30 Aralık 2015 Çarşamba

2015 YILINDA İZLEDİĞİM FİLMLER

film listesi

2015’in dökümünü yapmaya devam ediyorum. Sırada bu yıl izlediğim filmler var. Tabii kitap konusunda kendimi aşıp rekor kırınca film izleme oranım da aynı oranda düştü. Geçen sene 60 film izlemiştim (Listeyi buradan okuyabilirsiniz). Bu sene ise sadece 37 film izlemişim. Yani 10 günde bir film izlemişim ki benim gibi film izlemeyi çok seven biri için kötü bir sayı.

Bu 37 filmin 32’si yabancı, 5’i Türk filmi. Yani %86 yabancı film, %14 Türk filmi izlemişim. Türk filmiyle yabancı film oranlarının arasında bu kadar uçurum olmasının sebebi daha önce blogumda yazdığım İMDB’nin ilk 250 filmini izleme projem. Bu listede sadece yabancı filmler olunca doğal olarak yabancı filmleri daha çok izledim.

Bu listeden en sevdiğim ilk 10 filmi de paylaşacağım ama izlediğim filmlerin çoğu İMDB’deki en iyi 250 filmden olunca en iyileri seçmek benim için çok zor olacak. Bu filmler o listeye boşuna girmemiş. Hepsi de severek izlediğim filmler oldu. Bakalım ilk 10’a hangilerini seçeceğim.

Bir de fark ettim ki bu filmlerden Marslı dışında hiçbir filmi bloguma yazmamışım. 2016’da daha çok film yazabilmek dileğiyle izlediğim filmlerin listesini paylaşıyorum.

1.EMMA
2.STOKER
3.WHİPLASH
4.BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ
5.HER ŞEYİN TEORİSİ
6.GÜN DOĞMADAN
7.GÜN BATMADAN
8.AYIŞIĞI KRALLIĞI
9.BİRDMAN
10.ANCHORMAN
11.INTERSTELLAR
12.BİG HERO 6
13.ZAMAN MAKİNESİ 1973
14.SENDEN NEFRET ETMEMİN 10 SEBEBİ
15.KİNGSMAN GİZLİ SERVİS
16.AYNI YILDIZIN ALTINDA
17.SEN HİÇ ATEŞ BÖCEĞİ GÖRDÜN MÜ?
18.OZ BÜYÜCÜSÜ
19.PRENSES MONONOKE
20.MAVİ YASEMİN
21.GARSONİYER
22.GÖKTEKİ KALE
23.CEM YILMAZ SORU CEVAP
24.PEK YAKINDA
25.INTO THE WİLD
26.GRAN TORİNO
27.ŞAHANE HAYAT
28.BAŞKALARININ HAYATI
29.BİRKAÇ DOLAR İÇİN
30.BİR AVUÇ DOLAR
31.SUNSET BULVARI
32.2001 UZAY YOLU MACERASI
33.VERTİGO
34.YOJİMBO
36.THİS İN THE AND
37.İTİRAZIM VAR


36 yorum:

  1. Bana birçok yönden ilham kaynağı oluyorsun <3 şimdiye kadar okuduğum kitapları, izlediğim filmleri hiç listelememiştim. Bu yıl deneyeceğim. Geri dönüp bakmak güzel olabilir. Hatta izlerken o anki modunla 10 üzerinden puan verilebilir belki? :) Harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, aslında kitaplara Vikitap sitesinde filmlere de İMDB sitesinde puan veriyorum ama blogda yazmıyorum. Haklısın, bloga da yazsam iyi olur. İnsanlara fikir verir. Seneye uygulayacağım kararlardan biri de bu olsun. Önerin için teşekkürler.

      Sil
    2. neyse ki bu kararımı uygulayabildim. Sadece birkaç sene gecikti :-)

      Sil
  2. Bu arada bu filmler içinden 6 tanesini izlemişim ben. Bazılarının da Türkçe isimlerini bilmediğim için sayamamış olabilirim. ilk 10'unu çok merak ettim :) oz büyücüsü derken en eski filminden bahsediyorsun değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, evet 1939 yılında çekilen film. Dediğin durum Mustafa ile aramda da oluyor. Ben filmin Türkçe ismini söyleyerek izledin mi diyorum. O da izlemediğini söylüyor. Filmi açıyoruz aslında izlemiş ama filmin adı Türkçeye alakasız şekilde çevrildiği için aynı film olduğunu anlamıyor. Ben de filmlerin hep Türkçe adını kullanırım.

      En iyi 10 film yılbaşından sonraya kaldı.

      Sil
    2. Benim de ogrencilerimle aramda oluyor. Filmin Turkce adini soyleyip Ingilizce'sini soruyorlar da o is oyle olmuyor :) cok farkli cevriliyor film adlari ne yazik ki.

      Merakla bekliyorum :)

      Sil
    3. Aslında filmlerin orijinal adlarını yazsam daha iyi olacak ama Türkçelerini yazmak daha kolayıma geliyor. Eğer üşenmezsem ikisini de yazayım yeni listelerimde.

