6 Aralık 2015 Pazar

PAZAR 6’LISI: FAVORİ ERKEK KARAKTERLERİM

     
favori erkek karakterlerim

     Herkese merhaba. Geçen haftaki Pazar 6’lısı yazımı yazmadığım için bugün iki yazı birden yazacağım. İkincisini de akşam saatlerinde yazmayı planlıyorum. Bu postun konusu favori erkek karakterlerimizi seçmek. Dikkat: bu yazı aşık olunacak erkekler içermektedir!


mr darcy

Mr Darcy – Aşk ve Gurur: Bu tarz listelerde Bay Darcy’i yazmayanı dövüyorlar :) Kendisi aşık olunacak erkek tanımının karşılığı. Eğer aranızda henüz Aşk ve Gurur’u okumayan kızlar varsa hemen bugün başlayın. Sonra da filmini ve dizisini izler, her eserde ayrı hayran olursunuz Darcy’e. Ben filmdeki Darcy’i sevdiğim için onun fotoğrafını koydum.

sirius black

Sirius Black – Harry Potter ve Azkaban Tutsağı: Sirius Black’la Azkaban Tutsağı kitabında tanışmıştık. Bu yüzden Harry Potter kitapları içinde en çok Azkaban Tutsağı’nı severim. Sirius Black aşık olduğum ilk kitap karakteri olması bakımından benim için özeldir. Hatta seride daha sonra başına gelenlerden dolayı ağlamışlığım var :) Sirius sayesinde beni ağlatan ilk kitap olma özelliği de Harry Potter’da. Yani Sirius benim için birçok bakımdan ilk. Filmde de karakteri sevdiğim bir oyuncu Gary Oldman canlandırdı ama bu rol için çok doğru bir tercih olduğunu düşünmüyorum. Daha genç ve yakışıklı bir oyuncu bulunabilirdi. Aynı zamanda Sirius Azkaban Tutsağı kitabından sonra kitaplarda ve filmlerde daha sık yer alsaydı daha mutlu olurdum. 

remus lupin

Remus Lupin – Harry Potter ve Azkaban Tutsağı: Lupin’le de Azkaban Tutsağı kitabında karşılaştık ve ben onu ilk okuduğum andna itibaren çok sevdim. Yazarın kalemi bana hep ters gittiğinden maalesef Lupin de kitabın sonunda istediğim sona kavuşamadı. Onun daha iyi bir son hak ettiğini düşünüyorum. Yine aynı şekilde serinin film versiyonunda Lupin’i canlandıran oyuncu da daha iyi seçilebilirdi.

Drew – Karmakarışık / Darmadağınık: Bu sene okuduğum bu iki kitapta Drew’le tanıştım ve çok sevdim. Kendisi bazı bölümlerde beni çileden çıkarsa da sonradan kendini affettirmeyi hep başardı. Romantik ve erotik kitaplardan hoşlanıyorsanız bu seriye ve Drew’e bir şans vermelisiniz.



robb stark

Robb Stark – Taht Oyunları: Game of Thrones dizidinde Robb Stark’ı bu kadar yakışıklı ve iyi bir oyuncu canlandırmasaydı yine de Robb’u bu kadar sever miydim emin değilim çünkü kitapta Robb çok ön planda değil. Mesela kitapta bölümler karakterlerin ağzından anlatılırken Jon’un, Arya'nın, Sansa’nın, Bran’ın bölümleri varken Robb’un ağzından anlatılan bir bölüm yok. Bu yüzden karakteri hep başkalarının ağzından okuyoruz. Onun iç dünyasını yeteri kadar keşfedemiyoruz. Bu yüzden dizinin etkisinde kalarak Robb Stark diyorum.

