22 Ağustos 2016 Pazartesi

KUPA KOLEKSİYONUM #2

Büyük bir kupasever olarak aylar önce kupalarımın bir kısmını bloguma yazmıştım. Baktım elimde yazmadığım kupalarım çoğalmış, o zaman ikincisini yazayım dedim. Olur da kırılırlarsa buradan bakar hatırlarım ama hiç de kırılmıyorlar. Evde kullanabileceğimden fazla kupam olduğu için yeni kupa almıyorum. İstiyorum ki o kupalar kırılsın, çatlasın, eskisin, eksilsin o zaman alayım ama dediğim gibi hiçbir şey olmuyor, ben de yeni kupa alamıyorum :-)

kupa koleksiyonum
  

Bu kupaları geçen sene Bim’den almıştım. Star Wars filmini seviyorsanız bu olaydan haberdar olmuşsunuzdur. Star Wars’un yeni filmi gösterime girdiği zaman Bim lisanslı ürünler satmıştı. Şapkalar, havlular, not defterleri, yastıklar vb. Ben de satışta olan dört kupasını da almıştım. O günden beri eşimle(o da büyük bir Star Wars hayranıdır) severek kullanıyoruz.
kupa koleksiyonum

Soldaki kupa Heybemdeki Huzur’un hediyesi. Blogunda yaptığı hediyeleşme etkinliğinde eşleşmiştik, o da, başka birçok hediyeyle beraber, bu kupayı göndermişti. Sağdaki kupa da eski ev arkadaşım Esen’in yılbaşı hediyesi. Çok beğenmiştim, hâlâ çok beğeniyorum.

kupa koleksiyonum

Soldaki kupa yine Heybemdeki Huzur’un yaptığı hediyeleşme etkinliğinde eşleştiğim Zehra Hanım’dan hediye gelmişti. Sağdaki kupa ise öğretmenlik yaptığım ilk yıldan öğretmenler günü hediyemdi. Öğrencim Oğuz’un hediyesi bu kupa sekiz yıllık.

sule uzundere blog yazıları

Soldaki kupayı Madame Coco’dan aldım. Bu tarz kupalarla sokakta kahve içen insanlara imrenmiştim. Ben de okula geç kaldığım sabahlarda kahvemi içine koyar, yolda içerim diye düşündüm ama pek kullanışlı bir durum değil. Bu yüzden en az kullandığım kupam bu oldu. Sağdaki kupayı ise A-101’den almıştım. Eşim kupanın rengini ve modelini o kadar beğendi ki bu kupayı hep kullanıyor. Keşke birkaç tane alsaymışım dedim. Belki anneler gününde yeniden satışa çıkar. O zaman birkaç tane daha almak istiyorum.


Biliyorum çok güzel ya da çok ilginç kupalarım yok ama ben yine de onları çok seviyorum ve ileride bu yazıya bakıp hatırlamak istiyorum. Siz kupa sever misiniz? Sizin güzel ve/veya ilginç kupalarınız var mı? Cevaplarınızı bekliyorum. 

41 yorum:

  1. Bende kupa severim ama sizin kadar çok kupam yok. Sizinkilere bayıldım. Güle güle kullanın. Daha güzel kupalarınız olsun İnşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem Kuklası, çok teşekkür ederim. daha çoğu ve güzelleri ikimizin de olsun :-)

      Sil
  2. Kupalara ve farklı tasarım fincanlara bayılıyorum. Evdekiler bazen isyan edip yeter artık , bu kadarı da fazla deseler de bayılıyorum ve alıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer Akdemir, gerçekten çok değişik ve güzel fincanlar, kupalar var. benimkiler yine sade kalıyor. ilerleyen zamanlarda daha değişik modellerini bulmak istiyorum :-)

      Sil
  3. Ah şu kupalar dayanamıyorum hep alıyorum saydım geldim 34 filan var :) Mutfakta hani şu salonlara konan gümüşlük var full dolu cam olsun kupa olsun annem diyor çeyizin giderken götürürsün :)) sizin kupalarınız da çok güzel ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilşah devrik-cümleler, maşallah. benim 21 tane var. ben elimdekilerin azalmasını bekliyorum yenilerini almak için ama dediğim gibi hiç de azalmıyorlar :-)

      o zaman siz de bu tarz bir yazı yazabilirsiniz :-) çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Hmm kupa en sevdiyim :)) Çok güzeller güle güle kullanın ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Canbaz, çok teşekkür ederim. ben de kupalara bayılırım :-)

