17 Ocak 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI : EN BEĞENDİĞİM 6 KİTAP KAPAĞI

en beğendiğim 6 kapak
Biliyorum biliyorum  bu haftanın konusu bu değil. Bu haftanın konusu “Sizi ağlatan 6 kitap” ama ben birazcık duygusuz bir insan olduğum için okurken ağladığım kitap sayısı:2 J Biri Bin Muhteşem Güneş. Her kadının okuması gereken ve her okuyanın içini parçalayan bir kitap. Hatta ilk okuduğumda kalabalık bir ortamda olduğum için içimden geldiği gibi ağlayamamıştım. Bu yüzden kitabı tekrar okuyup salya sümük ağlamayı planlıyorum. Beni ağlatmayı başaran diğer kitap ise Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı. Aşık olduğum ilk kitap karakteri ölünce tabii ağlayacaktım. Birazcık duygusuzum dedim, çok demedim J

Ben de madem bu haftanın konusunu yazamıyorum gelenek bozulmasın diye eski kategorilerden yazmadığım bir kategoriyi yazayım dedim. Bu hafta size en beğendiğim 6 kitap kapağını yazacağım.

franz kafka dönüşüm

FRANZ KAFKA – DÖNÜŞÜM – CAN YAYINLARI
Dönüşüm isminden böcek çizmek. Dahiyane bir fikir ve mükemmel bir kapak. Can Yayınları’nın beyaz kapak politikasından vazgeçmelerine sevinenlerdenim. Evet, onların klasikleşmiş beyaz kapaklarını da seviyordum ama yenilenen bazı kitap kapaklarının güzelliğini görünce bu değişim iyi oldu diyorum.

george orwell hayvan çiftliği

GEORGE ORWELL - HAYVAN ÇİFTLİĞİ – CAN YAYINLARI
Yine Can Yayınları’ndan bir kitap seçtim. Kapaktan, bu domuzlardan bir kötülük çıkacağını tahmin edebilirsiniz.  J

ruhi mücerret murat menteş

MURAT MENTEŞ – RUHİ MÜCERRET – APRİL YAYINCILIK
Böyle bir kapağı ilk kez gördüm. Kitabı hareket ettirerek aynı bölümde Cüneyt Arkın  ve Orhan Gencebay’ı dönüşümlü olarak görebiliyorsunuz. Kitap da kapağı gibi muhteşemdi. 2015 yılında okuduğum en iyi on kitaptan biri olan bu kitapla ilgili ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

david nicholls one day bir gün

DAVİD NİCHOLLS - BİR GÜN – PEGASUS YAYINLARI
Bu kitabı ne kadar sevdiğimi artık biliyorsunuz. Kapağını da çok seviyorum. Çok estetik bir öpüşme karesi var kapakta. İnsanda aşık olma hissi uyandırıyor.

ayşe kulin handan

 AYŞE KULİN - HANDAN – EVEREST YAYINLARI
Geçmişteki ve günümüzdeki Handan’ı güzel bir şekilde birleştirmiş bir kapaktı. Kitabın Gizli Anların Yolcusu kitabıyla bağlantısı olduğunu fark edene kadar zevkle okuyordum ama o noktadan sonra soğudum çünkü yazarın o serisini hiç sevmiyorum.

serkan türk uzak yaz

SERKAN TÜRK - UZAK YAZ – DEDALUS YAYINLARI
Kitap Ağacı Adana olarak ağırladığımız Serkan Türk’ü bu buluşmada tanıdım. Henüz hiçbir kitabını okumamış olsam da Uzak Yaz kitabının kapağı gördüğüm en güzel kapaklardan biri (Bu yazıdan sonra Uzak Yaz'ı okudum. Kitap yorumuma buradan ulaşabilirsiniz). Bir sokak fotoğrafı ters şekilde kapağa basılmış. Eğer kitabı ters çevirirseniz sokağın normal fotoğrafını görüyorsunuz. Bence yaratıcı bir fikir.


Bu haftanın Pazar 6’lısı yazısını da yazmanın verdiği huzurla artık daha rahat uyuyabilirim. J Önümüzdeki haftaya buluşmak üzere. Tabii arada başka yazılarımla karşınıza çıkacağım. Takipte kalın efendim J

36 yorum:

  1. 1 ve 2.kitaplarin kendileri de dehşet :D okuyabildigim tek kafka kitabi olarak dönüşümun yeri ozel bende :D
    Ayse kulin kitaplari niyeyse itici geliyor bana :/ hic okumadım üstelik
    Uzak yaz'in kapağı ilgincmis gercekten :)
    Ben de etkinligi unutmusum, kategori neymiş diye senin bloga bakmaya geldimdi :D :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dr coffee, Dönüşüm benim de şimdilik okuduğum tek Kafka kitabı. Elimde Milena'ya Mektuplar var. eğer onu da seversem yazarın bütün kitaplarını alıp okumak isterim.

