8 Kasım 2015 Pazar

PAZAR 6’LISI: FAVORİ KİTAP UYARLAMALARI



kitap etkinlikleri

     Herkese merhaba. Bugün yeni bir etkinliğe başlıyorum. Sevgili Periodiclibray blogunda gördüğüm bir etkinlik bu. Her hafta pazar günü belli bir konuda 6 kitap seçip blogumuzda yazıyoruz. Bugünün konusu favori kitap uyarlamalarımız. Eğer siz de bu etkinliğe katılmak isterseniz kasım ayında yazacağımız diğer konulara buradan ulaşabilirsiniz.

     Bir kitap okuduğumuzda onu kendi hayal  dünyamızda canlandırırız. Bu yüzden kitap okurları okuduğu kitabı beyaz perdede izlemekten çok heyecanlansalar da genellikle filmi izledikten sonra şu cümleyi kullanırlar: “Kitabı daha güzeldi.” Ben de çoğunlukla bu grubun içine giriyorum. 

     Aşağıda paylaşacağım 6 filmden sadece ikisinin kitabını okudum. Diğer 4 filmin kitabını okumadım çünkü okuduğum kitaplardan çok sevdiğim film bulamadım. Ben de kitaplarını okumasam da filmlerini sevdiğim için onları da listeye ekledim. Umarım kuralları ihlal etmemişimdir.

fight club

1.Dövüş Kulübü: Daha önce de yazmıştım, Dövüş Kulübü benim en sevdiğim film. Ben önce filmini izledim, sonra kitabını okudum. Belki bu yüzden belki de film kitaba birebir sadık kaldığından kitabını da aynı oranda sevdim. Blogumdaki Dövüş Kulübü kitabının yazısını buradan okuyabilirsiniz.

aşk ve gurur

2.Aşk ve Gurur: Üniversitedeyken okumuştum Aşk ve Gurur’u ve her kadın gibi Mr. Darcy’e aşık olmuştum. Filmdeki  Darcy’i önce beğenmesem de filmi izledikçe hoşuma gitmeye başladı ve film de en sevdiğim romantik filmlerden biri oldu.

the martian

3.Marslı: Geçen günlerde sinemada izlediğim Marslı filmini överek anlatmıştım. O yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Kitabı nasıldır bilmem ama filmini izlemenizi tekrar öneriyorum.

koku

4.Koku: Bu filmi de severek izlemiş ve hem Ben Whishaw’ın oyunculuğuna hem de filmin görüntülerine bayılmıştım. Bu filmi benim gözümde değerli kılan unsurlardan biri de konusu koku olan bir kitabın uyarlaması olması. Hatta film çekilmeden yıllar önce “Bu kitap filme çekilemez.” denmesi. Valla çekilmiş hem de çok güzel çekilmiş. Tavsiye ederim. 


sin city

5.Sin City: Sin City bir çizgi roman uyarlaması. Çizgi roman uyarlamalarına yeni bir soluk getirdi. Sıkılmadan defalarca izleyebileceğim bir film. Özellikle karakterlerin içlerinden konuşmasına bayıldığımı söylemeliyim.

a beautiful mind

6.Akıl Oyunları: Çok etkilendiğim filmlerden biri.  Russell Crowe ve Jennifer Connelly’nin oyunculuğu çok iyi. Filmin gerçek bir hayat hikayesini anlattığını öğrenince filmden daha çok etkileniyorsunuz. Mutlaka izlemelisiniz. 

     Benim seçtiğim kitap uyarlamaları bunlardı. Sizin tavsiye edebileceğiniz kitap ve film tavsiyesi varsa lütfen yazın. Sizlerin tavsiyelerinizi yazıyorum. Okumak veya film izlemek istediğimde  tercih yaparken büyük kolaylık oluyor. Şimdilik hoşça kalın, görüşmek üzere.

22 yorum:

  1. Merhaba, A beautiful Mind ve Fight Club farklı filmler de olsa usta kadro ve çekimi ile benim de severek izlediklerimdir. Bunun dışında kitabını okuduğum ve filmi özellikle Sean Connery nin oyunculuğu için tavsiye ettiğim Umberto Eco'nun " Gülün Adı" nı belirtmeden edemedim. Kitabı zamanında almanca çevirisi olarak okudum ve latin terimleri yüzünden akıcı değildi ( türkçe çevirisini bilemiyorum) ama Eco'nun başyapıtlarından biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç Umberto Eco okumadım ama Gülün Adı kitabını duymuştum. Eğer dediğiniz kadar iyiyse önce kitabını okuyup sonra filmini izlemek isterim. Teşekkürler tavsiyeniz için.

