13 Aralık 2015 Pazar

PAZAR 6’LISI: FAVORİ KURGUSAL ÇİFTLERİM




sule uzundere blog

    Pazar demek Pazar 6’lısı yazısının günü gelmiş demektir. Bu bir gelenek oldu artık ama bu hafta maalesef ben konsepte uymayacağım çünkü bu haftanın listesini oluşturamadım. Bu yüzden geçen haftalarda yazamadığım ve daha çok ilgimi çeken bir konu hakkında yazmak istedim. Kitaplardaki favori çiftlerim.

     Aşkı kitaplarda okumayı çok seviyorum. Bir de hem kadın hem erkek karakteri sevince, onların aşkına inanınca kitabı okumamın zevki bir kat daha artıyor. Ben de okurken çok zevk aldığım aşkları seçtim. Bu arada bu aşkların geçtiği kitapları da severek okumuştum. Şimdiden hepsini tavsiye ettiğimi yazayım.


one day dexter and emma


Bir Gün’den Emma ve Dexter
Kitabını ayrı filmini ayrı sevdiğim bu eserin âşıklarına da bayılmıştım. Her ne kadar kitabın büyük bir kısmında birbirlerine kavuşamamış olsalar da onların uzaktan yaşadıkları aşkları beni çok etkilemişti. Genelde Emma’nın tarafını tuttum ve Dexter’a çok kızdım. Daha mutlu bir hikâyelerinin olmasını dilerdim.


sonsuza kadar jason anda victoria

Sonsuza Kadar’dan Jason ve Victoria
Eğer aşkla ilgili bir liste yapılacaksa o listede mutlaka Judith McNaught da olmalı. Yazarın birçok kitabını zevkle okudum ama en sevdiklerimden biri Sonsuza Kadar kitabıydı. Eğer bir Judith Mcnaught kitabı okuyacaksanız Sonsuza Kadar'dan başlayabilirsiniz.

lanetli talih zach and adele
Lanetli Talih’ten Adele ve Zach
Kiler’de indirime girdiği için aldığım ve hiçbir beklentimin olmadığı Lanetli Talih okuduğum en güzel romantik kitaplardan biri. Adele ve Zach’in 14 yıla yayılan aşklarını okumak çok eğlenceliydi.

seviyor sevmiyor jenna and gage

Seviyor Sevmiyor’dan Jenna ve Gage
Jenna ve Gage boşanmış olmalarına rağmen hâlâ birbirlerini seven bir çift. Bir gün Jenna bir amaç uğruna Gage’i evde alıkoyar ve olaylar gelişir. Heidi Betts’in Türkçeye çevrilen serisi üç kitaptan oluşuyor. Bir Yumak Mutluluk ve Kördüğüm de çok güzel kitaplar. Romantik kitaplardan hoşlanan kişiler Heidi Betts’e bir şans vermeli. 


bin muhteşem güneş leyla ve tarık

Bin Muhteşem Güneş’ten Leyla ve Tarık
Listemin en acıklı çifti. Maalesef diğerleri gibi romantik komedi tarzında bir hikâyeleri yok. Belki de bu yüzden onlardan çok daha gerçekler. Çocukluktan itibaren başlayan ve çok zor sınavlardan geçen Leyla ve Tarık’ın aşkı eminim okuyan herkesi etkilemiştir. Bin Muhteşem Güneş son zamanlarda okuduğum en mükemmel kitap. Adı gibi muhteşem. Özellikle her kadın bu kitabı mutlaka okumalı. Eğer hâlâ okumadıysanız lütfen hemen okuyun.

kaza kurşunu elise and  duncan

Kaza Kurşunu’ndan Duncan ve Elise
Polisiye kitaplardan da etkileyici aşklar çıkabiliyor. Temponun, gerilimin bir an bile düşmediği Kaza Kurşunu’nda aynı zamanda güzel bir aşk öyküsü okuyabiliyorsunuz. 

     Aslında daha çok favori çiftim vardı ama sadece altı çifti seçebildiğim için Yusuf ile Züleyha, Elizabeth ve Darcy, Feride ve Kamuran gibi klasikleşen çiftleri yazamadım.  Onları zaten herkes tanıyor, ben daha geri planda kalmış çiftleri yazmak istedim.

     Sizin okurken çok etkilendiğiniz çiftler var mı? Varsa lütfen yazın. Dediğim gibi aşk öyküleri okumayı çok severim. Hemen okuma listeme ekleyeyim :) Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere.

26 yorum:

  1. romantizm bakımından benim içim ölmüş, hatta üzerine toprak dahi atmışlardır. genelde, gizem, gerilim, polisiye, fantastik türevi kitaplar okumayı sevdiğim için kitaplığımda pek nadir yer alırlar. onlarda zaten çevremdekilerin hediye olarak getirdikleri filandır. yinede ilgiyle okumuştum. judith mcnaught'ın şu ana kadar iki kitabını okumuştum, düşler krallığı ile sana ihtiyacım var. hakikaten anlatım ve kurgu açısından gayet güzel. romantizm sevmem açıkçası, ama judith'in kurguları epey sürükleyici gelir. belki sevsem kitaplığımda, daha fazla kitabına yer vermiş olabilirdim. çok güzel bir liste olmuş, zaten pazar günü denk geldi aklıma ilk western filmleri, ardından da bloggerdaki pazar altılıları gelir oldu. :)
    bu arada şule blogumda seni de mimlemiştim. onu da söyleyeyim dedim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, evet pazar altılıları benim için de güzel bir gelenek oldu. gittiği yere kadar devam edeceğim :-) judith'in tarzını sevdiysen Sonsuza Kadar, Cennet, Mutluluk ve Sen Gelmeden Önce kitaplarını da tavsiye ederim. Ben yazarın en çok bu kitaplarını sevmiştim.

