16 Ekim 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: HAKKIMDAKİ 6 GERÇEK

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Güzel bir pazar gününden herkese merhaba. Bugün Pazar 6’lısında hakkımızdaki 6 gerçeği yazıyoruz. Bu gerçekler kişisel olabileceği gibi kitaplarla da ilgili olabilir. Ben tercihimi kitaplar hakkındaki düşüncelerimi yazmaktan yana kullanacağım.

Geçen sene “Kitap itiraflarım” diye iki yazı yazıp kitaplarla ilgili fikirlerimi, beklentilerimi, alışkanlıklarımı ve tercihlerimi yazmıştım. Aradan sadece bir sene geçmiş ama benim bazı konulardaki fikirlerim değişmiş. Değişen fikirlerimi ve o listelerde yazmadığım konuları şimdi 6 maddede yazacağım ama öncelikle o yazılarımı okumayanlar için linklerini bırakıyorum, bir göz atarsanız sevinirim.

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları
Esseve Rin'in objektifinden

1.Eskiden satın aldığım kitapların ilk sayfasına adımı soyadımı, kitabı aldığım tarihi ve kitabın fiyatını yazardım ama şimdi hiçbir şey yazmıyorum çünkü aldığım her kitabı kitaplığımda tutmuyorum. Çok sevmediğim ya da bir daha okumayı düşünmediğim kitapları Ukitap’tan takas yapıyorum.  İnsanlar yazılı kitapları almak istemediği için kitaplarımı temiz tutuyorum.

2.Yine eskiden beğendiğim cümlelerin altını çizerdim ama şimdi post-it kullanıyorum. Birinci maddedeki sebepten dolayı kitabı çizmek istemiyorum. Zaten altını çizmek istediğim her cümleyi bloguma yazdığım için istediğimde yazımı açıp bakabiliyorum.

3.Geçen sene “Evimde 80 okunmamış kitabım var, bunları iyice azaltmadan yeni kitap almayacağım.” demişim. Şimdi evimde 160 okunmamış kitap var :-) Tek tesellim bu kitapların hepsini satın almamış olmam. Birçoğunu takas yoluyla elde ettim. Kendimi tanıdığım için kitap almayacağım lafını artık kullanmıyorum. Kitap almadan duramıyorum, bu yüzden okuma hızımı arttırmaya karar verdim. Aldığım sayıdan daha çok okursam elimdeki kitaplar azalacaktır. Bu ay kendime 15 kitap okuma hedefi koydum, okuyacağıma inanıyorum.

4.Seri kitapları okumayı seviyorum. Sanki dizi izliyormuş gibi karakterlerin maceralarını ve hayatlarını takip etmek hoşuma gidiyor. Seri kitapların yenisinin çıkmasını beklemekten hoşlanmadığım için bitmiş serileri okuyorum çünkü kitapları arka arkaya okumak hoşuma gidiyor. Yabancı(İlk kitabını okudum), Açlık Oyunları, Fi serisi, Taht Oyunları(Son kitabı hariç bütün kitaplarını okudum) okumayı düşündüğüm seriler.

5.Bazı insanlar gibi eski kitap hobim yok. Hatta ikinci el kitap da sevmiyorum ama kitaba çok para vermemek için bazen tercih ediyorum. En sevdiğim kitapçıdan alınan ya da internetten sipariş verilen sıfır kitaplar. Kitabı ilk benim okumam hoşuma gidiyor.

6.Ortaokuldan sonra kütüphaneyi ilk kez geçen sene kullandım. Elimde sürekli okunacak kitaplar olduğu için ve bir kitabı okumak istiyorsam satın aldığım için yolum kütüphaneye düşmemişti ama şimdi bu fikirde değilim. Bazen bir yazarın kitabını okumayı çok istiyorum ya da  kitabın nasıl olduğu hakkında çok fikrim yok, para vermeye değer mi değmez mi bilmiyorum o zaman kütüphaneyi kullanıyorum. Kitabı okuduktan sonra çok seversem ve kitaplığımda olmasını istersem yine satın alıyorum.


Evet, bunlar benim kitaplar hakkındaki düşüncelerim. Sizin düşüncelerinizi duymak isterim. Herkesin düşüncesi, alışkanlığı farklı olabiliyor. Sizin kitaplar hakkındaki gerçekleriniz ne? 

