27 Aralık 2015 Pazar

PAZAR 6’LISI : BU YIL OKUDUĞUM EN GÜZEL KİTAPLAR

pazar altılısı bu sene okuduğum en iyi kitaplar
Herkese merhaba. Yılın son Pazar 6’lısı yazısını yazıyorum. Bu haftanın konusu, 2015 yılında okuduğumuz en güzel 6 kitap ama ben bu haftalık kuralı bozup 6 kitap değil 10 kitap yazacağım. Hem okuduğum kitaplar içinde altısını seçmem çok zor olurdu hem de önümüzdeki günlerde bu yıl izlediğim en iyi on filmi yazacağım için ikisinin sayısı eşit olsun dedim.

Aşağıdaki kitaplarda okumadıklarınız varsa hepsini gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğimi bilin. Listemde herkese göre bir kitap var diye düşünüyorum çünkü içlerinde polisiye, komedi, aşk ve dram türünde kitaplar mevcut. Kitapları okuduğum sıraya göre yazacağım. En sevdiklerimi seçmek benim için yeteri kadar zordu bir de onları sıralamama beklemeyin benden J


ZÜLFÜ LİVANELİ – KARDEŞİMİN HİKÂYESİ
Livaneli benim en sevdiğim yazarlardan biri. Kardeşimin Hikâyesi’ni de en sevdiğim Livaneli kitaplarının yanına yani Leyla’nın Evi ve Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm’ün yanına koydum. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

DAVİD NİCHOLLS – BİR GÜN
Bu sene okuduğum en güzel romantik kitaptı. Filmini severek izlemiştim. Hatta o kadar sevdim ki filmi izledikten sonra gidip kitabını aldım, okudum ve kitabını da ayrı sevdim. Keşke zamanında bloga da ayrıntılı olarak yazsaymışım.

ORHAN KEMAL – MURTAZA
Orhan Kemal de en sevdiğim yazarlardan biri. Murtaza kitabını kahkahalar atarak okudum. Zaten kitap zamanında o kadar tutmuş ki hem filmini hem de tiyatro oyununu yapmışlar. Özellikle Orhan Kemal sevenler bu kitabı kaçırmamalı. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

GEORGE ORWELL – HAYVAN ÇİFTLİĞİ
Okumak için geç kaldığım bir yazar ve geç kaldığım bir kitap. Herkesin okuması gereken bir klasik. Bu kitabı o kadar sevdim ki aynı oranda sevmememden korkarak 1984’ü okumayı erteliyorum.  Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

ERCAN KESAL – PERİ GAZOZU
Ercan Kesal ismini duysam da kitaplarıyla bu sene tanıştım ve tanıştığıma memnun oldum. Dolu dolu geçirilmiş bir hayatın anılarını okurken bazen gülümseyecek bazen gurur duyacak bazen de ağlamak isteyeceksiniz. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

SELÇUK AYDEMİR – MAHALLEDEN ARKADAŞLAR
Bu sene beni en çok güldüren kitap bu işte. İşler Güçler ve Kardeş Payı dizilerinin senaristi Selçuk Aydemir ilk kitabında çok başarılı. Umarım dizilerden vakit bulup kitap yazmaya devam eder çünkü onu okumak çok zevkli. Özellikle 90’lı yıllarda çocuk olanlar bu kitabı kaçırmamalı. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

sandra brown kaza kurşunu

SANDRA BROWN – KAZA KURŞUNU
Bu sene okuduğum en iyi polisiye. Sandra Brown’u romantik kitaplar yazan bir yazar olarak tanıdığım için polisiyede böyle başarılı olacağını hiç ummazdım. Benim için güzel bir sürpriz oldu. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

hande altaylı kahperengi

HANDE ALTAYLI – KAHPERENGİ
İsmi ve kapağı çok itici gelse de Merhamet dizisinin bu kitaptan uyarlandığını öğrenince okumak istedim ve pişman olmadım. Su gibi akan bir kitap. Sizin de benim gibi önyargınız varsa bu kitaba bir şans verin. Pişman olmayacaksınız. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