      Sil
  3. Hihih ben sadece Interstellar ve Marslıyı izlemişim. IMDB nin en iyilerini izlemeyi ben de sürekli kafama koyuyorum ama bi türlü yapamıyorum be :/ bence gayet iyi izlemişsin sayı olarak da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, daha çok izlemeliydim çünkü film izlemeyi çok severim. Bu sene cidden film izleme işine ağırlık vereceğim. Hedef en az 70 film :-)

      Sil
  4. Listeden birkaç filmi ben de izledim, gerçekten güzel filmler izlemişsiniz. İçlerinden en çok beğendiğim Interstellar oldu benim. Büyük Budapeşte Oteli'ni çok merak ediyorum, yakın zamanda izleyebilirim umarım.. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, Büyük Budapeşte Oteli masal gibi bir film. Su gibi akıp gidiyor izlerken. İnsanı mutlu eden filmlerden. Tavsiye ederim.

      Sil
  5. Bu listeyi kaydettim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, bu listeden ziyade ileriki günlerde bu sene izlediğim en iyi 10 filmi yazacağım. Bence onu kaydet. Gerçi bu listeye bakınca da çok kötü bir film görmüyorum. en iyilerini daha sonra yazacağım.

      Sil
  6. Big Hero 6'i o kadar sevdim ki önüme gelen herkese tavsiye ettim, izlettirdim :D
    Sayıca sana göre az ama hep güzel filmleri izlediğin için yine de karlı saymalısın bence kendini :>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, Big Hero 6'ya ben de bayıldım. Hatta bir ara tekrar izlemek istiyorum. 2015 filmlerinden Ters Yüz diye bir animasyon var. O da çok iyiymiş. Aklında olsun.

      Evet, ben de en azından iyi filmler izledim diye kendimi teselli ediyorum.

      Sil
  7. ayy orada big hero 6'ı mı gördüm! ^^
    hiii ne sevmiştim o animasyona. bayılmıştım. hatta birkaç defa seyretmiştim animasyon çıktıktan sonra. oldukça etkileyiciydi baymax ile hero'nun dostluğu. bir çizgiromandan uyarlanmaydı sanırsam yapım. tabii hafızam beni yanıltmıyorsa. birazda o sebeple en sevdiğim animasyonlar arasına girmişti. süper kahraman sevdamdan. Hayao Miyazaki-san'ın hayal gücü o kadar geniş ki, sadece hayran hayran seyrediyorum. prenses mononoke ile gökteki kaleyi listende görünce yüzümü gülümseme kuşandı. seyretmediysen ruhların kaçışı, küçük cadı kiki ve yürüyen şatoyu da tavsiye ederim. hatta bence Miyazaki-san'ıın yapımlarından birini rast gele açıp izle. öylesi daha keyifli oluyor. :) elbet birkaç dolar için; western seven bendeniz daha listene ilk baktığım an gözüme Miyazaki-san'ın eserleri gibi, ilk çarpan yapım oldu. Clint Eastwood'un filmleri harika. bir ara Clint Eeastwood'un izlediğim filmlerini deerlendirip uzunca bir yazı yazmayı planlıyorum. elbet vakit bulursam. kendisi gönlümde; dönemi, ve döneminden sonraki zamanlar bile üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, bıkmadan seyredilecek güzide yapımlara imza atmıştır. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha unutmadan sevgili Şule, yeniden dayanamayıp Rin ile olan muhabbetinize atlamak istemediğimden buraya not düşmek istedim. unutkanlığıma affola. ters yüz gerçekten keyifli ve bir o kadar özgün bir yapımdı. insanın zihninde ki duyguları o kadar güzel yansıtmışlar ki, şayet öfkemiz, yada bazen yaşamda keşke dedirten hadşeâver olaylara vesile olan hislerin aslında kopamayacak bir koca bir bütünün parçası olduğunu ortaya harika bir şekilde sunmuşlar. :)

      Sil
    2. River, Big Hero 6'yı ben de çok sevdim. Hatta karne haftası çocuklara izletmeyi düşünüyorum. Hem onlar da izlesin hem onlarla beraber ben de izleyeyim. :-) Miyazaki'nin dediğin filmlerini izledim Küçük Cadı Kiki hariç. Onun bütün filmlerini izleyeceğim sanırım.

      Clint Eastwood'un hayranıyım. O kovboy filmlerinde nasıl yakışıklı nasıl karizmatik bir adam. Eğer öyle bir niyetin varsa mutlaka onunla ilgili bir yazı yaz. Zevkle okurum. İçinde bol bol kovboylu filmlerinden fotoğraflar olsun :-)

      Sil
    3. River, Ters Yüz'ün çok güzel olduğunu sürekli duyuyorum ama henüz izlemedim. Sanırım bu hafta içinde izlerim. Film izleme maratonuna başlamayı planlıyorum. Eğlenceli animasyonlarla başlayıp yumuşak bir geçiş yapmayı düşünüyorum. İlk izleyeceklerim de Ters Yüz ve Sevimli Canavarlar olacak.

