12 Ocak 2017 Perşembe

ÇUKUROVA KİTAP FUARI GANİMETLERİM (2017)

sule uzundere blog yazıları


Her sene sabırsızlıkla beklediğim kitap fuarına bu sene de gecikmeden gittim. Binlerce kitabı ve yüzlerce kitapseveri aynı ortamda görmek çok güzeldi. Zaten fuarı bu yüzden seviyorum. Güzel indirimlerden vazgeçtim artık çünkü yapmıyorlar J İndirim açısından fuar geçen senekinden bile yetersizdi. Bu arada geçen seneki fuar yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Tabii yine de fuardan elim boş dönmedim. Sadece evde okuyacak çok kitabım olduğu için çok ucuz olan, fiyatı çok düşmüş kitaplardan aldım. Yoksa %25-%30 indirimi kitap siteleri de veriyor. İstediğim zaman alabilirim.

Neler aldığımı tek tek anlatacağım ki üç günü kalan fuara gitmek isteyenlere fikir verebilirim belki.
sule uzundere blog yazıları

Önce Sel Yayınları’ndan aldığım kitaplarla başlıyorum. Sel Yayınları iki yıldır fuarda yokmuş, bu sene katılmışlar. İyi ki de katılmışlar çünkü fuarda en çok indirimi yapan, en güleryüzlü ve ilgili ekibe sahip yayınevlerinden biriydi. Bütün kitaplarında %30 indirim vardı, ayrıca 5 liraya sattıkları kitaplar da vardı. Ben de o bölümden yedi kitap aldım. Hakkari’de Bir Mevsim kitabında kalemine hayran olduğum Ferit Edgü’nün üç kitabını, Rahibinden Satılık Kilise ve Galileo’nun Pergeli kitaplarında çok farklı çalışan bir kafası olduğunu fark ettiğim Küçük İskender’in iki kitabını, üslubunu her zaman sevdiğim Yılmaz Erdoğan’ın da iki kitabını aldım. Hepsi 35 lira tuttu, bence çok uygun. Fuarda Sel Yayınları’nın standına uğramadan geçmeyin derim. İlgileri, önerileri ve öğrencilerime dağıtmam için fazladan ayraç verdikleri için yayınevi görevlilerine ayrıca teşekkür ederim.
sule uzundere blog yazıları

Domingo Yayınevi’ni en güzel poşete sahip yayınevi seçiyorum J Bu kitapları 3 kitap 30 lira standından aldım. Aslında sadece Güzel Harabeler kitabını biliyorum. Sevgili Kitaplık Kedisi’nin blogunda görmüştüm. Onun olumlu yorumlarıyla da okuma listeme eklemiştim ama üç kitap almam gerekiyordu. Diğer iki kitabı sadece görevli kızın önerileriyle aldım. Hiçbir bilgimin olmadığı kitaplar satın almayalı sanırım yıllar oldu. Hatta en son ne zaman böyle bir alışveriş yaptım hatırlamıyorum. Bu durum hoşuma gitti. Kitapları araştırmayacağım, sürpriz olsun. Bana kitap seçiminde yardım eden ve öğrencilerime dağıtmam için fazladan ayraç veren Domingo Yayınevi’ndeki güzel kıza buradan teşekkürler J
sule uzundere blog yazıları

Martı Yayınları en fazla indirimi yapan yayınevlerinden biriydi. 5-10-15 liralık kitaplar satıyorlardı. Benim ilgimi çeken kitaplar olmadıkları için sadece iki kitapla ayrıldım. Sandra Brown romantik kitaplarını da polisiye kitaplarını da sevdiğim bir isim. Bu yüzden okumadığım iki kitabını da aldım, keşke yayınevi yazarın daha fazla kitabını getirseydi de onları da alsaydım. Duy beni Martı, seneye daha çok Sandra Brown istiyorum.
sule uzundere blog yazıları

Ötüken Yayınları da yanlış hatırlamıyorsam bütün kitaplarında %30 indirim yapmıştı. Özellikle kitap setlerinde çok güzel indirimler vardı. Mesela Cengiz Aytmatov’un on kitaplık serisini 54 liraya satıyorlardı. Yazarın üç kitabına sahip olmama rağmen eğer çok fazla okunmayı bekleyen kitabım olmasaydı bu seti kaçırmazdım. Umarım seneye aynı kampanyayı yaparlar da alırım. Nihal Atsız’ın seti kardeşime hediye olarak alındı. Yazarın 16 kitabı 180 liraya satılıyordu. Atsız’ın hayranı olanlar bu fırsatı kaçırmasın derim.