murat menteş ruhi mücerret

MURAT MENTEŞ – RUHİ MÜCERRET
Yine bu sene tanıştığım ve tanıştığıma çok sevindiğim bir yazar. Ruhi Mücerret o kadar hoşuma gitti ki yazarın bütün kitaplarını almayı ve okumayı düşünüyorum. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

stefan zweig satranç

STEFAN ZWEİG - SATRANÇ
Bu kitap bir klasik olduğu ve ismi de Satranç olduğu için bende “Ağır bir dili var. Okuması ve anlaşılması zor. Kafan rahat olduğu bir dönemde oku.” gibi düşünceler uyandırmıştı ama yine önyargıyla düşünmüşüm. Kitap herkesin anlayabileceği basit bir dille yazılmış ama asla basit bir kitap değil.  Okunduktan sonra unutulacak değil yıllar sonra bile hatırlayacağınız, sizi derinden etkileyen bir kitap. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz. 


Evet, benim 2015’te okuduğum en güzel kitaplar bunlardı. Yılın başlarında çok kötü kitaplar okusam da sonradan çok beğendiğim ve sevdiğim kitaplar okudum. Bu yüzden bu yılı kârlı kapatmış sayıyorum kendimi. Darısı 2016’nın başınaJ

44 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler. Bende gelecek sene için bir kaç tanesini okumak üzere listeme aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jamie Maier, yorum yaptığın için ben teşekkür ederim. Umarım sen de kitapları benim kadar seversin.

      Sil
  2. Bu listeyi ben de yapacağım ocakta o nedenle bir merak baktım hemen :) Zweig'in Bir Kadının Hayatından 24 Saat'i de okumadıysan şiddetle tavsiye ediyorum Satranç'tan daha çok sevmiştim onu ben. Listendeki kitapların sadece üçünü okumuşum ama fikirlerimiz aynı Hayvan Çiftliği ve Ruhi Mücerret'i ben de çok sevmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek,Zweig'in Clarissa kitabı var bende. eğer onu da seversem bütün kitaplarını alıp okurum. Senin listeni bekliyorum o zaman. okunacaklar listeme yeni kitaplar eklerim :-)

      Sil
  3. Bir Gün'ü sayende okumak istiyorum ama sonunda olacakları çok azıcık biliyorum. Bile bile de kendimi üzsem mi karar veremiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, ben ne kadar beğensem de sen beklentilerini yüksek tutma. o zaman sevmeyebilirsin. İki arkadaşıma kitabı övdüm övdüm onlar okuyunca benim kadar sevmediler. kitabın sonu hüzünlü olsa da o sona gelene kadar geçen süreç okunmaya değer. Bence bir şans vermelisin.

      Sil
  4. Sadece Hayvan Çiftliği, Ruhi Mücerret ve Satranç'ı okudum içlerinden hepsi de çok güzeldi eminim diğerleri de öyledir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, bu üç kitabı sevmişsen kitap zevkimiz tutuyor demektir :-) Diğerlerine de bir şans vermelisin.

