24 Ocak 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI : ÇOCUKLUĞUMU HATIRLATAN 6 KİTAP

pazar 6'lısı çocukluğumu hatırlatan 6 kitap
Herkese merhaba. Aslında bugünün Pazar 6’lısı yazısını yazmayacaktım çünkü kategoriye uygun 6 kitap belirlesem de bu kitaplar hakkında söyleyeceğim pek bir şey yoktu. Sonradan “Aman, her seferinde uzun uzun yazmak zorunda mıyım? Bu sefer de sadece kitapların adını yazarım olur biter. Maksat liste yapmak.” diye düşünerek yazmaya karar verdim.

Ben kendimi bildim bileli kitap okumayı severim. Çocukken harçlıklarımla kitap veren gazeteleri alır ve o kitapları okurdum. O yıllarda Yeni Yüzyıl gazetesi vardı mesela. Birçok çocuk klasiğini ben onlar sayesinde aldım okudum. Sonra bir kitapçıya gidip kendime bir kitap aldım. Hangi kitabı aldığımı hatırlamıyorum ama kitabın arkasında 40 kitaplık bir liste vardı. Yayın evinin bastığı bütün çocuk kitaplarını gösteriyordu. O listeyi tamamlamaya karar vermiştim. Param oldukça gidip o seriden istediğim bir kitabı alıyordum. Hepsini alamasam da 6-7 tanesini almıştım.

Neyse daha fazla uzatmadan hatırladığım kadarıyla çocukken okuduğum ilk kitapları yazıyorum.

1.Nasrettin Hoca Fıkraları
2.Heidi
3.Robin Hood
4.Peter Pan
5.Robinson Crusoe
6.Güliver Devler Ülkesinde / Güliver Cüceler Ülkesinde

NOT: Lisedeyken yani 15-16 yaşlarındayken de deli gibi İpek Ongun kitapları okurdum. Özellikle Kendi Ayakları Üstünde’yi bir arkadaşımdan alıp köyde dedemleri ziyarete gittiğimizde bile yanımda götürüp okumuştum. Hatta nenem onlarla konuşmayıp kitap okuduğum için kızmıştı J


Çok yorucu bir dönemi atlatıp iki haftalık sömestr tatiline girdim. Bu tatili o kadar uzun zamandır bekliyordum ki… Tek istediğim dizi / film izleyip kitap okumak ve yatmaktı. Bugün bütün günü böyle geçirdim. Arada başka aktiviteler olsa da önümüzdeki iki haftayı bu şekilde geçirmeyi planlıyorum çünkü bunu hak ettim. 

Bloga yazılmayı bekleyen çok konu var. Eğer bir aksilik olmazsa önümüzdeki günlerde sizi her gün yeni bir yazıyla karşılamayı planlıyorum. Okul zamanı çok yazamadığım için aradaki farkı kapatmaya çalışacağım. Bu süreçte Pazar 6’lısı yazılarına da devam etmek niyetindeyim. Tabii Esseve Rin yeni kategorileri yayınlarsa J Şimdilik hoşça kalın, görüşmek üzere. 

26 yorum:

  1. çocukken nedensiz bir biçimde kurabiye adam kitabına takılı olduğumu anımsarım. hatta evde dört tane vardı. :)
    nasrettin hoca fıkraları, robin hood, peter pan, heidi, giliver serüvenleri ve daha niceleri... hepsi de onlarca hatırayı sayfalarına kondurup çocukluğumun bekçiliğini yapan yapımlardır. şu an bile. bu arada güzel bir tatil geçirmeni dilerim Şule, umarım tatilinde düşlediğin tüm aktiviteleri hayata geçirirsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, çok teşekkür ederim. Kurabiye Adam kitabını hiç duymamıştım. dur hemen bir araştırayım :-)

      Sil
  2. PEter Pan, Güliver'in Gezilerinin falan hep kısaltılmış versiyonlarını okumuştum ben de. Bir ara tam metin hallerini okumak istiyorum.
    İpek Ongun furyasına bir ben katılamamışım sanırım. Benim jenerasyonum da hep İpek Ongun okumuş kişiler. Çok yabancı hissediyorum :D
    Tatil planımız aynı. Umarım bir aksilik çıkmaz da bol bol dinlenebileceğimiz bir tatil olur :>>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, çok teşekkür ederim. Ben zaten okuduğum çocuk kitaplarını tekrar okumak istiyorum. Hem kısaltılmışlarını okumuştum, tam metinlerini okumak istiyorum hem de unuttuğum detayları hatırlamak istiyorum.

