14 Ocak 2016 Perşembe

ÇUKUROVA KİTAP FUARI’NDA BİRİNCİ GÜN

çukurova kitap fuarı

Herkese merhaba. Geçen hafta cumartesi günü Çukurova Kitap Fuarı 9. Kez açıldı. Bu sene fuarın 9. Senesi olması şerefine her sene altı gün olan fuar dokuz güne uzatılmış. Bu da iki hafta sonu fuarın tadını çıkarabileceğimiz anlamına geliyor. Ben de cumartesi günü yani fuarın açıldığı gün oradaydım ama bloguma ancak şimdi yazabiliyorum.

Bir Adanalı olarak Midyat’a tayinim çıkana kadar fuara her sene katılıyordum ama dört senedir şehir dışında çalıştığım için gidememiştim. Bu yüzden içimde büyük bir heyecanla ilk günden fuara gittim. Öncelikle fuarda bazı değişiklikler yapıldığını fark ettim. Geçen yıllarda edebiyat kitapları ve sınavlara hazırlık kitapları fuarda yan yana satılırdı. Gençler sınav kitaplarına yoğun ilgi gösterdiklerinden yoldan geçerken zorlanırdınız. Bu sene edebiyat kitaplarını fuarın girişine, sınavlara yönelik kitapları fuarın sonuna koymuşlar. Böylece kim hangi kitaplara ilgi duyuyorsa direkt oraya yöneliyordu. Mesela ben fuarın sonuna kadar gitmeden edebiyat kitaplarının bittiği yerden dönüyordum.


Yazarların imza etkinlikleri yayın evlerinin stantlarında oluyordu. Bu da yine yolun tıkanmasına ve insanların rahatça geçememelerine neden oluyordu. Aynı zamanda o kalabalıkta yayın evinin kitaplarına rahatça bakamıyordunuz. Şimdi fuarın sonuna yazarların imza atarken kullanabilmeleri için ayrı stantlar yapılmış. Böylelikle fuarın içindeki kalabalık azaltılmış.

İndirimlere gelirsek genellikle %20 ve %30 indirim oranını duydum. Yani herhangi bir kitap sitesinde alabileceğiniz oranda indirimler. Hatta kampanyaları takip ederseniz kitapları çok daha ucuza alabilirsiniz. Ben bu durumu tahmin ettiğim için fuara kitap almayacağım, sadece gezeceğim ve sevdiğim yazarlara kitap imzalatacağım düşüncesiyle gittim. Sonuç aşağıda.
kitap alışverişi

İlk günden 17 kitap alarak döndüm L Kendimi şöyle savunabilirim: Aldığım bütün kitaplar ya 5 liraydı ya 10 liraydı ya da %50 indirim vardı. Bu 17 kitabı 160 küsur bir fiyata aldım ki bence çok uygun. Zaten böyle ucuz olmasalardı almazdım J Aldığım kitapları kısaca yazacak olursam.

Her sene yaptığım gibi önce Türk Dil Kurumu’na uğradım. TDK her sene net %50 indirim yapar. Fuarda en iyi indirimleri hep onlar yapar. Öncelikle yazım kılavuzunun yeni baskısını aldım. Güzel yazılar başlığında toplanmış röportajlar, denemeler ve gezi-hatıra kitaplarını aldım. İçlerinde ünlü yazarların yazdıkları kısa kısa derlenmiş. Kitapları başka kitaplarla paralel olarak, günde birkaç bölüm okuyarak bitirmeyi planlıyorum. Bir de Atatürk’ün yazdığı Geometri kitabını aldım. Üstelik 2 lira gibi komik bir fiyata J Kitaplığımda dursun istedim. Beş kitaba yirmi küsur lira ödedim.
türk dil kurumu kitap alışverişi

Televizyonda Süper Dadı programını yapan Gözde Erdoğan’ın kitabını ve İnstagram’daBikahvebikitap hesabının sahibi Ayşe Ayhan’ın Aşk Nerede kitaplarını onar liraya aldım. Ayşe’nin kitabının etiket fiyatı yirmi liraydı, fuarda %50 indirimli satılıyordu.

kitap alışverişi

Ebru Akel’in Hamilelik Serüvenim kitabı 25 liradan 5 liraya düşmüştü. İlerde okuyup yararlanırım diye, bir de sırf çok ucuzlamış diye almak istedim J Freud’a Kafa Tutan Kız’ı bir blogda görmüştüm ama kimdi hatırlayamıyorum. Kitabın önsözünü Chuck Palahniuk yazınca kitabı çok merak ettim. Fiyatı on liraydı.
kitap alışverişi

Kırmızı Kedi Yayınları %30 indirim yapıyordu ama Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda ve Çocuk Kalbi 5’er liraydı. 5 ve 10 liraya başka kitaplar da satıyorlardı ama ben sadece ikisini aldım.
kırmızı kedi yayınları

