31 Temmuz 2015 Cuma

BU ARALAR BEN #1

     Herkese merhaba. Bloga uzun zamandır yazamıyorum. Tam olarak 12 gündür. Belki bazılarınız için çok uzun bir süre değil ama ben bu sürede yazamadığım için ciddi olarak rahatsız oldum. Ayda en az 10 yazı yazmalıyım bloguma yoksa rahatsız oluyorum.

     İki aylık tatilimin bir ayı bugün itibariyle bitti. Bu bir ayı bir haftalık Karadeniz turu (Blogda bu yazıyı gün be gün yazmak istiyorum ama ne zaman yazarım bilmiyorum.) ,bir haftalık Konya ziyareti ve iki haftalık evde vakit geçirme şeklinde değerlendirdim.

     Yaz tatili dolayısıyla eşimin ailesinin evinde kalıyoruz. Adana’ya tayinimiz çıktığı için burada bir ev tuttuk ama tadilat ve boya işleri olduğu için ancak bir hafta sonra taşınabileceğiz. Yeni eşya alma, taşınma, yerleşme derken zor ve yorucu günler beni bekliyor. Sanırım eylül ayına kadar rahat edemeyeceğim.


     Üşümekten nefret eden ve yaz mevsimine bayılan ben son birkaç yıldır Adana’nın sıcağına dayanamıyorum. Bu sene geçti ama bir aksilik çıkmazsa seneye kesinlikle bir yaylaya gitmek istiyorum. Temmuz-ağustos aylarında Adana’da yaşanmıyor. Bazen sıcaktan çatlayacakmışım gibi hissediyorum.

     Havalar bu kadar sıcak olunca evde yaptığım tek şey yatmak ve telefonla uğraşmak oluyor. Ne kitap okuyabiliyorum ne film/dizi izleyebiliyorum ne de bloguma yazı yazabiliyorum. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor ama ileride bu boş zamanlarımı arayacağımı bildiğimden yavaş yavaş bu tembellikten çıkmaya çalışacağım. Bir de gündüzleri uyuyup geceleri uyanık olmaya karar verdim. Geceleri hem biraz daha serin oluyor hem de herkes uyuduğu için daha sessiz. Bu da zamanı daha verimli kullanmamı sağlıyor.

     Şu an bloga yazılmayı bekleyen yaklaşık 30 konu var ama bende onları yazacak konsantrasyon yok. Bu yüzden eski tempoma dönebilmek için küçük adımlarla ilerlemeye karar verdim. Öncelikle birikmiş birkaç mim var, onları yazacağım (Mim cevaplamak bana kolay geliyor). Sonra da eski tempoma kavuşup birikmiş konularımı yazmayı hedefliyorum.

     Geçen ay 8 kitap okuyan ben bu ay tamamen boş olmama rağmen işte bu sıcaklar yüzünden ancak 3 kitap okuyabildim. Bugün gece 12 olmadan bir kitap daha bitirebilmek için uğraşacağım. En azından haftada bir kitap okudum diyebilmek istiyorum. Okuduğum kitapların yorumları önümüzdeki günlerde blogda olacak.


     Bu arada duymuşsunuzdur geçen gece Adana’da 5.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. Ben neyse ki o saatte uyanıktım. Çekyatta yatarken deprem başladı. “Ne oluyor? Deprem mi bu?” diye düşünüp dışarı çıkana kadar sarsıntı geçti. Çok kısa sürdüğü için korkmadım ama depremden sonra normalde sıcaktan kavrulan şehrimde bir de şimşek çakı şiddetli bir yağmur bastırınca o zaman tırstım işte. Kıyamet senaryolu bir filmdeymiş gibi hissettim kendimi. Bu korkuyla 3’e kadar uyuyamadım. Umarım bir daha uzuuuunnnnn bir süre bir anormal bir durumla karşılaşmayız.

     Aslında daha yazılacak çok şey var ama artık bloga çok uzun yazılar yazmamaya karar verdiğim için burada kesiyorum. Önümüzdeki günlerde yeni yazılarımda burada olacağım zaten. Daha çok gevezelik ederiz J Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 

6 yorum:

  1. geçmiş olsun ya. fırtına elektrik kesintisi de olmuş off.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet, korkutucu bir gündü ama neyse ki geçti.

      Sil
  2. 5. Saniyeden bir sey olmaz hadi naz yapmayin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya niye bozuyorsun beni. Ben mağdur edebiyatı yapacaktım :-)

      Sil
  3. Geçmiş olsun, 5 snden birşey olmaz deme yaşayınca anlık korkuyor insan. Blog paylaşımınıza ara vermişsiniz merak etmeyin sanırım şu an çoğu blogger tatilde,yorum yazanlar azaldı. yeni yazılarınızı bekleriz. Sağlıcakla kalın..

    arslanyusuf.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet, yaz gelince blog aleminin eski halinden pek eser kalmadı. Yazılar, tıklanmalar ve yorumlar azaldı ama umarım eylül ayıyla birlikte eski tempomuza döneriz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...