15 Mart 2017 Çarşamba

KİTAP GÜNÜNDEN KİTAPLARIM GELDİ

sule uzundere blog kitap alışverişi
Hiç bu kadar çok kitabı bir anda almamıştım :-) 


Kitap Ağacı Adana grubundaki arkadaşlarla geçen sene kitap günü yapmıştık. Her ay bir miktar para vererek o ay kimin sırasıysa ona istediği kitapları aldık. Mart ayı benim sıramdı. Ben kitapları Okuoku’dan almayı tercih ettim. Yıllardır kullandığım Kitap Yurdu’ndan son zamanlarda memnun değildim. Siteden en son geçen ay alışveriş yaptım. O alışverişte de şikâyet ettiğim konular oldu. Buradan okuyabilirsiniz. Bu yüzden kitaplarımı Okuoku’dan aldım. Çok da memnun kaldım. Kitaplar denilen tarihten biraz geç gelse de gerek zarar görmeden gelmeleri gerekse ayraç ve defter hediyeleriyle gönlümü fethettiler. Bundan sonraki alışverişlerimde kullanacağım site Okuoku olacak.

Neler aldığıma gelirsek:

Öncelikle sevdiğim yazarların bende eksik olan kitaplarından aldım.


sule uzundere blog kitap alışverişi
*Stefan Zweig sevgimi blogumu düzenli okuyanlar bilirler. Yazarın bende eksik olan kitaplarından beş hikayesini aldım: Yakıcı Sır, Gömülü Şamdan, Amok Koşucusu, Mürebbiye ve Karmaşık Duygular’ı aldım. Her ay bir Stefan Zweig okumayı planlıyorum.

*Zülfü Livaneli de Türk yazarlar arasından favorim. Yazarın okumadığım dört kitabı kaldı. Sevdalım Hayat elimde olduğu için bende eksik olan Engereğin Gözü, Orta Zekalılar Cenneti ve yazarın son kitabı Huzursuzluk’u aldım.

*Kitap Hırsızı’yla kalemine hayran kaldığım Markus Zusak’ın yayımlanmış dört kitabını da aldım. Bu kitaplar arasında ilk olarak yazarın Köpek serisini okudum ama beklediğimi bulamadım. Umarım Hiç kitabı beklentimi karşılar.

*George Orwell da Hayvan Çiftliği ve 1984 ile hayranı olduğum yazarlar arasına katıldı. Bu yüzden yazarın Paris ve Londra’da Beş Parasız romanını, Kitaplar ve Sigaralar ve Neden Yazıyorum deneme kitaplarını aldım.

sule uzundere blog kitap alışverişi
*Sanırım İnsan Neyle Yaşar kitabını okumayan sayılı bloggerlardan biriyim. Hemen okuyarak arayı kapatmam lazım J

*Genç Bir Doktorun Anıları Yorum Atölyesi’nde yorumunu görünce bir an önce okumak istediğim kitaplardan biri oldu. Zaten İş Bankası modern klasikler listesinde olduğu için ortalamanın üstündedir diye düşünüyorum.

*Dr. Jekyll ile Bay Hyde. Bu kitap da birçok blogda yorumunu okuduğum kitaplardan biri. Hep de olumlu yorum okuduğum için (Mesela Esseve Rin'in yorumu burada)merak edip aldım.

*Senden Sonra kitabının yazarının Paris’te Aşk kitabı çok ucuza düşmüştü. Bünyem romantik kitap okumak istediği zaman okuyacağım.

*Kitap Ağacı Adana grubu olarak mart ayında Adanalı, görme engelli Türkçe öğretmeni Buket  Gülekoğlu’nun Ölümün Gölgesinde kitabını okuyacağız ve yazarı ağırlayacağız. Bu yüzden onu da aldım. Kitabın ve buluşmanın ayrıntılı yorumunu bloguma girerim.