Martı Yayınları’ndan Sandra Brown’un 17 liralık Hep Aşk Vardı ve Anılarımla Yatak Odasında kitaplarını ve 25 liralık Kitap Hırsızı kitabını 10’ar liraya aldım. Okuma listemdeki kitaplardan Beni Bulun’u 5 liraya bulduğum için çok sevindim. Etiket fiyatı 17 liraydı J
martı yayınları

Gelelim aldıklarım arasından beni en çok mutlu eden kitaplara. İthaki Yayınları Edgar Allan Poe’nun Bütün Hikayeleri ve Monte Cristo Kontu’nu %50 indirimli satıyordu, ben de tabii kaçırmadım ve hemen aldım. Kitapların yanında bez çanta hediye ettiler. Etiket fiyatları 124 lira olan bu iki kitabı 62 liraya aldığım için çok sevindim. Baskı kaliteleri ve kitaplığımda duruş şekilleri çok güzel. Tam arşivlik iki kitap ama okurken ne kadar rahat edeceğim konusunda kafamda bazı soru işaretleri var J Bunu da artık yaşayıp göreceğiz.

ithaki yayınları

Para verip kitap ayracı satın almayı hiç sevmem ama bu ayraçlar o kadar güzeldi ki kaçıramazdım. Tanesi üç liraya çok güzel ayraçlar ve bardak altları satıyorlardı. Bir dahaki gidişimde stantlarına tekrar uğrayacağım. Belki bir şeyler daha alırım J Şener Şen’in birisi kardeşime alındı.
kitap ayraçları

Fuarda Kitap Ağacı Adana grubunun üyeleriyle de buluştuk. Fuarı beraber gezelim desek de o kalabalıkta kısa sürede birbirimizi kaybettik J Sonra fuarın içindeki kafede buluşup çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Yılbaşı çekilişimizin hediyelerini verdik. Bana Kitap Ağacı Adana’nın kurucularından Yeşim kitap alacaktı ama o sadece kitap almakla yetinmemiş baykuşlu çok güzel bir ayraç (baykuşlara bayılırım), Metis Yayınları’nın meşhur ajandasını da almış. Bir de güzel bir mektup yazmış. Alacağı kitabı da blogumda bu sene içinde almak istediğim kitaplar listesine bakarak seçmiş ki gerçekten istediğim bir kitabı verebilsin. Tabii ben böyle ince bir düşüncenin karşısında eridim bittim. Çok mutlu oldum. Yeşim’cime bir teşekkür de buradan ediyorum. Umarım kitaplar sayesinde başlayan arkadaşlığımız artarak devam eder.

kitap ağacı adana
kitap ağacı adana
yılbaşı hediyesi
gülse birsel memleketi ben kurtaracağım

Her zamanki gibi çok uzattım biliyorum ama o günü bütün ayrıntılarıyla yazmak istedim. Dile kolay ben bu günü dört yıldır bekliyordum. Üstelik bu yazı son da olmayacak. Sevgili yayın evleri en sevilen yazarların imza günlerini fuarın son iki gününe yığdıkları için bu hafta sonu sabahtan akşama kadar fuarda olacağım. Özellikle cumartesi günü o kadar yoğun ki aynı anda altı yazardan imza almaya çalışacağım. Sanırım bütün günüm kuyrukta beklemekle geçecek. Neyse bu başka bir yazının konusu.


Fuarın ilk günü benim için mükemmel geçti. Diğer günlerinin de aynı oranda güzel geçmesi dileğiyle. Görüşmek üzere J

36 yorum:

  1. Ben daha hic fuar yüzü görmemiş biri olarak kıskanç gozlerle okuyorum bu yazıları -.- severek okursun umarim hepsini :-) edgar allan poe ben de var ama kalinlik korkusu nedeniyle bikac öykünün ötesine gidemedim :P
    Ask nerede kitabini wattpad'de okumustum, guzel ve tt-atli bi hikaye :-)
    Cok karlı bi alışveriş olmus, güle gule ve bol bol oku :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr coffee, çok teşekkür ederim. Edgar'ı yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum ama büyük ihtimalle başka kitaplarla paralel okurum. Günde bir öykü gibi yoksa o kitap insanı boyun ya da bel fıtığı yapabilir.

