28 Ağustos 2015 Cuma

İLK KEZ BÖYLE DOLANDIRILDIM

     Ülkemiz maalesef çok iyi dolandırıcılar barındırıyor. Şimdiye kadar büyük bir şans eseri onlarla karşılaşmamıştım ama artık daha fazla kaçamadım. Mağdur oldum a dostlar :-( 

     20 Ağustos Perşembe günü eşimle Migros’a gittik. Evdeki eksikleri alacaktık. Eşimin engelli ağabeyi için tüy dökücü krem lazımdı. Eşime alması için Veet kremlerinin olduğu yeri işaret ettim, ben de kendim için birkaç ürün aldım. Sonra aldıklarımızın parasını ödedik ve evimize geldik.

veet tüy dökücü krem

     Bu arada Migros evimize bayağı uzak bir alışveriş merkezinin içinde. Biz de hem biraz dolaşmış oluruz hem de diğer ihtiyaçlarımızı hallederiz diye oraya gitmiştik.

     Neyse eve geldik, poşetin içindekileri boşaltıyorum. Veet’i elime alınca çok hafif geldi. Kutuyu açtım baktım ki ne göreyim! İçinde kullanılmış ve bitirilmiş bir tüp duruyor. Şoke oldum. İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum ve bir insanın bunu yapabileceğini kırk yıl düşünsem aklıma getiremezdim. Adamın ya da kadının biri evde kullanıp bitirdiği kremi markete getirmiş. Kutunun içinden yenisini almış ve kimse anlamasın diye bitik tüpü kutunun içine koymuş L Güler misin ağlar mısın? Migros bize uzak olduğu için ve belki görevliler bize inanmaz diye Migros’a tekrar gitmedik. Böylece 20 küsur liramız uçtu gitti.


dolandırıldım

     “Dolandırıldım dediğin bu muydu? 20 lira için mi bunu yazdın?” demeyin arkadaşlar. İnsan böyle boş yere para kaybedince 5 lira da olsa üzülüyor ve buna neden olan kişiye için için kızıyor.

     Ben bundan sonra bütün kremlerin kutusunu açıp, içi dolu mu diye bakmaz mıyım? Bakarım. Size de aynısını yapmanızı öneriyorum. Bu ülkede kandırılmamak için gözünüzü 4 değil 44 açmanız gerekiyor. Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere.    

26 yorum:

  1. şok oldum gercekten bir insan evladı bunu nasıl yapar nasıl içi el verir aklım almıyor bir tüp veet krememi kaldılar anlamadım gitti Allah beterinden korusun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Umarım daha kötüleriyle karşılaşmayız hiçbirimiz.

      Sil
  2. Allah akıl fikir versin ne saçma bir durum ve düpedüz hırsızlık

    YanıtlaSil
  3. yok artık... ben de kontrol etmeden almam artık.. paylaşıma teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Ben yandım başkaları yanmasın dedim :-)

      Sil
  4. Amanın! Yooo iyi ki de yazdın sıkılan deodorantlardan sonra bu da olmuş hiç şaşırmadım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık ben de hiçbir şeye şaşırmam diyordum ama ülkemiz sürprizlerle dolu :-)

      Sil
  5. gerçekten çok oldum insan taşımaya üşenir ya :)

    YanıtlaSil
  6. Yuh hatta ohaa şok oldum, ne biçim insan bunlar ya. Bundan sonra hep dikkat ederim vallahi amanınn çok şaşırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kutuyu açtığımda ne kadar şaşırdığımı tahmin edersiniz. Bundan sonra ben de daha dikkatli olacağım.

      Sil
  7. ınanılmaz bır sey!ınsanlar bu kadar dustu mu?

    YanıtlaSil
  8. Her ürüne ayrı bir barkod koymaları gerekli. O zaman bunu yapan yeni ürünü kasadan geçirmeden dışarı çıkaramamış olmalı. Pis bir şaka gibi sanki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım evdeki bitmiş tüpü getirmiş, kutudan yeni tüpü çantasına atıp bitmiş tüpü kutunun içine koymuşlar. Ben öyle tahmin ediyorum.

      Sil
  9. İnanmıyorum yaaa... :(
    Bu tür insanlarla aynı gezegen üstünde yaşamak istemiyorum bir saniye daha...
    Ya olayın kendisi çok feci 20 liradan da geçtim hadi...
    Düşünsene bunu yapan kişi geceleri yatıp tatlı tatlı rüyalar görüyor olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de alışkanlık haline getirmiştir. Bizim duyup şoke olduğumuz hırsızlık olaylarını günlük iş gibi yapanlar var maalesef.

      Sil
  10. Hipermarkette 14 saniyede büyük boy bavulu kaşla göz arasında çalmışlardı. Hiç şaşırmadım! Gerçekten ar damarı çatlamış insanlarin. Gecmis olsun canim, bize de ders olur bu olay. Artık aldığımız ürünleri incelemeden kasaya gitmemis olacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desene ucuz kurtulmuşum gene :-) bu durum bana da ders oldu. bundan sonra hepimiz daha dikkatli olalım, hırsızlara prim vermeyelim.

      Sil
  11. şaka gibi yahu. tüy dökücü krem çalınır mı be?! en başta yemek, su, barınma gibi birincil bir ihtiyaç değil zaten bu. tüylerini almayıversin parası yoksa ki bunu bilinçli olarak "doğal kalmak istiyorum" deyip yapanlar var. tüy dökücü kremi çalmak nedir arkadaş :/

    YanıtlaSil
  12. Biz ülke olarak ne duruma geldik ablam :( eskiden kapılar açık bırakılırmış birbirlerine o kadar güvenilirmiş.Şimdi bu gibi durumlar yüzünden en ufak bir şeyi kontrol eder hale geldik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef o dediğin günler çok geride kaldı. Artık gözünü dört açıp kimseye güvenmemelisin :-(

      Sil
  13. Oha şok oldum şaka gibi! Kim koymuş onu Allah aşkına hangi kafa :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...