*Emma Chase Türkiye’de yayımlanmış üç kitabıyla sevdiğim yazarlar arasına girdi. Yazarın Karmakarışık, Darmadağınık ve Sıkı Fıkı kitaplarını okumuştum. Şimdi serinin dördüncü ve şimdilik son kitabı Evli Barklı çıktı. Ben de hemen aldım ve büyük ihtimalle bu ay bitmeden okurum. Hatta hafta sonu elime alayım, bir günde bitireyim diyorum.

*Yaşar Kemal’in bütün kitaplarını okumaya karar verdiğim için her kitap alışverişimde yazarın en az bir kitabını almayı planlıyorum. Bu ayki tercihim Yılanı Öldürseler oldu.

*Ünlü insanların anılarını okumayı seviyorum demiştim. Bu yüzden Nejat İşler’den Gerçek Hesap Bu kitabını aldım. Bu kitaplardan ilk okuduğum da o oldu. Nisanda yorumunu bloga yazacağım.

*Marissa Meyer’in kitapları bu aralar çok popüler. Ben de yazarla tanışmak için seri kitaplarının ilki olan Cinder’i aldım. En son yazımda bahsettiğim alışkanlıktan vazgeçtim. Artık bir seriyi birden almıyorum. İlk kitabını alıp okuyorum, eğer kitap hoşuma giderse devamını alıp okuyorum yoksa vazgeçiyorum.

Ocakta kitap fuarı alışverişi, şubatta Kitap Yurdu alışverişi, martta kitap günü alışverişi derken, bir yandan da Ukitap’tan takas kitaplar geldi. Eee zaten elimde okunacak çok kitap vardı. Saydım okunacaklar sayısı 202 kitaba çıkmış L 2018 ocak ayına kadar başka kitap almayacağım. Hep en son aldığım kitapları okumak istiyorum, kitaplığımda eskiden duran kitaplar durmaya devam ediyor. Bakın görün bu ay okuduğum kitapların çoğu bunlar arasından çıkacak. Bu yüzden seneye kitap fuarına kadar başka kitap almak istemiyorum. Elimdekiler bana iki sene yeter de artar bile.


Sizin bu kitaplar arasında okuduğunuz var mı? Merak ettiğiniz ya da? Önce hangisini ya da hangilerini okumalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle. Hoşça kalın. 

27 yorum:

  1. Bu aralar ben de Stefan kitaplarını okuyorum. Marcus Zusak çok kitapları çok beğenilmesine rağmen ben pek beğenmedim Yıldızımız uyuşmadı sanırım ;)
    Eğer okumadıysan mutlaka tavsiyemdir Mitat Enç-En Uzun Gece kitabını tavsiye ederim. Görme engelli bir insanın engelleri aşma macerası hayranlık verici.
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, ben her ay bir Stefan Zweig okumaya karar verdim. Bu ayın şanslısı Olağanüstü Bir Gece olacak.

      Marcus Zusak'ın üçlemesini okudum ve hiç sevmedim ama Kitap Hırsızı'na bayılmıştım. O kitabını tavsiye ederim.

      En Uzun Gece'yi okuma listeme ekliyorum. Önerin için teşekkürler :-)

      Sil
  2. İnsan ne ile yaşar kitabı hayatımda en sevdiğim kitaplardan biridir ve 2 kez okumuştum. Stefan Zweig ve George Orwell'ın kitapları genel olarak güzel. Eğer okumadıysan sana Christy Brown'un Sol Ayağım kitabını tavsiye ederim. O da İnsan ne ile yaşar kitabı gibi sağlam kitaptır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Arslan, öyle mi? Kitabı bu kadar beğenmene sevindim. Demek ki etkileyici bir kitap. Sol Ayağım'ın geçen ay filmini izledim. Şimdilik okumayı düşünmüyorum ama çalıştığım ilçede kitap okuma yarışması düzenleniyor. 6.sınıflar için seçilen kitaplardan biri de Sol ayağım idi. Seneye gene seçilirse meslek icabı okuyacağım :-)

