16 Aralık 2016 Cuma

2017'YE DOĞRU HAYALLER, DİLEKLER VE HEDEFLER (MİMLENDİM #15)

sule uzundere blog mim yazısı


Uzun zamandır mim yazısı yazmıyordum. Tam da yeni yıla yaklaşırken ve yeni yıl kararları almayı düşünürken (hiç boş geçmem J) sevgili Yorum Atölyesi ve Oytun’la Hayat beni bu güzel mime davet etmiş. Ben de hemen icabet ediyorum efendim.

SORU 1. Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan geçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?
Kendimde değiştirmek istediğim o kadar çok şey var ki ama artık kabul ediyorum, insan kendini kolay kolay değiştiremiyor. Sevmediğin özelliklerini törpülemen mümkün ama bambaşka biri olamıyorsun maalesef. Yine de tembelliğimi ve üşengeçliğimi değiştirmek isterdim. Bu iki özelliğim değişse hayatımda istediğim birçok şey gerçekleşecek zaten.

sule uzundere blog mim yazısı

SORU 2. Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?
*Sevdiklerimle beraber mutlu, huzurlu ve sağlıklı uzun bir ömür geçirmek.
*Çalışmadan yaşayabileceğim kadar paraya sahip olmak. (Tek umudum milli piyango)
*Kardeşimin tayininin Adana’ya çıkması
Biliyorum bu soruya dünya barışı falan diyebilirdim ama dünya ve insanlık için umudum kalmadığından dilek hakkımı boşa harcamak istemedim. En azından bu yazdıklarım olabilir şeyler J

SORU 3. Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin... için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)
Evim ve eşim için daha iyi bir ev kadını olmak istiyorum bu yıl. Mesela güzel ve lezzetli yemek yapmayı artık becerebilsem iyi olacak.

SORU 4. Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok  para şart mı? Belki de değildir.
Eski parayla trilyonlar olmasa da milyarlar lazım. Bir kere ben çalışmadan yaşamak isterdim. Bir kere geldiğimiz dünyada hayatımızı sürdürebilmek için günümüzün büyük çoğunluğunu işte harcamamız saçmalık. Bu yüzden milli piyango bana çıkarsa, başka türlü zengin olma ihtimalim yok, önce işten istifa ederdim. Sonra kendime bir ev alırdım. Garantici bir insan olarak önceliğim başımı sokacak bir ev. Dünya turunu bahara kadar yapmazdım çünkü bu soğuklarda gezmenin tadı olmaz. Sonrası da gezme tozma, yeni diller öğrenme, yeni hobiler edinme ve kendine bol zaman ayırma. Ay hayali bile güzel J
sule uzundere blog mim yazısı

SORU 5. Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz. 
*Daha çok kitap okumak
*Daha çok film ve dizi izlemek
*Zayıflayıp, sağlıklı bir kiloya inmek. Beslenme tarzımı değiştirmek ve sporu hayatıma yerleştirmek. Bu 2016’ya girerken de hedefimdi çaktırmayın J
*Açık öğretimden edebiyat bölümüne başarıyla devam etmek
*Daha planlı olup bu planlara uymak.

İlk aklıma gelenler bunlar. Bunlar gerçek olsa yeter zaten.

Bu mimi yapmayan çok az kişi kaldı. Bu yüzden ben de yapmadığını bildiğim Periodic Library’i mimliyorum ama tabii yapmak isteyen herkes davetlimdir.


NOT: Haftaya bu yılı değerlendirme yazılarına başlıyorum. Takipte kalın efendim J

29 yorum:

  1. Çok güzel hayallerin var. Uçuk ve imkansız da değiller birçoğu. Çalışmadan para kazanmak gerçi Birax zor ama yine de umudu kesme. Umarım tüm hayallerin gerçekleşir. Mutlu bir yıl olması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  2. Bende daha çok okumak istiyorum,daha çok izlemek istiyorum ve evet bende zayıflamak istiyorum nolur zayıflayalım ne çok şey istiyorum:)) Güzel dilekler umarım hepsi gerçekleşir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler, umarım hepsi ikimiz için de gerçekleşir :-)

      Sil
  3. Bu mim nasil guzel olduuu. Okumaya doyamdigm mimler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyda nur Dincer, çok da popüler oldu. Her blogda yılbaşı hayalleri var :-)