      Mimlere bayılırım ben :-) Eğer ilgi alanıma giriyorsa kesin yaparım. Teşekkür ederim beni mimlediğin için :-)

      Sil
  2. Çok cahil hissettim şu an. Okumayı geçtim isim olarak bile sadece 2 kitabı tanıyorum. Onlar da Bin Muhteşem Gübeş ve Bir Gün. >.<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, demek ki sen pek romantik kitap okumuyorsun :-) Listemde sürekli aynı kitapların olduğunu fark edince bu sefer daha farklı kitaplar yazayım dedim. bu yüzden pek bilinmeyen kitapları seçtim.

      Sil
  3. hihii bunların hiçbirini okumadım çok utandım o.O ama Anne Hathaway varsa izlenir be! bu arada yazının konusu harikaymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, ben de tam tersi Anne Hathaway'den pek hoşlanmıyorum ama Bir Gün filminde cidden iyiydi.

      Hadi diğerleri neyse de Bin Muhteşem Güneş'i mutlaka okumalısın. Okuduktan sonra bana teşekkür edersin :-)

      Sil
    2. Uçurtma Avcısını çok sevmiştim, onu da severim diye düşünüyorum evet, şimdiden teşekkürler :)

      Sil
    3. Bi Poşet Kitap, Uçurtma Avcısı'ndan daha güzel diyorum o kadar :-)

      Sil
  4. Bin muhteşem güneş okuma listemde var bir türlü okuyamadım. Şimdi daha çok ilgimi cezbetti..Kapak tasarımı, kitabın ismi ve Afganistan da geçen dramatik bir hikaye olması binlerce çağrışım yapıyor zihnimde..Umarım en kısa zamanda bu yolculuğa bende dahil olabilirim..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı K. Bin Muhteşem Güneş'i okumayı daha fazla ertelememelisin. Eminim en etkilendiğin kitaplardan biri olacak.

      Sil
  5. Güzel bir yazı olmuş. :) Severim böyle kitap yazılarını. :)

    Bu arada Hatırla Gönül'ü evet kesinlikle tavsiye ederim. Hatta tam şu anda açın TV'yi, bir bakın. :)

    Ve yine bu arada, eğer Ters Düz'ü okursanız yorumlarınızı mutlaka beklerim... :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa Dergi, Ters Düz'ü okuduğum zaman kesinlikle blogumda olacak merak etmeyin.

      Bir arkadaşım o Ses Türkiye'ye çıkacağı için şimdilik onu izliyorum. Zaten Hatırla Gönül'ü hiç izlemediğim için dizinin ortasından başlamasam daha iyi.

      Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Henüz hiçbirini okumamışım :( Hüseyni'yi okumaya çok niyetlenmiştim ama geçenlerde bir Facebook grubunda Hüseyni'nin kitaplarından birinin olay örgüsünü yazmıştı okurun biri... Biraz vakit geçsin diye bekliyorum şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Dilek, Kitap Dostları'nda mı? Oradaki yorumunu gördüm ama ne yazıldığını bilmiyorum. tavsiyem yazarın bütün kitaplarını sırasıyla okuman. günümüz yazarlarından en sevdiklerimden biri oldu. Artık hangi kitabı çıkarsa direkt alırım.

      Sil
  7. Yine harika karakterler seçmişsin. Hiç birini tanımadığımı söylemeliyim. Ama anlatımından Bir gün, Muhteşem güneş ve Seviyor sevmiyor'u merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, hepsi severek okuduğum kitaplar ama Bir Gün ve Bin Muhteşem Güneş diğerlerinden bir adım öne çıkıyor. Özellikle Bin Muhteşem Güneş'i mutlaka okumalısın. Çok popüler bir kitap ama bu seni yanıltmasın. İçi boş olan popüler kitaplardan değil, hakkıyla ün kazananlardan. Eğer elinde varsa önceliği ona vermeni tavsiye ederim :-)

      Sil
  8. Bir Gün okumayı istediğim kitaplar arasında çifti merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, okumalısın bence. Önce kitabını oku sonra filmini izle. Ben kadın karakteri kendime benzettiğim için çiftten çok etkilendim. Sen ne düşünürsün bilmiyorum ama onları seveceğini düşünüyorum.

      Sil
  9. aaahhhh tarık ve leyla....çok etkilendiğim kitaplardan biriydi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci, benim de. Hatta birkaç yıl sonra tekrar okumayı düşünüyorum.

      Sil
  10. İçlerinden sadece Bin Muhteşem Güneş'i okudum ve evet gerçekten muhteşemdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor, aynen öyle. Ben de bayılmıştım Bin Muhteşem Güneş'e. Hatta birkaç yıl sonra tekrar okumak istiyorum.

      Sil
  11. Kurgusal çift deyince aklıma hiç çift gelmedi yahu, kaç dakikadır düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, demek ki pek romantik kitap okumuyorsun. Ya da okuduğun kitaplarda pek iyi aşıklar yokmuş.

      Sil
    2. romantiklerdeki çiftler aklıma kazınmıyor sanırım. çerez gibi oluyorlar ya, düşünmeden okuyorsun. ama kürk mantolu madonna geldi aklıma düşünürken ^^

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland,
      Kürk Mantolu Madonna'yı okuyalı çok uzun zaman oldu. okuduğum zaman çok etkilenmemiştim. Tekrar okuyacağım o kitabı.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...