      Sil
  2. en çok gözüme takılan kitap hırsızı oldu ^^ güle güle oku hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, Kitap Hırsızı benim de sürekli dikkatimi çekiyordu. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. Çok bereketli geçmiş.Ne kadar bu sefer almam dese de insan kendini tutamıyor.İndirimlerde gayet iyiymiş Kayseri de iki yıldır kitap fuarı olduğundan mıdır bilmiyorum bu kadar ucuz olmuyor.Bende gittiğimde mutlaka kitap ayracı alıyorum çok güzel oluyolar :)
    Keyifli okumalar.Kitap Hırsızı yorumunu sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli Kitap Vagonu, çok teşekkür ederim. Valla elimde okunmayı bekleyen o kadar çok kitap var ki Kitap Hırsızı'nı ne zaman okurum bilmiyorum ama okuduğum zaman blogumda yazacağımdan emin olabilirsin :-)

      Sil
  4. ooo maşallaha, silip süpürmüşsün Şule, tekerlekli valizle gitseydin, taşımak zor olmuştur :) iyi günlerde oku canım hepsini, bir an önce oku ki bizimle de paylaş. fuarın da keyfini çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek Eren, çok teşekkür ederim Dilek'çim. Okudukça blogda yazmaya çalışırım. Tekerlekli bavulla olmasa da yarın sırt çantamla gitmeyi planlıyorum :-)

      Sil
  5. Güle güle okuyun, imkan olsa da bizde yakalasaydık fuarı. Çok güzel hepsi, yorumları merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Hanımefendisi, çok teşekkür ederim. Kitapları okudukça bloga yazmaya çalışacağım.

      Sil
  6. Bana hediye almış olman beni çok mutlu etti kardeş.Benim de sana bir hediyem olacak ama artık Adana ya gelince verebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GÖKHAN UZUNDERE, hadi ya. Bak şimdi çok merak ettim. Tamam Adana'ya gelince ver ama ne olduğunu söyle yoksa dayanamam :-)

      Sil
  7. Yaa ne güzel anlatmışsın gitmiş kadar oldum :) bi de bence çok iyi fiyata almışsın gerçekten. O Edgar Alan Poe ve Monte Cristoyu ben de istiyorum yaa okumak biraz zor olabilir tabi ama harika görünüyorlar :) hepsini güle güle oku :)

    YanıtlaSil
  8. Fuara gitmeyi o kadar çok canım çekti ki yazınızı okuyunca.. Karlı ve harika bir alışveriş yapmışsınız bence. Özellikle İthaki'den aldıklarınız çok iyi fiyata gelmiş, keşke buradaki fuarda da yapsalar böyle bir indirim de ben de alabilsem.. İyi okumalar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, çok teşekkür ederim. Evet, ben de İthaki'den aldığım kitaplar için çok sevindim :-)

      Sil
  9. Çok güzel kitaplar canim. Ayrica ayraclara bayıldım! Görüyorum ki annelikle ilgili kitaplara bu sıralar öncelik veriyorsun. Umarım sevindirici haberlerle bizi sevince bogarsin ;)

    Kitap Ağacı olarak katılım sayınız daha fazla olur diye düşünmüştüm ben aslinda. Çünkü kitapseverler için fuarlar ayağa serilwn cennet gibi bir şey bence. Keske ben de gidebilsem diyeceğim bir cennet....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, ay bizim sayımızı beğenmedi :-( müdüründen mazeret izni alıp sen de gelseydin bebeğim :-) Ayraçları sevdiysen sana da alırım yarın. Bu tarz kitapları önceden okumanın daha iyi olabileceğini düşünüyorum yoksa o dediğine daha çoook var :-)

      Sil
  10. "Ben de fuara gitmek istiyoruumm" diye bağırasım var şuan. Aldıklarınız çok güzel ve 160 liraya 17 kitap. Cidden kârlı olmuş. Monte Kristo Kontu'na ben de -oldukça boş bir zamanımda- başlamayı düşünüyorum. Hepsini keyifle okuyun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakma Rapunzel, çok teşekkür ederim. Monte Cristo Kontu'nu bir parça çok merak edip hemen okumak istiyor ama okunacak o kadar kitap varken sanırım o daha bekleyecek. Dediğin duyguyu biliyorum. Ben de İstanbul Kitap Fuarı yazılarını okurken aynısını söylüyordum. Umarım her insan senede en az bir kere kitap fuarına gider. Orası ayrı bir dünya çünkü.

      Sil
  11. ah ah bildiğimiz talan etmişsin fuarı yahu , kıskandım mı desem imrendim mi bilemedim , yine de beklediğine değdiği için çok mutlu oldum , keyifle oku :D

    YanıtlaSil
  12. Sadece gezme işi yalan olmuş :D
    Ama çok iyi yapmışsın. Böyle güzel indirimler kaçmazdı.
    Umarım bu haftaki fuar maceran da bol eğlenceli geçer ^________^

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel kitaplar almışsınız ve fiyatlar da gayet iyi :D İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı biteli çok oldu, benim de canım fuara gitmek istedi şimdi:) Bol okumalı bir sene geçirin..

