9 Temmuz 2016 Cumartesi

YAPBOZ KOLEKSİYONUM #3


Blogumu uzun zamandır takip edenler yapboz yapmayı ne kadar sevdiğimi bilir. İlk yapbozum 500 parçaydı ve iki sene önce bitirmiştim. Yapboz yapmayı o kadar sevdim ki bu iki senede yedi yapboz aldım ama gerek iş hayatının yoğunluğundan gerekse başka hobilerime yoğunlaşmamdan dolayı o yedi yapboz iki yıldır evde bekliyordu. Haziranın son haftası Gümüşhane’ye kardeşimi ziyarete gittiğimde en beğendiğim yapbozlardan birini kardeşimle beraber yaparız diye  yanımda götürdüm. Kardeşimle birlikte 1000 parçalık bu yapbozu yaklaşık bir haftada bitirdik.
puzzle yapmak


Bu yapboz bir ressamın resminden hazırlanmış ama yapboz Gümüşhane’de kaldığı için şu an ressamın ve resmin adını veremiyorum. Ben yapbozu yaklaşık iki sene önce Hepsi Burada’dan almıştım ama şimdi sitede bulamadım. Yabancı bir sitede buldum. Yapbozun detaylarını incelemek isteyen buradan bakabilir.

puzzle yapmak

Her yapbozda olduğu gibi önce çerçeveyi yaptık. Sonra kolay gördüğümüz yerlerden yapbozu tamamlamaya başladık. Sonuna doğru parçalar o kadar birbirine benziyordu ki yaklaşık son 100 parçayı tek tek deneyerek bulduk. Gece 2.30’da yapbozu bitirmeyi başardık. Bu, kardeşimin ilk yapbozu olduğu için son parçayı yerleştirme onurunu ona verdim J

Bu yapbozu çok beğenerek almıştım ve bitirdiğimde çerçeveletip asacağım demiştim. Bu kararım değişmedi. Daha önce hiç yapboz yapıştırmadım. Youtube'tan videolara bakıp yapmaya çalışacağım. Umarım elime yüzüme bulaştırmam çünkü bu resmi duvarımda görmeyi çok istiyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa işin püf noktalarını söylerseniz sevinirim.

Şimdi kaldı 6 yapbozum. 500-1500 arası parçalardan oluşan bu yapbozları yapmak için sabırsızlanıyorum ama bu ay taşınacağımız için ağustos ayına kadar beklemek zorundayım. Yani bu sefer iki sene beklemeyeceğim.  Yapbozlar evde öylece durunca hiç içimden gelmiyordu başlamak ama bir kez başlayınca bu işi ne kadar sevdiğimi hatırladım. Şimdi de hepsini yapmak istiyorum J Hem bu sefer daha tecrübeliyim, yapbozları daha çabuk bitirebilirim.
puzzle yapmak
Bu da yapbozumuzun bitmiş hali. 

Siz yapboz yapmayı sever misiniz? Benim için en iyi stres atma yollarından biri. Eğer hiç yapmadıysanız mutlaka bir şans tanıyın. Seveceğinizi umuyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere. Şimdilik hoşça kalın.

NOT:  Bu pazar sevgili Esseve Rin ve Maria Puder Ölmedii’nin düzenlediği Pazar 6’lısı tekrar başlıyor. Detayları buradan okuyabilirsiniz. Ne kadar kalabalık olursak o kadar zevkli olur. Hadi siz de bize katılın :-)


22 yorum:

  1. Puzzle yapmak ayrı bir keyif içsel rahatlama sağlamasının yanında beyin jimnastiği yaptırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, ben yapboza stres atma yöntemi olarak bakıyorum ama zihne çok iyi geldiği de bir gerçek.

      Sil
  2. Ellerine sağlık, ben de içinde bulunduğum ortamdan biraz uzaklaşmak için böyle bir puzzle yapıp sonra onu duvara asmak isterdim. Eminim sakinleştiriyorsun insanı. Resim de güzel ressamını ben de merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, kardeşimden öğrenip ressamı ve resmin ismini yazarım. Böyle eksik oldu yazı. :-)

      Sil
  3. Yapboz yapmayı hiç sevmem beni sıkıyor ama bu yapboz çok güzelmiş bayıldım. Çok hoş bir hobi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renklitirtil, evet herkes sevmiyor yapboz yapmayı. Eşim ve en iyi iki arkadaşım da sevmiyor mesela. Ben de resme bayılıp almıştım :-)