      Sil
  2. fiht club be akıl oyunlarını izledim ve çok sevmiştim :D aslında ara sıra izlemeli bazen okuduğum bir kitabı ya da izlediğim bir filmi unutabiliyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben izlediğim filmin ya da okuduğum kitabın adını unutmuyorum ama detaylarını unutuyorum. Bir süre sonra eserler birbiriyle karışıyor.

      Sil
  3. Fight Club okkalı bir tokat gibidir. Birkaç kez izledim, keşke zaman bulup tekrar izleyebilsem o derece tadı damakta kalan filmlerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim en sevdiğim film Dövüş Kulübü. Her seferinde sıkılmadan baştan sona izlenebilecek kadar iyi. Özellikle bazı sahnelerini onlarca kez izlemişimdir.

      Sil
  4. Akıl oyunlarının filmini izlenmiştim çok etkileyiciydi baya özenmiştim adamın zekasına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de filmden çok etkilenmiştim. Adamın zekası özenilmeyecek gibi değildi zaten :-)

      Sil
  5. Fight Club listenin başını hakediyor. Dövüş klübü adlı kitabı duymuştum ama bu kitabın filme ait olduğunu bilmiyordum gerçekten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film, kitap uyarlaması. Bu kitapları rastgele sıraladım. En başta olan en çok beğendiğim anlamı çıkmasın :-)

      Sil
  6. harika bir etkinlik olmuş, hem çok renkli ve keyifli hem de insan okurken yeni yeni kitap ve filmler keşfederken buluyor kendisini. :) akıl oyunları ile dövüş kulübü favorimdir. Koku'nun ne filmini izlemiştim, nede kitabını okumuştum. Tüyaba gitmeden evvel bloguna ve yazına rastlamak çok güzel bir rastlantı da oldu benim için şahsen. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koku kitabını ben de okumadım ama filmi çok hoşuma gitmişti. Onu gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Ne güzel kitap fuarına gideceksiniz. Ben de ocak ayındaki Adana kitap fuarını sabırsızlıkla bekliyorum :-)

      Sil
    2. Umarım keyif alırsın fuardan, şahsen ben gittiğim de oldukça eğlenmiştim. :) gerçi insan sevdiği bir konu hakkında düzenlenen etkinlik benzeri bir şeye katılınca, içinde adeta kelebekler uçuştuğundan aklından sabah kalktığında "umarım güzel bir gün olur" düşüncesi yer edinip o "umarım" kelimesi geçmiyor. çünkü güzel bir sabaha kalktığının bilinci ve sevinciyle uyanıyor.

      Sil
  7. dövüş kulübünü yeni bitirdim, müthiş bir kitap! okurken filmden sahneler de gözümün önünde canlandı! yeniden izleyesim geldi valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı filme çok güzel uyarlamışlar. Kitabını ben de çok beğendim, aynı oranda filmi de çok iyi. Valla ben Dövüş Kulübü'nü sıkılmadan defalarca izledim yine izlerim. :-)

      Sil
  8. Koku da, sin city de, akıl oyunları da severek izlediğim filmlerdi. Marslı'yı da senin anlatımınla sevdim, izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım diğer filmleri sevdiğin gibi onu da seversin canım :-)

      Sil
  9. Koku filmini geçen sene izleyip sevmiştim. Farklı bir filmdi gerçekten. Kitabı olduğunu öğrendiğmden beri okumak istiyorum ama hala bir fırsat olmadı ne yazık ki.
    Marslının da kitabını çooook ama çok dehşetle öneriyorum :D Türü komedi olmamasına rağmen anlatımı çok eğlenceli. Bilimsel birçok terim kullanmasına rağmen sıkmıyor insanı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marslının filmi çok sevdim zaten. eğer filmi güzelse kitabı daha güzel oluyor genellikle. eğer denk gelirsem okuyacağım. Önerin için teşekkürler :-)

      Sil
  10. Koku'yu gittikçe daha çok merak etmeye başladım ben ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını okumadığım için bir şey söyleyemem ama filmini çok beğendim. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...