14 Temmuz 2016 Perşembe

MİMLENDİM #11 ŞULE UZUNDERE KİMDİR?

mim kimdir şule uzundere
Bizim zamanımızda bebekler sepete oturtulur fotoğrafları çekilirdi :-) 

Sevgili Okuyan Muggle beni haftalar önce mimlemişti ama araya başka yazılar girince hayat hikâyemi yazmak bugüne kaldı. Aslında hayatımı yazsam roman olur (!) ama ben bir blog yazısına sığdırmaya çalışacağım. O zaman başlayalım beni tanımaya J (Okuyan Muggle’ı tanımak isterseniz onun yazısını buradan okuyabilirsiniz).

30 Ağustos 1987 yılında Adana’da doğdum. Eğer erkek olsaymışım adımı Zafer koyacaklarmış ama kız olunca Şule koymuşlar. Babam zafer bayramında doğduğum için kimsenin doğum günümü unutmayacağını ve bütün Türkiye’nin benim doğum günümü kutladığını söyler J Kimliğimi geç çıkardıkları için nüfus memuru kimliğin çıkarılış tarihini doğum tarihi olarak yazmış. Kimliğe göre 9 Eylül’de doğmuşum yani İzmir’in kurtuluşunda. J

mim kimdir şule uzundere
Kardeşimle efsane olan fotoğrafımız. Bir daha hiçbir fotoğrafta böyle gülemedim. 
Benden iki yaş küçük bir erkek kardeşim var, adı Gökhan. Onunla çocukluğumuzdan beri çok iyi geçiniriz. Arada yaş farkı az olunca kardeş değil de arkadaş gibi oluyorsun. Yalnız ben üçüncü bir kardeşimin olmasını çok isterdim çünkü bir kardeş bence az. Bir de Gökhan’la yaş farkımız az olduğu için kendimi bildim bileli o var. Ben, benden yaşça küçük, doğumunu büyümesini görebileceğim bir kardeşim olmasını isterdim. Bizimkiler de zamanında bir çocuk daha yapmadıklarına pişman oldular ama iş işten geçti.
mim şule uzundere kimdir?
Bu da büyümüş halimiz :-) 
Bu arada annem ev hanımı babam kamyon şoförü. Küçükken her yere kamyonla giderdik ve ben kamyonla seyahat etmeyi çok severdim. Kamyonun dışında hangi araca binersem bineyim -otobüs, minibüs, araba vb. – midem bulanırdı ve kusardım. Neyse ki artık başka araçlara alıştım.

İlkokulu ve ortaokulu 8 sene boyunca aynı okulda okudum. Sonra liseyi 3 sene boyunca aynı okulda okudum. Lisede Sebo’nun Günlüğü ile tanıştım. O zamandan bu zamana kendisi en iyi arkadaşım olur. Umarım dostluğumuz hiçbir zaman bozulmaz.

Lise, hayatımın en güzel yıllarıydı. Çok iyi arkadaşlar edindim. Çok iyi öğretmenlerden ders gördüm ve çok güzel günler geçirdim. İlk girişimde üniversiteyi kazandım. Bizim zamanımızda düz lise üç yıl olduğu için ve ilk girişimde üniversiteyi kazandığım için 17 yaşında Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkçe öğretmenliği bölümünde okumaya başladım.

17 yaşına kadar Adana il sınırından çıkmamıştım. Üniversiteyi kazanmamla bir çıktım, otobüsle 20 saat uzaklıktaki Trabzon’a gittim J 4 sene boyunca yurtta kaldım. En yakın 3 arkadaşım da Trabzonluydu. Nazan Bekiroğlu’ndan dersler aldım. Karadeniz’i ve Trabzon’u çok sevdim. Üniversite bittikten sonra aylarca rüyamda yaşadığım yerleri gördüm. Şimdi bile oralara gitmek, oraları gezmek istiyorum.
mim kimdir şule uzundere
Üniversite mezuniyetim

Üniversiteyi uzatmadan bitirince 21 yaşında mezun oldum. Üniversiteyi, açıkçası çok da çalışmadan, ilk senemde kazanınca sandım ki KPSS’yi de hemen kazanacağım ama üçüncü girişimde ancak kazanabildim J İlk görev yerim Mardin Midyat’tı. Doğu’ya daha önce hiç gitmemiştim ve biraz çekiniyordum ama Midyat o kadar güzel ve rahat bir yerdi ki. Eğer memleketime uzak olmasaydı oraya yerleşebilirdim bile. Tabii bu söylediğim son dönemler için geçerli değil. Midyat’ta yaşadığım 4 sene boyunca en ufak bir olumsuzluk yaşamadım. Orayı ve insanlarını sevgiyle anıyorum.
mim kimdir şule uzundere

Bu arada 2014 yılında evlendim. Eşim Mustafa da İngilizce öğretmeni. Evlilik çok zor, kafama göre birini bulamayacağım, hiçbir zaman evlenemeyeceğim dediğim bir dönemde Mustafa çıktı karşıma. İyi ki de çıktı. Ondan başka biriyle yapamazdım. Allah mutluluğumuzu bozmasın.