18 yorum:

  1. Bir daha almayacağım, bir süre kendimi tutacağım demeyi bende bıraktım çünkü olmuyor olamıyor. Bir kitap görünce tüm kararlılığım uçuyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi, ben de artık bu cümleleri kurmuyorum çünkü alacağımı biliyorum. Kitap almak en az kitap okumak kadar zevkli :-)

      Sil
  2. Kütüphaneye alıştıkça insan bağlanıyor. Biraz daha Zaman verin kendinize eminim kütüphane kullanmaya her gecen gün daha da ısınacaksınız ;) iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, artık kütüphaneyi daha sık kullanmayı düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkürler :-)

      Sil
  3. Düş dünyasına merdiven onlar az olunca çıkamıyorsun ki :) o yüzden ne kadar artarsa artık çok gelmiyor göze :) keyifli bir paylaşım kalemine sağlık ablacım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhan T. bu güzel yorumun için ben teşekkür ederim Aslı'cım :-)

      Sil
  4. Kütüphaneyi çok sık kullanıyorum ben :D Kitaplıkta okunmayı bekleyen kitap varken alışveriş yapma huyu bende de var ama bu sefer kararlıyım. Senin kadar çok olmasa da okunacak kitabım kalmayana kadar kitap satın almayacağım. Daha bugün kendime çok zor engel oldum ama başardım kitap almamayı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valar morghulis, tebrikler o zaman. Ben de kendimi 8 ay tutabildim. Almadan duramıyorum ama az almaya çalışacağım.

      Sil
  5. 80 kitapken iki katına çıkmasını o kadar iyi anlıyorum ki :)) Kitapların başına ben de başladığım tarihi ve adımı yazıyorum. Çünkü verdiğim bazı kitaplar geri gelmedi ve belki de verdiklerim kimin olduğunu bile unuttu :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, ben o şekilde Şu Çılgın Türkler kitabımı kaybettim. Kime verdiğimi hatırlamıyorum ama geri gelmedi. Bu yüzden artık kimseye kitap vermiyorum :-)

      Sil
  6. Kitabı başkasından önce okumak gerçekten bambaşka ve ben de bu yüzden kütüphane kullanmıyorum
    Okunacak kitap sayım gün geçtikçe artıyor ama ben bundan dolayı çok mutlu oluyorum :)
    İnşallah her ay 15 kitap hedefine ulaşırsın canım
    Verimli ve keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  7. ben de uzun yıllardır kütüphaneden kitap almıyorum ve sıfır kitap tercih ediyorum:) okunmamış kitap sayısına hiç girmiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci,
      iyi bir kitapseverin okunacak kitabı hiç bitmiyor galiba :-)

      Sil
  8. Bu kitap alma hastalığı bende de var. Ama böyle güzel bir kitap görünce, okumak istediğin bir kitap indirimdeyse ve blablablabla insan tutamıyor kendini ☺️☺️.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, insanın kendini tutamaması için sebep çok :-)

      Sil
  9. Altıncı madde de yazdığını bende yapıyorum, özellikle mangalarda. :D Dolar hesabı olunca birde epey kabarık oluyor fiyatı, o nedenle kütüphane demeyeyim de internet üzerinden çıkan sitelerden takip ediyorum. Beğendiklerimi de alıyorum. ^^ Şimdi okunmayı beklenen kaç kitabın kaldı merak ettim doğrusu. Eskiden buralarda olamadığımdan diğer yazılarını anca şimdi okuma fırsatım oluyor. Ve bu yazını da neredeyse üç ay önce yazmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, böyle eski yazılarıma yorum geldiğinde mutlu oluyorum. Geç olsun güç olmasın diyelim :-)

      Valla artık okunmayı bekleyen kitaplarımı saymıyorum çünkü canım sıkılıyor. Sanırım 200'e yaklaştı :-( Arkadaşlarla takas olayına başladım bu sene. Öyle olunca birden onlarca kitaba sahip oldum. Şimdi ocakta kitap fuarı olduğu için dayanamayıp yine bir şeyler alırım ama ondan sonra 11 ay kitap almak yok.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...