13 Eylül 2018 Perşembe

Laura Landon-Sessiz İntikam

Sule uzundere blog kitap yorumu
Aspendos Yayınları, Çevirmen: Merve Altıparmak, 1.Baskı, 2014, 384 Sayfa

Bloğumu düzenli takip edenler historical türünü ne kadar sevdiğimi bilirler. Bu türde favorim olan, şimdilik, iki yazar var: Judith Mcnaught ve Julia Quinn. Judith Mcnaught’tan okumadığım kitap kalmadı, Julia Quinn’den ise sadece bir kitap kaldı. Tabii bu Türkçe çevirisi yapılmış kitapları için geçerli. Yoksa iki yazarın da henüz çevrilmemiş onlarca kitabı var. Umarım yayınevleri daha sık aralıklarla historical basmaya başlar.

Durum böyle olunca yeni yazar arayışına girdim. Okuduğum bir blogda Sessiz İntikam’ın olumlu yorumunu okumuştum. Kitap o günden beri okuma listemde. Ukitap’ta ikinci el çok uygun fiyata görünce kaçırmadım ve aldım.

Eğer romantik bir kitap okuyorsanız başkarakterler ve onların aşkı çok önemli. Maalesef ben kitaptaki aşkı inandırıcı bulamadım. Ne ara tanıştılar, ne ara delice âşık oldular? Bu kısım hızlı geçilmiş. İkili arasındaki diyaloglar da zayıf olunca okurken kendinden geçtiğin bir aşk bulamadım. Halbuki iki karakter de gayet ilgi çekiciydi. Özellikle kadın karakter bu türde karşımıza sık çıkmayan, farklı özelliklere sahip biri. Bu karakterlere yazık olmuş.

Kitaptaki erotizm türün diğer örneklerine göre azdı. Eğer fazla erotizmden hoşlanmıyorsanız Sessiz İntikam sizi rahatsız etmeyecektir.

Aspendos Yayınları’ndan çıkan kitapta yazım yanlışı maalesef çok çok fazlaydı. Her kitapta birkaç hata olabiliyor ama Sessiz İntikam’da okurken insanı rahatsız edecek kadar yazım hatası vardı. Bendeki kitabın birinci baskısı, diğer baskılarında umarım bu hataları düzeltirler. Kitabın şimdilik baskısı yok ama ileride tekrar basılabilir.

Sonuç olarak daha başarılı historical romanlar ve yazarlar var. Laura Landon’ı, okuduğum ilk kitabında bana başka kitaplarını okuma isteği verecek kadar sevemedim.

Siz Sessiz İntikam’ı okudunuz mu? Beğendiniz mi? Okumak ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

Not: Historicallar genellikle seri şeklinde yazılıyor. Bu kitabı okurken de seridir, Seri Kitapları Seri Okuyoruz okuma etkinliğine yazarım demiştim ama seri değilmiş, bağımsız bir kitapmış J

7 yorum:

  1. Kapağı çok hoşuma gidiyor o yüzden okumak istiyordum demek ki kapak yine yanıltıcı oldu denebilir, baskısı da bulunmuyor fazla heyecanlanmaya gerek yok o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Devrik Cümleler,
      takasta denk gelirse değerlendirebilirsin. Kapağı bence de hoş. Bu tarz kitaplarda üstsüz erkekler görmekten gına gelmişti. Her yerde de okunmuyorlar :-)

      Sil

  2. İlkay Özgür,
    tarihi aşk kitabı okuyamıyorsan sanırım bu hiç hoşuna gitmez. Çok daha iyi örneklerinden birini deneyebilirsin :-)

    YanıtlaSil
  3. Şule Hanım merhabalar yazınızı ilgi ile okudum arzu ederseniz www.urfa.com adli sitemizde yazilarinizi ilk olarak yayinlayabiliriz iletişim internet@urfa.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Şimdilik başka bir mecrada yazı yazabilecek zamanım yok ama ileride olursa sizinle iletişim kuracağım :-)

      Sil
  4. Merhabalar. Büyük Blog Takip Etkinliğinden Geliyorum. Sizi TAKİPTEYİM.

    https://kadincada.blogspot.com/

    Sizde Bloğumu Ziyaret Edebilirsiniz

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...