20 Temmuz 2017 Perşembe

ELİMİN GİTMEDİĞİ KİTAPLAR (MİMLENDİM #20)

Bir haftadır evde değil başka bir şehirde kardeşimin yanındayım. Okuduğum kitapların notları yanımda değil, bu yüzden yorumlarını yazamıyorum. Ben de birikmiş mimleri yazıyorum J

Sevgili Kitap Güneşim ve Kağıttan Dünyam’a beni bu güzel mime davet etikleri için teşekkür ediyorum. Onların yazılarını isimlerine tıklayarak okuyabilirsiniz.

Geçen hafta okunacak kitaplarımı saydım, 181 tane çıktı. Bir ara 168’e kadar düşürmüştüm ama en yakın dostumun bana birçok kitap hediye etmesi ve D&R’daki 9.90’lık kitap kampanyasından 4 kitap almam sebebiyle sayı yine arttı. Olsun, Allah ömür ve sağlık verirse hepsini okuruz zahir J

Tabii bu kadar kitap içinde okunmayı uzun zamandır bekleyen, okumayı hep ertelediğim kitaplar da var. Elimin gitmediği kitaplar nelermiş bakalım(Tatile çıkmadan önce aceleyle ve akşam vakti çektiğim için fotoğrafların kalitesi düşük, kusura bakmayın J).

sule uzundere blog yazıları



Bu raf Yaz Okuma Şenliği için seçtiğim kitaplarla dolu. Hepsini üç ay içinde okumayı planlıyorum. Hepsini çok merak ederek seçtim ama Semerkant ve Alamut’a nedense elim gitmiyor. Halbuki bu iki kitapla ilgili şimdiye kadar bir tane bile olumsuz yorum duymadım. Özellikle Alamut’u okuyanlar kitabı çok beğenmiş, ben de okursam seveceğimi düşünüyorum ama demek ki zamanı gelmemiş.

sule uzundere blog yazıları


Yüzüklerin Efendisi’ni okumak için sabırsızlansam da üçlemeyi tek cilt alma hatasını yaptığımdan okumaya üşeniyorum. Kitap, kitaplıkta çok hoş duruyor ama kalınlığı ve yazılarının küçüklüğü sebebiyle okumak zor olacak. Yine de bu yıl bitmeden seriyi okuyacağım yoksa Cahil Okur’un dilinden kurtulamam J Monte Cristo Kontu da seveceğimden emin olduğum ama kalınlığı sebebiyle şimdilik okumayı tercih etmediğim kitaplardan. Nazan Bekiroğlu’nun kitaplarını dilinin ağırlığı sebebiyle okumayı erteliyorum.

sule uzundere blog yazıları


Virginia Woolf’un setini alalı birkaç yıl oldu. Bu sürede bir kitabını bile okumamayı başardım L Yaz Okuma Şenliği kapsamında Kendine Ait Bir Oda’yı okuyarak yazara giriş yapacağım. Yeni yılda devamını getirmek istiyorum.

sule uzundere blog yazıları


Harry Potter ve Lanetli Çocuk kitabını aldığı olumsuz eleştiriler yüzünden beğenmemekten korktuğum için erteliyorum. Tek Adam serisini arka arkaya hızlıca okumak istediğim için uygun zamanı bekliyorum.

sule uzundere blog yazıları


Mevlana’nın 6 ciltlik Mesnevi’sini yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum. Ve bu listenin en kıdemlisi, kitaplığımın okunmamış en eski kitabı Tutunamayanlar… Tam 11 yıldır okunmayı bekliyor (Bakınız). Sırf ben de Tutunamayanlar’a tutunamayanlardan olur muyum diye korktuğum için J Ama  kararlıyım, bu yıl bitmeden bu kitap bitecek. Umarım ben kitaba hayran olanlardan olurum.

Evet, benim elimin gitmediği kitaplar bunlar. Aralarında okuduklarınız var mı? Özellikle beğendiklerinizi lütfen bana yazın ki korkularımı yenip okumayı sürekli ertelediğim kitapları daha fazla ertelemeyeyim.

Yeni yazılarda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın J


42 yorum:

  1. oooooo liste bayağı kabarıkmış,ama imrenerek takip ediyorum seni....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma ÜZMEZ,
      bu liste de bir gün biter elbet :-) Çok teşekkür ederim canım :-)

      Sil
  2. En uzun sürede okuduğum kitaplardan biri tutunamayanlar inatla bitirmiştim. Kendine ait bir oda kitabı ilk bölümde biraz sıksa da diğer bölümlerde akıcı gelmişti. Alamut'a ben de bir türlü başlayamayanlardanım :) Momo'yu bu yaz bitirmeyi hedefliyorum ben de :) Harika bir yazı olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maryslifenet,
      Takıldığımız kitaplar ortakmış. Momo'nun seveni çok, ben de beğeneceğimi umuyorum. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  3. İlkay Özgür,
    Silahlara Veda'yı ben de çok merak ediyordum ama ekşi Sözlük'te okuduğum bir entry hevesimi kırdı. Sanırım Türkçeye tam ve doğru olarak çevrilmemiş. Detayları buradan okuyabilirsin. https://eksisozluk.com/19-temmuz-2017-bilgi-yayinevi-rezaleti--5415675

