21 Ağustos 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: EN İYİ ARKADAŞIM OLMALI DEDİĞİM 6 KİTAP KARAKTERİ

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Geçen hafta hem unuttuğum için hem de kategori bana pek hitap etmediği için Pazar 6’lısı yazımı yazamamıştım. Bu hafta kaldığımız yerden devam ediyorum. Etkinliğin detayları için lütfen tıklayın. Keşke en iyi arkadaşım olsa dediğim karakterleri sıralamaya başlıyorum.

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

ALIŞVERİŞLERİME EŞLİK ETSİN DİYE: BİR ALIŞVERİŞKOLİĞİN İTİRAFLARI’NDAN BECKY
Bu sene kabul ettiğim bir gerçek var: Benim giyim zevkim yok. Alışverişe illaki bir arkadaşımla gitmeliyim ve o bana yardımcı olmalı yoksa ya bir şey beğenmiyorum ya da sonradan hiç giymeyeceğim saçmasapan şeyler alıyorum. Bu iş için de Becky’den iyisini bulamam. Arkadaş olsaydık benim stilistliğimi yapar, neler giymem ve nasıl giymem gerektiğini söyler beni tarz yapardı. Ne güzel olurdu :-)
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

DERTLEŞMEK İÇİN: KAHPERENGİ’DEN DENİZ
Narin’in o sorunlarla dolu hayatına dayanmasını sağlayan en önemli dayanak Deniz’di bence. Narin’in dertleriyle haşır neşir olan Deniz’e benim dertlerim çok basit gelir ama onunla dertleşmek, sıkıntılarımı anlatarak rahatlamak isterdim.

pazar 6'lısı en iyi arkadaşım olmalı dediğim 6 karakter


GELECEĞİ GÖRSÜN VE REHBERİM OLSUN DİYE: ALACAKARANLIK’TAN ALİCE
Bence geleceği gören bir arkadaşa herkesin ihtiyacı olur. Mesela lotoda bu hafta çıkacak numaraları söylese ve seni zengin etse… Hoşlandığın çocuğun nasıl biri olduğunu bir bakışta anlasa… Hayatının aşkıyla nerede ve nasıl tanışacağını söylese… KPSS’de çıkacak soruları söylese ve yüksek puan almanı sağlasa hoşuna gitmez miydi? Benim giderdi :-)
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

BENİ GÜLDÜRSÜN DİYE: MAHALLEDEN ARKADAŞLAR’DAN SELÇUK AYDEMİR
Selçuk Aydemir; İşler Güçler ve Kardeş Payı dizilerinin senaristi. Yazarın çocukluk günlerini anlattığı ilk kitabı Mahalleden Arkadaşları kahkahalarla gülerek okumuştum. Gerçek hayatta kankam olsa ve beni güldürse fena olmazdı.
pazar 6'lısı en iyi arkadaşım olmalı dediğim 6 karakter

KÜLTÜREL ANLAMDA BENİ GELİŞTİRSİN DİYE: BİR DİNOZORUN ANILARI’NDAN MİNA URGAN
Aslında Mina Urgan bir kitap karakteri değil ama biyografisinin karakteri olduğu için seçmemde bir sakınca yok bence. Halide Edip Adıvar’ın asistanlığını yapan, İngiliz dili üstüne uzmanlaşmış bu entelektüel kadınla arkadaşlık yapmak şüphesiz beni çok geliştirirdi. Onun engin bilgilerinden ve tecrübelerinden yararlanmayı çok isterdim.
sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

SONRADAN ÂŞIK OLMAK İÇİN: BİR GÜN’DEN DEX
Dex’le üniversiteden beri en yakın arkadaşlar olsak, sonra bir gün aslında birbirimiz için yaratıldığımızı fark ederek âşık olsak bence çok güzel olurdu :-) Ama mümkünse bunu anlamamız, daha doğrusu Dex’in anlaması çünkü ben ona âşık olduğumu hep biliyor olurdum, kitaptaki kadar uzun sürmesin.


Haftaya ağustos ayının son Pazar 6’lısı yazısı var. Eylül kategorilerinin oluşturulmasında yardımcı olmak ister misiniz? Eğer aklınıza güzel kategoriler gelirse lütfen yazmaktan çekinmeyin. Yaratıcı fikirler çıkacağına eminim.

Siz hangi kitap karakterleriyle yakın arkadaş olurdunuz? Cevaplarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.