      Ayşe Kulin'den Veda'yı çok severek okudum. Bunun dışında çok iyi diyebileceğim bir romanı aklıma gelmiyor ama dediğim gibi otobiyografi kitapları güzel. Onlar yazarın hayranlarının okuyacağı kitaplar olduğu için ilgini çekmeyebilir.
      Kategoriler için Esseve Rin'in bloguna bakarsan daha iyi olur. Hem bu etkinliğin kurucusu o,onda bütün ayın listesi var hem de ben bazen beğenmediğim kategorileri yazmıyorum, eski kategorileri yazıyorum. O düzenli yazıyor :-)

      Sil
  2. Hayvan Çiftliği ve Ruhi Mücerret'e ben de bayılıyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Dönüşüm kitabı ben de eski basım olarak vardı. Yılbaşından birkaç gun once okulumuzda görev yapan bir hoca laf arasında söylediğim 'bugüne kadar yapılmış en orjinal kapak' sözüme istinaden bana hediye olarak kitabı almıştı. Nasil mutlu olmuş ve yenidwn okumuştum. Gercekten cok orjinal bir kapak.

    Serkan Türk'ün ismini Kitap Ağacı sayesinde o kadar cok duydum ki sanırım ben de okuyacağım kendini bu aylarda.... Dediğin gibi farklı bir konseptle yapılmış kapak olmuş. Ters düz biraz karışık, içerikle bağlantılı mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, Dönüşüm kitabı bende de bu kapağıyla yok, Bordo Siyah Yayınları'nın var. Kitabını okumadığım için bu konuda yorum yapamam ama Serkan Türk çok kaliteli bir adama benziyordu. Onunla sen de tanışmalısın. Biz dokuz kişiyle ağırladıysak sen her türlü ağırlarsın :-)

      Sil
    2. Bizimkiler yaba yakıla yazar bekliyor ama o an gelip kimse olmazsa bilemiyorum halimi :O

      Sil
    3. neyse ki bu işlerden sıyrıldın. Biz kendi kendimize kitap okuyarak daha keyifliyiz.

      Sil
  4. Benim ağladığım kitap sayısı çoktur. Bin muhteşem güneş, uçurtma avcısı, böğürtlen kişi hatırladıklarım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdicann, ben filmlerde dizilerde çok kolay ağlarım ama nedense kitaplarda ağlayamıyorum. Belki de doğru kitapları okumamışımdır :-)

      Sil
  5. George Orwell'in Can Yayınları kapaklarına ben de bayılıyorum. İngilizce'sini okumak istiyorum diye Amerika'dan 1984'ü sipariş ettim ama Türkçesini de alasım var gerçekten ^^ Hayvan Çiftliği'ni de sevmiştim epey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, Orwell'den sadece Hayvan Çiftliği'ni okudum ve çok beğendim. Şimdi elimde 1984 var. Eğer onu da seversem yazarın bütün kitaplarını alacağım.

      Sil
  6. Can yayınlarının yeni tarzdaki kapakları gerçekten güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Arslan, yıllardır klasikleşmiş kapakları değiştirerek büyük bir risk aldılar ama bence de iyi yaptılar.

      Sil
  7. Kitap alırken kapaklarına pek takılmam ama öyle güzel kapaklar var ki illa beni al diyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, bu yorumun altına imzamı atarım. Aynı senin gibi düşünüyorum :-)

      Sil
  8. Ruhi Mücerret'in kapağı kulağa gerçekten ilginç geliyor, merak ettim cidden :D Ahh Bir Gün, gerçekten de aşık olası geliyor insanın.. ^^ Bu arada Dönüşüm'ün kapağını ben de çok beğeniyorum ama bir yerde Kafka'nın yayın evine bir mektup yazarak kapakta böcek resmi istemediğini belirttiğini okumuştum. Eğer doğruysa buna riayet edilmemesi kötü olmuş gerçekten, her ne kadar kapak tasarımı harika olsa da :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, yolun bir kitapçıya düşerse almasan bile mutlaka Ruhi Mücerret'in kapağını incele. Hadi ya, bunu duymamıştım. Dönüşüm'ün kapak fotoğrafını ararken başka kapaklarla karşılaştım. Bir tanesinde bildiğin hamam böceğini koymuşlar :-) Kitabın yazarına tabii ki saygı duyuyorum ama bu kitabın kapağında ilk akla gelen şey böcek olur.

