24 Haziran 2015 Çarşamba

MAYIS AYI KİTAP ALIŞVERİŞİM

     Herkese merhaba. Okumadığım kitaplar kitaplığımda 3 rafı kapladığı için onları bitirinceye kadar kitap almak istemiyordum ama kitap siteleri benim bu kararımı duymuş gibi arka arkaya indirim yapınca dayanamadım Kitap Yurdu’ndan bir kitap alışverişi yaptım. Aldığım kitaplar bunlar:


Stefan Zweig – Satranç ve Paul Lafargue - Tembellik Hakkı: Bu iki kitabı birçok blogda gördüm. Eleştirilerin çoğu olumluydu. Fiyatları da uygun olunca (Biri 4.90 diğeri 4.20 liraydı) ikisini de aldım. Duyduğuma göre Kırmızı Kedi Yayınları’nın klasikler serisinin bütün kitapları güzelmiş. Belki bütün seriyi alırım.

Jose Saramago - Çatıdaki Pencere: Daha önce hiç okumadığım bir yazar. Bu kitabı bir arkadaşım tavsiye etmişti. Umarım arkadaşımın dediği kadar güzel bir kitaptır.

Vedat Türkali – Fatmagül’ün Suçu Ne: Kırmızı Kedi Yayınları’ndan 3 kitap alınca bu kitabı hediye ettiler. Dizisini düzenli olarak takip ederdim, bakalım kitabı nasılmış?



Fethi Naci – Yüzyılın 100 Türk Romanı: Bir Türkçe öğretmeni olarak bu kitabın kitaplığımda bulunması gerektiğini düşündüm. Okuduğum kitapların eleştirilerine bakarım. Okumadığım kitapları da yavaş yavaş tamamlarım. Bazen hangi kitabı alacağımı şaşırıyorum. Alacağım kitapları bu kitaptan seçebilirim.

Ahmed Arif’ten Leyla Erbil’e Mektuplar: Mektuplardan oluşan kitapları seviyorum. Hele ki bu mektuplar bir yazardan başka bir yazara aşkla yazılmışsa o kitabı zevkle okurum diye düşünüyorum.

Bu kitaplar da Doğan Kitap’ın 5 liralık kampanyasından seçildi:


Emrah Güler - Lost Başucu Kitabı: İlk 3 sezonunu izlediğim, milletin “Lost çok bozdu.” Yorumlarından sonra soğuduğum ve bir türlü bitiremediğim dizinin kitabı. Bu yaz üşenmeyip diziyi bitirebilirsem sonrasında da kitabı okuyacağım.

Nilgün Belgün – Hayat Sen Benimsin: Ünlü insanların hayatlarını okumayı seviyorum. Nilgün Belgün’e çok büyük bir hayranlığım olmasa da bu nedenden bir de kitap 5 lira olduğu için bunu da aldım.

Nilüfer – Hepsi Bu: Yukarıdaki kitap için yazdığım her şey bu kitap için de geçerli.

Kerime Nadir – Hıçkırık: Daha önce hiç Kerime Nadir okumadım. Tabii Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Kartal Tibet’in başrollerini oynadığı filmini izlemiştim ama kitabını da okumak istedim.

Ayşe Arman – Gezi’nin Güzel İnsanları: Kitap Ayşe Arman’ın Gezi’yle ilgili kişilerle yaptığı röportajlardan oluşuyor. O günlere dair kitaplığımda bir hatıra kalmasını istedim.

Yılmaz Erdoğan – Kelebeğin Rüyası: Kelebeğin Rüyası filminin senaryosu. Henüz filmi izlemediğim için kitabı, filmi izledikten sonra okumayı düşünüyorum.


     Kitap Yurdu kitapların yanında bu ayraçlardan 2 adet yollamış. Kargo Berat Kandili’nin olduğu gün gelmişti. Ben de herhalde dua göndermişler dedim meğer Kebikeç duası diye bir şey varmış. Eskiden el yazması eserlerin kapağına yazılırmış. Böylelikle kitapların böceklerden ve güvelerden korunduğuna inanılırmış. Kitap Yurdu da bu duayı kitap ayracı olarak hazırlamış. Böyle bir duadan haberim yoktu ama hem duadan hem de Kitap Yurdu’nun böyle ince bir düşünceyle bu duayı ayraç olarak hazırlamasından çok hoşlandım. Güzel bir sürpriz oldu.


     Bu alışverişimde bu kitapları aldım. Aralarında okuduklarınız varsa lütfen yorum yazın. Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 

10 yorum:

  1. evde bir sürü kitap var ama okuyan yok =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç kitap almasam bile evdeki kitaplar 2 sene yeter bana. Ben okuyorum aslında ama alma hızımla yarışacak kadar hızlı okuyamıyorum :-(

      Sil
  2. Kırmızı Kedi'nin tüm klasiklerini aldım ve iyi ki Kırmızı Kedi var diyorum bayılıyorum çıkardığı kitaplara ve çevirmenlerine!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ben de diğer kitaplarına şans vereyim. Hiçbirini okumadığım için kitaplar hakkında yorum yapamam ama kapaklarının güzelliği ve fiyatlarının uygun oluşuyla takdirimi kazandı bile.

      Sil
  3. sulecıgım kıtaplar harıka!ıyı okumalar eger elınde okuyup da bır kanara attığın kıtapların varsa bana gonderır mısın?malum damlanın masraflarından yenı kıtap alamıyorum sevgiyle kal!degerlı dostum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kitaplarımın büyük çoğunluğu annemin evinde. Bu yaz taşınacağız ve kitaplarımı yanıma alacağım. Ancak eylül gibi kitaplarımı ayıklayıp bazılarını dağıtacağım. O zaman haberin olur zaten.

      Sil
  4. Keyifli okumalar dilerim.Ben de aynı şekilde bir kitap kulesi var ve ben de kitap diyetindeyim.Şimdi onalrı bitirmeye çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. O zaman ikimiz de çok kitap okuyalım ki bir an önce yeni kitaplar alabilelim. Kitap almak da en az kitap okumak kadar zevkli çünkü :-)

      Sil
  5. heeey bravo vallaaaa.

    bak şimdi.

    vedat türkali.
    tembellik hakkı.
    fethi nacinin kitabı.

    bu üçünü okudum.
    üçü de çok iyi.
    türkalinin, bir gün tek başına. mutlaka oku. edebiyatımızın en iyi bikaç romanından biri yaa :) tembellik hakklı çok ilginç. fethi nacinin ki başucu kitabı. saramago halen okumadım ama portekizin devi o :)

    oleeey yaşasın kitaplar.

    ahmet arif de ne aşıkmış ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Gün Tek Başına kitabını duymuştum. Aklımda olsun, onu da okuyayım. Bu yazarlar ve şairlerin aşkına bayılıyorum ben. Sevdiler mi tam seviyorlar ve bunu çok güzel ifade ediyorlar. Okumadıysan Victor Hugo'dan Nişanlıya Mektuplar kitabını tavsiye ederim. Hayatımda okuduğum en romantik kitaplardan biriydi. Sonra da Kafka'dan Milena'ya Mektuplar'ı okumak istiyorum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...