 gün sürdü toplamda.Geçen gün yine aynı yerden kargo gelecekti. Çarşamba akşam sipariş verdim, cuma öğlen geldi. Bazen salaklıkları mı tutuyor nedir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım umursamıyorlar ve iyi eleman çalıştırmıyorlar. Biz de internetten bir alışveriş yaptık. Kargo hareketlerine baktık, alıcı şubeden alacaktır yazmışlar ama eve gelmediler. Eve kağıt da bırakmadılar, İnternete bakmasak kargonun geldiğini görmeyeceğiz. Ertesi gün gittim kargonun üstüne şubeden alınacak yazılmış ama kim yazmış neden yazmış belli değil. Ben de kargomu aldım, eve geldim. Bir daha mecbur kalmadıkça onlarla muhattap olmayı düşünmüyorum.

      Sil
  4. Bazen sorumsuz elemanlar sıkıntı oluyor.Özellikle ptt kargo çok sıkıntılı bu konularda.Ama sonucu iyi olmuş,sevindirici bir haber.İyi günlerde okuyun:)

    YanıtlaSil
  5. bende daha gecen hafta yazdım blogumda yurtici kargo isyanımı valla göresi gozum yok kendilerini ve logolarını :) iyi okumalar kitap şahane simdiden soyleyim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mecbur olmadıkça kendileriyle çalışmayı düşünmüyorum. Zülfü Livaneli kitaplarını her zaman sevmişimdir. Eminim bu da dediğiniz gibi güzeldir. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  6. çok tatlı bişi olmuş yaaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Keşke hep böyle sürprizler yaşasam :-)

      Sil
  7. Rezalet ve yurtiçi kargo kelimelerini bir arada görünce damladım hemen yazına Şule abla :D Nedir bu kargodan çektiklerimiz yahu? Bir kere bile 'gün içerisinde' teslim edileceğini yazdıkları kargomu gün içinde teslim alamadım :D Gerçi ptt kargo kadar kötü olamaz herhalde... Kargo konusunda çok dertliyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, Türkiye'de işini çok iyi yapan bir kargo yok ama bence en rezili Yurtiçi. eğer başka çarem yoksa kendilerini tercih ediyorum yoksa önlerinden bile geçmiyorum.

      Sil
  8. https://youtu.be/ZduMl3vze3o midyat gezi ve tanıtım videosu için tıklayınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. midyat gezi ve tanıtım videomuz için burayı tıklayınız,
      Midyat'ta dört sene yaşadım ve orayı çok sevdim. Artık başka bir yerde yaşasam da Midyat'ı hep sevgiyle anacağım. Umarım bir gün tekrar gitmek nasip olur.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...