Geçen sene memleketim Adana’ya tayin istedik ve buraya yerleştik. Aksi bir durum olmadıkça da burada yaşayacağız. Adana’yı sadece haber bültenlerinden takip edenler için hoş bir imajının olmadığını biliyorum ama ben memleketimi çok seviyorum. Ömrüm boyunca burada yaşamak istiyorum. Sadece yazları sıcağından şikâyetçiyim ama onu da yaylaya çıkarak halletmeye çalışıyorum.

2,5 senedir blog yazıyorum, keşke daha önce başlasaydım diyorum. Blog yazmadığım zamanları kayıp olarak görüyorum. Burada çok güzel insanlarla tanıştım ve bir sürü şey öğrendim. Elimden geldiğinde yazmaya devam edeceğim çünkü blogumun hayatımda önemli bir yeri var.

Bunun dışında kitap okumayı, film ve dizi izlemeyi, yapboz yapmayı, yürüyüş yapmayı, internette sörf yapmayı, Ekşi Sözlük’ü okumayı ve Facebook’ta 101 oynamayı seviyorum. Seyahat etmeyi de çok seviyorum ama maalesef istediğim kadar çok gezemiyorum. En büyük hayallerimden biri yurt dışına gitmek. Şimdiye kadar hiç yurt dışına çıkmadım. Yurt dışına çıkmayı, özellikle İtalya’yı görmeyi çok istiyorum.
mim kimdir şule uzundere

Kilo problemim var. Ortaokuldan beri zayıflamaya çalışıyorum ama kilolarım her geçen yıl daha da arttı. Şimdi spor ve diyetle kilo vermeye çalışıyorum. Eğer başarabilirsem, ki bu sefer çok kararlıyım, blogumda bu süreci paylaşacağım. Before fotoğrafımı çektim, after’a ulaşmayı bekliyorum J Bu konuda yardımcı olacak fikirleriniz varsa duymak isterim.

İnsanlarla kolay iletişim kuramıyorum. Çevrem tarafından soğuk, sessiz, ciddi diye tanımlanıyorum. İnsanlarla vakit geçirdikçe yakınlaşabiliyorum, onlar da beni zamanla seviyorlar. Kimse beni ilk görüşte sevmiyor yani J Çok isterdim böyle neşeli, cıvıl cıvıl, her gördüğü insanla hemen muhabbete dalan sempatik biri olmayı ama insanlar değişemiyor maalesef. Ben de kendimi böyle kabul ettim.

Evet, aklıma kendimle ilgili gelen şeyler bunlar. Benimle ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Yanıtlamaktan mutluluk duyarım.

Sevgili Gözde’ye beni mimlediği için teşekkür ediyorum. Bu kişisel bir mim olduğu için herkes yapmak istemeyebilir çünkü bazı bloglar kimliklerinin açığa çıkmasını istemiyor. Bu yüzden kimseyi mimlemiyorum, isteyen herkes yapsın, birbirimizi daha iyi tanıyalım. Yeni yazılarda görüşmek üzere J

40 yorum:

  1. 3. bir kardes mükemmel bir duygu. Bunu yaşamanı ben de dilerdim canım.
    Evet arkadaşlar milenyum yılından beri Şule'nin dostu arkadaşı benim. Kendimi ilk yorumla da ifşa edeyim :)
    Her ne kadar sen kendini soğuk biri olarak tanimlasan da sohbetinle bize sıcaklığını, kalbini hissettiren birisin canım. Ben de bazen senin gibi olmak istiyorum. Sanırım birbirimizin eksik yanlarıyız :D En güzeli de bence bu! ;)
    Kişilik olarak ne kadar birbirimizle alakasız olsak insan sevgi baglariyla, saygıyla birbirine bağlanırsa dostluk her daim baki kalıyormuş. Umarim hiç bitmez dostluğumuz canim benim.
    Seviyorum seni :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra GÜNDOĞDU, bu kadar farklı karakterlerdeyken böyle iyi anlaşmamız Gökhan'a bile garip geliyordu. Demek ki birbirimizin eksik yanlarını kapatıyoruz. Dostluğumuz hiç bozulmasın inşallah. Ben de seni çok seviyorum canım :-)

      Sil
  2. Bazı yerlerde aşırı derecede kendimi gördüm diyebilirim. İnsanlarla iletişim kurma konusunda aynı sıkıntıları bende çok yaşıyorum. Sürekli somurttuğumdan yakınırlar :)
    Yazın gerçekten çok güzel olmuş. Seni tanımak çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya Küsmez, teşekkürler. Ben de tanıştığımıza memnun oldum :-)