      Sil
  5. Valla benim de toplayıcılığını yaptığım şeylerden biridir kupa, bayılırım. Hele o muglar yok mu muglar beni benden alır. Mudoda denk gelince güzel oluyor. Sizin Madam Coco kupanız en beğendiğim oldu. Zaten görünce direkt anladım ordan alındığını ben de hep oradaki kupalara bayılırım. Güzel bir paylaşım olmuş, biriktikçe yazın ☺️.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, ben de öyle planlıyorum ama yazmadığım bir kupam kaldı. ona tamamlamam bayağı uzun sürecek :-)

      mudo'da kupa bakmak hiç aklıma gelmezdi. yolum düşünce bir uğrayayım. öneri için teşekkürler öneri makinesi :-)

      Sil
  6. Madam Coco'dan aldığın kupanın kırmızılısı bende de vardı. Yılbaşı hediyesi olarak gelmişti ama komşunun çocuğu kaşla göz arasında kupayı kırdı. Gerçekten de dışarıda kullanacak kadar kullanışlı değil. Mavi kupayı ben de beğendim, enerjik bir havası var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebra, seninle starbucks'un kağıt bardaklarından alıp sokaklarda gezmeliyiz :-)

      düşündüm de biz seninle niye birbirimize hiç kupa hediye etmedik ki? aklıma yazıyorum, güzel bir kupa gördüğüm zaman sana alacağım :-)

      bu arada bloguma yorum yapmanı özlemişim. senin de bir blogun vardı hatırlatayım :-)

      Sil
    2. Blogumu nerdeyse gözümü açtığım her sabah yeniden yeniden hatırlıyorum sadece hayatımın biraz daha durulmasını bekliyorum. O kadar hızlı akıyor ki duracak bir ânı bekliyorum açıkçası :)
      Kupa bardak hediyeleşmesii! Bunu değerlendirelim. Sebo bunu sevdi ;)

      Sil
  7. ben de çok severim farklı modellerde ve renklerdeki kupaları ama koleksiyon yapacak kadar almıyorum. benimkiler de kırılmadığı için yenilemiyorum da :) sizin kupalarınızdan yeşil kaşıklı olanı, arkadaşınız Esen'in hediyesini ve kapaklı olanı çok beğendim, hepsini sağlıkla kullanın, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de kupaları çok seviyorum ama malesef benimkiler seninki gibi değil ya hemen çatlıyor ya da kırılıyor :/
    Ev de tek kupa meraklısı ben olduğum için aldıklarım ev halkı tarafından da işgal ediliyor
    Bir dost (sen kim olduğumu biliyorsun, blogunu çok seviyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız, çok teşekkür ederim, ben de seni çok seviyorum :-)

      biz evde benle eşim olduğumuz için kupalar zarar görmüyor. daha kalabalık olsaydık bu kadar sağlam kalmazlardı büyük ihtimalle :-)

      Sil
  9. Bence kitapların kupaları yapılıp yanında satılmalı.
    Keyifle kullanın afiyetle için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, ne güzel bir fikir bu. O zaman sevdiğim kitapların kupalarını toplardım. Teşekkürler :-)

      Sil
  10. kupalara ben de bayılıyorum :) kimisini kullanmaya kıyamıyorum. kimisini de "bunu ofise götüreyim" deyip alıyorum ve sonra ofise götürmeye kıyamayıp evdeki rafta yer açmaya çalışıyorum :)) son zamanlarda esse'den birkaç kupa aldım. güzel görünce dayanamıyorum. bir de indirimdeyse :P eşim durumdan şikayetçi azıcık :) ev kupa doldu deyip duruyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, esse'ye ben de bir uğrayayım o zaman :-) eşim de benim gibi her şeyi kupada içtiğinden şikayet etmiyor :-)

