29 Şubat 2016 Pazartesi

MİMLENDİM #7 KİŞİSEL BLOG YAZARLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

MİM ANKET

Son yazımda bu aralar ne kadar tembel olduğumdan ve bloguma çok istememe rağmen eskisi gibi yazamadığımdan bahsetmiştim. Bu gibi durumlarda mim yazıları bana çok iyi geliyor çünkü mim cevaplamayı seviyorum. Sağ olsun Kitap Kuşu beni mimlemiş. Tam zamanında gelen bu daveti hemen kabul edip yazmak istedim. Kendisine tekrar teşekkür ederim.

1)Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?
Eskiden bahsetmiyordum ama bu sene bahsetmeye başladım ve şimdi keşke kimseye söylemeseydim diyorum. Çevremdeki insanların blogumu düzenli olarak takip ettiklerini ve her yazımı okuduklarını sanmıyorum ama insan yine de bir şey yazacağı zaman iki kere düşünüyor. Bu durumdan hoşlanmıyorum. Sene sonunda iş yerimi değiştirme ihtimalim var. O zaman kimseye blogumdan bahsetmeyeceğim ki iş yeriyle ilgili bir şey olursa burada içimden geldiği gibi yazma imkanım olsun J

14 Şubat 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI : KEŞKE SEVGİLİM OLSA DEDİĞİM 6 KARAKTER

pazar 6'lısı keşke sevgilim olsa dediğim 6 karakter
Bugünün anlam ve önemine uygun bir kategori ile karşınızdayım. Kitaplardan beni etkileyen, keşke sevgilim olsaydı dediğim 6 karakteri seçeceğim. Yalnız daha önce yine Pazar 6’lısı yazılarında “Favori erkek karakterlerim” yazısını yazmıştım. O karakterleri bu listeye ekleyebilirim. Bu yüzden bu sefer farklı isimler yazmak istedim. İşte benim sevgilim olsaydı mutlu olacağım erkek karakterler:

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ – TARIK
Neredeyse her listeye bu kitabı yazmamdan sıkılmışsınızdır büyük ihtimalle ama ne yapayım çok sevdim. Kitaptaki o kadar üzücü olayın arasında Tarık insana umut veren tek şey. Kitapta onun olduğu her bölümü zevkle okudum. Her kadının hayatında Tarık gibi onu çok seven ve her zaman yanında olan bir erkek olsa keşke.

9 Şubat 2016 Salı

MİMLENDİM #6 NASIL BİLİRDİN?

şule uzundere mimlendim nasıl bilirdin

Sevgili River ve Neşeli Kitap Vagonu beni uzun zaman önce bu mimle mimlemişlerdi ama ben ancak şimdi yazabildim. Bu mimde takip ettiğimiz bloglar hakkındaki fikirlerimizi yazıyoruz. O zaman başlayalım J

Sebo’nun Günlüğü: Kendisi benim lise 1’den beri yani yaklaşık on beş yıllık arkadaşım, en yakın dostum olur. Doğal olarak en önce onu yazacaktım. Blogunda kitap, dizi, müzik ve günlük hayatla ilgili çok güzel yazılar okuyabilirsiniz. Bu aralar blogunda çok güzel bir kitap çekilişi var. Hem onu tanımak hem de çok güzel kitaplar kazanmak için mükemmel bir zaman.

Gökhan Uzundere: Kendisi kardeşim olur J Maalesef bloguna düzenli olarak yazmıyor. Yazsa eminim hepiniz onu severek okurdunuz çünkü. Kardeşim diye demiyorum, kültürlü ve çok yönlü bir insandır. Kim bilir belki bu sene bloguna ağırlık verir.

2015 YILINDA İZLEDİĞİM OYUNLAR

Tiyatroyu seviyorum. Hatta bazen sinemadan bile fazla. Buna rağmen çok fazla oyun izleyemiyorum. Buna bahane olarak Midyat’ta yaşamamı ve oraya fazla oyunun gelmemesini kullanıyordum ama artık Adana’dayım. Devlet tiyatrosunun olmasının yanında özel tiyatrolar da sık sık şehre gelerek oyunlarını oynuyorlar. Bunlara ek olarak nisan ayında Adana’da uluslararası tiyatro festivali oluyor. Bu yüzden 2016’da daha çok oyun izlemeyi planlıyorum.

Blogumda geçen senenin değerlendirmeleri yaparken her ne kadar çok olmasa da izlediğim oyunları da yazmak istedim. Maksat tarihe not düşmek J

2015 yılında üç oyun izlemişim:
izmir derin sahne ben suçlu

BEN SUÇLU
Bu oyunu Midyat’ta izlemiştim. İzmir Derin Sahne ekibi tarafından sahnelenmişti. Farklı oyunlardan seçilen metinler oyunda birleştirilmişti. Sahnede bir an Galileo’yu izlerken, diğer sahne Türkiye'de bir köyde geçiyordu. Uzun zamandır oyun izlemeyen bana iyi gelse de oyunu çok başarılı bulmamıştım. Oyunun baş erkek oyuncusu çok başarılıydı ama aynı şeyi diğer oyuncular için söyleyemeyeceğim.

Bu oyundan birkaç ay önce aynı ekip Aşk Grevi adında bir komedi oyunu sahnelemişti. Ben o oyunu izlemedim ama izleyen arkadaşlarım Aşk Grevi’nin, Ben Suçlu’dan daha başarılı olduğunu söylüyorlar. Eğer bu ekibin oyunlarına denk gelirseniz tercihinizi Aşk Grevi’nden yana kullanmanızı öneririm.

7 Şubat 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI: BENİ GÜLDÜREN 6 KİTAP

pazar 6'lısı beni güldüren 6 kitap
Pazar gününün bitmesine dakikalar kala umarım bu yazıyı yetiştirebilirim. Bugün tatilin son günüydü. Yarın okullar açılıyor. Bu yüzden moralimin bozuk olduğunu saklamayacağım J Neyse ki ikinci dönem her zaman birinci dönemden daha çabuk biter. Bir de ders saatim azalmışsa bu dönem dayanmak daha kolay olacak.

Pazar 6’lısının bu haftaki başlığı benim can sıkıntımı unutturacak şekilde komik kitaplardan oluşuyor. Bakalım beni hangi kitaplar güldürmüş.

MUZAFFER İZGÜ – ZIKKIMIN KÖKÜ
Kitap Adanalı çok fakir bir aileyi ve o ailenin çocuklarını anlatıyor. Kitap Muzaffer İzgü’nin hayatından izler taşıyormuş. Ben de maddi durumu çok iyi olmayan bir ailede büyüdüğüm için ve Adana’da yaşadığım için kitabı daha çok sevdim. Bu kitabı okurken kahkahalar atardım. İnsanlar neye güldüğümü sorarlardı. Bir kaç yıl içinde tekrar okumayı planlıyorum. Eğer neşelenmek isterseniz size de tavsiye ederim.

1 Şubat 2016 Pazartesi

MİMLENDİM #5 YAYINEVİ MİMİ

yayınevi mimi

Sevgili River beni bu güzel mimde mimlemiş. Kitaplarla ilgili her mimi severek cevaplandırırım. Bu sefer yayınevleriyle ilgili sorulara cevap vereceğiz. O zaman başlayalım.

1.En sevdiğiniz yayınevi hangisi?
Geçen sene en çok Doğan Kitap’tan kitap okumuşum. Bu sene ocak ayı itibariyle yine en çok Doğan Kitap’ın yayımladığı kitapları okumuşum. Bu durumda Doğan Kitap diyeceğim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...