19 Nisan 2016 Salı

“Bloggerlar Okuyor” Okuma Etkinliğimize Katılın | George Orwell - 1984

sule uzundere blog

Bugün size güzel bir etkinlik duyuruyorum. Sevgili Nail Art In Wonderland ile nisan ayında 1984'ü okumaya karar verdik. Sonra madem ikimiz de aynı kitabı okuyacağız neden bunu bir etkinliğe dönüştürmeyelim diye düşündük. "Bloggerlar Okuyor" projesi böyle doğdu ve sizlerin de desteğiyle büyüyerek devam etmesini umuyoruz. Bundan sonrasını sevgili Alice anlatsın (yazıyı aynen blogundan kopyalayıp alıyorum) çünkü ben onun kadar güzel anlatamayacağım :-) 

"Birlikte okuma etkinliklerini seviyorum. Geçtiğimiz günlerde Hayata Dair Her Şey blogunun sahibi sevgili Şule ile fikrimi paylaştığımda seve seve katılacağını söyledi. Ve biz de her ayın sonunda böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik.

Peki neler yapacağız?

Katılmak isteyen herkes o ay belirlenen kitabı okuyacak ve ayın son günü blogunda kitapla ilgili yorumlarını paylaşacak. (Yazılarınızda o ay için paylaşılan görseli kullanabilirsiniz.) Aynı zamanda yazılarımızın sonunda o ayki etkinliğe katılan diğer arkadaşlarımızın blog linklerini paylaşacağız. Böylece hem bizler hem de takipçilerimiz aynı kitabı farklı kişilerin yorumlarıyla inceleme fırsatı bulmuş olacak.

Nasıl? Fikri beğendiniz mi? Var mısınız siz de bizimle birlikte her ay bir kitap okumaya?

Etkinliğimizdeki ilk kitabın Şule’nin de benim de uzun süredir okumak isteyip de bir türlü başlayamadığı George Orwell’in 1984 isimli distopyası olmasına karar verdik. 2016 Bahar okuma şenliği kitap listelerimizde duyurduğumuzda Bi Poşet Kitap, Esseve Rin ve River da bize katılacağını söyleyerek bizi çok mutlu etti. Eğer siz de katılmak isterseniz aşağıya yorumlarınızı bekliyoruz. Kocaman bir grup olalım ^^

Bu defa biraz geç duyuru yapmış olduk ama merak etmeyin, ben de kitabımı daha dün aldım ve bu akşam okumaya başlayacağım. Yani hala bir sürü zamanımız var ;)

Mayıs 2016 için okuyacağımız kitap için benim önerilerim Hobbit ya da Sineklerin Tanrısı. Ama farklı önerileriniz olursa onları da değerlendirebiliriz. Aşağıda etkinlikle ve sonraki aylarda olmasını istediğiniz kitaplarla ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim ^^

Sevgilerimle,




32 yorum:

  1. Harika, bu ay bir alışveriş yapacaktım, öyleyse sepete 1984'ü de atalım. ^^ Eğer yetişebilirsem katılırım. Yetişemezsem de Mayıs'a katılırım. ^^ Bu arada Mayıs için Hobbit güzel olur. Hem elimde var, hem de henüz okumadım. ^^ Harika oldu bu fikir. Okuyalım öyleyse.. ^^ Sevgiyle Kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar Şeyban (Bayan Safir Mavi) çok sevindim senin de katılabilecek olmana. Hobbit'e oyunu kaydettik :-)

      Sil
  2. Kitap alışverişimi bu ay içinde yapabilirsem mutlaka okuyup yorumumu da bloguma koyacağım :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP GÜNEŞİM, çok sevinirim. Teşekkürler :-)

      Sil
  3. Müthiş değil mi yaa ben çok heyecanlıyım :) Mayıs için Sineklerin Tanrısından yana oyumu kullanabilirim :) hobbiti okudum da :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, Sineklerin Tanrısı 4 oy oldu. Ben ikisini de okumadım ama ben de Sineklerin Tanrısı diyorum.

      Sil
  4. Aaa bende çok heyecanlandım ama, kitap fazla sevimli gelmedi. Yabancı kitapnokumayi sevmedigimden olabilir, daha yerli şeyler olunsa bende katilmaknisterimm ne,de coooooookkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyda nur Dincer, kitap distopya türünde yazılmış biraz iç karartıcı bir kitapmış ama okuyanlar hakkında hep iyi yorumlar yapıyor. bir klasik olduğu için okumak istiyorum. Bir Türk kitabını beraber okumayı da çok isterim ama sanırım yakın zamanda sıra gelmez.

      Sil
  5. Katılmayı çok isterim ama ben bu kitabı yeni okudum sayılır :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, başka bir kitapta bizimle beraber olursun umarım :-)

      Sil
  6. Ben bunu cok sevdım ve lısteye gırmek ıstıyorum. 1984 sırada bekeleyen kıtaplarımdan (Tekrar okuma yapıcam) Mutlaka katılmaya calısacagım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, çok iyi. Seni de aramızda görmekten mutluluk duyduk :-)

      Sil
  7. Çok güzel bir etkinlik düşünmüşsünüz. George Orwell’ın 1984 isimli kitabını çoktan okumuştum ve en sevdiğim kitaplardan biridir. Bu aralar yoğun olduğumdan ne yazık ki şimdilik katılamıyorum. Ama gerçekten etkinliği beğendim. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Arslan, çok teşekkür ederim. Umarım bir kitapta siz de bizimle beraber okursunuz.

      Sil
  8. Keyifle okuyun :) Harika bir kitaptır. Çok severek okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her Şeyden Konuşmalı, çok teşekkür ederim. Herkesten aynı yorumu duyuyorum. Umarım ben de severim.

      Sil
  9. Bol etkinlikli okumalı günleriniz olsun, Sineklerin tanrısı ve hobbit' i okuyalı uzun zaman oldu, sizlerin yorumlarıyla aklımda canlanacaktır o güzellikler, etkinliğe katılamayacağım ama takipçiniz olmaktan geri kalmayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam Mutlu, çok teşekkür ederim. Umarım bir kitapta siz de bizimle beraber okursunuz.

      Sil
  10. Kitap bende var ay bitinceye kadar okumaya çalışıyim :)
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, çok sevindim. Umarım sen de bize katılabilirsin :-)

      Sil
  11. Çok güzel bir etkinlik fakat ay bitene kadar katılabilir miyiz bilmiyorum :( Biraz geç öğrendik de :'D ama mayıs ayı için kesinlikle biz de varız :)) Sineklerin Tanrısı olabilir bizce de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafka Tamura, etkinliği düzenleyenlerden biri de benim ama henüz kitaba başlamadım :-) Evet, bu ay geç kaldık ama mayısın başında seçtiğimiz kitabı duyururuz. Ben de Sineklerin Tanrısı olur diye umuyorum.

      Sil
  12. ne güzel düşünmüşsünüz , keyfi bol olsun :)

    YanıtlaSil
  13. Ben çok geç kaldım sankim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrs Soda, henüz beş gün var. Geç kalmış sayılmazsınız. Bu arada ben de kitaba daha başlamadım. Yarın beraber başlayalım :-)

      Sil
  14. 1984 ü önceden okumuştum ama Mayıs için Sineklerin Tanrısı kitabına başlayacağım birlikte okumak çok keyifli olacak :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...