      Sil
  4. Daha önce çocukken yaptıklarımı saymazsak hiç böyle büyük bir yapboz yapmadım. Uzaktan bitirmesi çok imkansız geliyor :D Hele de benim gibi sabırsız insanlar için çok zordur herhalde yapması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, Aslında ben de çok sabırsız biriyim. Bence denemeden sevip sevmeyeceğini bilemezsin. Kimisi parçaları birleştiremedikçe sinirlenip bırakıyor kimisi de, benim gibi, daha çok motive oluyor, yapbozla uğraşırken kafasını boşaltıyor. İlk kez yapacaksan 500 parça ile başla, bakalım sevecek misin ? :-)

      Sil
  5. Resim gerçekten güzelmiş, elinize sağlık :D Ben de yıllar önce 1500 parçalık bir yapboz almıştım heveslenip ama hala duruyor. Yapıştırma işinden ben de çekiniyorum.. Şimdi senin yaptığını da görünce yeniden heveslendim Şule abla. Yaz bitmeden başlayayım bari ben de :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, şimdiye kadar 1000 parçadan fazlasını yapmadım. 15000 parçalık bir yapbozum var, onu diğer beşini yaptıktan sonra yaparım. Hazır tatildeyken başla bence. Okul zamanı insan üşeniyor.

      Sil
  6. Puzzle işi çok uzun süren bir şey ya bir kere başladım yarıda bırakanlardanım size helal olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Yildirim, teşekkür ederim. Aslında her gün yapınca bir haftada bitirebilirsiniz ama uğraşmak lazım tabii.

      Sil
  7. Ya çok güzel olmuş elinize sağlık ^_^ Duvarda gerçekten çok güzel durur. :)
    Bizde de bayadır duran 500 parçalık bir yapboz var. Bir aralar yapmaya yeltenmiştim ama çerçevesi ve birkaç parçasından ileri gidemedim. Hatta kardeşim ve bize gelen arkadaşım da el atmıştı biraz. :D
    Kardeşimle hazır evdeyken tekrar yaparız belki. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra ünal, teşekkür ederim. Bence tekrar başlayın. iki kişi uğraşsanız birkaç günde biter o yapboz. Bitmiş halini paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin :-)

      Sil
  8. Yapboz yapmak özellikle öğrencilik yıllarımda en sevdiğim şeydi, hele gelen giden de katkı sağlayınca manevi değeri de büyüyor. Bitirip çerçeveletmek ise en büyük hobim! aslında puzzle halısı kullanırsan daha rahat edersin; bitirdikten sonra da yapıştırmadan direkt halı ile birlikte çerçeveciye götürdüğünde yapıştırma işini falan onlar hallediyor, uğraşmana gerek kalmıyor.
    Şu durumda da bir karton üzerine alıp yapıştırıcıyı bir mukavva yardımı ile tüm yüzeylere eşit şekilde dağıtacak şekilde yayabilirsin. Youtube üzerinde fazlasıyla video var bende onlardan faydalanıyorum genelde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pembe vosvos, puzzle halım yok ama kullanışlı oluyorsa bir tane alabilirim çünkü daha yapacağım yedi puzzle var. Arkadaşlarım da yapıştırma işini dediğin gibi yapıyordu. Ben bir de Youtube'tan bakayım. yorum için teşekkürler :-)

      Sil
  9. Çok güzel gerçekten dediğin gibi tam duvara asmalık.. Ben de bir aralar almıştım 2 tane 1000 lik olanlarından 1 tanesini annemler ben yokken yapıp bitirmişlerdi (tabi sonrasında taşınınca yine bozmuşlar :D ) Diğerini en yanımda götürmüştüm ama arkadaşlarla sadece çerçevesini yapabilmiştik :) ben de yazın yapmak için bozdum hepsini yaz tatilinin başından beri yapmaya uğraşıyorum zor ama gerçekten çok zevkli :) Diğer 7 yapboz için kolay gelsin, bitince onların da fotoğraflarını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  10. Ben Bir Deli Çocuk, tabii. Bitirdikçe blogumda paylaşacağım. Aslında bu aralar yine yapboz yapmak istiyorum ama taşınacağımız için uygun bir zaman değil. Ağustosa saklıyorum hevesimi.

    YanıtlaSil
  11. Ben de çok seviyorum yapboz yapmayı, özellikle çok parçalı olanları..

    Küçükken çok fazla yapboz yapardım ama büyüdükçe hayatımdan yavaş yavaş çıktı..

    Vakit bulabilirsem tekrar başlamak isterim..

    Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Gökmen, eğer özel olarak alıp başına oturmazsak yapmaya fırsat bulamıyoruz ama kendi adıma söylersem bir başlasam devamı geliyor. Umarım siz de yapboz yapmaya başlarsınız. benim için çok iyi bir stres atma yöntemi.

      güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  12. Çok güzel bir yapboz, çerçeveletmek istemekte haklısın :) Umarım kolayca yapıştırmışsındır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir, henüz yapıştırmadım. Evde öyle duruyor. Bir ara uğraşacağım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...