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar birikmiş gibi görünse de güzel kitaplar.Gözünüz korkmasın.:) Tutunamayanlar sıkıcı başlayıp sonra bu yargınızı kıran bir kitap. Nazan Bekiroğlu kelimelerle güzel oynayan bir yazar. Kitaplarını sıkılmadan okuyabilirsiniz diye düşündüm. Ahmet Ümit, Buket Uzuner de kolay okunanlardan bence.Semerkant'ı yıllar önce okumuştum.Yine bence güzeldi. Size bol okumalı zamanlar diliyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      Tutunamayanlar için arkadaşımın şöyle bir yorumu var:"İlk 300 sayfada biraz sıkılıyorsun ama sonra kitap açılıyor." :-) Çok komik gelmişti ama doğru sanırım.

      Kitaplarla ilgili olumlu yorumların beni motive etti. Çok teşekkür ederim :-)

      Sil
  5. Bekleyen bir sürü kitabın varmış :) Tutunamayanlar bende de uzun süredir bekleyenlerden. 11 seneyle kıyaslanamasa da:)
    Bence bu mim çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Güneşim,
      bence de. Neleri okumayı sürekli erteliyoruz görmüş olduk. Şenlik bitince onlara öncelik vereceğim.

      Sil
  6. Ben de yapmıştım bu mimi.Elimin gitmediği kitaplara tekrar el atmaya başladım şimdi :) Umarım siz de el atarsınız.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam,
      korkularımızla yüzleşmemiz lazım. Önümüzdeki üç ay neler okuyacağım belli ama ondan sonra uzun zamandır bekleyen kitaplarımı okumak istiyorum. Sevgiler :-)

      Sil
  7. İlkay Özgür, ben kitabı okumayı erteledim. Ya başka bir yayın evi basınca da yeni baskılarında kitaptaki sorunları halledince okumayı planlıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Yüzüklerin Efendisi bu listede olmamalıydı :d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      bloguma en çok yorum yapanlar listesine girmişsin. Teşekkürler :-)

      Sil
    2. Ben o listeye bir defa daha girmiştim ama nedense yok oldum sonradan :(

      Sil
    3. Cahil Okur,
      bazen blogumdaki eski yazılarımı siliyorum. O zaman sıralama değişebiliyor.

      Sil
  9. Ben de asıl raf hariç başka bir rafı şu ana kadar okumadıklarımla doldurdum. Onlara da sıra ekimden sonra gelir umarım 😊 Şimdiden iyi tatiller 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      okuduklarınla okumadıklarını ayırmak iyi oluyor. Kitap seçeceğin zaman hepsi bir arada olunca daha iyi karar veriyorsun. Kitaplarını karışık dizenleri hiç anlamamışımdır.

      Sana da iyi tatiller canım :-)

      Sil

  10. Okuduklarım içinde Alamut ve Semerkant, kişiden kişiye değişir tabii ki, bana kalırsa tam yaza uygun, akıcı ve hızlı okunacak kitaplar. Monte Cristo Kontu' nu seveceğinize ben de eminim, başlayınca sürükleyecektir. Virginia Woolf eserleri için ben genellikle kafamın daha sakin olduğu ve kitaba odaklanabileceğim süreçleri tercih ediyorum, benim için daha verimli oluyor.

    Tolkien hayranı olarak Yüzüklerin Efendisi hakkında çok objektif olabilir miyim bilmem fakat kitap fiziksel koşuluna rağmen sürükleyecektir ancak tek cilt problemini çok iyi anlıyorum. Benzer bir durum Murakami' nin 1Q84' ünde başına gelmişti. Tek ciltten okumaya çalışırken kas yapmış, nasıl pozisyon alacağımı bilememiştim. Bana ders olmuştu ^^

    Mesnevi'yi çok ama çok uzun bir zamana yayarak parça parça okumuştum. Tutunamayanlar' ı henüz ben de okumadım, umarım bir gün okuyacağım :)

    Bunun dışında raflarınızda çok keyifli bulduğum kitaplar var, iyi okumalar ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tawannanna,

      Alamut ve Semerkant hakkında şimdiye kadar hiç olumsuz bir yorum duymadım. Monte Cristo Kontu'nu ve Kendine Ait Bir Oda'yı beğeneceğimi düşünüyorum ama Virginia Woolf'un diğer eserlerinden emin değilim.

      Eylülde Yüzüklerin Efendisi'ni okumaya başlıyorum. Geç bile kaldım :-)

      Bu güzel yorumunuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim :-) Sevgiler.