Victor Hugo – Nişanlıya Mektuplar: Biliyorum Victor Hugo bir kitap karakteri değil bir yazar. Üniversitedeyken yazarın Nişanlıya Mektuplar kitabını okumuştum. (Kitabın hakkında yazdığım yazıyı buradan okuyabilirsiniz) Kitap çok akıcı ve çok güzeldi ama buna rağmen okumam uzun sürmüştü çünkü üç sayfa okuyorsam yarım saat hayal kuruyordum :) Yazar gerçek hayatta eşi olacak kadına yazdığı mektuplarda aşkını o kadar güzel ifade etmiş ki insan hayran olmadan okuyamıyor ve ister istemez düşünüyorsun. Bir yazarla , romantik bir yazarla, aşk yaşamak çok güzel olmaz mıydı?


     Evet, favori erkek karakterlerim bunlardı. Akşamki postun konusu da çok güzel. Takipte kalın efendim. Görüşmek üzere.  

28 yorum:

  1. çok eğlenceli bir mim olmuş zevkle okudum^^ Siriuuuussss <3

    YanıtlaSil
  2. Bazı kitaplar hakikatten bambaşka etkiye sahip, hani elimden bırakasım gelmiyor lâkin şu var ki; yüzümü gülümsesen, kahkaha attıran yada beni üzen bir olay oldu mu o sayfada kala kalıyorum, bir diğer sayfa aklımda olsa bile okuyamıyorum o bölümü düşünüp kendimi kaptırdığımdan, mesela epey bir geç oldu başlayalı fakat Kral Katili güncesi serisi benim için öyle olmuştur (şu an da okuduğum kitapta örnek verecek olursam) evet iki kitabını da aldım, gel gelelim bir an duruyorum Bast ile Khovet'in konuşmalarına gülüyorum, yeniden sayfayı açıyorum aynı cümle gözüme çarpıyor, bazen şaşırıp bazen atarlanıp bazende hüzünlenerek diğer sayfaya geçiş yapıyorum. Romantizm konulu olayları sevmediğimden (bknz: Titanic'de dahi uyuklayan insan) Aşk ve Gururu okumamıştım. Biraz da galiba ön yargılı olmuş olacağım isminden ötürü, ama Darcy karakterini bu etkinlikte ikinci görüşüm vede gerçekten çok merak ettim. Yakın zamanda başlamayı düşünüyorum. Harika bir mim olmuş, Seçtiğin karakterlerin de her birinin derinliği, ayrı güzeldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim. Aşk ve Gurur'un ismi seni yanıltmasın. Kitap öyle cıvık bir aşk romanı değil. Hatta kitabın ilk yarısı daha çok o dönemdeki insan ilişkilerinin anlatılmasıyla geçiyor. Klasiklerden biridir. Okumanı çok isterim. Kitabı okursan lütfen bana yorumunu ilet. Ne düşüneceğini merak ediyorum.

      Kral Katili serisini duymadım. eğer dediğin gibi güzelse ben de onu okuma listeme ekliyorum. :-)

      Sil
  3. drew bilemedim tanımıyom ama diğerleri ivit iyiymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drew'le de tanışmalısın bence. Karmakarışık ve Darmadağınık kitaplarını tavsiye ederim.

      Sil
  4. İlk üç :333
    Rowling çapulculara hiç acımamış gerçekten. Bir tanesi mutlu sona sahip olsaydı ne olurdu sanki?? Cık cık.
    Dizide karakteri bana pek çekici gelmese de çok yakışıklı valla kimse inkar edemez :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve Rin, Aşk ve Gurur'la Harry Potter hayranlığımız seninle aynı. Bu yüzden listelerimiz hep kesişiyor :-)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Kahvekokanev, Yorumun için teşekkürler. Çok naziksin :-)

      Sil
  6. Lupin benim de favorimdi Harry Potter serisinde. :)
    Öyle bir hocam olsun çok istemişimdir. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı, gelmiş geçmiş en iyi karanlık sanatlara karşı savunma hocası olmuştu. Keşke daha iyi bir hayatı olsaydı.