      Sil
  9. Ruhi Mücerret'in kapağını eve geldiği ana kadar görmemiştim kitapçılarda falan. Çok değişik gelmişti görünce :)
    Seni ağlatan o kitabı öncelikler listeme almalıyım, çok merak ettim.
    Ama madem ağlayamıyorsun ve seni ağlatmış, ben hastanelik olurum diye korkuyorum. Ya ben çok ağlak biriyim ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, canım ben filmlerde ve dizilerde çok kolay ağlarım ama nedense kitaplarda ağlayamıyorum. belki de doğru kitapları okumamışımdır. Bin Muhteşem Güneş'in özellikle yarısından sonrası o kadar etkileyici ki okuldan servisle dönerken okuyordum sonunu. ağlayasım geliyordu ara veriyordum. Gözlerimdeki yaşlar dağılınca tekrar okuyordum yine gözlerim doluyordu. böyle okudum o kitabı ve içimde kaldım. Şöyle kesintisiz bir şekilde okuyup kendimi tutmadan ağlamak. Eğer çok duygusalsan okumayı biraz erteleyebilirsin bence. Bu aralar ağlama :-)

      Sil
    2. Bin muhteşem güneşi mutlaka okuyacağım senin tavsiyen üzerine ve aklıma sen geleecksin okurken :)

      Sil
  10. Bir de ben şuna tutuluyorum; Hıfzı Topuz'un on bir kitabı var kütüphanemde yarısı kahverengi. Arkadaş tamam içerik daha önemli diyorsunuz ama şunların rengini değiştirin bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalan, katılıyorum. Ben sarı ve yeşil kapakları çok seviyorum mesela. İnsanın içini açan cıvıl cıvıl renkler göze güzel görünüyor.

      Sil
  11. Can yayınlarının kapaklarına ben de hastayım. Dediğin gibi beyaz minimalist kapakları da çok seviyorum ama bu yeni kapakların bazıları cidden sanat harikası. Dönüşümün kapağı özellikle. Tablo olsa alıp duvarıma asarım o derece estetik duruyor :)))
    Uzak Yaz da çok orijinal olmuş. Bakarken başım döndü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, Uzak Yaz çok popüler bir kitap değil. Aynı şekilde yayın evi de çok bilinen yayın evlerinden değil ama kapak tasarımı bence çok başarılı. Aynı başarıyı gösteremeyen popüler ve çok satan kitaplar var. Keşke yetenekli gençler keşfetseler de biz de daha orijinal kapaklar görsek.

      Sil
    2. keşke mesela beni keşfetseler ya da yanlarına alıp eğitseler *-*

      Sil
    3. esseve rin,eğer böyle bir yeteneğin varsa ve yapabileceğini düşünüyorsan mutlaka yayın evleriyle iletişime geçmelisin. Okuduğun kitaplara kapak tasarlayarak yayın evlerine gönderebilir ve "Benim böyle çalışmalarım var. Sizinle çalışmak isterim." diyebilirsin. Bu tarz işe başlama örnekleri çok. Bence şansını denemelisin.

      Sil
  12. cidden seçimlerin iyimiş. şu orvel kapağına ben de bayılıyom. şu kafka can yayınları kapağını ilk kez gördüm yaa alla alla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, sanırım önceden kitabın kapağı farklıydı. Sonradan bu kapakla bastılar kitabı ve bence çok iyi yaptılar.

      Sil
  13. Ruhi Mücerret'in kitabının kapağını merak etmedim değil, aklıma Harry Potter geliyor. :)
    çok etkilenirdim onda, hâlân daha etkisi sürer, şu hareketli resimlerin. özgün bir tasarım olmuş.
    can yayınlarının kapaklarını oldum olası beğenmiştim. kitap tasarımlarında yaratıcı fikirleri var.
    şaşırtıcı ve orjinal. yazında işte bu şaşırtıcı tasarımları bir araya getirmiş.
    uzak yazın kapak tasarımına bir ara bakmaya çalışırken başını yana eğerek tersten bakmaya çaba sarf ettim bir an. eğlendim de ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, :-) Uzak Yaz'ın kapak fotoğrafını bilgisayarına indir. Sonra fotoğrafın yönünü değiştirerek tersini doğrusunu görmüş olursun. Ben öyle yaptım :-)

      Sil
  14. Ruhi Mücerret' in kapağını bende çok seviyorum.Hareket edince değişiyor ya çok güzel.George Orwell kitaplarının kapaklarını genelde çok güzel oluyor.Dönüşümünki de anca bu kadar güzel olabilirdi :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...