17 Temmuz 2017 Pazartesi

Mid-Year Book Freakout: 2017 Yarıyıl Raporu (Mimlendim #19)

sule uzundere blog yazıları



Herkese merhaba. Bugün boş vakit bulunca hemen birikmiş iki mimi yapmak istedim. Zaten yeterince vakit kaybettim, daha fazla geç kalmayayım.

Öncelikle sevgili Esseve Rin’in geçen sene de hazırladığı yarıyıl raporumu yazıyorum(Onun cevaplarını buradan okuyabilirsiniz). Yılın ilk yarısında okuduğumuz kitapları değerlendirdiğimiz bir mim bu. Ben temmuza kadar 66 kitap okudum. Bu kitaplar arasından “En”leri seçmeye başlıyorum.

Mid-Year Book Freakout: 2016 Yarıyıl Raporumu buradan okuyabilirsiniz.

(Büyük harflerle yazdığım kitap isimlerine tıklayarak kitapla ilgili ayrıntılı yorumuma ulaşabilirsiniz).

01. Şu ana kadar okuduğun en güzel kitap? 
Birinci maddede direkt en zor soruyu sormuşlar L Bu sene çok güzel kitaplar okudum. Bu soru için de beş adayım vardı ama SANA SÖYLEYEMEDİĞİM HER ŞEY’i seçtim. İnstagram’da olumlu yorumunu okumuştum. Bir markette indirimde görünce bir ara okurum diyerek sıfır beklentiyle aldım ama kitap o kadar hoşuma gitti ki anlatamam. Her karakterinin ayrı bir hikâyesi var ve hepsinden çok etkilendim. Kitabı bu kadar beğenmem biraz da hiçbir beklentimin olmamasıyla alakalı, bu yüzden siz de beklentilerinizi yüksek tutmayın ama bu kitabı mutlaka okuyun. Özellikle bütün anne ve babaların okuması gerektiğini düşünüyorum.

02. Şu ana kadar okuduğun en iyi devam kitabı?
SUZANNE COLLINS – ATEŞİ YAKALAMAK. Açlık Oyunları’nı bu sene okumaya başladım. Kitap çok akıcı ve heyecanlıydı. İkinci kitap Ateşi Yakalamak da çok hoşuma gitti. Şimdi serinin üçüncü kitabını okuyorum.

03. Okumak istediğin ama henüz okuyamadığın yeni çıkan bir kitap?
SELÇUK AYDEMİR - LİSEDEN ARKADAŞLAR. Bu soruya cevap verdiğimde Liseden Arkadaşlar elimde yoktu ama sağ olsun liseden bir arkadaşım alıp bana hediye etti. Hatta şu an okuduğum kitaplardan biri. Evet, ben aynı anda 4-5 kitap okuyanlardanım J

04. İkinci yarıda çıkmasını çok beklediğiniz bir kitap?
Bu soru için aklıma bir kitap gelmedi. Bu yüzden bu soruyu geçiyorum.

sule uzundere blog yazıları

05. Sizi hayal kırıklığına uğratan kitap?
MARKUS ZUSAK’IN KİTAP HIRSIZI DIŞINDAKİ KİTAPLARI. Bu yazıda iki soruya birden Kitap Hırsızı diyebilecek kadar sevdim Kitap Hırsızı'nı. Bu gazla yazarın yayınlanmış dört kitabını daha aldım ama hiçbirinden aynı tadı alamadım. Tek tesellim yazarın yazdığı her kitapta kendini biraz daha geliştirmesi. Bu yüzden yeni yazacağı kitabı merakla bekliyorum.

sule uzundere blog yazıları

06. Sizi şaşırtan bir kitap?
YUSUF ATILGAN - AYLAK ADAM. Yazarın Anayurt Oteli kitabını çok beğenmediğim için bu kitabından da pek umutlu değildim ama kitap çok hoşuma gitti. Baş karakterin sevmediğim özellikleri bulunuyor. Yine de bazı düşüncelerini kendime yakın bulduğum için karakteri sevdim. İleride tekrar okumak isteyebileceğim kitaplardan biri Aylak Adam.

