1 Eylül 2015 Salı

YENİ YIL KARARLARI

     Evet, yanlış okumadınız. Başlık “Yeni Yıl Kararları”. İnsanlar yılbaşına büyük anlamlar yüklüyor, yeni yılda değişmek ve istedikleri kişi olmak için bir dizi karar alıyorlar. Ben hiçbir zaman yılbaşını çok seven biri olmadım. Bu yüzden hiçbir zaman yeni yıla dışarıda, eğlencede girmemiş, hep evde girmişimdir. Hatta birkaç tanesine dayanamayıp uykuda girmişliğim de vardır J

     Peki, o zaman bu başlık ne alaka diyenlere hemen cevap veriyorum. Benim için eylül ayı yılın en güzel ayı olmakla kalmayıp yeni bir döneme girmeyi de temsil ediyor. Bilmeyenler için söyleyeyim, ben öğretmenim. Biz iki ay yaz tatili yaptıktan sonra eylülde işbaşı yaparız. Bazen yeni bir okulla, bazen de yeni sınıflar ve öğretmen arkadaşlarla tanışırız. Ayrıca eylül ayında yazın o bunaltıcı sıcaklarında kurtulur, bahara doğru yol alırız. Bu yüzden ben eylül ayını çok sever bu ay için diğer insanların 31 Aralık’ta hissettiklerini hissederim. Bu durumda yeni yıl kararları almak da kaçınılmaz olur.

     Sanırım hayatımda en sık yaptığım şeylerden biri karar almak. Keşke o kararları uygulayacak irade ve sabra da sahip olabilseydim. Bu sene biraz daha kararlıyım sanki. Artık hayatımda bir şeyleri ertelemek istemiyorum. Bazıları yeteri kadar ertelendi, bazılarına kavuşmak için daha fazla beklemek istemiyorum. Bu yüzden bu yazıyı yazıyorum ki sizin sayenizde daha fazla motive olabileyim. Kendimin olmadığı yerlerde en azından sizden utanayım.

     Bu sene için, yani 2016 yılının eylül ayına kadar, hedeflerim bunlar:

1.Açık öğretimden ikinci üniversiteye başlamak.
2.İyi derecede İngilizce öğrenmek.
3. 30 kilo vermek ve sporu hayatıma yerleştirmek.
4.Bir yardım kuruluşunda gönüllü olmak ve diğer insanlar ve/veya hayvanlar ve/veya bitkiler için bir şeyler yapmak.
5.Bir el becerisi edinmek.
6.Evdeki üç yapbozu bitirmek.
7.İmdb’nin ilk 250 film listesindeki filmlerin en az %90’ını izlemek.
8.Elimdeki kitapları tamamen bitirmeden yeni kitap almamak (En azından toplu kitap alışverişi yapmamak çünkü biliyorum dayanamam arada birkaç kitap alırım.)
9.Yazmayı düşündüğüm kitap için somut adımlar atmak.
10.Yurt dışına gezmeye gitmek.
11.Ege ve Akdeniz kıyılarını gezmek (Büyük ihtimalle 10 ve 11 aynı anda olmaz. İkisinden biri de kabulüm J )
     Evet, benim bu seneden beklentilerim bunlar. Umarım elimden gelenin en iyisini yapar ve bütün hedeflerimde ilerleme gösteririm. Bana destek olur musunuz? Mesela güzel yorumlarınız çok işe yarar J Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere. 

20 yorum:

  1. Merhaba, çok güzel kararlar vermişsiniz Şule abla :) Umarım hepsini uygulamaya da koyarsınız, ki elinizden geldiği sürece yapamayacağınız bir şey yok. Ben de öğrenciyim, benim için de bir nevi sene bu ayda başlıyor. Ben de bazı kararlar aldım, hatta sayenizde ben de yazıya dökeceğim sanırım :)) Benim artı olarak ve sizin de hoşunuza gidebileceğini düşündüğüm bir kararım da var, belki siz de yaparsınız. Birkaç gün önce dolabımda askıda olan kıyafetlerimi normalde kullandığım askı yönünün tersinde astım. Bir kıyafeti giydikçe o askının yönünü normal kullandığım yöne çeviriyorum. Seneye bu zamanlarda da hiç dönmemiş askı varsa o kıyafeti ihtiyacı olan birilerine vereceğim/bir kuruma bağışlayacağım. Aynı şekilde katlı olan kıyafetlerim de böyle, sadece ters yönde duruyor. Hoşunuza gider diye düşündüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir fikir bu böyle. Tam da ihtiyacım olduğu bir zamanda yazdın bunu :-) Ben dün başka bir şehirden buraya taşındım. Eşyaları paketleme süreci çok yorucuydu ve fark ettim ki çok fazla eşyam var. Bunların bazılarını kullanmıyorum bile. Mesela 3 yıldır giymediğim kıyafetim var. Dolapta öylece duruyor, boş yere yer kaplıyor. Ben de eğer bir sene içinde o kıyafetleri eğer yine giymezsem daha fazla dolabımda tutmayacağım ve birine vereceğim diye düşünmüştüm. İkimiz de aynı şeyi düşünmüşüz :-)) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. umarım hedeflerine ulaşırsın sadece başlamak gerekiyor =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım başlama ve devamını getirme gücünü kendimde bulurum.

