2 Nisan 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: 1 YAYINEVİ 6 KAPAK



Pazar 6’lısının nisan kategorileri belli oldu. Bu ay hangi konularda yazacağımızı merak eden arkadaşlar Esseve Rin’in buradaki yazısından okuyabilirler.


Ben bu haftaki kategori için Can Yayınları’nı seçtim. Can Yayınları’nın klasik beyaz kapaklarını da seviyordum ama son yıllarda yaptıkları kapakları çok başarılı buluyorum. İçlerinde en beğendiğim 6 kapağı seçtim. Bakalım siz de beğenecek misiniz?  







39 yorum:

  1. Can yayınlarının renkli kapakları ilk çıktığında "bu ne yaa? " demiştim. Ama şimdi iyi ki değişmiş diyorum. Renkli renkli kapaklar insanın içini açıyor, okuma isteğini arttırıyor bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, aynen ben de ilk çıktıklarında çok değişik gelmişti ama zamanla alıştım. Çok iyi örnekler çıkarınca favorim oldu. Bence de kitap kapakları renkli olmalı.

      Sil
  2. aynı yayın evi ve 3 aynı kitap :D Sevindim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, öyle mi? O zaman ben de sevindim. Vakit bulunca mutlaka listene bakacağım.

      Sil
    2. her zaman bekleriz efendım :D

      Sil
    3. Cahil Okur, her zaman geliriz efendim :-)

      Sil
  3. Ben sanırım klasik beyaz kapağı daha çok seviyorum, bunlara alışamadım :). Seçtiklerin içinden okumadım ama "Zorba"nın kapağını en çok beğendim :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, beyaz kapaklar klasikleşmiş. Kitaplıkta yan yana güzel duruyor ama ben bu kapakları daha yaratıcı buluyorum. Zorba'yı ben de okumadım. Okunacaklar listemde.

      Sil
  4. Kokuyu okumuştum diğerlerini okumadım. Sizler sayesin de 2 yıldır epeyce kitap okudum ne çok ara vermişim. okuma sayım sizlere asla yetişmez ama :))) gündüz el işi akşam blog ancak yatmadan önce ve bir yerlere giderken:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice yazıcı, Ben Koku'nun filmini izledim. Filmini o kadar beğendim ki kitabı eminim daha güzeldir. Seni kitaplara yöneltebildiysek ne mutlu bize. Bir uğraşın olunca başka bir şeye zaman ayırmak zor oluyor. Seni anlıyorum. Ne kadar okursan o kadar kârdır :-)

      Sil
  5. Can yayınlarını klasik kapaklarını seviyorum, sade sade göz yormuyor. Farklı tasarım olarak dönüşümü beğenmiştim. Okuduktan sonra öğrendim ki yazar kapakta böcek istemiyormuş. Okuyucunun hayal dünyasına kalsın istiyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acemi blogger, Can Yayınları'nın klasik kapakları güzel ama bana fazla sade geliyordu. Yeni kapaklarını daha çok beğeniyorum.

      Sil
  6. bende renkli kapak tasarımlarını daha iç açıcı buluyorum....

    YanıtlaSil
  7. Ben de alışmışım klasik beyaz kapaklara, bunlar değişik geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu, beyaz kapaklar klasikleşmiş. Kitaplıkta yan yana güzel duruyor ama ben bu kapakları daha yaratıcı buluyorum.

      Sil
  8. Can yayınlarının klasik beyaz kapaklarına gözüm alışmış sanırım benim, yeni kitapları görünce farklı bir yayınevi gibi algılıyorum... Alışamamakla beraber güzel tasarımları var ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, beyaz kapaklar klasikleşmiş. Kitaplıkta yan yana güzel duruyor ama ben bu kapakları daha yaratıcı buluyorum.

      Sil
  9. A,hiç aklıma gelmemişti Can. Ama onlar da şimdilerde acayip güzel kapak yapıyorlar. Seçenekler de güzel 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, beğenmene sevindim :-)

      Sil
  10. Kitap konulu yazılar okunmaz mı! :))

    YanıtlaSil
  11. Orwell'leri aynı tarzda yaparak yazar şahsiliği katmışlar, ilginç ve güzel olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, kapakları seçtikten sonra fark ettim ki 3'ü Orwell kitabı. Yazar için özel olarak çalışıyorlar sanırım.

      Sil
  12. Canın beyaz kapaklarını da bu yenileri de çok beğeniyorum. Hele bu yeni kapakların her biri şaheser. Bu yeni kapaklardan bir tek Hayvan Çiftliğininkini beğenmiyorum o da yazı tipi seçiminden dolayı.

    Gözlere şenlik bir liste olmuş, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin, okuduğun için ben teşekkür ederim canım.

      Sil
  13. İlkay Özgür, Ben Koku'nun filmini izledim. Filmini o kadar beğendim ki kitabı eminim daha güzeldir. Can Yayınları'nı ben de seviyorum. Sene sonunda okuduğum kitaplara baktığımda en çok okuduğum yayınevlerinden biri oluyor mutlaka.

    YanıtlaSil
  14. Can yayınlar denince aklıma ne kadar beyaz kapaklı kalp simgesi gelse de dediğin gibi bu son zamanlarda çıkardıkları kapaklar daha bir enerji veriyor benim favorim ; zorba ve hayvan çiftliği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Nihal, yorumuna tamamen katılıyorum. :-)

      Sil
  15. Buna katılmayı bende çok istiyordum ama Pazar günü hiç zamanım olmamıştı. Can yayınlarını bende düşünmüştüm, özellikle 1984 ve Hayvan Çiftliği'nin kapaklarını çok seviyorum. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi, ikisini ben de çok beğeniyorum. Sanki Can Yayınları Orwell'a özel ilgi gösteriyor gibi.

      Sil
  16. Koku kitabının kapağı çok şahane ya,gerçekten ilgi çekici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler, kitabın içeriğiyle de çok uyumlu.

      Sil
  17. Merhaba :) Ben de Can yayınlarının klasik olmuş beyaz kapaklarını daha çok severim. Yenileri kötü mü olmuş denirse tabi ki hayır. Belli ki biraz değişim yoluna girmek istemişler. Ama beyaz kapaklar da nerde görseniz CAN yayınları diyebileceğimmiz imzalarıydı adeta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası, evet beyaz kapaklarıyla diğer kitapların arasından hemen ayırt edilebiliyorlardı. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla o kapakların seveni de çokmuş.

      Sil
  18. Bu pazar 6 lısı konuları nasıl belirleniyor acaba ? NAsıl katılabiliriz, çok zevkli bir etkinliğe benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası, konular bizlerin de önerileriyle Esseve Rin tarafından belirleniyor. İsteyen herkes katılabilir. Hatta istediğiniz hafta katılıp istemediğiniz hafta katılmayabilirsiniz. Detaylar burada: http://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2017/03/pazar-6ls-nisan-temalar.html

      Sizi de aramızda görmeyi çok isteriz :-)

      Sil
  19. Dönüşüm ve 1984 ün kapaklarını çok beğeniyorum. Kitapla birebir örtüşüyor ve çok yaratıcı. Üçü okuduğum kitaplar üçünü de listemde bekletiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumasyon, aynen benim de 3'ü okuduğum, 3'ü beklettiğim kitaplar :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...