27 Temmuz 2016 Çarşamba

Mid-Year Book Freakout: 2016 Edition (Mimlendim #12)

Herkese merhaba. Mim yapmaya bayıldığımı beni takip edenler biliyor. Sevgili Esseve Rin de sağ olsun beni mimlerinde hiç unutmaz. Beni mimlediği bu mim geçen yıllarda da yapılmış ama ben ilk kez bu sene gördüm. Yılın ilk yarısını geride bıraktığımız için neler okumuşuz görmek amacıyla “En”leri seçiyoruz. O zaman başlayalım bakalım.

sule uzundere blog george orwell - 1984

1. Şu ana kadar okuduğun en güzel kitap? 
GEORGE ORWELL – 1984
1984 bir klasik ama ben okumayı hep ertelemiştim. Bu sene blogger arkadaşlarla okuma etkinliğinde 1984’ü beraber okuduk. Gerçekten sarsıcı ve etkileyici bir ditopyaydı. Bu türe alışkın olmayan beni dağıttı diyebilirim. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

JULIA QUINN – SONSUZ SEVGİLERİMLE

2.Şu ana kadar okuduğun en iyi devam kitabı?
JULIA QUINN – SONSUZ SEVGİLERİMLE VE SON SÖZ AŞKIN
Julia Quinn’in Bridgertons serisine geçen sene başlamıştım. Bu sene serinin iki kitabını okudum ve ikisine de bayıldım. diğer kitapları okumak için sabırsızlanıyorum. Tarihi romantik türde artık favori yazarım Julia Quinn. Kitaplarla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.


3.Okumak istediğin ama henüz okuyamadığın yeni çıkan bir kitap?
ADAM FAWER – OZ
Kitap almama kararım nedeniyle Oz’u okumam 2017’yi bulacak. Kitapla ilgili eleştiriler pek olumlu olmasa da okumadan durabileceğimi sanmıyorum.

4. İkinci yarıda çıkmasını çok beklediğiniz bir kitap?
Bu soru için aklıma bir kitap gelmedi. İnternetten çıkacak kitaplara baktım, yine ilgimi çeken bir kitap bulamadım. Bu yüzden bu soruyu boş bırakıyorum.

E.L. JAMES – GREY

5. Sizi hayal kırıklığına uğratan kitap?
E.L. JAMES – GREY
Erkek karakterlerin ağzından anlatılan kitapları daha ilgi çekici buluyorum. Grinin Elli Tonu’nu mızmız Ana’dansa gizemli Christian’dan dinlemeyi tercih ederdim. Bu yüzden kitap çıkar çıkmaz Greyi aldım ama benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Sırf yarım bırakmamak için bitirdim. İnsan 29 liralık kitaptan daha çok şey bekliyor. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

sule uzundere blog Mid-Year Book Freakout: 2016 Edition (Mimlendim #12)

6. Sizi şaşırtan bir kitap?
LIDIA YUKNAVITCH – DORA, FREUD’A KAFA TUTAN KIZ
Bu kitapla ilgili çok olumlu hislerim vardı ama beni yanılttı. Beğenmedim maalesef. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

sule uzundere blog Mid-Year Book Freakout: 2016 Edition (Mimlendim #12)

7.Favori yeni yazarınız?
FERİT EDGÜ – HAKKARİ’DE BİR MEVSİM
Kesinlikle Ferit Edgü. Hakkari’de Bir Mevsim kitabının çok güzel olduğunu duymuştum ama beni bu kadar etkileyeceğini tahmin etmezdim. Siz de mutlaka okumalısınız. Ben yazarın diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

sule uzundere blog Mid-Year Book Freakout: 2016 Edition (Mimlendim #12)

8.En yeni kurgusal aşkınız?
ZÜLFÜ LİVANELİ – KONSTANTİNİYYE OTELİ
Julia Quinn kitaplarını yazdığım için bu kategoriye başka bir kitap yazmak istedim ama okuduklarım arasında beni aşklarıyla çok etkileyen bir çift olmamış. En etkilendiğim olarak Konstantiniyye Oteli’nin aşıkları Zehra ve Emre'yi söyleyebilirim. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.
jamie fraser
Diziyi izlemelisiniz. Fotoğrafından daha etkileyici.