      Sil
  7. Sirius ve Lupin konusunda kesinlikle katılıyorum. Hele Sirius... Canım Sirius...
    Fakat nedense Robb'u pek sevemiyorum ben. Diğerleri hakkında bir şey söyleyemeyeğim pek bilgim olmadığından.
    Aşk ve Gurur içinse herkes çok sıkıcı dediğinden cesaret edip asla başlayamadım ama sen şimdi böyle anlatınca başlayacaklarım arasında ilk sıralara yazıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnelikiraz, Aşk ve Gurur için sıkıcı denildiğini ilk kez duyuyorum. En iyi romantik eserlerden biridir. Tabii günümüz aşk romanlarına alışkın olanlar için biraz sıkıcı gelebilir ama bence mutlaka okumalısın. Ben seveceğini düşünüyorum.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Mor, Robb için aynı şeyleri hissediyoruz. Bu çocuk bunu hak etmemişti :-(

      Sil
  9. Hani snape, hani snape? =) sirius öldüğünde ben de ağlamıştım ama ben zaten çok ağlarım kitap okurken. dan brown'ın dijital kale'sinde ağlamıştım mesela :D ama snape sanırım benim harry potter'daki favori karakterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, ben Snape'i o kadar çok sevmiyorum :-( Tamam kitabın sonunda ona ne kadar büyük haksızlık yaptığımızı anladık ama o karaktere pek ısınamadım nedense.

      Dijital Kale'yi ben de okudum ve çok beğendim ama o kitapta ağlanacak bir yer aklıma gelmedi. Neresinde ağladın sen?

      Sil
    2. Çok uzun zaman önce okumuştum, daha ilk çıktığı zamanlarda. O yüzden kitabın konusunu bile tam hatırlamıyorum. ama David'in öldüğünü sandığımız bir bölüm vardı ya. david david diye diye ağladığımı hatırlıyorum :D

      Snape'in favori karakterim olmasında Alan Rickman'ın rolü olduğunu düşünüyorum ;) Bir de Dumbledore'un ona her koşulda güvenmesi altından bir şey çıkacak düşüncesi yaratıyordu hep. İki defa okudum ben harry potter'ın tüm kitaplarını. ilk olarak Türkçe'den sonra da İngilizce'sinden. Tekrar tekrar okuyasım var ^^

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland, ne güzel. Ben de Harry Potter serisini baştan okumak istiyorum ama Türkçesini okuyabilirim. Orijinal dilinde okuyacak kadar ingilizcem yok :-(

      Sil
    4. eşin yardımcı olsa ya :) ingilizcesi çok daha zevkli gerçekten. bazen anlam kayıpları oluyor çevirilerde ne yazık ki. özellikle örneğin dan brown'ınki gibi sembolik öğeler içeren kitaplarla.

      Sil
    5. bu arada ingilizcelerini ben pdf olarak okumuştum. istersen bir ara ilk kitabı göndereyim sana, denemiş olursun? :)

      Sil
    6. Nail Art in Wonderland, teşekkür ederim ama okuyamam. eşim bana 1,5 senedir İngilizce öğretecek ama ya o tembellik yapıyor ya da ben. İngilizce öğrenmeyi 2016 hedeflerimin arasına koydum. Bu sene öğreneceğim inşallah.

      Sil
    7. yardımcı olabileceğim bir şey olursa haber et, olur mu? :)

      Sil
    8. Nail Art in Wonderland, tabii :-)

      Sil
    9. Nail Art in Wonderland,
      senin cevaplamadığım bir yorumun kalmış. Bu yüzden bunu yazıyorum. Yorum sayısının çift olmasına takıntılı olduğumu fark ettim :-)

      Sil
  10. Hoş bir yazı olmuş bu kitapları tekrar farklı bir bakışla okumalıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cangz, okunmayı bekleyen o kadar çok kitap var ki. Bu durumda okuduğum kitabı bir daha okuyabilmek benim için bir lüks.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...