      Sil
  4. Kitap, film, dizi katılıyorum! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa Dergi, bu üçlüye kim hayır diyebilir :-)

      Sil
  5. Davet için çok teşekkürler Şule :))
    Tembellik ve üşengeçlik başa bela iki özellik cidden. Hayatta kaçırdığım çoğu şey bu ikisi yüzündendir. Umarım 2017de daha çalışkan insanlar oluruz :))

    YanıtlaSil
  6. İlkay Özgür, umarım canım. Bu yıl daha çalışkan insanlar olalım :-)

    YanıtlaSil
  7. Canım yeni yılda umarım tüm hayallerin gerçekleşir. Daha çok okuduğun, daha mutlu olduğun sağlıklı, huzurlu bir yıl geçirirsin İnş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, teşekkürler canım. İnşallah hepimiz için öyle bir yıl olur :-)

      Sil
  8. üşengeç, tembellik en hakkını verdiğim özellik ve seviyorum şule, ama üşengeç insan yaratıcı olur illa ki başka türlü hayat zorlaşır =)))
    Umarım dileklerin gerçekleşir, ben de kadının çalışmasına karşıyım, yazık ya naif insanlara :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, değil mi? Keşke kadının çalışmasına karşı olan biriyle evlenseydim :-)))

      Sil
    2. Eveeettt =) Öyle biri var mı ki? çok zor şule =))

      Sil
    3. Kore Fenomeni, var canım. Umarım bulursun öyle birini :-)

      Sil
  9. Zayıflamak çok zahmetli bence de, yemekler çok güzel bi kere :D Aöf'ü görünce, sonuçların nasıldı? Benimkiler berbat, geçmiyorlar bile :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, değil mi? Böyle güzel yemekler varken insan nasıl zayıflayabilir :-)

      Benim sonuçlar 0-100 arası değişiyor :-) Her telden notum var. Ben 1. ve 2. sınıftan toplam 11 ders aldığım için sıfır olduğum ders de var, hepsini doğru yaptığım ders de. Senin notlar nasıl çok merak ettim. Detaylı yazar mısın? Ya da özelden konuşalım.

      Sil
  10. Sana nedense tembellik ve üşengeçliği hiç konduramadım Şule. Disiplinli ve çalışkansın ki bence, hiç kendine haksızlık etme ;)
    2017' in senin ve sevdiklerin için güzelliklerle gelsin dilerim ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, canımın istediği konularda hiç üşenmem aslında. Benim üşendiğim şey ev kadınlığı :-)

      2017 hepimiz için güzelliklerle geçsin canım :-)

      Sil
  11. Çalışmadan bir hayat :)))
    Kışın bu kasvetli günlerinde güzel bir dilek kesinlikle :)))
    Yaza da gezmek ihtiyacı doğar, sürekliliği var yani :)

    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  12. Benimkilere nazaran hayallerin yıldızlarda galaksi turu yapmıyor Şule. Ama her düş gibi, ahterler kadar güzel, dilerim yeni senede umduklarına kavuşursun. :) Ve bence, gerçekten azimli birisin, bundan dolayı 'üşengeçlik' kelimesini gördüğümde inan ki oldukça şaşırmıştım. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, okuyucular benim üşengeç olduğumu duyunca şaşırıyorlar. Blogda düzenli ve çalışkan olabilirim. Benim üşengeçliğim ev kadınlığı üzerine. :-)

      Yeni yılın hepimiz için iyi geçmesini diliyorum.

      Sil
  13. Bir piyango çıksa da sadece hobim olduğu için çeviri yapsam, bütün gün kitap okusam sıkılınca film/dizi izlesem... Daha büyük bir hayal olabilir mi :D 2017'de başımıza bir şey gelmesin tek isteğim bu şu an, bi patlama da filan ölmeyelim de, malum Türkiye'de yaşıyoruz... İç kararttım ablacım kusura bakma, 2017 tüm dileklerini gerçekleştirdiğin bir yıl olur umarım. Kocaman sevgileer ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, yorumun çok güzel hayallerle başlayıp acı gerçeklerle bitmiş. Umarım 2017, her açıdan bu yıldan daha güzel geçer. Benden de sevgiler canım :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...