9.En yeni favori karakteriniz?
DIANA GABALDON – YABANCI
Kesinlikle Yabancı kitabından Jamie Fraser. Tabii bunda karakteri dizide canlandıran Sam Heughan’ın da etkisi büyük J Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

NAZAN BEKİROĞLU – MÜCELLA

10.Sizi ağlatan kitap?
NAZAN BEKİROĞLU – MÜCELLA
Mücella kitabını tek kelimeyle tanımlayacak olsam bu kelime “Hüzün” olurdu. Mücella’nın hayatı yeterince üzücü değilmiş gibi Yusuf Ziya’nın Suna’ya mektubunda gözyaşlarımı tutamadım. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

sule uzundere blog Mid-Year Book Freakout: 2016 Edition (Mimlendim #12)

11. Sizi mutlu eden kitap?
ERDİL YAŞAROĞLU – KOMİKAZE 5
Erdil Yaşaroğlu’nun karikatürlerini topladığı bu kitap beni çok güldürdü. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

stardust tristan and yvaine

12. En beğendiğiniz kitaptan uyarlanan film?
NEIL GAIMAN – YILDIZ TOZU
Şimdi ben Yıldız Tozu kitabını okumadım ama geçen günlerde filmini izledim ve tek kelimeyle bayıldım. Kendimi bir masalın içindeymiş gibi hissettim ve şu kötü geçen günlerde iki saatliğine gerçek dünyayı unutup mutlu oldum. Bu yüzden kitabını da alıp okumaya karar verdim.

ORHAN KEMAL – NAZIM HİKMET’LE 3,5 YIL

13.Bu yıl yazdığın favori kitap yorumun?
ORHAN KEMAL – NAZIM HİKMET’LE 3,5 YIL
Bu kitabı geçen sene okumuştum ama yorumunu bu sene yazdım bloga. Gurur duyduğum yazılarımdan biridir. Zaten büyük ihtimalle bu sene en çok görüntülenen yazılarımdan biri olacak. Kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.

sule uzundere blog Mid-Year Book Freakout: 2016 Edition (Mimlendim #12)

14.Bu yıl satın aldığın en güzel kitap?
ALEXANDREA DUMAS – MONTE CRİSTO KONTU
Yıllar önce filmini izlediğim günden beri bu kitabı almak istiyordum. Çukurova kitap fuarında sağ olsun İthaki Yayınları %50 indirim yapmıştı ben de hemen almıştım.

15.Yıl sonuna kadar neleri okumak istiyorsun?
Valla evde okunmayı bekleyen 140-150 arası kitabım var. Sayının çokluğu canımı sıktığı için artık saymıyorum. Bu sene benim için önemli olan neler okuduğumdan çok ne kadar okuduğum çünkü bu bekleyen kitap yığınının azalmasını istiyorum. Bu yüzden çabuk okunan kolay kitapları tercih ettiğim doğrudur. Yeni yılda blogumda ve okuma tarzımda değişikliğe gitmeyi planlıyorum. O zamana kadar ne okursam kârdır diye düşünüyorum.

EsseveRin’e beni bu güzel mime davet ettiği için teşekkür ederim. Şimdi benim birilerini mimlemem lazım ama kim buralarda kim tatilde bilemediğim için bloguma yorum yapan son beş kişiyi mimliyorum: Belle’nin Kütüphanesi, Saadet Uslu, Oytun’la Hayat, Şevval Sarıtaş ve Kalem Kuklası mimlendiniz.


Yeni yazılarda görüşmek üzere… 

20 yorum:

  1. Yıldız Tozu gerçekten güzeldi :') Mücella'yı vakti zamanında Ankara Kitap Fuarı'ndan almıştım hala okumaya vakit bulamamışt8m yazınızı görünce hatırladım. Teşekkür ederimm güzel bir mim olmuş (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Lamora, ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :-)

      Sil
  2. Listede çok güzel kitaplar gördüm. Julia Quinn historical efsanelerinden biri ve bayılırım hatuna fakat yayınevi kitap basma aralığını iyice açtığı için hafif bir soğuma geldi :( Orhan Kemal, bütün kitaplarını silip süpürmek istediğim bir yazar. Neil Gaiman'ı da devam etmem lazım.
    Beni mimlediğin için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda yayınlayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, Rica ederim :-) sabırsızlıkla bekliyorum cevaplarını.

      Ben de Orhan Kemal'in bütün kitaplarını okumak istiyorum.

      Julia Quinn'den 3-4 kitap okudum. Henüz okuyabileceğim çok kitabı olduğu için yeni kitaplarının çıkmamasını sorun etmiyorum ama yeni kitabını beklemek zorunda olsam ben de sinirlenirdim.