    YanıtlaSil
  14. Bir fuara gidip doyasiya kitapları incelemeyeli ne kadar uzun zaman oldu. İnternet hayatımızın ortasına oturmusken kitapevleriyle bulusmak için kaçırılmayacak buluşma yerleri o stantlar,tabi kitapçıklardan sonra. Bir kitapçı dükkanının havasını hiçbir şey vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, benim de dört sene olmuştu gitmeyeli. Ne kadar özlediğimi oraya gittiğimde fark ettim. Sen de İstanbul kitap fuarını kaçırma bari. Kitaplara dokunup seçmek çok güzel bir his :-)

      Sil
  15. Bence hepsini çok uyguna almışsın :D Ben de pek bir şey almayacağım deyip, bir sürü kitapla çıkanlardanım. Gerçi bu Tüyap'ta kendimi tutmuştum :D Edgar Allan Poe'nun tüm hikayelerini ben de Üsküdar kitap fuarından almıştım geçen sene. Yarısına kadar geldim ama aradayım şu an :)) Freud'a Kafa Tutan Kız'ı okuyunca yorumlarını bekliyorum :)) İyi okumalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, çok teşekkür ederim. Okuduğum bütün kitapları bloguma yazıyorum, geç de olsa :-) Edgar Allan Poe'yu yakın zamanda okuyacağımı düşünmüyorum ama büyük ihtimalle ben de senin gibi yavaş yavaş okurum.

      Sil
  16. Tamam, kitap alışverişindeki tercihlerinden de anladığım üzere güzel planlar, beklentiler var geleceğe dair ;) Hayırlısı olsun canım...
    Fuarlardan kitap alacağımız kadar kampanyaya boğsalar bizi keşke. İnternette daha ucuza alma imkanı varken olmuyor böyle sahi. Ama fuar ziyaretinin en çok hangi kısmına bayıldım, tabi ki kitap sever arkadaşlarla buluştuğunuz ve kafede oturduğunuz kısmına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, Kitap Ağacı sağ olsun güzel insanlarla tanıştım. Kitap fuarından uzun zamandır uzak kaldığım için oradan kitap almanın ne kadar güzel bir his olduğunu unutmuşum. Sitelerde çok iyi indirimler olmadığı müddetçe artık önceliğim fuardan kitap almak olacak.

      Sil
  17. Poe'nun kitabını 2014 senesi gittiğim fuarda edinmiştim. yatmadan evvel kitaptan mutlaka bir hikaye okurdum. biraz geceleyin okuduğum başucu kitabıma dönmüştü. tavsiye ederim, bayağı güzel oluyor her gece bir hikaye.^^
    Monte Cristo Kontu'nun hikayesini oldum olası sevmişimdir, hatta sanırm senin blogunda bahsetmiştim Şule, televizyonda her rastladığımda o kanalda bıraktığımın. :)) Etkileyici bir hikayesi var. ne yazık ki kitabı elimde yok. senin adına sevindim. kısa zamanda umarım ben de edinirim. çok, ama çok güzel kitaplar almıştım. keyifli okumalar dilerim. okuduğuma göre bol serüvenli geçmiş fuar zamanın.
    o fuarda kayboluşlar çok oluyor. her seferinde bu yıl birbirimizden kopmayacağız kafasında gidiyoruz arkadaşlarla, sonradan olay bilim kurguya dönüyor. kendimi bir anda kalabalığın içinte çevremde tanımadık simalarla tek başıma bulup, diğerleri nereye gitti diyerek telefona sarılıyorum. fuar seferin her zaman aklımdaydı, son günlerde okumaya dahası yorumlamaya fırsat bulamıyordum ki, şu an öyle bir sevinçle okudum ki, sanırsın orada fuara katılmışım. aslında bir nevide fuara katılmış hisssi verdirdin ya Şule. yazılarında sevdiğim kısım bu. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, yazımı bu kadar sevdiysen daha fazla geciktirmeden fuarın ikinci gününü de yazayım :-) Ben aslında fuarda tek başıma gezmek isterdim. Bu tarz etkinliklerde özgür olmayı ve kafama göre vakit geçirmeyi isterim. Yanımda çok yakın olduğum bir arkadaşım olabilir sadece. Arkadaşlarla fuarı gezerken değil de gezdikten sonra vakit geçirmek daha çok hoşuma gider.

      Sil
    2. yazarsan şayet tek ben değil, eminim diğer arkadaşlarda keyifle okur Şule.
      bu arada şu an eski yazılarından 'Dexy's Midnight Runners'ın Come On Eileen parçasını açtım dinliyorum. o parçayı koyduğundan bu yana kulağımdan düşmez oldu resmen. :)

      Sil
    3. River, o şarkı insanda bağımlılık yapıyor. İlk keşfettiğim günlerde ben de arka arkaya dinliyordum :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...