      Sil
    4. Bak çok sevindim, hatta Sevimli Canavarlar deyince benim de izleyesim geldi.
      Bu arada animasyonlardan Oyun Bozan Ralph'i de tavsiye ederim Şule. Özellikle seyretmediysen Yukarı Bak'ı. Biraz Romantik, biraz komedi ve fedakarlık... o kadar güzel bir dokusu var ki. Romantizm tarzı kitaplar okuduğun için aklıma geldiğinden söz etmeden duramadım. :)
      Vede bu arada şayet tıpkı okuduğun kitaplar gibi izlediğin yapımlardan da bir liste hazırlayacak olursan, düşüncelerini barındırdığın keyifle okurum. ^^
      Çünkü bu tarz yazıları aşırı güzel yazıyorsun. Umarım yazmak için vakit bulabilirsin. Tabii akında var ise. Clint Eastwood için katılıyorum! Babamla bayılarak izleriz. Babam oyunculuğuna biter, ben ne yakışıklı adam diye, tamam oyunculuğu da müthiş elbet. zaman makinem olsa Eastwood'un filmlerinin çekildiği bir döneme yolculuk edip canlı canlı seyretmeyi isterdim. :))

      Sil
    5. River, Yukarı Bak'ı izlemiştim ama Oyun Bozan Ralph'i duymadım bile. Onu da izlenecekler listeme aldım. Eğer sen de izlemediysen Mary And Max'i mutlaka izle. İkinci kere izlediğim ender filmlerdendir.

      O kadar güzel yorumlar yazıyorsun ki sırf bu yorumları okuyabilmek için gene yazarım. Çok teşekkür ederim ve mutlu seneler dilerim. Saat: 00.01 :-)

      Sil
    6. Sayende ben de yepyeni bir animasyon keşfetmiş oldum Şule. :)
      Ben de listeme ilave ettim, gece vakit henüz çok geç olduğundan şu an bakamayacağım, lakin hafta sonu fırsatını değerlendirip mutlaka izleyeceğim. Ayrıca sana da sevdiklerinle birlikte, sağlık ve mutluluğun daim olduğu bir yıl dilerim.

      Sil
    7. River, çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz için güzel bir yıl olur :-)

      Sil
  8. İçlerinden bir kaçını izlemişim ama hiçbiri listede İnto the Wild'ı görünce duyduğum sevinci uyandırmadı :D Tekrar mı izlesem diye düşünmeye başlattın beni :D Kitabı da var biliyor musun? Yabana Doğru adında, ama filmi daha güzel. Kitap bende belgesel izlenimi bıraktı.
    İnto the Wild'a girince çıkamıyorum :D Mutlu yıllar! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, filmden ben de etkilendim. Hele sonunda gerçek bir hayat öyküsü olduğunu öğrenince daha da etkilendim çünkü ben bu filmi hayal ürünü sanıyordum. Sonda hayatı anlatılan adamın gülümserken çekilmiş bir fotoğrafı çıkmıştı. Filmin etkisini kat be kat attırmış.

      Sil
  9. Okumayı en sevdiğim yazılar film ve kitap önerileri sanırım. Hemen kağıt kalem alıp başlıyorum yazmaya. Yazıyorum yazmasına ama izlemeye nedense hiç vakit bulamıyorum, bunların bir kaçını izlemiştim sadece umarım kalanlarıda izleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Visnelikiraz, bu filmlerin arasından en beğendiğim 10 filmi yazacağım. İstersen o listeden izlemediklerini not alabilirsin. Bu sene İMDB puanı yüksek filmleri izlediğim için güzel filmler izledim.

      Sil
  10. Vertigo ve Büyük Budapeşte Oteli'ni bende bu yıl izledim,Büyük Budapeşte Oteli bu yılın en sevdiklerim arasında yerini aldı.Bol filmli yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, teşekkür ederim. Büyük Budapeşte Oteli masal gibi filmdi. İzlerken bir an bile sıkılmadım. Ben de çok sevdim.

      Sil
  11. Biraz da film izle de seninle fimlerin muhabbetini yapalım özledim valla :) hatta sen bir film izlerken bana da haber ver de izlemediğim bir film olursa aynı anda izler konuşuruz sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gardaşımmm :-) Sömestr film ve dizilere ayrıldı. Haberleşir aynı anda izleriz, sonra da muhabbet ederiz. Az kaldı :-)

      Sil
  12. ooo hazine buldum burada:))) not alacağım sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı, bu filmlerin hepsini sevmedim ama. Önümüzdeki günlerde en beğendiğim 10 filmi yazacağım, onları izlemeni isterim.

      Sil
  13. aynı yıldızın altında, prenses mononoke, oz büyücüsü, bu üç filmleri arada bir izliyorum tekrar tekrar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      aynı filmi tekrar tekrar izlemem imkansızdı ama bunu aşmaya çalışıyorum. :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...