      Neil Gaiman'la seneye tanışmayı umuyorum. İnşallah severim kendisini :-)

      Sil
  3. Poe göz dolduruyor resmen, 1984 benim de en sevdiğim kitaplardan biri bu arada :) Neil Gaiman'ın sadece bir kitabını okudum ama diğerlerini de çok merak ediyorum bundan sonra önceliklerim arasında Yıldız Tozu olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir, evet Poe'nin bütün hikayelerini de aldım ama henüz okumaya fırsatım olmadı. Neil Gaiman çok popüler bir yazarmış ama ben bu sene tanıdım. Önce yıldız Tozu'nu okumak istiyorum. Bakarız devamı gelir :-)

      Sil
  4. Cevaplar çok hoş şule, mim de keza öyle, tebrikler;)
    benim elimde çok kitap var daha okumam gereken derken, 14-5 falandır, senin 140-150yi görünce şok oldum =))
    Oz'u ben de çok merak ediyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, çok teşekkür ederim. ne ara bu kadar kitap birikti elimde bilmiyorum. Birazı bende, birazı kardeşimde, birazı da annemin evindeydi. bu yaz kitaplarımı bir topladım ki gerçekle yüzleştim :-) neyse ölmez ve kitap almazsam bir gün biter herhalde. :-)

      Sil
    2. Kore Fenomeni, ben de öyle umuyorum :-)

      Sil
  5. Mimlerken bazen diyorum acaba çok sıkboğaz ediyor gibi mi oluyor Şuleyi. Ama ne yapayım bir mim yazısı yazarken mimlemek için aklıma gelen ilk isim sen oluyorsun ve senin yazılarını okumayı da seviyorum :))

    Frreud'a Kafa Tutan Kız'ı fuarda gözüme kestirmiş ama sonra vazgeçmiştim. İyiki de vazgeçmişim:)

    Tarihi kurgu okusam seveceğim gibi hissediyorum ama nereden hangi yazardan başlayacağımı bilmiyorum. Hani rastgele bir kitap seçsem türünün kötü örneğine denk gelir de soğurum diye korkuyorum. Belki ileride tavsiye ettiğin tarihi kurguları içeren bir yazı yazmayı hiç düşünür müsün? ^_____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, çok teşekkür ederim. eğer beni mimlemezsen büyük ihtimalle "Niye beni mimlemedi ki? Artık beni sevmiyor mu?" diye düşünürüm. Yani kendini baskı altında hissetme ama mimlediğinde gerçekten mutlu oluyorum. :-)

      Tarihi kurgu derken historical denilen aşk romanlarını mı kast ediyorsun? Bu türde okuyup çok beğendiğim kitaplar var ama sadece iki yazarın kitaplarını okudum. Bu tür çok geniş, ben henüz öneri yazabilecek konumda değilim. Birkaç sene sonra belki ama sen öneri istersen sana özel birkaç isim verebilirim :-)

      Sil
  6. Şu Jamie'yle tanışmayı çok istiyorum artık yaaa, Poşet de okuyor şimdi, özeniyorum -_- Oz'u ben de geçen gün aldım ama ne zaman okurum hiç bilmiyorum, bir de gördüğüm yorumlar beklentilerimi düşürdü iyice :D Mim çok eğlenceli ya, ben de yapacağım en kısa zamanda.. :') Monte Cristo Kontu gerçekten çok güzel görünüyor bu arada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, Jamie candır ya :-) eminim sen de çok güzel cevaplar vereceksin. Merakla bekliyorum yazını.

      Sil
  7. Hakkari'de bir mevsim i okumayı çok istiyorum, bakalım... pek güzel bir mimmiş, şöyle bir çalsam diye düşünmedim değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paul Muad-Dib, bloglar yıllardır yapıyormuş bu mimi. Bence siz de yapmalısınız :-)

      Sil
  8. Yine dolu dolu bir paylaşım olmuş. OZ hakkındaki yorumlarını çok merak ediyorum. Hiç güzel bir yoruma rastlamadım ama senin yorumun benim için belirleyici olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, teşekkürler. Ben de Oz hakkında hiç iyi bir yorum okumadım maalesef. Yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum ama okuyunca mutlaka bloguma yazarım.

      Sil
  9. Julia Quinn kitaplarını hiç okumadım merak ettiğim yazarlar arasında.
    Benim de evde okunmayı bekleyen kitaplarım epey çoğaldı eritemeden yenileri geliyor :)
    Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, Julia Quinn'in kitaplarını çok seviyorum ben. Hatta birazdan yeni bir kitabına başlıyorum. Bence sen de seversin, denemeni öneririm.

      Çok teşekkürler :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...