3 Ekim 2016 Pazartesi

AYLAR SONRA YAPTIĞIM KİTAP ALIŞVERİŞİM

kitap alışverişi


Ayın üçüncü gününde üçüncü yazımdan merhaba. En son şubat ayında bir kitapalışverişi yapmıştım.  Bu alışverişten sonra elimde okunmayı bekleyen 150 kitap olduğunu fark edince bu yıl yeni kitap almayacağım demiştim. Sözümü tutabileceğimi sanmıyordum, zaten tutamadım da ama bence yine iyi dayandım. Sekiz ay sonra kitap siparişi verdim.

Kitap Ağacı Adana grubumuzla 15 Ekim’de Agatha Christie’nin On Küçük Zenci kitabını okumaya karar verdik. Onu almak için internete girdim ama benim tek bir kitap aldığım görülmediğinden yanına başka kitaplar ekledim. Neler aldığıma ve niçin aldığıma gelirsek,

kitap alışverişi

*Stefan Zweig geçen sene tanıştığım ve en sevdiğim yazarlardan biri olmayı başarmış bir yazar. Bende eksik olan Olağanüstü Bir Gece ve Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu kitaplarını aldım. Her alışverişte birkaç kitabını alarak Zweig külliyatını tamamlamak istiyorum.

*Şiir sevmeyen benim en sevdiğim şair Orhan Veli’dir. Onun âşık olduğu Nahit Hanım’a yazdığı mektupların toplandığı bu kitabı severek okuyacağımı düşünüyorum.
sule uzundere blog kitap alışverişi

*İki çocuk annesi bir kadının “Çocuk Yapmamak İçin 40 Neden” diye bir kitap yazması ilgimi çekti. Bu kitaplar arasında önce ona başladım zaten. İlerleyen günlerde bloga yorumunu gireceğim.

*Ahmet Ümit günümüz yazarlarından en sevdiğim isim. Bu son kitabı hariç bütün kitaplarını okudum, Elveda Güzel Vatanım da eksik kalmasın diye aldım.

* Agatha Christie’nin On Küçük Zenci’si bu alışverişin yapılma nedeniydi zaten. Bu kitap benim okuduğum ilk Agatha Christie kitabım olacak. Yazarın özellikle bu kitabı çok beğeniliyor. Umarım ben de severim, yazarın diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanırım.
kitap alışverişi

*Ayraç dergisi 1 liraya geldiği için onu da sepete attım.

*İngilizce öğrenmek istediğim için ve bu kitap da indirimle üç liraya geldiği için aldım.

Kitap alışverişimi Kitapyurdu.com'dan yaptım. Yıllardır kullandığım ve en sevdiğim kitap alışveriş sitesi Kitapyurdu'dur ama Elveda Güzel Vatanım'ın sayfalarının alt kısımlarının yıpranmış gelmesi moralimi bozdu. Bir de sekiz kitap almışım ya insan bir ayraç hediye eder, ekstradan hiçbir şey koymamışlar. Sırf şu ayraç hediyeleri için bir gün Okuoku'dan alışveriş yapacağım. 

sule uzundere blog kitap alışverişi

Bu arada sekiz aydır kitap almıyorum dedim ama geçen ay D&R’ın 10 liralık kitap kampanyasından Yılmaz Özdil’in Kadın ve Pucca’nın O Adam Buraya Gelecek kitaplarını 10’ar liraya almıştım. Sadece iki kitap olduğu için onları alışverişten saymıyorum :-) Bu arada bu iki kitabı da okudum bitirdim. Sizde de öyle oluyor mu, son aldığım kitapları hemen okuyorum, elimde okunmayı bekleyen kitaplar beklemeye devam ediyor :-)

Bu kitaplar arasında okuduklarınız var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Çok güzel dediklerinizi okuma sıramda öne çekerim.


Yarın yeni bir yazıda görüşmek üzere. 

33 yorum:

  1. İlk yorum yine benden olsun ☺️ On Küçük Zenci de benim ilk okuduğum Agatha ☺️ sonrasında da on küsur kitabını okudum. Bu kitapta olmasa da efsane Belçikalı dedektif Hercule Poirotlu kitapları da güzeldir.
    Bu arada eganba kitap(hala devam ediyor mu emin değilim) babil ayraç ve çanta hediye ediyor, bu sitelerin de indirimlerini takip edebilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, ben alışkanlıktan ve fiyatları uygun geldiğinden Kitapyurdu'nu tercih ediyorum ama en az hediye veren site de Kitapyurdu. Okuoku ve Babil bu konuda çok cömert. Bir dahaki sefere onları tercih edeceğim.

