9 Nisan 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: OKUMAK İSTEDİĞİM SERİLER

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Herkese tekrar merhaba. Günün ikinci yazısıyla karşınızdayım. Bu hafta Pazar 6’lısında benim önerdiğim bir kategoride yazıyoruz. Okumak istediğim daha fazla seri olsa da en çok istediğim 6 seriyi yazdım. Bakalım aralarında sizin okuduklarınız ya da okumak istediğiniz seriler var mı?

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

KRAL KATİLİ GÜNCESİ
Bu serinin seveni de çok. Şimdiye kadar hakkında olumsuz bir yorum okumadım. Millet sabırsızlıkla serinin üçüncü kitabını bekliyor. Seri henüz bitmediği için okumakta acele etmiyorum ama üçüncü kitap çıktığı zaman bu seriyi de okumak istiyorum.

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

EJDERHA DÖVMELİ KIZ SERİSİ
Bu seri ilk çıktığı zamanlarda yakın bir arkadaşım kitaplarını okumuş ve çok beğenmişti ama ben kitapların kalınlığından korktuğum için okumaya yanaşmamıştım. Şimdi aynı düşüncede değilim. Eğer kitap güzelse bin sayfa olsa da hızla okunuyor. Takip ettiğim bloglarda seriyle ilgili okuduğum olumlu yorumlardan sonra mutlaka okumak istediğim bir seri haline geldi Ejderha Dövmeli Kız.

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

CENTİLMEN PİÇ SERİSİ
Sevdiğim blogger arkadaşlarım bu seriye bayılıyor. O zaman ben de okumalıyım J

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ SERİSİ
Yüzüklerin Efendisi’ni 2011 yılında almıştım ama üç kitabın tek ciltte toplandığı baskısını aldığım için kitaba bir türlü elim gitmedi. Hem çok ağır hem çok kalın hem de yazılar çok küçük. Aklınızda olsun tek cilti kitaplığınızda saklamak için alın, maalesef okumak için uygun değil. Seriyi e-kitap olarak okumayı planlıyorum. Bir aksilik olmazsa bu sene bitmeden okuyacağım.

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

NAPOLİ SERİSİ
Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım kitabı ismiyle ve kapağıyla merakımı uyandırmıştı. Sonra öğrendim ki dört kitaplık Napoli serisinin ilk kitabıymış. Bu seriyle ilgili genellikle “Her kitapta daha da iyi oluyor. Başlarda sıkılsan da bırakma.” yorumunu duyuyorum. Bakalım ben okuyunca ne düşüneceğim.

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

KAVGAM SERİSİ
Bu serinin kitaplarıyla ilgili o kadar olumlu yorumlar var ki beklentim tavan yapmış durumda. Sabit Fikir’in her sene seçtiği yılın en iyi 50 kitabı listelerinde serinin üç kitabı da yer bulmuş. Üç kitap da bende var ama henüz okunma sıraları gelmedi.

Sizin okumak istediğiniz seriler hangileri? Belki önerileriniz sayesinde okumak istediğim seriler arasına yeni seriler ekleyebilirim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bu hafta Pazar 6’lısına katılım fazlaydı. Arkadaşların yazılarına isimlerine tıklayarak gidebilirsiniz.


NOT: Görseller netten alınmıştır. 

37 yorum:

  1. İşiniz bayağı zor. Okunacak çok kitap var. Ben de internetten toplu sipariş vereceğim için kitap tanıtan blogları ziyaret ediyorum. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. RABİA SERTELİ, yorumunuz için ben teşekkür ederim. Evet, okunacak kitap çok. Ne kadar okursak okuyalım gözümüz okumadıklarımızda kalıyor. Umarım aldığınız kitapları severek okursunuz :-)

      Sil
  2. Yüzüklerin efendisini beraber okuyacağız unutma :D

    YanıtlaSil
  3. Kavgam serisini ben de merak ettim şimdi :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, internetten eleştirilerine bakarsan çok iddialı yorumlar göreceksin. Gerçi çok övülen bazı kitapların ne kadar kötü çıktığını da gördüm ama bu seriden umutluyum. Bakalım nasıl çıkacak.

      Sil
    2. Okursan yorumlarını geciktirme, bakalım sen nasıl bulacaksın :).

      Sil
    3. öneri makinesi, yazarım mutlaka ama bu sene okuyabileceğimi düşünmüyorum. Seneye artık :-)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Hatice yazıcı, çok teşekkür ederim ablacım. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  5. Listemiz birbirinden farklıymış çünkü ben ilk dört seriyi zaten okudum ve çok seviyorum, senin görüşlerini de merak ediyorum. ^-^
    Diğer iki seri listemde yok, Kavgam'ı duymuştum ama hangi sebeple olduğunu hatırlamıyorum vazgeçmiştim. Sen seversen bende listeme eklerim artık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Tezgi, seri okumada iyiymişsin o zaman :-) Kavgam'dan beklentim büyük. Bakalım nasıl çıkacak.