      Sil
  5. yaşasın pazar altılıları! pazar günü deyince artık aklıma rin'in, sizin ve coffe'nin listesi gelir oldu. :))
    gerçekten eğlenceli buluyorum. görüşe göre bu pazar onlusu olmuş. satrancı yakın bir zaman dilimi blogunda görüp almıştım, henüz okumak nasip olmadı. kitap hakkında ki düşüncelerini de görmek beni haylice bir mutlu etti. benim için hoş bir rastlantı oldu açıkçası. bir yandan zira kitabın adını blogunda gördüğüm vakit acaba şule kitap hakkında bir şeyler yazdı da ben mi göremedim demiştim. şimdi rastlayınca sevindim. :) genelde bir kitaba başlamadan evvel okuyan birinin düşüncesini bilmek hoşuma gider. bu nedenle blogger ortamlarında olan kitap ve film tanıtımlarını daha bir severim. klasik site tanıtımlarına nazaran kişinin düşüncesi barındığından daha kıymetli gelir bana. severek okuduğum bir yazı oldu pazar altılı-... onlusu. satrancın ayrınıtlı yorumunu da merakla bekliyor olacağım. ellerine sağlık şule, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, evet pazar 6'lısı yazıları yazmak bir gelenek oldu. Pazar gününün geldiğini bu yazıları görünce anlıyorum :-) kasım ayında ve aralık ayında okuduğum kitapları blogumda yazamadım henüz. Tamamen üşengeçlikten 14 kitap yazılmayı bekliyor. satranç da bunlardan biri. Önümüzdeki günlerde blogu yazıya boğmayı düşünüyorum. Umarım kitap yorumlarını da daha fazla geciktirmeden yazarım. Satranç elindeyse onu okumayı öne çekebilirsin. Hemen birkaç saatte bitirebileceğin bir kitap zaten.

      Sil
  6. Kardesimin Hikayesi,Kahperengi 'yi okumustum ve bende cok begenmistim...Liste ise kitap önerisi olarak güzel olmus,tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sule m, rica ederim. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  7. Satranç uzun yıllar önce okuduğum bir kitaptı. Hala aklımdadır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplık Kedisi, evet kolay kolay akıldan çıkacak bir kitap değil.

      Sil
  8. bravooo sevgili Sule, ne kadar çok kitap okumussun. Kardesimin Hikayesi ve Goerge Orwell benim de 2015'de okuduklarim arasinda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sultan Baspinar, bu liste en beğendiklerimin listesi. Okuduğum bütün kitapların listesini ayrıca yazacağım :-) Bu sene benim için kitap okuma açısından rekor kırdığım bir yıl oldu. 2016'da böyle okuyabilir miyim bilmiyorum.

      Sil
  9. Hayvan Çifliği'ni ben ingilizce okumuştum. Ve ben de çok sevmiştim. 1984'ü de inglizce okuyabilmek için yurtdışından sipariş verdim, gelince okuyacağım inşallah :) yorumlarını merakla bekliyorum.

    Ruhi Mücerret'i ben de bir süre önce almıştım. Okunacaklar arasında duruyor.

    Senin listenden en çok satranç ve murtaza'yı merak ettim ^^ Aklımda olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, yine İngilizce okudum demişsin de İngilizce öğretmeni olabilir misin? Böyle iyi İngilizce bilen birini görünce aklıma direkt bu meslek geliyor.
      Ruhi Mücerret'i de mutlaka oku. Onu da seveceğine eminim.

      Sil
    2. hehe :) evet, ingilizce öğretmeniyim ^^

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland, o zaman meslektaşız. Ben de Türkçe öğretmeniyim. İngilizce öğretmenlerini severim. Eşim İngilizce öğretmeni :-)

      Sil
    4. süpeer :) ben bu zamana kadar çok istesem de bir türlü zaman yaratıp kitap okumaya vakit ayırmıyordum. tezimi bahane ediyordum. iki haftaya o da tamamen bitmiş olacağı için bahane yaratmaya son ^^ seni bulduğuma çok seviniyorum :)

      Sil
    5. bu arada bugün idefix'ten kitap alırken satranç'ı da alıverdim ;)

      Sil
    6. Nail Art in Wonderland, sevindim. Satranç'ı bitirdiğinde yorumunu merak ediyorum.