07. Favori yeni yazarınız?
JULİE OTSUKA – TAVAN ARASINDAKİ BUDA. Ocak ayındaki Adana Kitap Fuarı’nda Domingo Yayınevi’nden stantta çalışan kızın tavsiyesiyle aldığım Tavan Arasındaki Buda hakkında hiçbir fikrim yoktu. Sonuç; kitap bu yıl en sevdiğim kitaplardan biri, Julie Otsuka da yeni favori yazarım oldu.

sule uzundere blog yazıları

08. En yeni kurgusal aşkınız?
STEPHANİE PERKİNS - PARİS’TE AŞK. Anna ve Etienne aşkı bu sene favorim oldu ama tek başına Etienne'i de kabul ederim :-) 

09. En yeni favori karakteriniz?
MARKUS ZUSAK - KİTAP HIRSIZI. Baba ve RUBY. Kitabı okuyunca siz de bana hak vereceksiniz.

sule uzundere blog yazıları

10. Sizi ağlatan kitap?
MARKUS ZUSAK – KİTAP HIRSIZI. Beni düzenli takip eden arkadaşlarım kitaplarda kolay kolay ağlamadığımı bilirler. Ne var ki Kitap Hırsızı’nın o beklenmedik sonunda ağlamamak, hiç olmadı duygulanmamak mümkün değil. Sırf bu yüzden filmini izlemeyi sürekli erteliyorum.

sule uzundere blog yazıları

11. Sizi mutlu eden kitap?
JULIA QUINN’İN BÜTÜN KİTAPLARI. Canım hafif ve romantik bir şeyler okumak isterse ilk tercihim her zaman Julia Quinn oluyor. Sağ olsun şimdiye kadar beni yanıltmadı.

sule uzundere blog yazıları

12. En beğendiğiniz kitaptan uyarlanan film?
EDGAR ALAN POE - ELİZA GRAVES. 1,5 yıl önce Edgar Allan Poe’nun bütün hikâyelerini almıştım. Henüz okumak kısmet olmadı ama yazarın hikayelerinden birini izledim. Eliza Graves oyuncuları, atmosferi ve etkileyici sonuyla çok beğendiğim bir film oldu. Bir Gün’de çok beğendiğim Jim Sturgess’e hayran olmuş olabilirim. Bu adam daha çok kitap uyarlaması filmlerde oynamalı.

sule uzundere blog yazıları

13. Bu yıl yazdığın favori kitap yorumun?
LAWRENCE GROBAL – AL PACİNO. Al Pacino hayranı değilseniz bile zevkle okuyabileceğiniz bir yorum yazdım bence J

sule uzundere blog yazıları

14. Bu yıl satın aldığın en güzel kitap?
KİTAP GÜNÜMDEN GELENLER. Kitap Ağacı Adana’da kitap gününe girmiştim. Mart ayında sıra bana geldi. 24 kitap birden aldım. Hepsini merak ederek, çok isteyerek alsam da özellikle Stefan Zweig kitaplarını ayrı  seviyorum.

15. Yıl sonuna kadar neleri okumak istiyorsun?
Kitaplığımda okunmayı bekleyen 181 kitabın hepsini okuyabilsem ne güzel olurdu ama gerçekçi olmak lazım. Bu yüzden Yaz Okuma Şenliği, Austenaton Maratonu, Klasik Kitap Okuma Maratonu ve Yarıyıl Reading Challenge listelerimi tamamlasam bana yeter.

Esseve Rin benim mimlemek istediğim herkesi mimlediği için ikinci kez yazmıyorum. Yapmak isteyen herkes davetlimdir. Eğer yazarsanız lütfen link gönderin, cevaplarınızı okumak isterim.


İlerleyen saatlerde “Gözümü Korkutan Kitaplar “mimiyle burada olacağım. Görüşmek üzere. 

21 yorum:

  1. Güzel bir mim olmuş.Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Haha, Liseden Arkadaşlar kitabını liseden bir arkadaşının hediye etmesi ne güzel olmuş ya :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      değil mi? :-) Bu arada bloguma en çok yorum yapanlar arasına girmişim. Desteğin için teşekkür ederim :-)

      Sil
    2. Aaa girmişim hakikatten :):). Ünlü oldum, hahahah :). Sanırım Kore dizilerini sormayacaktın hep ondan :):).

      Sil
    3. öneri makinesi,
      ben hiç şikayetçi değilim :-)

      Sil
  3. Selam,
    Öncelikle bloguma uğradığınız için çok teşekkür ederim. Yorumunuzu okuduğum günden beri sizi ziyaret etmek istiyordum. Ama tatilden yeni dönünce ve işlerin hepsini yığılmış bulunca evle iş arasında kaybolup gittim. Bir de üstümde tatil boyunca dolaştığım yerleri yazma, derleme telaşı vardı. Telaş hiç hayatımdan eksik olmuyor zaten :)
    Bir kitapseverle daha tanıştığım için çok mutluyum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlem öztürk,
      rica ederim. Sizi blogumda gördüğüme çok memnun oldum. Ben de sizinle tanıştığıma memnun oldum. Gezi yazılarınızı ilgiyle takip edeceğim. Sevgiler :-)