      Sil
  3. peter pan'ı nedense çocukken hiç okumamışım. hatta çizgi filmini bile izlemedim. sadece bir filmini izlemiştim 4-5 yıl önce. şuan orjinal versiyonunu okuyorum ve çocuk kitabı oluşuna şaşırıyorum mütemadiyen. hem dili bence zor. harry potter peter pan'ın yanında çok çok kolay yani. ve ölüm, şiddet, intikam, ne ararsan var. yarıyı geçtim, sonunu merak ediyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, evet İnstagram'da Peter Pan'ı okuduğunu gördüm. Kitabı bitirince umarım seversin.

      Sil
  4. Çocukken gözlerimle ilgili çok sorun yaşamıştım sürekli kan çanağı gibi olurdu. Sonrasında da miyopla tanıştım zaten. Annem kızardı o yüzden çok okumama. Okulun kütüphanesinden alır tenefüslerde okurdum bende....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, benim gözlerimde de hem miyop hem astigmat var. Bu yüzden benim annem de "Gözlerin kör olacak. Daha fazla okuma." der ama dayanamıyorum. Kitap okumayı sevmeyen insanlar bizi anlayamaz :-)

      Sil
  5. İpek Ongun kitaplarını o dönem ben de çok okurdum. Çok güzel kitaplardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Şeyden Konuşmalı, bizim nesil onun kitaplarına hayrandı zaten.

      Sil
  6. Listendeki kitaplar benimde en çok aklımda kalan kitaplar.Eskiden daha çok okurdum keşke şimdide yapabilsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ceyda DIY, insan her zaman aynı oranda kitap okuyamıyor. Ben de şimdilerde eskiye oranla daha çok okuyorum. Senin de zamanın gelecektir :-)

      Sil
  7. Peter Pan, Robin Hood, Heidi... İsimlerini görünce bile içim ısınıyor ya :') Umarım dilediğinizce bir tatil geçirirsiniz, sevgiler.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, çok teşekkür ederim canım. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  8. ipek ongun, eline almayan yok galiba :)
    Güzel bir nostalji olmuş, kaleminize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KoRe FeNoMeNi, teşekkür ederim. Bizim jenerasyonun bütün kızları İpek Ongun okudu sanırım :-)

      Sil
  9. Hepimizin bildiği ve defalarca okuduğu güzel kitaplar... Annemler ve teyzemlerden kalma Yeniyüzyıl Gazetesi setleri hala kitaplığımızda durur :)
    Şu iki haftalık tatile gerçekten benim de ihtiyacım vardı, sonunda geldi. Umarım harika bir tatil geçirir ve bol bol dinlenme imkanı bulursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, çok teşekkür ederim. Şimdilik tatilim istediğim gibi gidiyor. Umarım hep böyle gider. Ben Yeni Yüzyıl'dan aldığım kitapları yıllar önce dağıttım ama okulun kütüphanesinde görüyorum ve duygulanıyorum. Bana çocukluğumu hatırlatıyor.

      Sil
  10. İpek Ongun'u seninle tanımıştım, hey gidi günler hey... Onun bir ktabı vardı adını hatırlayamadığım bir genç kız istersen odasını, yaşamını, oturmasını, kalkmasını nasıl düzene koyar diye tane tane anlatmıştı. Senden alıp okumuştum sanırım. Hala orada anlatılanlar aklımda...

    Gerçekten İpek Ongun bizim ergenlik dönemlerimizin idolüydü. Şimdi kalmadı böyle bir durum maalesef. Bloglar var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, şimdiki gençlerin okuduklarına bakış İpek Ongun çok masum kalıyor. Vampirler, kurt adamlar, fantastik ve erotik kitaplar okuyorlar. Yeni nesil çok bozdu canımmmm :-)

      Sil
    2. Alacakaranlık serisini de okuduk beraber Şulecigimmm hadi itirraf edelim ^_^ biz de fenayız var ya :p

      Sil
    3. Sebra GÜNDOĞDU, canım ben o seriyi okurken üniversiteyi bitirmiştim, öğretmenlik yapıyordum. Pek ergen sayılmazdım yani :-)

      Sil
  11. İlkokul ikinci sınıfta beni kitap kurdu yapan sokak kedilerini anlatan bir kitap hediye almıştım.Ancak ne kitabın ismi ne de kendisi kaldı.Kim hediye ettiyse hala minnet duyarım okuma alışkanlığını o kitapla kazandım.Bu da benim güzel bir anım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, ne güzel çevrende sana okuma aşkı kazandıran kişiler varmış. Benim çevremde kitap okuyan kişi yoktu ama evimiz cadde üstünde olduğu için sokağa oynamaya çıkamazdım. Ben de bütün gün kitap okur televizyon izlerdim.

      Sil
  12. Heidi'nin çizgi filmi vardı.Aklıma o geldi şimdi :)
    Demek ki çocukkende küçük kitap kurduydunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli Kitap Vagonu, evet Heidi'nin çizgi filmini de severdim. insan yedisinde neyse yetmişinde de odur derler ya kitap okuma alışkanlığını çocukken kazanınca vazgeçemiyorsun.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...