      Sil
    7. Nail Art in Wonderland,
      tezle kitap okuyamıyorum demişsin sevgili Alice, şimdi iki çocukla okumak da zor oluyordur eminim :-) Eski yazıları karıştırırken cevaplamadığım yorumlarına cevap yazıyorum. Keşke bloğa geri dönsen, özledim seni. Sevgiler :-)

      Sil
  10. Harikasın canım bende aralarından liste yaptım umarım okumaya başalrım :) bu arada bugün senin için bir post yazdım sayfama beklerim :)))

    YanıtlaSil
  11. Kardeşimin Hikayesi ve Kahperengi okuduklarım arasında diğerleri okuma fırsatım olmadı henüz.Yorumlarını okuduğum için hepsi listemde.Perhizi bozduracak kitaplar ekledim listeme de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, valla ben kitap perhizini de yemek perhizini de tutamayanlardanım. Sana bol şans bu konuda :-)

      Sil
  12. Çok güzel bir paylaş olmuş.Baktım da sadece kahperengi adlı romanı okumuşum.Okumadıklarımı not aldım,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim, sen de böyle bir yazı hazırlamalısın bence. yılbaşı bahanesiyle yeni kitaplar keşfediyoruz. Sende de benim okumadığım güzel kitaplar çıkabilir.

      Sil
  13. kahperengı kıtabı ılgımı cektı listeme aldım orumların ıcın teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulseren ozkursun, rica ederim. Şimdiden iyi okumalar.

      Sil
  14. Livaneli okumamış oluşum beni dehşete düşürüyor. En kısa zamanda tüm kitaplarını okumak istiyorum. O besteleri yapan biri mutlaka çok da güzel kitaplar yazmıştır...
    Bu senenin en güzellerinden olduğunu düşündüğüne göre önceliği buna verebilirim sanırım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, benim de hiç okumadığım bazı yazarlar var ki onları henüz okumadığıma ben de şaşırıyorum. Kardeşimin Hikayesi'nin yanında Leyla’nın Evi ve Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm’ü de tavsiye ederim. Serenad'ı da birçok kişi sever. Aralarından seç birini :-)

      Sil
  15. George Orwell-1984 kitaplığımda okunmak için beni bekliyor..Hayvan Çiftliği de merakımı cezbetti şimdi..Böyle yazılarla karşılaştıkça okuma sevgim artıyor, bu sebeple size teşekkür etmeliyim. Keyifli okumalar ve iyi seneler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı K. 1984 bende de okunmayı bekliyor. Hayvan Çiftliği'ni o kadar sevdim ki 1984'ü ya o kadar sevmezsem diye korkuyor, okumayı erteliyorum.

      Yorumun ve iyi dileklerin için teşekkür ederim. Umarım hepimiz için iyi bir yıl olur.

      Sil
  16. Satranç ve Kahperengi'yi okudum. Hatta Satranç bu yıl benim de okuduğum en iyi kitaplar listesine girdi. Kahperengi'nin adı ilginç gelmişti bana, okumama o etken oldu biraz da. Hayvan Çiftliği ise 2016'da mutlaka okunacaklar listemde. Bu arada blogunuzu çok beğendim, takibe alıyorum, sevgiler.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, çok teşekkür ederim. hoş geldiniz o halde :-)

      Sil
  17. Not aldım okumadıklarımı mutlaka okumalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meryem Çandır, en beğendiğim kitaplar oldukları için hepsini gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

      Sil
  18. Satranç ve Bir Gün merak ettiklerim arasında artık daha erken okumaya çalışırım, listeniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, okuyup yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim. Bir Gün romantik ve dram türündeki kitapları seviyorsanız hoşunuza gidecektir ama Satranç'ı kitap okumayı seven herkesin beğeneceğine eminim :-)

      Sil
  19. Kardeşimin Hikayesi ve Hayvan Çiftliği mi? Bayılırım! ^_^
    Kardeşimin Hikayesi'nin sonu nasıldı öyle ama? O_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      ikisi benim de sevdiğim kitaplar. Evet, Kardeşimin Hikayesi'nin sonu hem şaşırtıcı hem de etkileyiciydi :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...