      Sil
  3. Ben yılbaşına girerken yapacagim boyle bir listeyi. Benim kararlarima gulebilirsiniz :)

    Ben açık öğretim degil de örgün öğretim isterdim sanırım, misal sabat tarihi okumak suoer olurdu. 18 yaşında üniversite okumakla 28 yaşında okumak bambaşkadır. Hayattaki duruşun değişiyor okul bambaşka anlam kazanırdi herhalde.

    Kararlarınin hepsi cok rahat uygulanabilecek şeyler, bence hepsinde başarılı olacaksin. Ben olsam "kendime çikolata ve dondurmayı yasakliyorum." maddesini eklerdim. 3. şık için yardimi olacaktir ;)
    Fighting, pes etmek yok. Arada hatirlatirim bunlari ona göre ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam, benim işime gelir :-)

      Örgün eğitim benim için zor olur. Ben derslerime evde çalışır, kendimi geliştiririm. Zaten büyük ihtimalle edebiyat okuyacağım. Zevkle çalışırım derslere :-) ama iş güç, ev işleri olmasa ben de bir üniversite daha okumak isterdim. Öğrenciyken üniversiteyi tam anlamıyla yaşamamıştım. Şimdi olsa hakkını verirdim.

      Sil
    2. Edebiyatta takıldığın yer olursa bana çekinmeden sorabilirsin ;)

      Sil
  4. "Eğer yapabilirsen Çukurova'da 2. Öğretim edebiyat oku, pişman olmasın" diye diretti edebiyatçı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Pişman olmayacağımı hatta çok memnun olacağımı biliyorum ama maalesef şartlarım buna müsait değil." diye cevap verdi Türkçeci :-)

      Sil
  5. Senin böyle programlı oluşunu çok takdir ediyorum sevgili Şule... Aslında hayat organize edilmeden yaşanmayacak kadar kısa gerçekten de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik bir Başak burcuyum ben. Hayatım plan yapmak üstüne kurulu. bir de o planları daha düzenli uygulasam her şey çok güzel olacak :-)

      Sil
  6. Sonbahara hedeflerle başlamak, yeni sezona hazirlanmak super fikir! Benim de icimden geldi su an.
    Astrolojiyle ilgili biri olarak, "bir dahaki eylüle kadar bu hedeflerin cogu gercek olacak, eminim" demek geldi icimden. Eger basak burcuysaniz bu yil guzel seyler olacagi kesin! Ogrenme ve gezme hedefleriniz ozellikle. Tutacagina eminim. Yolunuz hem acik hem keyifli olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok teşekkür ederim. Ne kadar güzel bir mesaj olmuş bu. İnanın beni çok mutlu ettiniz. Artık daha kararlıyım. Umarım seneye bu kararların yanında birer tik olur :-) Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  7. Çok güzel hedefleriniz var umarım hedeflerinize ulaşırsınız. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Karakoç, umarım yeni yılda herkes istediklerine kavuşur. Teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  8. Hedefler güzeldir, insana hem umut verir, hem de yarına bakmasına yardımcı olur.
    Ne güzel düşünüp yazmışsın Şule, umarım aklında ki hedefleri rayına koya bilip, gerçekleştirebilirsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, çok teşekkür ederim. Bu sene rayına koymak istediğim çok şey var. Sadece azim ve istikrara ihtiyacım var. Umarım bu sene herkes için güzel bir sene olur. Sevgiler.

      Sil
  9. Sevgili Şule,yazını okumak bana çok iyi geldi.Kendime hedef koyan ve başarmak için elimden geleni yapan bir yapıya sahibim.Dilerim bu güzel dileklerini gerçekleştirmen nasip olur.Sana bol şans dilerim.Sevgilerimle.Ece ablan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Evren, çok teşekkür ederim. Yorumunuz bana güç verdi. Umarım ben de sizin gibi kararlı davranabilirim bu yıl. Sizin de dileklerinizin gerçekleşmesini umuyorum. Sevgiler.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...