29 Mayıs 2016 Pazar

NİSAN AYINDA OKUDUKLARIM (2016)

sule zundere blog kitap altını çizdiklerim
Geçtiğimiz nisan ayında toplam yedi kitap okumuşum. Bu sene henüz yedi kitabı geçemedim. Mayısta şeytanın bacağını kırıp on kitap okurum umarım. Okuma sırama göre hangi kitapları okuduğumu, yorumlarımı ve kitaplardan altını çizdiğim cümleleri yazmaya başlıyorum:
e.l. james grey

E.L. JAMES – GREY
Grinin Elli Tonu’nu birkaç sene önce o çok popüler olduğu dönemde okumuştum. Çok beğenmediğim ama yazın kafa dağıtmak için okunabilecek bir seriydi. Serinin yeni kitabı Grey’i ise okumayı çok istedim çünkü erkek karakterlerin ağzından anlatılan kitapları daha çok seviyorum. Üstelik Grey değişik bir karakterdi, onun bakış açısını merak ediyordum ama kitap benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Serinin ilk kitabının aynısı bu sefer Grey’in bakış açısıyla anlatılmıştı ama ortada bir farklılık ya da yeni öğrendiğimiz bir şey yoktu. Bunlara bir de kitabın 600 sayfa olması eklenince kitabı bitirmem iki ayı buldu. Sırf bitirmek için okudum diyebilirim.  Eğer bu seriyi okumadıysanız bence hiç bulaşmayın. Yeni kitapları çıksa da benim bu seriyle işim bitmiştir.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1.Mükemmel değilsen mükemmel bir ailenin içinde büyümek kolay değildir.

13 Mayıs 2016 Cuma

GEORGE ORWELL – 1984

sule uzundere blog kitap yorumu george orwell 1984

Sevgili Nail Art In Wonderland ile “Bloggerlar Okuyor” diye bir etkinlik başlatmıştık. Her ay bir kitap seçip bize katılmak isteyen bloggerlarla beraber o kitabı okuyup blogumuzda yorumlayacağız. Böylelikle hem aynı kitabı okuyup tartışabileceğiz hem de seçilen kitapla ilgili farklı bloggerların yorumlarını okuyabileceğiz. Bu etkinliğin ilk kitabı 1984’tü.Yazımın altında etkinliğe katılan arkadaşların kitapla ilgili yorumlarına ulaşabilirsiniz.

Aslında 1984 nisan ayında okunup yorumlanacaktı ama ben maalesef kitabı zamanında okuyamadım. Mayıs ayında da ya Sineklerin Tanrısı’nı ya da Hobbit’i okuyacağız. Eğer siz de oy vermek isterseniz pazar gününe kadar buradan fikrinizi yazabilirsiniz. Ben Sineklerin Tanrısı’nı seçtim, siz de onu seçerseniz sevinirim. Bknz: Kamuoyunu yönlendirme J

 George Orwell’dan daha önce Hayvan Çiftliği’ni okumuş ve çok beğenmiştim. 1984’ü de  merak ediyordum. Ölmeden önce okunması gereken 1001 kitaptan biri 1984. Bu yüzden merakım daha da arttı.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...