      Sil
  11. Canım benim kupaların gerçekten çok güzelmiş.. Ben de kupa manyağıyım.. Dayanamam enteresan bir şey görsem mutlaka alırım.. Sonra onlar mutlaka kırılır :) Kesin nazar değer kesin :D Madam Coco'dan aldığın kupayı ben de çok merak etmiştim ama sanırım porselen de ısınıyor ve elde tutmak zor oluyor, o yüzden de kullanışsız.. Tantitoni'de güzel pipetli su ve içecek kapları var.. Soğuk çay ya da soğuk kahve içmek için ideal.. Ya da smoothie meyve suyu vs.. Onun dışında, Starbucks da sıcak kahve için yolda içebileceğin bardakları satıyor diye biliyorum..

    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Gökmen, öyle mi? o zaman Starbucks'a uğradığımda kupalarına daha dikkatli bakacağım. teşekkürler. benden de sevgiler :-)

      Sil
  12. Bu yazınla beni kupa toplamaya heveslendirdin Şule ablaa! Öğretmenler günü hediyene ba-yıl-dım yaaa çok sevimli ^.^ Kullanmana rağmen kırılmıyorlar öyle mi? Ben mi çok sakarım acaba ya, gözüm gibi koruyup kullanmaya kıyamadığım birkaç kupam vardı ve kırıldılar :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde, hadi ya. Ben de bazılarını yıllardır kullanıyorum, hiçbiri kırılmadı. Kırılsalar azalsalar da yenisini alsam diyorum ama kırılmıyorlar 😊 murphy işte.

      Sil
  13. Hepsi birbirinden güzel, Madame Coco'nun kupası kullanışlı olmasa da bayağı güzel duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir, ben de güzelliğinden etkilenip almıştım 😊

      Sil
  14. blog keşif etkinliğinden sizi takipteyim bana da beklerim sevgiler :)
    https://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve Kültürlü, o zaman hoş geldiniz. benden de sevgiler :-)

      Sil
  15. daha ne olsun , harika hepsi de :D keyifle kullan , o kırılmama durumu bende de var , her ne kadar sevsem de bir türlü yenilerini edinemiyorum o yüzden , bir de büyük kupaları kullanamıyorum ben , uzaktan hoşuma gidiyor lakin kullanımda hep küçük boylara elim gidiyor :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, ben de büyük boy kupaları seviyorum ama küçükleri daha kullanışlı oluyor :-)

      Sil
  16. İlkay Özgür, çok teşekkür ederim :-)

    YanıtlaSil
  17. Kupa sevmeyen kitapsever yoktur sanırım :) Harika ikili kitap ve kupada kahve :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Özkaya, aynen. Kupada kahveye ben de bayılırım.

      Sil
  18. Kupaların azalmasını istiyorsanız porselen yerine seramik kupa alın derim :) Porselenler kırılmadıkça deforme olmuyorlar. Bir ara ürün yelpazesinde kupa olan bir firmada çalışmıştım. Dışarıdan fason yaptırıp müşterilere satıyorduk. Kupaların detaylarını oradan biliyorum.
    Star Wars'ın filmi çıktığında BİM'e gelen ürünleri hatırlıyorum. Almayı düşünmüş ama almamayı başarabilmiştim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. www.filmgundemi.com,
      ben de Bim'deki Star Wars ürünlerini kaçırırım diye korkmuştum ama meyse ki yaşadığım yerde pek Star Wars hayranı yokmuş :-)

      Evet, hala kupalar kırılmıyor, sadece bazılarının içleri karardı. Onları kalemlik olarak kullanmaya karar verdim. Hem böylece elimdeki kupalar azalır, yenilerine yer açılır diye umuyorum.

      Sil
  19. Ben de kupaları çok severim.Sizin kupalarınıza da bayıldım!Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sosyalmedyakafe com,
      çok teşekkür ederim. Uzun zaman önce yazdığım bir yazıya yorum yazmanız çok hoşuma gitti :-)

      Sil
  20. star warslu olanların markası neee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan yaklaşık 4 sene önce Bim'e gelmişlerdi. Oradan aldım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...