      Sil
  3. :) ne kadar güzel bir yazıydı

    YanıtlaSil
  4. İnsanların bizi ilk önce soğuk görmesi ve zamanla tanıyınca sevmesi konusunda tamamen aynıyız vallahi. Beni de çok soğuk, ciddi diye sevmiyor kimse başta, gerçi ben de insanlarla hemen arkadaşlık kuramıyorum ya. Ne güzel sağlam dostluklar kurmayı başarmışsın Şule abla, çok güzel de bir evliliğin var - Allah bozmasın - Evlilik hakkındaki düşünceni okuyunca çok şaşırdım, çünkü şu zamanlarda ben de aynı şeyi düşünüyorum. Üniversiteden benim yaşımda mezun olmuşsun :O Eğitim sisteminin çok değiştiği bir ülkedeyiz gerçi :D Hayat hikayeni okumak çok güzeldi, Allah mutluluğunu daim etsin :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, teşekkürler Gözde. Karşına doğru insan çıktığında evlilik hakkındaki fikrin de değişiyor. Umarım sen de doğru insanla tanışırsın :-)

      Sil
  5. Bu mim'i blogumda yazmam ben büyük ihtimalle ama çok ortak noktamız olunca yorum olarak yazmak istedim :) Senden tam 355 gun önce doğmuşum :) Benden iki yaş küçük bir erkek kardeşim var. Ama biz küçükken çok kavga ederdik :)şimdi bile hem kavga edip hem birbirimizsiz olamıyoruz. Benim babam da kamyon şoförü idi ama kamyon devletin olunca sadece bir defa bindim :) Ve ben de İngilizce öğretmeniyim ve hatta ben de 2014'te evlendim. Haha :D Boşuna sevmiyormuşum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, vay be. Bu kadar ortak noktamız olduğunu tahmin etmezdim. Ben de seni seviyorum Alice :-)

      Sil
  6. Çok keyifli bir yazı olmuş tebrik ederim.Senden daha büyük olduğumu tahmin ediyordum zaten.İletişim kurma konusunda ben de çok sıkıntılı dönemler geçirdim,soğuk,kibirli,burnu havada diyenler de çıktı ancak anlamsız sohbetler yerine yalnızlığı ve kitapları tercih ettim.Yaş ilerledikçe iletişin kolaylaşıyor bunu tecrübe etmiş oldum.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, teşekkürler. Benden kaç yaş büyük olduğunu merak ettim şimdi. Blog dünyasında yazarların yaşını anlayamıyorum. Bazısı lise öğrencisi çıkıyor bazısı 50-60 yaşında :-)

      Sil
    2. Bu gün 44 yaşıma girdim.Haklısın blog dünyasında insan biraz da içindeki çocuğu ortaya çıkarıyor ya da hissettiği yaşı :)

      Sil
    3. cangz, öyle mi? Doğum günün kutlu olsun o zaman. nice mutlu ve güzel senelere. Sen ağustosun başında doğmuşsun ben sonunda :-)

      Sil
  7. Sizi daha yakından tanıma fırsatım olduğu için çok mutluyum. Gönlünüzdeki bütün güzelliklerin gerçekleşmesi dileklerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cafe Tigris, çok teşekkür ederim. Sevgiler :-)

      Sil
  8. Nazan Bekiroğlu'nun kitaplarıyla yeni tanıştım. Mücella ve Nar Ağacı'nı okudum ve çok sevdim. Böyle değerli bir yazardan ders aldığınız için çok şanslısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evde yazar, biliyorum. Keşke o yıllarda bunun daha çok farkında olsaydım. Nazan Hoca'nın derslerini hiç kaçırmazdım :-)

      Sil
  9. Ne güzel bir yazı olmuş, seni yakından tanıyabilmiş olmama sevindim :)
    İletişim konusunda daha önce daha aktif ve hızlı iken şimdi daha çekingen ve soğuğum. Sanırım fazla sıcak kanlı olmakta gereksiz insan kalabalığına yol açıyor, şimdi gereksiz kim varsa tavrımı koyuyorum. Aslında en güzelinin mesafeli olmak olduğuna karar verdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembe vosvos, haklısın. Fazla samimi olan insanlar da sıkıntı yaşayabiliyorlar. İnsanlarla ne çok yakın ne çok uzak olacaksın. Orta mesafe en iyisi :-)