19 yorum:

  1. Yine çok güzel bir post olmuş. Sadece Mahalleden Arkadaşları okuduğum için karakterler hakkında çok fikrim olmasa da en çok Becky ile arkadaş olmak isterdim tabi diğerlerini de tanımak isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, Becky benim de sahip olmak istediğim bir arkadaş. Böyle cıvıl cıvıl, hareketli kızları seviyorum :-)

      Sil
  2. Eğlenceli bir liste olmuş, karakterler için girilen başlıklar çok hoşuma gitti :) Mahalleden Arkadaşlar kitabını bir arkadaşım almıştı ve baya beğendiğini söylemişti. Gerçi ben de kendisini daha çok dizilerinden biliyorum. Neyse ki Çalgı Çengi 2'nin çıkmasına az kaldı :)

    Becky'nin kitaplarını okumadım. Arkadaşım olsa bile kıyafet seçimime karışsın istemezdim. O konuda annemden baya çekiyorum :D Seçimlerimi beğenmediğinden değil, kendi giydirmeyi seviyor. Yine de bu işi kendim öğrenmeyi tercih ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, aslında bir alışverişkoliğin itirafları kitabını ben de okumadım :-( ama filmini izledim, instagram'da takip ettiğim bir blog kitabını paylaşınca aklıma o geldi. eğer zengin olsaydım benim vücudumu ve zevkimi bilen bir danışmanım olmasını isterdim. herhangi bir yere giderken bana ne giyebileceğimle ilgili birkaç fikir verecek, ben de onlar arasından seçeceğim. kıyafetlere kafa yormayı sevmiyorum.

      Sil
  3. Mina Urgan hocamız keşke benim de arkadaşım olsa 😔.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, seninle arkadaş gibi olan ama sana yol gösteren bilge kişilere bayılırım. filmlerde olur ya. Mina Urgan'ın hayatımda yer almasını gerçekten isterdim.

      Sil
    2. Bu arada aklıma geldi, eğer yapmadıysanız pazar altılısı için en sevdiğiniz kitap kapakları yapabilirsiniz, eğlenceli olur ☺️.

      Sil
    3. öneri makinesi, o konuyu yazmıştık. benim yazım burada: http://suleuzundere.blogspot.com.tr/2016/01/pazar-6lisi-en-begendigim-6-kitap-kapagi.html

      Sil
    4. öneri makinesi, teşekkürler :-)

      Sil
  4. Alice gibi bir arkadaş kim istemez :D Geleceği görmenin yanında çok da sempatik, arkadaş canlısı, sevimli bir karakterdi. Zamanında Alice karakterini canlandıran Ashley hanımın da bayağı fanıydım :D Şimdilerde ortalıkta yok sanırım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, bence de. Ashley'i ben de çok beğeniyordum, yine beğeniyorum. Bilgisayarımda bayağı fotoğrafı vardı. hatta onu emmett karakterini canlandıran kellan lutz ile çok yakıştırıyordum. ikisinin sevgiliyi canlandırdıkları bir filmi de sırf bu sebepten izlemiştim ama film berbattı :-)

      Sil
  5. Mina Urgan çok anlamlı olmuş.Bir gün kitabını okumadım merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, Bir Gün benim en sevdiğim romantik kitaplardan biridir. kitabını okumak istemezsen filmini de tavsiye ederim. ben filmini de sevmiştim.

      Sil
  6. Alice çok pragmatik bir seçim olmuş yalnız :D Çok faydalı olurdu ya hayal etmesi bile çok güzeeel :') Dex, gerçek olamayacak kadar güzel -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde, arkadaşlıkta fayda gözetmek pek hoş bir davranış değil ama gerçekten işe yarardı 😊

      Sil
  7. Bu etkinlik için karakterleri kafamda listelemiştim ama arada kaynadı ve yapamadım :( Eylül ayı için eğer yapmadıysanız tekrar tekrar okunacak 6 kitap, bu yaz okuduğunuz en iyi 6 kitap kategorilerini yapabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir, kategoriler için teşekkürler. Esseve Rin'e ileteceğim. Eğer yazmak istersen yine yaz. Merak ettim düşündüğün karakterleri.

      Sil
  8. İlkay Özgür, cullen ailesinin zenginliği de alice sayesinde. keşke bizi de zengin yapsa :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...