100 Temel Eser listesinde olan Karartma Geceleri’ni Çınar Yayınları’ndan 10 liraya aldım. Bu üç güzel not defteri de başka bir stantta 10 liraya satılıyordu.
sule uzundere blog yazıları

Al Pacino benim ve kardeşimin hayranı olduğu bir oyuncu. Bu yüzden onun röportajlarının derlendiği bu kitabı kaçıramazdım. Kitaplığımda Al Pacino’nun kapağında olduğu bir kitap var artık J Biri benim diğeri de kardeşim için. Kitaplar 10 liraydı ama hangi stanttan aldığımı hatırlamıyorum. Fotoğraftaki o şirin ayraçlar da 3’er liraydı.
sule uzundere blog yazıları


Evet, aldıklarımın toplu görüntüsü bu. Bu sene fuarı 14 kitapla kapatıyorum. Yalnız ben şimdiden gelecek seneki fuar için gün saymaya başladım J

39 yorum:

  1. Adana'daki fuarı görünce direkt aklıma sen geldin, ne zaman bu yazı gelecek diye bekliyordum :). Çok güzel kitaplar almışsın. Maalesef fuarlarda %30'u geçen çok az yayınevi hiç yok ya da yok denecek kadar az, neden bilmiyorum. Sel Yayınlarının bu indirimine ben de bayılıyorum. Her sene beş liralık bölümünden ben de kitap alırım, böyle devam ederler umarım, seviyoruz :). Domingo poşeti de çok güzel :). Al Pacino'nun Dost'ta gezerken bir kitabına denk gelmiştim, içinden de okumuştum biraz ona benziyor bu kitap sanki :). Sen yorum yapınca emin olacağım. Güzel okumalar :). Bu arada senin blogda gördüğüm Captain Fantastic'i izledim, blogda da bahsettim :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, teşekkürler. Öyle mi? Bugün ve yarın açık öğretim sınavlarım var ama yarın akşamdan itibaren özgür olacağım ve birikmiş blog yazılarını okuyacağım. :-)

      Sil
  2. Kitaplardan ziyade gözüm pokemonlu ayraçlara takıldı desem. :D Şaka bir yana çok güzel kitaplar almışsın, özellikle Sel Yayınları'ndan olanlar ilgimi çekti. Umarım hepsini keyifle okursun, sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyülü Ayraç, Pokemonlu ayraçlara ben de bayıldım. Sel Yayınları'nı çok fazla okumadım ama seveni çok. Daha fazla kitaplarını okuyacağım için mutluyum. Belki ben de hayranlarından olurum.

      Sil
  3. Ne yazık ki ilçede olmanın en kötü yanı fuarlara uzak kalmak. Bir gün belki şehri yönetenler adam gibi bi fuar burada da.

    NOT: Şair burda sizi kıskandığını anlatıyor gizliden gizliye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,ben de doğuda çalışırken fuar yazısı yazanları kıskanırdım. Özellikle de İstanbul'da fuara gidenleri. Neyse ki artık ben de gidebiliyorum. Umarım bir gün sen de gidersin.

      Sil
  4. Hayırlı olsun. Keyifli okumalar diliyorum. İnşallah hafta sonu bende gideceğim.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAŞAM STİL, teşekkürler. İnşallah gidersiniz. Hafta sonu çok kalabalık olacaktır. Şimdiden iyi gezmeler :-)

      Sil
  5. Domingo'nun poşeti çok güzelmiş gerçekten :) Keşke bez yada craft yapsalardı, enfes olurdu ♥

    14 kitap hiç fena değil, keyifli okumaların olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, değil mi? Dediğin gibi keşke daha kalıcı bir malzemeden yapsalardı da uzun zaman kullanabilseydim.

      Teşekkürler canım :-)

      Sil
  6. Domingo'nun poşeti cidden hoş. Sandra Brown'ın kitaplarını seviyorum, söylediğin gibi polisiye konusunda çok iyi ve sürükleyici. Soğuk öpücük okuduklarından bir tanesiydi, en az Tess'in kitapları kadar sürükleyici gelmişti bana. Umarım sen de seversin Şule. Martı yayınlarının cidden hoş indirimleri oluyor söylediğin gibi, bu yılki fuara gidememiştim ama geçen sene de 5, 10 liralık kitapları vardı. Sel yayınlarına uğramamıştım hiç, seneye dilerim ilk gideceğim stand olur, çünkü oldukça merak ettim. Set kitabın fiyatı cidden uygunmuş. Kardeşine iyi okumalar dilerim, çok güzel bir armağan olmuş onun için. Aynı şekilde sana da keyifli okumalar dilerim Şule. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, Sandra Brown'ın kitaplarını okuyup seven birinin olmasına sevindim. Çevremde kadını tanıyan yok da :-) Yazarın tarzını sevdiğim için kitaplarını da severim diye düşünüyorum.