      Sil
  3. Zweig ve Yaşar Kemal ben de okumak istiyorum. İki yazarın da birer kitaplarını okudum devam etmek istiyorum. Maşallah gerçekten birkaç sene yeter bu kitaplar sana :). Gerçi diğer aylar gibi okursan hemen de bitebilir :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, elimde çok kitap olduğu için okuma hızımı arttırdım. Bu yüzden film ve dizi izlemeye vakit ayırmıyorum ya :-) Okunmayı bekleyen bu kadar kitabımın olması sinirimi bozuyor. Ne kadar çok okursam kitapları o kadar çabuk eritirim diyorum.

      Zweig ve Yaşar Kemal en sevdiklerimden. Umarım sen de hayranları olursun.

      Sil
  4. Hayvan çiftliğini merak etmiyor degilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyda nur Dincer, Hayvan Çiftliği'ni ben çok sevmiştim. Hatta 1984'ten daha çok beğendim. Üslubu daha yumuşak ama aynı oranda etkileyici bir kitaptı.

      Sil
  5. Biz de böyle bir kitap gününü twitterdaki birkaç arkadaşla yapmıştık. Tabii biz normalde buluşamadığımız için sadece belli bir miktarı bankamatikten yollamakla yetiniyorduk ama zevkliydi :))

    Köpek serisi için ben de hep olumsuz yorum okumuştum :// Yazarın en iyi kitabı Kitap Hırsızı okuduğum yorumlara göre. Hiç Kimse Sıradan Değildire başlarken beklentini çok yüksek tutmadan başlamanı öneririm.

    Yanlışım yoksa eğer Pariste Aşkın yazarının Senden Sonra diye bir kitabı yoktu. Pariste Aşk benim çoook eğlenerek okuduğum bir kitap olduğu için yazarın diğer kitaplarına sarmıştım oradan biliyorum :D Anna and the French Kiss diye ağzımdan düşürmediğim kitabın da kendisi Pariste Aşk :))

    202 kitap... Maşallah :D En az 2 yıl daha kitap almasan yeter herhalde :D Hepsini iyi günlerde okursun umarım ^_____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, Köpek serisini maalesef ben de hiç beğenmedim. Tam bir hayal kırıklığı. Hiç'te beklentilerimi düşük tutacağım. Umarım onu severim.

      Ya ben Paris'te Aşk yazarının Senden Sonra kitabını yazan kadın olduğunu sanıyordum. Meğer Lola ve Komşu Çocuğu yazan kişiymiş. Bu kitabı senin blogunda okuduğumu hatırlıyorum. Linkini verecektim, blogunda Paris'te aşk diye arattım bir şey çıkmadı. Demek ki yanlış hatırlıyormuşum dedim. Doğru hatırlamışım ama isimler karışmış. :-)

      Sil
  6. ne güzel bir etkinlikmiş
    tebrikler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Komar, evet çok güzel oldu :-) Teşekkürler :-)

      Sil
  7. Aynı benim Tüyap gezim olmuş. 1 günde bu kadar kitap aldığım doğrudur :D Umarım hiçbiri hayal kırıklığına uğratmaz, keyifle oku. Evli Barklı'nın yorumunu sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, çok teşekkür ederim canım. Evli barklı bugün yarın biter ama yazısı nisanda gelir. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  8. o George Orwell kitapları benim olmalıydı :(

    Sisteminizi çok beğendim bu arada abla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, istediğimiz çok sayıda kitaba sahip olabildiğimiz için ben de bu sistemi sevdim :-)

      Sil
  9. İlkay Özgür, değil mi? Teşekkürler canım :-)

