10 Şubat 2020 Pazartesi

Rövşen Abdullaoğlu-Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor

Sule Uzundere Blog
Destek Yayınları, 270 Sayfa, Çevirmen: Aynur Kahraman, 3.Baskı, 2019.

Son zamanlarda bloglarda sık sık gördüğüm Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor’u ben de okudum. Rövşan Abdullaoğlu Azerbaycan’da çok popüler bir yazarmış. Ben yazarı bu kitabıyla duydum. Kitabın başında yazar, kitabının nasıl okunmasını istediğini yazmış. Kitabından en yüksek derecede fayda sağlamak için bu kitabı en az iki kez okumamızı öneriyor. Bir kere okuduktan sonra başucu kitabımız yapmamızı ve ihtiyaç duydukça ilgimizi çeken bölümü okumamızı söylüyor. Kişisel gelişim kitapları bence de böyle okunmalı.

Kitap ilk önce ismiyle insanı kavrıyor. İlk sayfadan itibaren ilginizi canlı tutuyor. Psikoloji anlamında yeni şeyler de öğreniyorsunuz, bunları hayatınıza nasıl uygulayacağınızı da. Hani her kitabın bir zamanı var derler ya. Benim için de bu kitabı okumamın tam zamanıydı. Ruhuma iyi geldi. Bu aralar motivasyona ihtiyaç duyanlar ve kendini iyi hissetmek isteyenler kaçırmasın derim.

Kitabın kapak rengine, kapağına ve baskı kalitesine de bayıldım. Destek Yayınları iyi iş çıkarmış.

Siz bu kitabı okudunuz mu? Beğendiniz mi? Okumak ister misiniz? Bu tarz kitaplar ilginizi çeker mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. “Zeki insan her şeyde kendisi için bir fayda bulabilir.” Epiktetos

2. Aslında iyimserin iyimser olmasındaki sebep, durumunun iyi olmasından, kötümserin mutsuz ve üzgün olması ise hayat koşullarının kötü olmasından kaynaklanmaz. Hayır, aralarındaki fark, çevreye bakışlarında, hayat felsefelerindedir.

3. “Bir şey yapabileceğinizi düşünüyorsanız haklısınız; bir şey yapamayacağınızı düşünüyorsanız yine haklısınız.” Henry Ford

4. Zorluk, tembellerin uydurduğu bir yalandır.

5. “Dünyada elli milyon çocuk tenis oynamaya başlar. Onlardan sadece beş yüz bini profesyonel tenisçi olur. Elli bini yarışmalara girer, ellisi Wimbledon’da yarışma şansı kazanır. Dördü yarı finale, ikisi finale kalır. Bu ikisinden de sadece biri kazanır. Ben Wimbledon’da kazanıp şampiyonluk kupasını elime aldığımda Tanrı’ya ‘Neden ben?’ diye sormadım. Şimdi de ‘Neden ben?’ diye soramam.” Arthur Ashe. (Wimbledon şampiyonu tenisçi, AIDS’e yakalandıktan sonra verdiği röportajdan)

6. Hiç kimse istemedikçe mutsuz olmaz.

7. “Belanın hakikatini bilen biri, ona sabreder. Bilmeyen ise o belayı kötü zanneder.” Hz. Muhammed

8. “Mutlu insan geçmişte veya gelecekte yaşayan değil, yalnız şimdiki zamanda yaşayandır.” Ludwig Wittgenstein

9. Haklı olduğun halde herkes seni haksız olmakla itham ediyor diye haksız olmazsın. Haksız olduğun halde herkesin senin haklı olduğunu iddia etmesiyle haklı olmazsın. Çünkü gerçek biriciktir.

19 yorum:

  1. Sayenizde bir kitap daha duymuş oldum. Yazarıyla tanışayım bir ara. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı,
      teşekkürler. Şimdiden keyifli okumalar :-)

      Sil
  2. "Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor" Evet aynen öyle. Kitabın başlığı benimde çok hoşuma gitti. Kemal Sayar'ın bir kitabına verdiği "Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez" başlığı da bu minvalde hoşuma giden başlıklardandır.
    Kaçtığınız bir kitaptan güzel hediyeler (alıntılar) getirdiğiniz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAPLARA KAÇANLAR,
      Kemal Sayar'ın kitap ismi de çok hoşmuş. Böyle kulağa hoş gelen kitap isimlerini seviyorum. İnsanı başından yakalıyor.

      Sil
  3. Kitabın ismi cidden motive edici ama.keske kapak mor olsaydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      morun özel bir anlamı mı var? Motive edici bir renk mi? Bu konuda bilgim yok, merak ettim sebebini.

      Sil
  4. Bu kitabın içeriğini bilmiyordum Şule ama kapağını çok sevmiştim gördüğümde. Merak da ediyordum, iyi ki yazmışsın yorumunu ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      bloglar bunun için var Şebnem. Birbirimize fikir vermek için :-)

      Sil
  5. Bu kitabını yorumunu belirttiğin gibi bu ara bloglarda çok görüyorum. Alıntılar çok güzel ama ben ara ara o kadar çok kişisel gelişim kitabı okudum ki, okumasam da olur gibi geldi.

    Ama hala bu tip kitaplardan zevk alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışınonur,
      evet, bu tarz çok okumuşsan bir yerde sıkabilir. Ben de tam tersi eskiden hiç sevmez ve okumazdım ama son yılldarda özellikle olumlu yorum alan kitaplardan okuyorum. İnsanı motive ediyor bu tarz kitaplar.

      Sil
  6. Merak ettiğim ve genelde olumlu yorumlar okuduğum bir kitap bir gün okumak dileğiyle bakalım.Sekizinci alıntı ne kadar doğru anı yaşamak önemli yapabilene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      zaten bu kitaplarla ilgili en büyük sorun okuduklarımızı uygulayabilmekte. Bu yüzden ara ara bu tarz okumak lazım bence. Yoksa insan günün yoğunluğunda hayatın tadını çıkarmayı kaçırabiliyor.

      Sil
  7. İlkay Özgür,
    ben de ilk bloglarda görmüştüm İlkay. İlk aklıma gelenler Kitap Eylemi ve Kağıt Salıncak. Belki önümüzdeki günlerde farklı bloglarda görmeye devam ederiz.

    YanıtlaSil
  8. Kitabı sanırım beğenmiştim ama çok fazla kıssadan hisseler, dini hikayeler vardı. O yüzden gerçekçi gelmemişti. Aklımda böyle kalmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      doğru söylüyordun. O dini hikayeler kısmından ben de bahsedecektim ama aklımdan çıkmış :-(

      Sil
  9. Severek okudum. İnşallah yorumumu yazacağım bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda'nın Kitaplığı,
      yorumunu bekliyorum o zaman :-)

      Sil
  10. Ben de okuyacagim kişisel gelişim okumadim ama deneyeceğim ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Diyarlar,
      bakalım sen ne düşüneceksin?

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)