29 Ocak 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: BİR YAYINEVİ 6 KİTAP

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


15 Ocak Pazar 6’lısı kategorisi en sevdiğiniz yayınevinden 6 kitap seçmekti. Bu yüzden benim en sevdiğim yayınevi hangisi diye düşündüm ve İş Bankası Yayınları olduğuna karar verdim. Hem Hasan Ali Yücel serisi hem de modern klasikler serisi okumak istediğim yazarlar ve kitaplarla dolu. Bu seneden itibaren bu iki seriden daha çok okuma yapmaya karar verdim. Şimdilik elimde olan kitaplar bunlar:  

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları

JANE AUSTEN – NORTHANGER MANASTIRI
Jane Austen, Aşk ve Gurur kitabıyla hayranı olduğum bir isim. Bu yüzden diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum.

OSCAR WİLDE – MUTLU PRENS
Normalde öykü türünde kitaplar okumayı sevmem ama yazan kişi Oscar Wilde ise durum değişir. Dorian Gray’in Portresi’nde yazarın kalemine hayran olmuştum. Umarım öykülerini de aynı oranda beğenirim.

ANTHONY BURGESS – OTOMATİK PORTAKAL
Sırf kitabını okumak için filmini izlemediğim Otomatik Portakal’ı okumaktan biraz çekiniyorum. Sanırım biraz sert bir kitapmış. Bu yüzden şimdilik elim gitmiyor ama dünya edebiyatındaki yeri için mutlaka okuyacağım bir kitap.

STEFAN ZWEİG – OLAĞANÜSTÜ BİR GECE
Zweig der susarım. Yazarın bütün kitaplarını okumaya karar verdim. Yapacağım ilk kitap alışverişinde birçok Zweig kitabı olacak.

OSCAR WİLDE – ÖNEMSİZ BİR KADIN
Oscar Wilde’ın kaleminden tiyatro eseri okumak için sabırsızlanıyorum.

JANE AUSTEN – AKIL VE TUTKU
Yazarın Aşk ve Gurur ve Emma’dan sonra en çok okunan eseri. İsmiyle merakımı arttırmayı başardı. Okumadan kitabı seveceğime emin gibiyim J

En sevdiğim yayınevini belirlemeye çalışırken fark ettim ki çok güzel yayınevlerimiz var. Sizin en sevdiğiniz hangisi? Sayenizde yeni yayınevleri keşfederim belki. Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.


23 yorum:

  1. Wilde sanırım Mutlu Prens'i çocukları için yazmıştı, çocuk kitabı olarak. Bende de ekitap hali var bir ara okusam iyi olur gibi :). Otomatik portakal güzel, iş bankasını ben de çok seviyorum :). Klasiklerde ilk akla gelenlerden :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, ben çocuk kitapları da okuyorum. Sorun olmaz yani. Otomatik Portakal'ı önce okuyacağım, sonra izleyeceğim :-)

      Sil
    2. Niye sorun olsun canım ben onu ek bilgi olarak dedim, güzeldir çocuk kitapları :)

      Sil
    3. öneri makinesi, katılıyorum. Bazı çocuk kitaplarını yetişkin kitaplarından daha severek okuyorum.

      Sil
  2. İş bankası yayınlarının kitapları nedense hep korkutur beni. Uzak dururum. nedenini bilmiyorum ama böyle. Benim favorim İthaki olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, beni de İletişim Yayınları'nın klasikleri korkutuyor. İthaki'nin seveni o kadar çok ki. Bir ara bu yayınevini detaylı inceleyeceğim.

      Sil
  3. Otomatik portakal'a ben ne zaman el atacağım bakalım...
    Okumak için tam elime alıyorum, sonra başka kitaba başlıyorum :)
    Garip bir döngü... Zamanı gelmedi galiba daha...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, benim için de zamanı gelmedi. Şimdilik benim de elim gitmiyor, ilerde okuyacağım inşallah.

      Sil
  4. İş Bankası ve Yapı Kredi Yayınları favorim.Sonrasında Pegasus ve Remzi kitabevi geliyor.Bu biraz da kitap türleriyle ilgili sanırım.Pegasus da polisiye tercihimken Remzi yayınevinde Türk yazarları tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, haklısın sevdiğin kitaplara göre yayınevleri de değişiyor. Üçünü ben de çok beğeniyorum ama Pegasus'la yollarımız pek kesişmiyor. Belki onunla da ilerde buluşuruz :-)

      Sil
  5. İlkay Özgür, bence de. Şimdilik elimde az sayıda kitap var ama sayıları çoğaldıkça bir rafı onlara ayıracağım.

    YanıtlaSil
  6. İş Bankası Yayınları kesinlikle harika, kitap seçimlerine de bayıldım, Otomatik Portakal'ı ben çok sevmiştim, Jane Austen tartışılmaz zaten, Zweig ise benim de daha çok okumak istediğim bir yazar. Sanırım benim en sevdiğim yayınevi Ayrıntı, son zamanlarda en çok o yayınevinden çıkan kitapları okuyorum..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. Ayrıntı Yayınları deyince aklıma pek bir şey gelmedi. Hemen netten kitaplarına bakıyorum.

      Sil
    2. İlk aklıma gelenler Iris Murdoch, Julian Barnes, John Fowles mesela..:)

      Sil
    3. Eren O. İsimden çıkaramadım ama kitaplarına bakınca hemen tanıdım. Chuck Palahniuk var mesela bu yayınevinde. Çok sevdiğim bir isimdir. Nietzsche Ağladığında kitabını da çok merak ediyorum.

      Sil
    4. Ben de onları okumamıştım, bakayım ben de teşekkürler :)

      Sil
  7. ama ya 6 sı da mı güzel olur seçilen kitapların ki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, İş Bankası'nın bu klasikler serisinde boş kitap yok.

      Sil
  8. benim en sevdiğim yayınevleri de kitabın türüne göre değişiyor. klasik türde bir başkası, antastik kurgu da bir başkası. Çok güzel bir liste bu. bende bu kitapların hepsinin bu seneki okuma listemde olduğunu hayretle fark ettim. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Sümeyye Kip, aslında dediğin gibi türe göre favorilerimiz değişiyor. Klasiklerde İş bankası favorim ama romantik kitaplarda Epsilon'u, günümüz romanlarında da Doğan Kitap'ı severim.

    Ben bu kitapların hepsini bu yıl okumaya çalışacağım. Umarım sen de okur ve seversin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyacağını düşünüyorum. Seveceğimden şüphem yok. Teşekkürler :)

      Sil
    2. Sümeyye Kip, rica ederim :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...