      Sil
  6. aaa sanırım içlerinden ikisini hiç okumadım , en alttakinin de sadece 1 kitabını okudum ama diğerlerini hiç bekletme derim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, hepsini okumak istiyorum zaten ama önce elimdekilerin bitmesi lazım. Kitap almak istediğimde tercihim bu seriler olacak :-)

      Sil
  7. ben de centilemn piç'i merak ediyorum bayağı, son üçleme de başarılıymış oldukça, duymamıştım ama şimdi merak ettim, keyifli okumalar Şule'cim, sevgileR:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. teşekkürler Eren. Kavgam'ın internetten eleştirilerine bakarsan çok iddialı yorumlar göreceksin. Gerçi çok övülen bazı kitapların ne kadar kötü çıktığını da gördüm ama bu seriden umutluyum. Bakalım nasıl çıkacak. Benden de sevgiler.

      Sil
  8. Ejderha Dövmeli Kız serisini ve Kral Katili Güncesi'ni ben de merak ediyorum. Bi ara çok merak ettiğim için Kavgam'a başlamıştım, ama sarmadı. Yarım bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, Kavgam'ın farklı bir tarzı varmış sanırım. Alışmak için biraz sabırlı olmak lazım diye okumuştum. Belki sonradan açılan kitaplardandır.

      Sil
  9. Elena Ferrante serisini bende okumak istiyorum. Bu sıralarda okuma hızım çok kötü, sinir bir durum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, senin de film izleme hızın çok iyi. İnsan her şeye yetişemiyor. :-)

      Sil
  10. Okunacak kitapların çok olması beni okumak için sabırsızlandırır.Seri olan kitaplardan çok okumadım.Size bol okumalı günler diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı, teşekkürler. Ben seri kitaplar okumayı seviyorum. Dizi izlemek gibi, sevdiğim karakterlerin maceralarını uzun uzun okumak hoşuma gidiyor.

      Sil
  11. İlkay Özgür, umarım canım. Teşekkürler. Elimdeki kitapları bitirmeye çalışıyorum. onlar bitince kitap alışverişimde bu serilere öncelik tanıyacağım.

    YanıtlaSil
  12. Kral Katil Güncesi'nin ilk kitabını okudum çok güzel farklı bir dünyaydı üçüncü kitap çıkarsa inşallah ikinciye başlamayı düşünüyorum.

    Millenyum serisinin ilk iki kitabını okudum ve gerçekten beğendim başlarda insan afallıyor sıkılıyor aynı şeyler gibi geliyor ama sonra kitap çok güzel açılıyor başlarsan sıkılırsan yarısına kadar şans ver bence.

    Centilmen Piç üçü de elimde ama bekletiyorum işte niyeyse.Yüzüklerin Efendisi filmlerini izleyeli biraz oluyor hatta iyice unutuyum diye tekrar izlemiyorum olur ya seriyi alabilirsem sıkılmadan okumak için.Kavgam içinde çok kararsızım çok sevende var sıkıcı diyende ama merak etmiyor değilim.Napoli serisi hakkında ise hiç bir fikrim yok ne çok konuştum ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler, ben böyle uzun yorumları severim. O yüzden tutma kendini, içinden geleni yaz :-)

      Okumak istediğim bütün seriler çok iyi yorum alan kitaplar. Tabii sevmeyenler veya sıkıcı bulanlar da var ama ben nedense hepsini daha okumadan çok seveceğimi düşünüyorum. Umarım yanılmam :-)

      Sil
  13. Oldukça güzel ve ad getirmiş seriler.Centilmen Piç'i yazmak aklıma geldi fakat nedense sonra vazgeçtim. Yalnız hangi ara Centilmen Piç serisinin 3. kitabını çevirmişler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi, bazı yayınevleri çalışıyor :-)

      Sil
  14. Yaa ilk üçü aslında benim de çok merak ettiğim seriler 😃 Cidden okumak istediklerimiz listelerden taşıyor 😂 Yüzüklerin Efendisini bu yıl okumalısın bence, çok seveceğin kesin zaten 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, Yüzüklerin Efendisi'ni bu yıl okuyacağım zaten yoksa Cahil Okur'un dilinden kurtulamam :-)

      Sil
  15. En önce Kralkatili okumalısınız bence 😚 Sonra Centilmen Piçler 😏 Kavgam serisinin iki ve üçüncü kitabı var elimde, D&R'de indirimdeydi alayım dedim. Bakalım ben ne zaman okuyacağım 🙆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalem Fili, ben de Kavgam'ın iki devam kitabını D&R indiriminden aldım ama yakın zamanda okuyacağımı düşünmüyorum. Bu sene elimdeki kitapları bitirmek istediğim için bu serileri seneye okumayı planlıyorum. Umarım ikimiz de severek okuruz :-)

      Sil
  16. Yüzüklerin efendisi ve aşk tüm zamanların içinden geçer de benim istediklerim. Ama bu ara olur da okumaya vakit bulursam bebek bakımıyla ilgili şeyler okuyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, aşk tüm zamanların içinden geçer serisini ben de okumak istiyorum ama kitapları çok pahalı. Serinin hepsini birden almaya cesaret edemem. İlk kitabını okuyup seversem devamını alırım diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Hepsiburada'dan epey indirimli almıştım ben. 40₺ gibi bir fiyat vermiştim sanırım. Ama şuan kitaplık bekliyor 🙈

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland.ben de indirim kovalayayım o zaman. Bir gün okursun canım. Bende yıllardır kitaplığımda bekleyen kitaplar var :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...