      Sil
  4. Yine döktürmüşüz. Bu arada Challenge işini iyice abarttın abla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      uğurlu sayım 5'tir. Sene bitmeden birine daha katılabilirim :-)

      Sil
  5. Kitap hırsızı'nın filmini izlediniz mi? Genelde kitaplar filme uyarlanır yanlış hatırlamıyorsam bu kitap ta tam tersi. Önce filmi çıkıyor sonra kitabı yazılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayel Damlası,
      filmini henüz izlemedim. Yalnız Kitap Hırsızı'nın önce kitabı çıktı, sonra filmi. Filmi 2013 yılında çekilmiş, kitabı 2008'de çıkmış. Martı Yayınları 2012'de kitabı, filmin afişiyle bastığı için böyle düşünmüş olabilirsin.

      Sil
  6. Markus Zuzak'ın Köpek Düşleri'ni okumayı denemiştim ama hiç bir şey anlamamıştım kitaptan kısa bir kitap olmasına rağmen sonunu getiremedim.Kitap Hırsızı'na da ön yargılıyım o yüzden ama çok fazla seveni şans vermek gerek sanırım.Eline sağlık keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      o seriyi ben de okudum. Bazı yerleri anlamasam da bana akıcı gelmişti, kısa sürede bitirmiştim. Sanırım o kitapta çeviri sorunu vardı. Cümleler anlamsız geliyordu. Orijinal dilinde okusak daha çok sevebilirdik diye düşünüyorum.

      Kitap Hırsızı'nı mutlaka okumalısın. Onu seveceğini garanti ediyorum :-)

      Yorumun için ben teşekkür ederim :-)

      Sil
  7. Sana Söyleyemediğim Her Şey'i geçenlerdeki indirimde aldım, duruyor öyle kitaplıkta. Özellikle oku diye önerirsen Yarıyıl Reading Challengema ekleyip okuyabilirim :D
    Ateşi Yakalamak gerçekten çok güzeldi. Filmini de öneririm. Kitaba birebir bağlı kalmışlar bu sefer :))
    Ah Ruby ah:( Önce filmini izlediğimden mi bilmiyorum ama ben filmi de çok beğenmiştim. Ama önce kitabı okuyan arkadaşım beğenmemişti, umarım sen beğenirsin :))
    Mime vakit ayırıp cevapladığın için çok teşekkür ederim Şule, okuması keyifli bir yazıydı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esseve rin,
      Sana Söyleyemediğim Her Şey'i ben çok beğendim. Yazarın dili çok iyi olmasa da karakterlerin hikayelerinden çok etkilendim. Depresif bir kitap. Modunun düşük olduğu zaman okuma.

      Seriyi bitirdikten uzun süre sonra filmlerini izlerim. Önce kitabın detaylarını unutmam lazım.

      Kitaptan önce filmi izlersen beğeniyorsun da okuduktan sonra pek öyle olmuyor. Bunu bilerek izleyeceğim. Dediğin gibi umarım severim :-)

      Beni mimlediğin için ben teşekkür ederim canım. Geç yazsam da mimlerimi her zaman yazarım :-)

      Sil
  8. Bu ne kadar güzel bir mim olmuşş :) ama yapacak kadar kitap okumuyorum malesef :) hepside cok güzele benziyor masallah yine harikasin :)💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ANNESİ'nin PRENSES'i,
      normalde ben de bu kadar okumuyordum. Bu sene hayatımın kitap okuma rekorunu kırdım. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için :-)

      Sil
  9. Yarıyılın kitabı Kitap Hırsızı olmuş görünüyor 😊 Kitaplarım iyice azalsın bu kitabı alayım en iyisi. Beğenmeyen duymadım şu ana kadar.

    Güzel bir mim olmuş sevgiler ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle'nin Kütüphanesi,
      yazarın diğer kitapları başarılı olmasa da Kitap Hırsızı gerçekten güzeldi. Yorumun için teşekkürler. Benden de sevgiler :-)

      Sil
  10. İlkay Özgür,
    Markus Zusak'la ilgili hepimiz aynı fikirdeyiz. Kitap Hırsızı yazarın zirve noktası ve diğer kitapları yanına bile yaklaşamıyor.

    Ben serilerde en çok ara kitapları severim biliyor musun? Belki Açlık Oyunları'nda da böyle olur.

    Paris'te Aşk'ı seveceğini düşünüyorum. Ben devamını okumak istiyorum ama elimdeki kitaplar dağ gibi olduğundan ocaktaki kitap fuarına kadar almayacağım.

    Güzel yorumun için teşekkür ederim canım :-)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...