11 Kasım 2015 Çarşamba

EKİM AYINDA OKUDUKLARIM (2015)




SANDRA BROWN – KAZA KURŞUNU
     Daha önce Sandra Brown’ın iki kitabını okumuştum ama ikisi de romantik kitaplardı. Bu yüzden yazarın polisiye türünde nasıl bir şey ortaya çıkardığını merak ettim. Sonuç: Bence yazar polisiye tarzda yazmaya devam etmeli.

     Kaza Kuşunu son zamanlarda okuduğum en heyecanlı, en elimden bırakamadığım kitap oldu. Her sayfada yeni bir gelişme yaşanıyor ve çoğunlukla tahmin edemeyeceğiniz olaylar. Ben kitabı çok beğendim. Size de tavsiye ederim. 

Kitabı okurken bu kitaptan ne güzel dizi olur diye düşündüm. Hatta başrol oyuncularını da belirledim. İki erkek başrol oyuncusu Murat Yıldırım ve Mehmet Aslantuğ olacak. Başrol kadın oyuncusu yeni bir yüz olmalı. Çok güzel, insanı hem büyüleyen hem de şüpheye düşüren biri olmalı. Mesela Kösem Sultan'ın başrolünde oynayacak Yunan oyuncu biraz daha olgun olsaydı bu rol için ideal olurdu. Onun tipinde biri olmalı başroldeki kadın. Senaryo sıkıntısı çeken Türk dizi sektörü bu iyiliğimi unutmasın ve telif hakkımı hesabıma yatırsın lütfen :)

 
EMMA CHASE – DARMADAĞINIK
     Emma Chase’in Karmakarışık kitabını okumuş ve bayılmıştım. Blogumda da yazmıştım hatta (Buradan okuyabilirsiniz). Şimdi o kitabın ikincisi çıktı. Bu sefer kendimi tuttum ve kitap çıkar çıkmaz gidip kitapçıdan 25 liraya almadım, indirimle Kitap Yurdu’ndan 17 liraya aldım. 

     Karmakarışık’ta olayları Drew anlatıyordu, hikayenin devamını ise Kate anlatıyor. Drew’e alışan okuyucular Kate’i yadırgamış ama açıkçası ben bu kitabı daha çok sevdim. Hem karakterleri tanıdığım için hem de ilişkileri başlamış olduğundan ilişkilerinin ilerleyişini okumak daha çok hoşuma gitti. Ve Drew… Haftaya Pazar 6’lısında favori erkek karakterlerimizi seçeceğiz ve benim listemde Drew de olacak. Yakışıklılığı, esprileri, kendini beğenmişliği bir yana Kate’e olan aşkı beni bitirdi. Uzun zamandır bu kadar iyi yazılmış bir aşık erkek portresi okumamıştım. Romantizm ihtiyacım olduğunda Darmadağınık elime alıp birkaç sayfa okuyacağım bir kitap olacak. Tavsiye ederim dememe gerek yok sanırım :)
 
ALTINI ÇİZDİKLERİM:
1.Hakikaten boş durana şeytan iş bulurmuş. O yüzden Tanrı aşkına çocuklarınızın bir hobi edinmesini sağlayın.
2.Sevdiğin kişiyle beraber olamıyorsan, beraber olduğun kişiyi sev.

CANAN KARATAY – KARATAY DİYETİ
     İnternetteki birçok yorumdan ve birkaç arkadaşımdan Karatay Diyeti’yle ilgili olumlu eleştiriler duydum. Kilo vermeye çalıştığım bu dönemde kitabı alıp okumak istedim. Kitapla ilgili ayrı ve uzun bir post yapacağım için burada pek bir şey yazmak istemiyorum. Sadece şunu söyleyeyim, hayatımı Karatay Diyeti’ne uygun yaşamaya çalışacağım. Bu kararımı uygulayabilecek miyim ya da bunun sonucunda ne olacak hep beraber göreceğiz. 

FERİDE ÇİÇEKOĞLU – UÇURTMAYI VURMASINLAR
     Ekim ayında okuduğum son kitap hiç hesapta yoktu. Okulumuzun kütüphanesine bağışlandığını görünce hemen alıp okumak istedim. Filmini izlememiştim ama iyi bir film olduğunu duymuştum. Kitap zaten ince bir kitaptı, hemen bir günde okudum ve bitirdim. Kitap hapishanede annesi ile beraber yaşayan Barış’ın İnci adındaki bir mahkuma yazdığı mektuplardan oluşuyor. Kitap çok basit bir dille yazılmış ama aynı oranda da etkileyici. Bir kadınlar hapishanesinde görebileceğiniz her tipte insanı tanıyorsunuz. Bir hapishanede yaşanabilecek her türlü olayı yaşıyorsunuz. Sanki siz de o insanlarla bir arada yaşıyorsunuz. Okumadıysanız mutlaka okuyun. Şimdi filmini izleyeceğim. Umarım kitaptan aldığım zevki filmden de alabilirim. 

