1 Şubat 2016 Pazartesi

MİMLENDİM #5 YAYINEVİ MİMİ

yayınevi mimi

Sevgili River beni bu güzel mimde mimlemiş. Kitaplarla ilgili her mimi severek cevaplandırırım. Bu sefer yayınevleriyle ilgili sorulara cevap vereceğiz. O zaman başlayalım.

1.En sevdiğiniz yayınevi hangisi?
Geçen sene en çok Doğan Kitap’tan kitap okumuşum. Bu sene ocak ayı itibariyle yine en çok Doğan Kitap’ın yayımladığı kitapları okumuşum. Bu durumda Doğan Kitap diyeceğim.


2.Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitabı kısaca yorumlayın.
Doğan Kitap’tan okuduğum birçok kitabı yorumladım. Blogumun sağ köşesindeki “Ara” butonuna “Doğan Kitap” yazarak hepsine ulaşabilirsiniz.

3.Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitaptan bir söz yazın.
“Aklınızdakini direkt söyleyin. Eğer öyle yapmazsanız bunun 2 dezavantajı olacaktır: Karşınızdakinin bilişsel düzeyi tahmin ettiğinizden daha geridir ve anlamayabilir. İkincisi, karşınızdaki birey tahmin ettiğinizden daha akıllıdır, anlamazlıktan gelebilir.” Zülfü Livaneli, Mutluluk kitabından

4.Yazarın başka okuduğunuz ve önerdiğiniz bir kitabı var mı?
Zülfü Livaneli’nin birkaç kitabı hariç  bütün kitaplarını okudum sayılır. Özellikle Leyla’nın Evi, Kardeşimin Hikâyesi ve Serenad romanlarını, Edebiyat Mutluluktur deneme kitabını herkese önerebilirim.

5.Yayınevinden kitap çıkartsanız ve tutmazsa ne hissederdiniz?
Ben kitap yazmayı düşünüyorum ve bu kitap da büyük ihtimalle tutmayacak J Zaten hiçbir zaman çok satanlardan biri olacağımı düşünmedim. Benim için önemli olan bir kitabımın olması. Kimse almasa da okumasa da “Ben kitap yazdım.” duygusu yeter bana. Bir dahaki sefere daha iyisini yapmaya çalışırım.

6.Bu yayın evinden almak istediğiniz kitaplar var mı?
Olmaz mı? Zülfü Livaneli – Orta Zekâlılar Cenneti
Elif Şafak – Siyah Süt
Elif Şafak – Ustam ve Ben
Hakan Günday – Az
Jean Christophe Grange – Koloni , Taş Meclisi , Kızıl Nehirler

Kitap okumayı seven ve henüz bu mimi yapmayan herkesi mimliyorum. Eğer mimi cevaplarsanız lütfen yorumlara yazın ki yazınız gözümden kaçmasın. Bir mim yazım daha var. Onu da önümüzdeki günlerde yayınlayacağım. Takipte kalın efendim. Görüşmek üzere J


24 yorum:

  1. Kitap çıkarma düşünceniz umarım bir gün eyleme dönüşür ve blogger kitabı okumayı daha çok seven biri olarak mutlaka alırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşeli Kitap Vagonu, çok teşekkür ederim. Umarım bir gün hepimizin hayalleri gerçek olur :-)

      Sil
  2. Kızıl Nehirler'i çok sevmiştim eminim sen de seversin. Garange harika bir kalem zaten. Buarada mim demişken son mimimde sen de varsın bir an unutmuşum ama ekledim seni de (yoğunluktan kafa gidik de benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek, Garange'yi hiç okumadım aslında ama hakkında hep olumlu eleştiriler duyduğum için okumak istiyorum. O mimi gördüm. Beni yazmadığın için biraz bozulmuştum :-) İyi bari sonradan eklemişsin, onu da yaparım canım.

      Sil
    2. Şule aşkolsun :((( Çok üzüldüm inan seni unuttuğumu farkedince :(( Sebini sana mail atacağım buradan yazmayayım.

      Sil
    3. dilekce54.blogpot.com,
      eskiden yorumlar ne kadar samimiymiş. Şimdi takipçi ve izlenme sayım arttı ama yorumlar ve samimiyet azaldı. İnsan beş sene öncesini özlüyor.