      Güzel dileklerin için teşekkürler Riv'im. Sevgiler :-)

      Sil
  7. Çok güzel görünüyorlar. Özellikle Saçında Gün Işığı kitabını merak ettim. Güzel günlerde oku. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renklitirtil, teşekkürler. Okuduğum zaman blogumda yayınlarım mutlaka :-)

      Sil
  8. Domingo'nun kitaplarını kıskandım.Cidden Domingo yayınevi kaliteli ve okuyucuyla gerçekten yakından ilgilenen bir yayınevi.Şu ana kadar o yayınevinden çıkan düşündürü olmayan,bilgilendirmeyen hiç bir kitap görmedim.Güle güle oku.
    Umarım kitapları beğenir,yorumlarını bizimle paylaşırsın ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vera, çok teşekkür ederim. Domingo Yayınları çok okuduğum bir yayınevi değil ama bu yorumundan sonra kesinlikle daha çok tercih edeceğim :-)

      Sil
  9. Çok güzel kitaplar gerçekten, güle güle okuyun :D

    Bu arada Domingo'nun poşeti ne kadar güzel öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem, değil mi? Ben de çok beğendim. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  10. Kitap fuarlarının indirim yapmaması çok üzücü, resmen bizi internete yönlendiriyorlar. Yine de ben de senin gibi seviyorum, o ortamda olmak bir başka :)) İyi okumalar diliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, çok teşekkür ederim salıncak :-)

      Sil
  11. Keyifli okumalar dilerim :)

    YanıtlaSil
  12. Güzel blogunuzu artık takipteyim, bana da beklerim, saygılar
    http://gezgiccift.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güray Oğul, o zaman hoş geldiniz. En kısa zamanda blogunuza uğrayacağım :-)

      Sil
  13. İçi kitap dolu torabalar, ne kadar güzel bir resim, harika kitaplar almışsın güle güle oku, seneye daha güzel indirimlerle aradığın kitapları bulman dileğiyle.. sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. çok teşekkür ederim. Umarım seneye daha ucuz ve güzel kitaplar bulurum :-)

      Sil
  14. Atsız'larda fena gözüm kaldı Şule abla! :D Geçen sene İzmir Kitap Fuarı'nda Ötüken neredeyse hiç indirim yapmamıştı ve içim yanmıştı Atsız alamadığım için :/ Keşke oraya uçma şansım olsaydı, hiç kaçırmazdım. Kitaplar cidden enfes görünüyor. Kardeşin güle güle okusun. Sen de diğer kitaplarını güle güle oku ablacım ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, teşekkürler canım. Ben hiç Atsız okumadım ama kardeşimden ödünç alıp okuyabilirim. Seversem ben de setini alırım :-)

      Sil
  15. Aldığın kitapları keyifle oku canım benim :)
    Ben de senin bana çekilişte gönderdiklerini keyifle okuyorum. Çok mutlu oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, bunu duyduğuma çok sevindim. O zaman ikimize de keyifli okumalar :-)

      Sil
  16. Hepsi harika set olanın fiyatı da çok uygunmuş,keyifle oku hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, evet kitap setleri yarı fiyatına geliyordu. Çok uygunlardı. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  17. İlkay Özgür, ben de bir süre yeni kitap istemiyorum çünkü elimdekileri bitirmek istiyorum :-) Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  18. Cidden fuarlardaki indirim çok yetersiz artık. Hadi belki internetten alışveriş yapmayan ve kitapları kitapçılardan etiket fiyatına satın alanlar için indirim yeterli olabilir ama biz internetten alanlar için çok yetersiz. Bu sene fuarın sadece sahaf kısmından alışveriş yapmayı planlıyorum diğer kısımlarda çok indirim olmadıkça. Sahaflarda güncel romanlar bile temiz bir şekilde bulunuyorken hiç fazla para bayılamayacağım :D
    Sel yayınlarını gözüme kestirdim bakalım. Burada da güzel indirim yaparlarsa Hakkaride Bir Mevsimi almak isterim.
    Aytmatov serisi de çok uygunmuş. Daha önce hiç kitabını okumadığım için direkt setini alır mıyım bilmiyorum ama Aytmatov severler için kaçırılmaması gereken bir fırsat.
    Tüm kitaplarını iyi günlerde okur ve yorumlarını bizimle paylaşırsın umarım Şule :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, bizim fuarda sahaf atandı olmuyor. Olsa ben de oralara bakardım.

      Kitapları okudukça paylaşırım merak etme. Biraz zaman alıyor ama paylaşıyorum :-) Teşekkürler :-)

      Sil
  19. Yaaa çok güzel kitaplar güle güle okuyuun :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...