7 Ağustos 2015 Cuma

HAKKIMDA BİLMEDİĞİNİZ 11 ŞEY

     Herkese merhaba. Yeni bir mim ile karşınızdayım. Lafı hiç uzatmadan hemen soruları cevaplamaya geçiyorum.

1.Elinizde sihirli değneğiniz olsa neyi veya neleri değiştirmek isterdiniz?
İnsanların karakterini değiştirmek isterdim. İçlerindeki bütün kötülüğü almak isterdim. İşte o zaman dünya yaşanılacak bir yer olurdu.

2.Mesleğinizi değiştirseydiniz, hangi meslek dalını seçerdiniz veya ne olmak isterdiniz?
Çok sevilen, çok okunan ve yeni kitabı heyecanla beklenen bir yazar olsaydım ne güzel olurdu. Hayali bile bu kadar güzelse gerçeğini yaşamak nasıl bir histir acaba?

3.Bir gün boyunca aç kaldınız. En çok ne yemek isterdiniz?
Bir gün boyunca aç kalmama gerek yok. Birkaç saat bile aç kalsam canım hemen tatlı bir şey istiyor. Çikolata, çikolatalı veya sütlü bir tatlı yemek isterdim.


4.Bir dalga olsaydınız nereye vururdunuz?
Yurt dışında en çok görmek istediğim ülke İtalya. Bu yüzden İtalya’da bir sahile vurmak isterdim. Mesela Portofino sahili olabilir.

5.Issız bir adada yanınıza alacağınız 3 kişi?
Eşim Mustafa yeterli, başkasına ihtiyacım yok J

6.En çok görmek istediğiniz şehir veya ülke?
Türkiye’de Karadeniz’i görmeyi çok istiyordum. Çok şükür bu sene bir Karadeniz turuyla merak ettiğim her yeri gezdim. Şu an en çok merak ettiğim yer Kapadokya bölgesi. Oraya da bahar aylarında gitmek istiyorum. Yurt dışı olarak da İtalya ve İrlanda’yı merak ediyorum.

7.Asla giymem dediğiniz renk hangisi?
Çok cırtlak ( Biz Adana’da böyle deriz ama acaba siz okuyucular ne dediğimi anladınız mı J  Yani çok parlak, fosforlu demek istiyorum) renkler tercih etmiyorum. Bir de leopar deseninden nefret ediyorum. Şimdiye kadar hiç giymedim, büyük ihtimalle bundan sonra da giymem.

8.Bayramda ne yapacaksınız?
Anlaşılan bu mimi cevaplandırmak için geç kalmışım. Bayram bizim iki haftalık gezimizin sonuna denk geldiği için içimden hiçbir şey yapmak gelmedi. Aile ziyaretlerini bile minimum düzeyde tuttum. Eşimin ailesinin evinde vakit geçirdik.

9.Ölmeden önce yapılacaklar listesine eklediğiniz 3 şey?
1. 30 kilo vermek
2.İkinci üniversiteyi okumak
3.Bir kitap yazmak
4.Yurt dışına çıkmak (İçlerinden birini eleyemedim, kusura bakmayın)

10.Bir uçurumun kenarındasınız. Tam atlayacaksınız o an aklınıza bir şey geldi. O gelen şey nedir?
Öncelikle ben hayatı çok seviyorum ve kendimi öldürebilecek kadar cesur değilim. Hadi diyelim bir bunalım anında intihar etmeye karar verdim. Hiç öyle uçuruma çıkıp da kendimi atamam çünkü yere düştüğümde canım çok acır L Ben bir avuç ilaç içip uyur gibi ölmeyi tercih ederdim. Beni bu durumdan ölürsem ailemin çok üzüleceği düşüncesi vazgeçirirdi.

11.Yerde 50 TL bulsanız ne yaparsınız?
Etrafıma bakınırım, kim düşürmüş diye. Ortalıkta kimse görünmüyorsa cebime atar ve harcarım J

     İsteyen herkesi bu mimi cevaplandırmaya davet ediyorum. Şimdiye kadar bütün mimlerimde beni kırmayıp yazan iki arkadaşımı mimleyeceğim:
   Sebo’nun Günlüğü                                   Maydanoz

     Ama dediğim gibi isteyen herkes yapsın ki birbirimizi daha yakından tanıyalım J Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 

6 yorum:

  1. Artık evime, sevgili internetime ve bloguma kavuştuğuma göre en kisa surede cevaplayacagim. Sevdim bu mimi! ;)
    Bu arada kitap yazma konusunda görüyorum ki bayagi ciddisin. Eğer bir gün yazarsan ilk bana okut, zamanında bir yayınevi için yayon danışmanlığı yapmıştım, hemen yorumlarım. ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de en kısa zamanda mim cevabını ve yazılarını merak ediyorum. Sende hikayeler birikmiştir şimdi. Yazılarını özledim, yaz da okuyalım.

      Evet, kitap yazma konusunda ciddiyim ama ne zaman basılacak bir eser ortaya çıkarabilirim bilmiyorum. En az 1-2 sene sürer. Sana ya da başka birine okutabileceğimi sanmıyorum çünkü utanırım :-) Ancak kitap basılır o zaman herkese duyurur haber veririm ama öncesinde kimseye okutamam sanırım. Saçma ama öyle.

      Sen Elma Yayın evi için çalışmıştın değil mi? Ben de bir yayın evi için çalışmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. İnternetten başvuru mu yapayım ne yapayım? Bir akıl ver.

      Sil
  2. Internetten gönüllü danışman olarak calisabiliyorsun bir ucret ödenmiyor ama çok güzel kitapları daha basılmadan okuma fırsatı yakaliyorsun. Elma Yayinevi'nin böyle güzel bir çalışması var diğerlerinde karşılaşmadım. Sen de bir şansını dene bence. Bakarsin danışman olduğun yayinevi kitabi basar.
    Kitabı da sen ne zaman evet hazirim al oku dersen ne zaman okurum artık. Israr etmiyorum. Ama insallah en kisa zamanda istediğin satırlar dilinin ucuna kalbinin köşesine ilişir ve hemencecik bitirirsin. Benim yazmaya hic cesaretim yok maalesef :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerin için teşekkürler. Ben de bir başyapıt ortaya çıkaracağımı hiç sanmıyorum ama son zamanlarda o kadar kötü kitap okudum ki ben de bu kadar yazabilirim diyorum. Çok satmasına da gerek yok, elimde basılmış bir kitabımın olması fikri heyecanlandırıyor beni.

      O zaman ben elma Yayın evinin bir sitesine bakayım. Sen hâlâ danışmanlık yapmaya devam ediyor musun?

      Sil
  3. Hayır maalesef devam etmiyorum. En son 2011 yılında bir kitaba rapor gönderdim sonraki gelen emailleri gormedigim için kitap gonderimi durdu. Benden kaynakliydi. Ama sen rahatça yapabilirsin. Sonucu haberdar edersin. Tanıtım kismina bir meziyet daha eklenecek desene ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...