      Sil
  11. keyifle okudum Şule'cim, eline sağlık, sorma benim de elimin gitmediği çok kitap var, Tutunamayanlar mesela, evet:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.
      Tutunamayanlar sanırım birçok kişinin gözünü korkutuyor :-)

      Sil
  12. Ortak kitaplarımız var ;) Belki okumak kısmet olur . Ben korktuğumdan sayamıyorum bile kaç tane okunmayı bekleyen kitabım var diye :) Allah ömür ve sağlık verdiği sürece okuruz inşaallah. Çocuklarımıza ve torunlarımıza ne güzel miras bunlar. Bu kadar olmasa da babamdan kalan eski ve- kokusu bile değişiyor - kitaplarım var onlar çok kıymetli benim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası,
      babandan sana kalan kitaplar olması ne güzel. Benim ailemin okuma alışkanlığı yok. Bu yüzden kitaplığımı sıfırdan ben oluşturdum. İleride çocuklarımın kitaplarımı okuma ihtimali bile beni çok mutlu ediyor :-)

      Sil
  13. oyyy ben de benimkilere çok diyordum :D ama bu bu senen bitmeden okunacak lafı çok motive ediyor beni , Bknz :İsyan :D ve 2. sini okumamış olsam da 1. cildini bitirdiğim için acayip mutluyum , :D seninkilerden okuyup çok beğendiklerim de var , biliyorsun zaten üç aşağı beş yukarı. Bir de ben 3-4 kitap bir arada okuduğumdan hep okuyor görünüyorum , keşke daha çok okuyabilsek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ,
      ben de birden fazla kitabı aynı anda okumayı seviyorum ama bu aralar abarttım :-( bir sürü yarım kalan kitabım var. Sanırım önce onları bitireceğim, sonra da okunacaklarımı eritmeye çalışacağım. Ağustosta çok kitap okumayı planlıyorum.

      Sil
  14. Okunmamışlar kitaplığından bende de var, bir kısmı okununca hemen yerine yenileri geliyor :D Yüzüklerin Efendisi'nin aynı basımına sahibiz ve ben de keşke 3 kitap alsaydım diyorum :D Bu yaz için Tolkien'in kitaplarını bitirme kararı almıştım, hala Silmarillion'u bitiremedim, bu akşam biter umarım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Ben bu sene Tolkien'in kitaplarını bitirme kararı aldım. Eylülden itibaren her ay bir kitabını okumayı planlıyorum. Hobbit + 3 yüzüklerin Efendisi. Diğer kitaplarını okumayı düşünmüyorum. Bir şey kaybeder miyim ki?

      Sil
    2. Diğer kitaplarını okumadım ama seriye başlamak için iki türlü öneri var: Silmarillion-Hobbit-Üçleme veya Hobbit'le başlamak. Ben Silmarillion'la başlamayı seçtim çünkü orta dünyanın oluşumunu anlatıyor, tarihi sırayla gitmeye karar verdim :))

      Sil
    3. Kağıt Salıncak,
      iyi yapmışsın. Ben Hobbit'le başlayacağım. Onu ve seriyi okumak bile gözümde o kadar büyürken bir kitap daha okuyabileceğimi sanmıyorum :-)

      Sil
  15. Seni mimledim, yaparsan çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem AKAY,
      Öyle mi? Çok teşekkür ederim. Tatilden yeni döndüğüm için hiçbir şeyden haberim yok. Eğer yapabileceğim bir mimse tabii ki yaparım :-)

      Sil
  16. ben hiç sayma işine girmiyorum:) girersem çıkamayabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap sevinci,
      ben azalmış mı diye sayıyorum ama bir azalıyorsa üç artıyor :-(

      Sil
  17. Füreya yı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Amin Maalouf ve Gerarld Nervalin Doğuya Yolculuk kitabını da çok seversiniz diye düşünüyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madame Savon,
      ikisini de yaz okuma şenliği için okumaya çalışacağım. Öneriniz için teşekkürler. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  18. Benim adım kırmızı ve ile orhan pamuk tüm kitaplarını, mesneviyi, ve ttutnamayanları çok seveceksiniz. Ayrıca sabahattin ali kürk mantolu madonna, Nietzch ağlarken irvin yalomu, drina köprüsünü, soner yalçının tüm kitaplarını, Hıfzı topuz kitaplarını, irfan orga nın bir türk ailesinin öyküsü, keşişler ve kadınları çok ama çok severek okuyacaksınız. Elif şafakın siyah süt, aşk, bit palas, araf, baba ve piçe bayılırsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madame Savon,
      oooo bir sürü kitap önermişsiniz ne güzel. Çok teşekkür ederim :-) Elif Şafak'tan Araf dışında önerdiklerinizi okudum. Hepsine bayıldım. Yazarın İskender kitabını da severim.

      Sabahattin Ali'nin bütün romanlarını okudum. Favorim İçimizdeki Şeytan. Diğer kitap ve yazarları da araştıracağım :-)

      Sil
  19. Virginia Woolf'u seveğini düşünüyorum, umarım yanılmam. Semerkant'ı okumayı çok istiyorum lakin bir türlü kısmet olmadı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül özdemir,
      Virginia Woolf'a elim gidip gidip geliyor. Semerkant ve Alamut'u çok kişiden duydum. Bu ay olmaz ama eylülde mutlaka okumak istiyorum.

      Sil
  20. 2 resimdeki en sağdaki kitabın ismi ney acaba rica etsem soylermisiniz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...