    YanıtlaSil
  10. Ben de son alışverişimde ağırlıklı olarak Zweig aldım, her ay bir tane okumayı ben de aklımdan geçirdim ama bilemiyorum :D İnsan Ne İle Yaşar harika, beğeneceğinden eminim! Dr. Jekyll ile Bay Hyde da çok hoşuma gitmişti benim. Paris'te Aşk'ı ben orijinal dilinden okuyup çok sevmiştim. Umarım çevirisi de kalitelidir, sen de aynı keyifle okuyabilirsin ablacım. Sorum olacak, Livaneli'ye başlangıç kitabı olarak neyi önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,Alışveriş yazını gördüm ama detaylı inceleyemedim. Okuduğum zaman yorum yazacağım.

      Ben Livaneli okumak isteyenlere Leyla'nın Evi, Bir Kedi, Bir Adam Bir Ölüm ve Kardeşimin Hikayesi kitaplarını tavsiye ediyorum.

      Sil
  11. Keyifle okumanı dilerim ablacım :) Bu aralar ben de Stefan Zweig kitaplarını okumaya başladım ve favori yazarlarımdan biri oldu :) Dr.Jekyll ve Bay Hyde'i geçen hafta okudum ben de.Henüz yorumumu girmedim ama kesinlikle çok güzel bir kitap. Beğeneceğini düşüünyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafka Tamura, teşekkürler :-) Zweig sevenler arasına birinin daha katılmasına sevindim :-) Dr.Jekyll ve Bay Hyde'in seveni çok. Ben nisan ayında okuyacağım. Şimdiden seveceğimi düşünüyorum.

      Sil
  12. Kitap okumayı sevdiğim kadar kitaplarla ilgili yazıları okumayı da çok seviyorum. Bir sürü kitap görmek beni çok mutlu ediyor :)
    Zweig benim de hayran olduğum bir yazar. Amok Koşusu okuduklarım arasında. Okunacaklarım arasında Zweig'in biyografisi İmkansız Sürgün var.
    Livaneli nin son kitabı ile Orta Zekalılar Cenneti hariç tüm kitaplarını okudum. Hepsi birbirinden güzel. Ama benim favorim "Serenad". Hollywood yolcusuymuş. Filmi çekilecek herhalde.

    Genç Bir Doktorun Anıları da çok güzel. Öncelik verilebilir.
    Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, Genç Bir Doktorun Anıları'nı nisan okuma listeme aldım. Çok merak ediyorum o kitabı çünkü eleştirileri hep olumlu.

      Serenad'ın Hollywood yolcusu olduğundan haberim yoktu. Bence iyi bir projeyle çok güzel bir film olabilir. Umarım güzel çekerler.

      Sil
  13. Güne girer gibi kitaba girmek güzelmiş. Yalnız yazdım ama yazarken bile tuhaf buldum kitaba girmek tabiri nedir ya. Kendimi çok kınadım ama daha uygun bir şey bulamadım :)
    Bu aralar bende Stefan Zweig merak sardım. Ard arda üç kitabını okudum. Aerigo adlı kitabına başlamak istiyorum ama dersler var. Üniteleri yarılayınca bir kitap okuma hakkı tanıdım kendime :)
    Keyifle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acemi blogger, Zweig'den ben de 5-6 kitap okudum ve bütün kitaplarını okumak istiyorum ama Aerigo diye bir kitabı olduğunu bilmiyordum. Hemen bakıyorum şimdi.

      Sil
    2. bilmemeiz normaldir çünkü yanlış yazmışım. Amerigo olacaktı. Tarihsel bir yanlışlığın hikayesi diye alt başlığı var.
      http://www.kitapyurdu.com/kitap/amerigotarihi-bir-yanlisligin-hikayesi/71837.html

      Sil
    3. acemi blogger, bunu da duymamıştım :-) Ben hep yazarın İş Bankası'ndan çıkan kitaplarını okuyorum. Onları bitirdikten sonra diğer yayınevlerinde basılan kitaplarını okuyacağım.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...