      Sil
  10. Allah mutluluğunu bozmasın canım benim. Eşinle çok yakışmışsın hep böyle gülen gözlerle bakın hayata. Nazan Bekiroğlu' ndan ders almak hayal gibi benim için inan çok şanslısın bende Nazan hocamdan ders almayı ne çok isterdim. Adım burada anonim ama ben sana Nar Ağacı' na her şenlikte niyetlenip de okuyamayan biriyim desem sen beni zaten bilirsin. Biraz uzun yazdım ama çok özlemişim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız, çok teşekkür ederim. Evet kim olduğunu anladım :-) istediğin an uzun uzun yazabilirsin bana. Zevkle okurum. Benden de sevgiler :-)

      Sil
    2. Yorumları okudum da bizimde bir çok ortak yönümüz var senle canım sevgim boşa değilmiş :)

      Sil
  11. Yazılarınız çok güzel! Bende bloguma beklerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağan Erkan, çok teşekkür ederim. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  12. Birçok benzer yanımız varmış meğer Şule :D
    Beni de yeni tanıyanlar sessiz olduğumu düşünür ama arkadaş ortamında hiç de sessiz değilimdir aslında :D Ben insanları ilk gördüğüm anda severim ya da sevmem. Tabii ara sıra yanıldığım oluyor :D
    Bu arada seni bir etkinliğe mimledim https://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2016/07/mid-year-book-freakout-2016-edition.html?showComment=1469213130589#c3564674118826983021 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, o mimi gördüm ama henüz okuyup yorumlayamadım. Yaparım tabii. Bu aralar bloga yazacak yazı arıyorum. Mimlediğin için teşekkürler :-)

      Sil
  13. inanki bu gün okuduğum ikinci mimdi ve o kadar keyifliydi ki; sanki birisi benimle muhabbet ediyormuş gibi hissettim. açıkçası senin tüm yazılarını okurken bu hissi taşıyorum Şule, zira çok samimi ve içten dile getiriyorsun gönlündne geçenleri. bu nedenle insan sıradan bir net yazısı olarak görmüyor. Allah mutluluğunuzu bozmasın. her anlamda, yaşamında da, çevrendeki ilişkilerle de. dilerim İtalya'ya gidip görebilirsin. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, çok teşekkürler canım. Seni ve yorumlarını özlemiştim. Bir daha bu kadar uzak kalma buralardan, yokluğun belli oluyor.

      Sil
  14. Merhaba Şule :)

    Bu şekilde hitap ettim çünkü aramızda sadece 1 yaş fark var. Umarım kötü birşey yapmamışımdır.

    Yazını keyifle okudum, çok güzel anlatmışsın..

    Trabzon'u birkaç kez gezdim ve ben de senin gibi hayran kaldım..

    2.5 yıl yazıyor olman da inanılmaz güzel ve teşvik edici..

    Kilo ile ilgili benim de problemlerim var ve bir süredir diyet + spor yapıyorum, güzel bir kilo verdim hala da devam ediyorum.. Detaylarını bloğuma yazmaya çalışıyorum.. Bu konuda bana katılabilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Gökmen, tabii ki sorun değil. samimi insanları severim :-)

      Ben de bugün yani pazartesi düzenli bir şekilde beslenme ve spora başlıyorum. Bloguma yazmak için bir ay geçmesini bekleyeceğim ama uzun bir süre bunu devam ettirmek istiyorum. kilo kontrolü ile ilgili yazılar çok ilgimi çekiyor. Hemen bloguna bakıyorum. :-)

      Sil
  15. Çok içten bir yazi olmus. Diyetisyen degilim ama spor konusunda severek yardimci olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Soygül, çok teşekkür ederim. Bu ay vakit ayıramayacağım ama eylülden itibaren spor yapmak istiyorum. Gerektiğinde yardımını istemekten çekinmeyeceğim :-)

      Sil
  16. Bu yazıyı yenigördüm, seni daha iyi tanımış oldum Şule Abla, iyi oldu bu. Seni kendime yakın hissettim samimiyetine sığınarak Şule Abla demek istiyorum iznin varsa. :)
    İtalya'yı bede hep görmek istemişimdir, inşallah ikimizde görebiliriz. ^-^
    Bu arada yazın çok samimi ve güzel olmuş, keyifle okudum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi, tabii ki diyebilirsin canım. Çok sevinirim hatta :-)

      Teşekkürler. Umarım İtalya'yı da görmek istediğimiz diğer yerleri de görürüz.

      Sil
  17. Şule'cim ben de bu yazını şimdi gördüm, ne kadar içten yazmışsın, içi dışı birsin, az bulunan ve değerli bir özellik, senin gibi birini tanıdığıma çok memnunum, inşallah hep böyle mutlu olursun ve hayallerine kavuşursun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.
      çok teşekkür ederim Eren. Ne güzel dilekler bunlar. Ben de seni tanıdığıma çok memnunum.Sevgiler canım :-)

      Sil
  18. Bu mimi görmemişim daha önce. Ne güzel oldu okumak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      beni daha yakından tanımış oldun :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...