7 Ağustos 2015 Cuma

TEMMUZ AYINDA OKUDUKLARIM (2015)

     Birçok insanın aksine ben yazın kitap okuyamıyorum. Boş vaktim bol ve canım sıkılıyor ama hava o kadar sıcak ki içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Utanarak söylüyorum geçen sene temmuz ve ağustos aylarında yani iki ayda sadece iki kitap okumuştum L Bu seneki performansım geçen seneye göre bilmem kaç artmış olsa da umarım ağustos ayı okuma bakımından daha verimli geçer çünkü temmuz ayında toplam dört kitap okudum( Her hafta bir kitap bitirmişim diye avutuyorum kendimi).

     Maalesef temmuz ayında okuduğum kitaplar sayı ve kalite bakımından haziran ayında okuduklarımın yanına yaklaşamadı( Haziran ayında okuduğum kitaplar için tıklayınız). Bakalım bu ay neler okumuşum:

1.Can Dündar – Yıldızlar: Bu kitabı Can Yayınlarının 5 liralık kitap kampanyasından aldım. Can Dündar’ı okumayı seviyorum. Ünlü insanların hayatlarını okumayı da seviyorum. Bu yüzden Can Dündar’ın ünlülerle yaptığı röportajlardan oluşan bu kitabı da sevdim. Tabii çok bir şey beklememek gerekiyor. Biraz nostalji (Kitabın ilk baskısı 2004 yılı) biraz da kitaplığımda dursun, ileride açar bakarım, hatıra olur niyetiyle aldım, okudum. Beklentimi karşıladı. Birkaç saatte bitirebileceğiniz, kolay okunan bir kitap.

2.David Gilmour - Film Kulübü: İsmi ve arka kapak yazısı nedeniyle bu kitapla ilgili beklentilerim çok yüksekti ama sonuç koca bir hayal kırıklığı. Ben sayfalarca baba ve oğlun film sohbetlerini okuyacağımı sanarken ergen bir gencin bunalımlarını okudum. Hayır, kitap bir gencin kişiliğini bulma sürecini, olgunlaşma hikâyesini hakkıyla anlatsa gene okunur ama kitabın o kısmı da sıkıntılı. Bir de kitabın sonunda büyük bir olay, bir duygusal sahne beklerken kitap öylece bitiyor. Acaba beklentilerim yüksekti, bu yüzden mi kitabı beğenemedim diyorum ama internette kitapla ilgili yorumların çoğu olumsuz.

     Kitapla ilgili yorumlarımın bu kadar olumsuz olmasının nedenlerinden biri de kitabın sayfalarının eksik olması. Kitap 26. sayfadan 45. sayfaya atlıyor, aradaki bölümler yok. Tam karakterleri tanıyacağım, hikâyenin içine gireceğim 20 sayfalık bir boşlukla karşılaştım ve çok sinirlendim. Bu konuyla ilgili Domingo Yayınevine bir mail atacaktım ama unuttum gitti. Bu yazıyı bitirince mail göndereceğim. Bakalım müşteri memnuniyeti konusunda nasıllar?

ayça şen kalın kitap

3.Ayça Şen – Kalın Kitap: Real’de indirim reyonunda gördüm Kalın Kitap’ı ve 8 liraya aldım (Bunu özellikle yazıyorum ki bu kitabı almayı düşünen varsa internetten pahalıya almasın). Ayça Şen ismini duyduğum bir radyocu ama hiç dinlememiştim. İndirimde olunca bir şans verip denemek istedim ama maalesef çok beğenmedim.

     Kitap Ayça Şen’in Radikal gazetesinde yazdığı köşe yazılarından oluşuyor. Aralarında bazı güzel yazılar olsa da kitabın geneli vasattı. Kitabı okurken “Bu yazıyı ben de yazabilirdim. Hatta birçok kişi bu kadar yazabilir.” diye düşündüm ama işte biz yazsak yayımlayacak yayınevi bulamayız, ünlü biri yazınca kitap üçüncü baskısını yapar :-)

dicle keskinoğlu beşikte durduğu gibi durmuyor.

4.Dicle Keskinoğlu – Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor: Bu kitabı da A-101’den 4 liraya aldım (Uzun bir süre kitap almamaya karar verdiğim için eğer indirimde kitap yakalarsam alıyorum yoksa almıyorum). İki çocuk annesi yazar kendi annelik tecrübelerini anlatmış kitapta. Dergilerde ve gazetelerde yazdığı yazıları toplamış. Bebek bakımıyla ilgili bilgiler değil de yazarın tecrübeleri anlatılıyor kitapta. Bir şey öğrenmek için değil anneliğin nasıl bir hâl olduğunu anlamak için okunabilir.

     Son iki kitabı okuduktan sonra bir denemelerimi topladığım bir de, anne olduktan sonra, annelik hâllerimi anlatacağım iki kitap yazmaya karar verdim. O kadar da zor görünmüyor :-)

     Dediğim gibi temmuz ayında zaten az kitap okudum, bir de maalesef bu kitaplar pek nitelikli değildi. Umarım ağustos ayında daha çok ve daha iyi kitaplar okuyabilirim. Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 

12 yorum:

  1. Ben de okuyamıyorum ya, havalardan canım havalardan. şöyle kış gelse dışarısı buz gibi olsa biz de evde sıcak sıcak, battaniyenin altında kitaplara dalsak di mi? :) yazın gezelim, kışın okuyalım biz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bir fikir. Bundan sonra planlarımı ben de bu dağılıma göre yapacağım :-)

      Sil
  2. O zaman ben okuma etkinliğini kaybettim çünkü daha kitaplarimi biteremedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben listemin 10 kitabını okudum, okumaya devam ediyorum. Okuma etkinliği 21 Eylül'de bitiyor. Yani daha zaman var. Beni yakalayabilir hatta geçebilirsin.

      Sil
  3. Gerçekten kitap kışın okunuyomuş ya, ben de okuyamadım doğru düzgün...
    Değil kitap okumak, yaşayamıyorum bile... Perişan oldum perişan... :)
    Kitap fiyatları iyiymiş. Ama çok beğenmemişsin. Benim için de kanaat edinmek için iyi bir fırsat oldu paylaşımın Şule' ciğim, çok teşekkürler... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, okudukça paylaşıyorum :-) Siz okudukça daha çok yazarım :-)

      Sil
  4. Dicle Keskinoğlu'nu ben de aldım ama niye aldıysam ufukta aday bile yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kitabı okumak için acele etmene gerek yok bence:-) Ben de okuduğumda hamilelikte okusam daha iyi olurdu diye düşündüm.

      Sil
  5. 4 liraya mı? Ben pahalıya bulsam da alacaktım ama bulamadım :) Bak şimdi daha çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, A-101'de bazen indirimli kitaplar satılıyor. Mesela yarın Ahmet Ümit'in, Ayşe Kulin'in ve İskender Pala'nın cep boy kitapları 6 liraya gelecek. Bence yarın bir A-101'e uğra.

      Sil
  6. Ayça Şen Kara Kitap benim de okumak istediklerim arasındaydı ta ki köşe yazılarından oluştuğunu öğrenene dek.Kağıt israfı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, ben köşe yazılarının toplandığı kitapları okumayı severim. Sevdiğim yazarın bütün yazıları bir arada olur ama Ayça Şen'in yazıları bana çok basit geldi. Bunları ben de yazabilirim diye düşündüm. Böyle olunca kitaptan çok zevk almadım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...