      Agatha önerin için de teşekkürler. Yazarla bir tanışalım bakalım devamı gelecek mi :-)

      Sil
  2. Kitap Ağacı toplantılarınızı imrenek takip ediyorum instagramdan :D O Küçük Zenci hediye gelmişti bana ama unutkan ben onu sıra altımda unuttum bir gün ve ertesi gün de kitaptan eser yoktu. Hala üzülürüm :(
    Olağanüstü Bir Gece için okuma etkinliği ne de güzel olur Şule :D Okuyacağın zaman haber verirsen birlikte okuruz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, evet çok güzel olur. Tamam canım instagram'dan duyururum :-)

      Sil
  3. Agatha Christie Kitaplarını ilk defa okumaya başlayan diğer kitaplarını da çoook merak ediyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşayan Anılar, bakalım bende de öyle olacak mı :-)

      Sil
  4. Stefan Zweig kitaplarını henüz okumadım ama sizin ve diğer blogger arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla inanılmaz merak ediyorum.. Tüm kitaplarını almak istiyorum <3

    Agatha C. bambaşkadır.. Uzun zaman önce tanışmıştım kitaplarıyla.. Hepsi birbirinden güzel ters köşeler <3

    Kitapyurdu benim de kullandığım bir site.. Güvenli ve uygun alışveriş olduğunu düşünüyorum.. Zaman zaman kargo şirketi yüzünden her ne kadar sorun yaşasam da..

    150 kitabı sıraya koymalısınız :)

    Keyifli okumalar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Gökmen, teşekkürler. 150 kitabı olmasa de ekim ayı için 15 kitap belirledim. Eğer bu ay okuyabilirsem her ay böyle okumak istediğim kitaplar belirleyeceğim.

      Sil
  5. Kitap aşkına hayranım senin, cidden bayılıyorum! Ve bir itiraf, keşke kitap aşkım ve alışkanlığım olsaydı kozmetik ve makyaj yerine :/ Yaradılış...
    Keyifle oku dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Tutkum, teşekkürler canım benim. Ne samimi bir yorum olmuş bu :-) Kimse tam olmuyor işte, ben de bakım açısından kendimi geliştirmek isterdim :-)

      Sil
  6. Agatha Christie'yi severim 😊 Ama birçok kitabını İngilizce okuduğum için bunu okumuş muydum bilmiyorum 🙈

    Aldığın kitaplar içinde de en çok no kid'i merak ettim 😊 merakla bekliyorum yorumunu 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, bu hafta yorumunu girmeye çalışırım canım :-)

      Sil
  7. Güle güle okuyun. Harika kitaplar. Birkaçını listeme ekledim bile.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Hanımefendisi, çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  8. Kitap almaycağım deyip alanlardan birisiyimdir bende almadan duramam çünkü 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kizkardeseler Arasinda, sanırım bütün kitapseverler aynıyız :-)

      Sil
  9. Ben de kitap almayacağım diye kendi kendine tekrarlayıp az önce sipariş vermiş birisiyim:))) Harika kitaplar keyifle oku. Ben artık kitapyurdundan mümkün olduğunca almamaya çalışıyorum. Son iki alışverişim hüsran oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfer Akdemir, Kitapyurdu'ndan son zamanlarda şikayet edenler çok ama ben ilk kez sorun yaşadım. o zaman senden de bir alışveriş yazısı bekliyorum :-)

      Sil
  10. İçlerinden sadece Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu okudum ve çok beğendiğimi de biliyorsun :D Annem Agatha hayranıdır, oradan biliyorum kitaplarının ne denli sürükleyici olduğunu. Bu kitabını ben de merak ediyorum ama yakınlarda okumak gibi bir planım yoktu. Bu arada evet, bana da oluyor o durum. Son aldıklarımı hemen okuyorum ama bir kitap rafta kalıyorsa kalıyor gerçekten uzun süre. Yapacak bir şey yok :D Hepsini güle güle oku Şule ablaa ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, çok teşekkür ederim canım. Stefan Zweig kitaplarından zevk alacağıma eminim :-)

      Sil
  11. Çok güzel bir alışveriş olmuş, yazarın kitapları arasından benim favorim on küçük zenci, keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz'in Keşifleri, öyle mi? Bunu duyduğuma sevindim. Teşekkürler :-)

      Sil
  12. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu ben çok beğenmiştim seninde aynı tadı alacağına eminim.
    Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, teşekkürler. Stefan Zweig olduğu için zevk alacağıma eminim :-)

      Sil
  13. İlkay Özgür, Ben de öncelikli olarak onları okumayı düşünüyorum. teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  14. Çocuk yapmamak için 40 neden kitabını ben de merak ettim şimdi...
    Ama almak konusunda ilk önce senin yorumunu bekleyeceğim galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, kitabı bu hafta bitiririm. Yorumu da haftaya gelir :-)

      Sil
  15. Stefan Zweig mükemmel bir yazar. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu kitabını çok beğendim. Olağanüstü Bir Gece yi de çok merak ediyorum. Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  16. Stefan Zweig'in Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu ben de geçen gün sipariş verdim hatta şu an kargoda :) Ben ilk defa okuyacağım umarım beğenmişsindir. Bu arada senin blogunu okurken kitap okuyormuş gibi, bilmediğim kelimeler öğreniyorum. Teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Özkaya, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu'nu ben de henüz okumadım ama yazarından dolayı seveceğime eminim. Yorum için teşekkürler :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...