ALTINI ÇİZDİKLERİM:
1.(31. Sayfa) “Bacak kadar boyunla her işe karışma!” diye azarladı beni.
Eşyalarımı ortada bırakınca kızıyor bana, “Kazık kadar adam oldun, hâlâ kıçını topluyorum!” diye bağırıyor.
Sonra bir şey sorunca böyle tersliyor. Bacak kadar boylu kazık kadar adam nasıl olur İnci?

     Evet, ekimde okuduğum 10 kitabın yorumlarının sonuna geldik. Yeni postlarda görüşmek üzere. Şimdilik hoşça kalın, kendinize iyi bakın :)

20 yorum:

  1. Uçurtmayı Vurmasınlar harika bir filmdi. Barışı o kadar çok sevdim ki inci olup onun arkadaşı olmak istedim senin de beğeneceğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını çok severek okudum. Eğer film kitaba sadık kalmışsa filmi de seveceğimi düşünüyorum.

      Sil
  2. Polisiye kitaplara ayrı bir ilgim var ,Canan karatay diyeti bir yaşam stili oldu ne kadar uygulayabilirsek artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cangz,

      Ben de birkaç haftadır uygulamaya çalışıyorum. Arada kaçamaklar olsa da yaşam tarzım haline getirmeye çalışacağım. Blogumda ilerleyen günlerde bununla ilgili ayrıntılı bir yazı yazacağım.

      Sil
  3. maşallah diyelim :D 10 kitap çok güzel.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,

      Teşekkürler. 10 kitap benim için de bir rekor :-)

      Sil
  4. ilk iki kitabı ben birer gecede bitiririm yaaa bi bakıyim kitapçıda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep,

      Aynen öyle. Bu ay okuduğum kitapların hepsi kolay okunan kitaplardı zaten. Hepsini uğraşırsan bir günde bitirebilirsin.

      Sil
  5. Semerkant'ı ben mi kaçırdım sanki gördüm görsellerde ama :) Karatay'ı da okumak istiyorum kadın aşırı popüler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek,

      Semerkant'ı dekor olarak kullandım. Bu sene içinde okuyacağım ama henüz okumadım. Merak etme okuduğum anda blogumda yorumu olacak :-)

      Karatay Diyeti'ni okumanı tavsiye ederim. Senin kilo problemin yok ama kitabı okuduktan sonra beslenme tarzında radikal değişiklikler yapabilirsin. Ben şimdi onu yapmaya çalışıyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuyu blogumda uzun uzun yazacağım zaten.

      Sil
  6. uçurtmayı vurmasınları yıllar önce ağlayarak izlemiştim:( kitabı henüz okuyamadım ama çok etkileneceğimden eminim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı çok kısa çok sade ama aynı oranda da etkileyici. Bu kadar basit cümlelerde okuyucuyu bu kadar etkileyen az kitap vardır. Tavsiye ediyorum.

      Sil
  7. sevgılı şule karatay dıyetıyle ılgılı bılgılerını bekliyorum yıne ıyı okumuşsun maasallah!
























    8

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Evet, ekim ayında iyi okudum. aynı başarıyı bu ayda da göstermeye çalışıyorum. Merak etme Karatay Diyeti ile ilgili uzun uzun yazacağım.

      Sil
  8. biri bana kitap okumayı sevdirsin ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı dönmeler ben de hiç okuyamam. O zaman güzel bir kitap seçmek gerekiyor. onu okuyunca kitap okumanın ne kadar güzel bir iş olduğunu hatırlayıp okumaya devam ediyorsun :-)

      Sil
  9. Uçurtmayı Vurmasınlar'ı merak ettim, hemen not alıyorum :)) Sandra Brown benim de aklımda romanik yazar olarak kalmış. Polisiyesi dizi olsa gerçekten güzel olur çünkü dizilerimiz standarttan öte geçemiyor. :/
    10 kitap mı? Çok imrendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 kitap benim için de rekor. Her zaman böyle çok okumuyorum. Sadece yılbaşına kadar kitaplara ağırlık verdiğimden bu aralar çok okuyorum.

      Türk dizilerinin sorunu çok uzun olmaları ve hikayeyi çok uzatmaları. Bu kitap çok güzel bir dizi olur derken 13 bölümlük bir diziyi kast etmiştim yoksa bu kitaptan 3 sezonluk bir dizi çıkarmaya çalışırlarsa o da saçma olur.

      Sil
  10. Polisiye kitap yazmak güçtür. Özellikle olaylar, ve adli tıp gelişmelerinde olay, gerçekliğe ne kadar çok yansıtırsa, o kadar ilgi çekici ve sürükleyici olduğundan incelik isteyeceğini düşünmüşümdür. Uçurtmayı vurmasınların filmi olduğundan haberim yoktu, daha önceleri kitabını okusam da, filmi olduğunu öğrenince özellikle pazar altılıları konusuyla bu havadisin bir nevi uyuşunca sanki yeni çekilmişçesine ilgimi çekti. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, Uçurtmayı Vurmasınlar'ın filmi bayağı eski. Ben de izlemedim ama çok iyi olduğunu duymuştum. kitabı çok güzeldi, bence filmi de izlenmeli :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...