18 Eylül 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI : OKULDA GEÇEN 6 KİTAP

pazar 6'lısı okulda geçen kitaplar.


Herkese merhaba. Pazar klasiği Pazar 6’lısının bu haftaki konusu okulda geçen kitaplar. Yarın okulların açılacağı düşünülürse çok yerinde bir kategori olmuş. Ben de aklıma gelen ilk kitapları yazmaya başlıyorum.

HARRY POTTER
Geçen yazımda her listeye Harry Potter yazmaktan rahatsız olduğumu söylemiştim ama bu listeye yazmasam olmazdı. Sonuçta hepimizin hayali Hogwarts’ta okumak değil mi? Aramızda hâlâ o mektubu bekleyen arkadaşlar var biliyorum :-)

BİR GENÇ KIZIN GİZLİ DEFTERİ
Serra’nın lise ve üniversite yıllarını ben de lisedeyken okumuştum. Onun okul maceraları, arkadaşları ve yaşadıkları çok hoşuma giderdi. Şimdi bile, eskisi kadar zevk almasam da, serinin her yeni kitabı çıktığında alıp okuyorum.

SEVİMLİ KÜÇÜK YALANCILAR
Bu serinin ilk beş kitabını okumuştum ama devamını getiremedim. O zamanlar bütün kitapları Türkçeye çevrilmemişti. Yeni kitabı bekleyene kadar olan olayları unutuyordum çünkü çok fazla olay oluyordu. Hatta kişilerin kim olduğunu bile bazen karıştırınca devamını okumadım.

ÇALIKUŞU
Önce Feride’nin öğrencilik yılları sonra öğretmenlik yaptığı dönemler derken Çalıkuşu’nu da bu listeye yazabilirim diye düşündüm.

KAÇ ZİL KALDI ÖRTMENİM
Geçen sene okumuştum bu kitabı. Diyarbakır’a tayini çıkan bir ilkokul öğretmeninin yaşadıklarını anlatıyordu. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

HAKKARİ’DE DÖRT MEVSİM
Yine geçen aylarda okuyup çok beğendiğim kitaplardan biri. Büyük ihtimalle bu sene okuduğum en iyi kitaplardan biri olacak. Hakkari’de çalışan bir öğretmenin yaşadıkları çok etkileyici bir şekilde verilmiş. Ayrıntılı yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

Sizin bildiğiniz okulda geçen kitaplar neler? Bildiklerinizi benimle paylaşın lütfen. Yeni yazılarda görüşmek üzere…


13 yorum:

  1. Üç ve beş numara hariç diğerlerini okudum ben de 😄. Harry Potter benim canım diyorum yine, o listelerde hep olsun beni rahatsız etmiyor ☺️.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, bu gidişle Harry Potter'sız listem olmayacak gibi :-)

      Sil

  2. Listedeki son iki kitap o kadar ilgimi çekti ki hemen gidip almalıyım 😊 Yazı çok hoş gerçekten 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kizkardeseler Arasinda, teşekkürler. ikisi de güzel kitaplardır. severek okuyacağınızı düşünüyorum.

      Sil
  3. Ay bi Harry Potter geldi aklıma sule, 6 bile çıkmayacak ki 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, evet akla ilk Harry Potter geliyor. ilk anda aklına bir şey gelmiyor ama düşünsen bulurdun bence.

      Sil
  4. Bronte'nin okuduğum tüm kitaplar ( Jane Eyre, Villette ve Profesör ) okulda geçiyor. Ana karakter ya öğretmen ya da öğrenci oluyor hep. Yazarın yarattığı okul atmosferine de bayılıyorum ben. :D Sevimli Küçük Yalancılar konusuna da katılıyorum ya, ben de iki kitabını okumuştum. Kafam çok karışmıştı. Sonra dizisine başladım. Onun da ucu bucağı yoktu, ona da devam edemedim. Yazar nasıl işin içinden çıkıyor anlamış değilim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, dediğin kitaplardan sadece Jane Eyre'yi okudum ama senin Bronte hayranlığın yazara ilgimi arttırdı. Diğer kitaplarını da okuyacağım.

      Sil
  5. Üzülürüm üzülürüm bu Bir Genç Kızın Gizli Defteri furyasına katılamadığıma üzülürüm. Yaşıtlarımın neredeyse hepsi okumuş bir ben hariç :D
    Kaç Zil Kaldı Örtmenim ve Hakkaride Dört Mevsim öğretmen adaylarının okuması gereken kitaplara benziyor. En kısa zamanda okumak istiyorum ben de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, ikisini de mutlaka oku. Bence seversin. O kitapları ben de lisedeyken okumuştum ama bizim zamanımızda okumayanı dövüyorlardı :-)

      Sil
  6. İlkay Özgür, okuyan herkesin hayalidir öyle bir okul. Keşke gerçek olsa :-)

    YanıtlaSil
  7. Bi büyücülük okulu bulsam ben de gideceğim.Bayılıyorum Harry'nin okuluna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, Hogwarts’tı sevmeyen var mı :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...