20 Kasım 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: GÖKKUŞAĞI OLUŞTURMACA

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Pazar 6’lısının 6 Kasım teması “Gökkuşağı oluşturmaca” idi. Ben de gökkuşağı renklerinde 6 kitabı fotoğraflayıp İnstagram hesabımda paylaşmıştım ama burada yazmamıştım. Bu paylaşım blogumda da olsun istediğim için iki hafta gecikmeyle yazıyorum.

Ben gökkuşağı kitaplarımı okumadığım kitaplardan seçtim. Aralarında okuyup sevdikleriniz varsa lütfen yazın, okunacak çok fazla kitabım var. “Çok güzel, mutlaka okumalısın.” dediğiniz kitaplara öncelik tanımak isterim yoksa kitaplığımda yıllarca okunmayı bekleyebilirler.

SULE UZUNDERE BLOG PAZAR 6'LISI YAZILARI

Evet, gökkuşağı kitapları için neler seçtiğime gelirsek:

MAKBULE ATADAN – BÜYÜK KARDEŞİM ATATÜRK
Atatürk’le ilgili kitapları okumayı çok seviyorum. Onu bir de kız kardeşinin gözünden okumak istedim. Bu kitabı D&R’da indirimli olarak 10 liraya almıştım. Eğer siz de indirimde yakalarsanız kaçırmayın.

NAZAN BEKİROĞLU – İSİMLE ATEŞ ARASINDA
Kitaplığımda Nazan Hoca’nın okumadığım birkaç kitabı var. İsimle Ateş Arasında da onlardan biri.

J.K. ROWLING – BOŞ KOLTUK
Harry Potter serisinin büyük bir fanıyım. Normalde sevdiğim bir kitabı yazan yazarın diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanırım ama Harry Potter gibi mükemmel kitaplardan sonra beklentilerim tavan yapmış durumda. Boş Koltuk’la ilgili okuduğum eleştiriler pek parlak değil. Sanırım herkes benim gibi beklentilerini yüksek tutmuş, bu yüzden de Boş Koltuk’u beğenmemiş. Ben de beklentilerimi sıfırlamaya çalışarak okuyacağım Boş Koltuk’u.

CELESTE NG – SANA SÖYLEYEMEDİĞİM HER ŞEY
Bu kitabı da Real’de indirimle 9 liraya almıştım. Aslında kitap hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece İnstagram’da takip ettiğim bir kitap hesabının kitabı çok beğendiğini hatırlıyorum. İşin kötü tarafı o yorumu yazan kişiyi de hatırlamıyorum J Umarım güzel bir kitaptır da aldığıma pişman olmam.

VIRGINIA WOOLF – MRS. DALLOWAY
Bundan iki ya da üç yıl önce Hepsi Burada’da Virginia Woolf’un kitap seti %50 indirimle satılıyordu. Ben de yazarı daha önce hiç okumama rağmen sırf ucuz buldum diye almıştım J İşte o kitaplardan birini bile okumadım daha. 2017’de Kendine Ait Bir Oda’dan başlamak üzere artık Virginia Woolf ile tanışmak istiyorum.

HARPER LEE – TESPİH AĞACININ GÖLGESİNDE
Bülbülü Öldürmek herkesin beğendiği klasik bir eser. Ben de hem Bülbülü Öldürmek kitabını hem de devam kitabı olan Tespih Ağacının Gölgesinde’yi aldım ama henüz okunacaklar sırasında bu seriye sıra gelmedi.


Birazdan üçüncü Pazar 6’lısı yazısıyla görüşmek üzere hoşça kalın J

19 yorum:

  1. Şu pazar yazılarını çok seviyorum senin ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, teşekkürler. Ben de çok sevdiğim için geç olsa da yazmak istedim :-)

      Sil
  2. Tesbih ağacının gölgesinde benimde okumak istediğim bir kitap okuyup yorumlarsanız çok sevinirim fakat boş koltuk benim için de felaketti :) okurken sıkıldığım bir kitaptı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kizkardeseler Arasinda, öyle mi? Buna benzer eleştiriler yüzünden elim bir türlü kitaba gitmiyor. kitabın 600 sayfa olması da beni korkutuyor. Umarım ben severim :-)

      Sil
  3. Boş Koltuğu iki yıl önce 5 liraya almıştım hala okuyamadım.Bülbülü Öldürmek yazın aldığım henüz okuyamadıklarım arasında bir süre de bekleyecek sanırım.
    Büyük Kardeşim Atatürk merak ettiklerim arasında yorumlarını takip edeceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, Boş Koltuk'u ben de birkaç yıl önce 5 liraya almıştım. O günden beri okunmayı bekliyor. Kitapları okudukça blogumda yorumlayacağım ama birkaç ay gecikmeli olabilir :-) Benden de sevgiler.

      Sil
  4. Bülbülü Öldürmek benim de okunacaklar listemde, beğeneceğimden eminim ama devam kitabını onu okuduktan sonra alayım demiştim. Boş Koltuk konusunda da aynı hissiyata sahip olduğumuzu biliyorsun zaten.. Umarım bir an önce beklentilerimizin üstesinden gelip okuruz şu kitabı ya yıllandı kütüphanemde yeminle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, Boş Koltuk için 2017 yılını uygun gördüm ben :-)

      Sil
  5. Boş Koltuk'u severek okumuştum ben ama Harry'lerden çok farklı bir kulvarda. Eğer fantastik bir roman beklemezsen, güzel bir İngiliz kasaba romanı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, Boş Koltuk'u sıfır beklentiyle okumaya çalışacağım. Sanırım en iyisi bu olacak.

      Sil
  6. Ben de bu kitaplardan hiçbirini okumadım ve yorumlarını bekliyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, okudukça bloga ekleyeceğim. Yoğunluğum şimdilik bitti. Önümüzdeki günlerde bol bol kitap yorumu gireceğim bloga.

      Sil
    2. O zaman daha çok bakacağım bloguna :)

      Sil
    3. okumasyon, bakmalısın :-)

      Sil
  7. İlkay Özgür, önce devam kitabını okumak değişik olmuş ama kitaptan zevk aldıysan sorun yok demektir. :-)

    YanıtlaSil
  8. hiç birini okumadım henüz:/ yorumlarını merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci, ben de hiçbirini okumadım henüz. Okudukça bloga yazacağım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...