      Sil
  3. Jean Christophe Grange'in Koloni'sini okumuştum, hatta arkadaşla bir almıştım ki, şans eseriydi o da. Bir gün kitap alışverişimiz hakkında bahsederken eş zamanlı aynı kitapları aldığımızı fark etmiştik, güzel bir rastlantı olmuştu benim için. Kitaba gelirsem; tavsiye ederim. Güzel bir polisiye romandı, ha son bölüm pek 'bana' hitap etmemişti belli başlı kavramlardan. Fakat dediğim gibi bana hitap etmemişti, yoksa geneli akıcı ve kurgusal açıdan da başarılı bulduğum kitaplardan bir tanesiydi. Kızıl Nehirler kitabını ben de merak ediyorum, yazarın 'Koloni' harici, kaiken ile ölü ruhlar ormanını okumuştum. Mutluluk kitabından yazdığın alıntı çok hoşuma gitti Şule. :)
    sahih lafızları seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, Koloni kitabını duymuştum. Yazarın önce o kitabını okumakla başlayabilirim. Yukarıdaki alıntıyı ben de çok severim. hayatımda uygulamaya çalışıyorum.

      Sil
  4. Grange'dan Ölü Ruhlar Ormanı'nı okumuştum, yazardan okuduğum ilk ve tek kitap ama türü gerçekten çok iyi temsil ediyor bence. Gerçek anlamda gerilmiştim :D Tavsiye ederim.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, ben Grange'nin birçok kitabını yazdım ama yazarı daha önce hiç okumadım :-) Sadece çok iyi diye duymuştum. Bu yüzden kitaplarını denemek istiyorum. Senin tavsiyen de aklımda olsun. Teşekkürler.

      Sil
  5. benim öyle favori nir yayınevim yok sanırım :) ama sanırım en çok can yayınlarından kitap almışım. son zamanlardaki kapaklarını epey beğeniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, Can Yayınları benim de sevdiğim, kitaplarını aldığım ve okuduğum bir yayınevi. Özellikler D&R'daki 5 liralık kitap kampanyalarıyla daha çok sevmeye başladım kendilerini :-)

      Sil
  6. Kitap yazmanın en güzel tarafı aklınızdan geçenlere sarılıp uyuyabilmeniz sanırım :D Sırf bu nedenle bende düşünmüyor değilim kenarda beklettiklerimi basmasyı :) Güzel bir mim yazısı olmuş, yüreğinmize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,yorumunuz için ben teşekkür ederim. Eğer kitap yazma gibi bir hayaliniz varsa bence bunu gerçekleştirmelisiniz. Geçen sene o kadar kötü kitaplar okudum ki onlar kitap diye karşımıza çıkarılmışsa herkes kitap yazabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  7. Kitap okumak güzel şey azizimm, okumak bukadr guzelse yazmak kım bılır nasıldır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyda nur Dincer, blog yazmaya başlayınca yazmanın da çok güzel olduğunu keşfettim. Bu yüzden yazmaya devam :-)

      Sil
  8. Dogan Kitap'tan son zamanlarda çıkan kitapların kağıt kalitesinde bir düşüş var dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Dokunsam yirtilacak gibi ipince. Saman kağıdı dediğimiz kağıt türünü tercih ediyorlar. Türkiye'nin güçlü kalemleri bu yayinevinden çıkmasa Doğan Kitap'ı bir kere daha düşünürüm sanırım.

    Ben de yapmak istiyorum bu mim'i. Cok sevdim. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, Zülfü livaneli'nin son kitabında o kalitesizliği fark ettim ama güzel kitaplar çıkarmaya devam ettikçe Doğan Kitap'tan vazgeçemem sanırım. bu mimi sen de yap canım. Uzun zamandır mim yapmıyorsun.

      Sil
  9. Doğan'dan ben de çok kitap okudum, hala okumaya devam ediyorum :D Leyla'nın Evi'nin favorilerinden olmasına sevindim çünkü Livaneli'ye o kitapla başlamayı düşünüyorum. Grange'ın sadece Ölü Ruhlar Ormanı'nı okudum, usta bir kalem ama başlangıç için iyi bir kitap değilmiş sanırım. Kızıl Nehirler'i daha çok övdüler :)) Ölü Ruhlar Ormanı'nı sevmişsem diğerlerini de severim mantığı güdüyorum ben de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, Leyla'nın Evi'ni çok severek okumuştum. Umarım sen de seversin. Grange'yi hiç okumadım ama bahsini çok duydum. Özellikle Kızıl Nehirler ve Koloni kitabı hakkında iyi eleştiriler var. Yazarı okumaya o kitaplardan başlarım büyük ihtimalle.

      Sil
  10. Kitap çıkarma fikrini tekrar düşünmelisin.
    Hali hazırda bir kısım okuyucu kitlen hazır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, kitap yazmayı ciddi olarak düşünüyorum ama uzun süre uğraşmak lazım. Belki yazın başlarım. Yorumun moral verdi, teşekkürler :-)

      Sil
  11. Eğer bir kitabınız çıkarsa hemen okumak isterim :) Haberlerinize bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, eğer kitabım çıkarsa her yerde bangır bangır duyururum zaten :-) Teşekkür ederim.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...