25 Mart 2022 Cuma

30 Mutlu Gün (Mim-Etkinlik)

Herkese merhaba. Bu etkinliği yıllar önce sevgili Ruhuna Renk Kat bloğunda görmüştüm. O zaman katılamamıştım ama bir gün mutlaka ben de yapacağım diyerek aklımın bir köşesine yazmıştım. Bugün nisan ayı için bu etkinliği başlatıyorum.

Yapacağımız/yapacağınız şey şu. Nisan ayında her gün sizi mutlu eden bir olayı, kişiyi vb. birkaç cümleyle yazacaksınız. Uzun uzun da yazabilirsiniz. İsterseniz her gün yazın, isterseniz haftalık, isterseniz ayın sonunda toplu olarak yazın. Siz nasıl isterseniz.

Uzun zamandır ara ara gelen bunalım duygusuyla yaşıyorum. Kendimi mutlu etmek için her fırsatı değerlendirmek istiyorum. Aslında bu etkinliği mart ayı için yapacaktım. Baharın gelişini kutlayacaktık ama yazımı yetiştiremeyince nisana kaldı. Bence daha iyi oldu. Hem mart ayı otuz gün değil, başlığa uymazdı hem de bu sene mart kış gibi geçtiği için baharın geldiğini hissedemedik. Nisana beraber havaların ısındığını görürüz umarım.

Evet, etkinliğimiz kısaca böyle. Eğer hoşunuza giderse belki diğer aylara da uzatabiliriz. Bloglarımız bir nevi günlüğümüz olur ve her gün mutlu olmak için küçük de olsa bir neden bulabiliriz. Kimler benimle beraber? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

NOT: Elinden bu işler gelen biri etkinlik için bir görsel hazırlarsa çok sevinirim ve yazının başına koyarım. Tabii siz yazdıklarınızın içeriğine uygun görseller de kullanabilirsiniz.

23 Mart 2022 Çarşamba

Oscar Adaylarını Yorumluyorum

Sevgili Şebnem’in öncülüğünde Oscar adayı filmleri izleyip yorumlayacak ve ödüller açıklanmadan favorilerimizi yazacaktık. Kendisi ana kategorilerdeki bütün filmleri izledi ve favorilerini yazdı. Buradan okuyabilirsiniz.

Ben aday filmlerden sadece dört tanesini izledim. Geçen sene üç film izlemiştim. Bu şekilde devam edersem on sene sonra bütün filmleri izlemeyi başarabilirim sanırım 😊 İzlediklerimin hepsini kısa kısa yorumlayacağım.

18 Mart 2022 Cuma

Ocak Ayında Okuduklarım (2022)

Geçen yıl aralık ayında okuma hedefimi tutturacağım diye deli gibi kitap oyunca bu seneye yavaş başlamak istedim. Çok okuyacağım diye kendimi zorlamadım. Bu nedenle ocak ayında sadece üç kitap okudum. Neyse ki diğer aylarda eski tempoma döndüm.

13 Mart 2022 Pazar

Bu Ay Blogger Arkadaşlarım Beni Şımarttı 😀

Sekiz senedir bu bloğu yazıyorum. Her zaman aynı seviyede olmasa da sürekli aktif oldum. Yazı yazdım, yazıma gelen yorumları cevaplandırdım, blogları takip ettim, onların yazılarını okudum, yorum yazdım… Böylece başlangıçta yalnız olan ben bugün 570 takipçiye ulaştım. Tabii ki hepsi aktif değil. Hatta bazıları yıllardır buralara uğramamıştır ama düzenli olarak görüştüğüm arkadaşlar da edindim. Sosyal medyadan arkadaş olmak çok keyifli olabilir. Özellikle blog arkadaşlığının yeri benim için ayrı. İşte bu arkadaşlarımdan üçü beni şubat ayında çok şaşırttılar ve sevindirdiler.

Bu Ay Blogger Arkadaşlarım Beni Şımarttı

9 Mart 2022 Çarşamba

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)

Pandemi nedeniyle geçen sene yapılamayan Çukurova Kitap Fuarı, bu sene her zamanki tarihine göre birkaç hafta gecikmeyle açıldı. Eski hâlinden, havasından eser olmasa da kitaplarla iç içe olmak güzeldi.

Neden eskisi gibi olmadığını da söyleyeyim. Öncelikle birçok büyük yayınevi gelmemişti. Her sene katılan Doğan Kitap, Metis, Yitik Ülke gibi yayınevleri bu sene yoktu. Birkaç yayınevi daha yoktu ama isimlerini hatırlayamadım. Ayrıca kitap fiyatları çok çok pahalıydı. Fuar zaten internete göre her zaman daha pahalı olur, son yıllarda kitap fiyatlarındaki artışla hiç alınmayacak duruma gelmişler. İnternette en az %50 gibi bir indirim yapılırsa belki alınabilir. Bunun dışında eskisi gibi onlarca kitabı alıp çıkmak hayal. Kızıma çocuk kitabı alacaktım, 20-30 sayfalık kitaplara 40-50 lira istiyorlar. Korkunç! Okuma oranımız zaten çok düşük, bu paraları kim verip kim kitap alacak da okuyacak. 

Çukurova Kitap Fuarı Ganimetlerim (2022)

1 Mart 2022 Salı

Şubat Çekilişimin Kazananı

Herkese merhaba. Her ay bloğumda bir çekiliş yapacağımı ve bloğuma gelen yorumlardan birine kitaplığımdan üç kitap hediye edeceğimi söylemiştim. Mart ayına girdiğimiz için çekiliş sonlandı ve şubat ayının kazananı belli oldu. Kazanan:

Kitap Eylemi

Oldu. Kendisini tebrik ediyorum. İletişim bilgilerini uzunderesule@gmail.com adresine gönderirsen haftaya kitaplarını gönderebilirim.

Bu çekiliş dediğim gibi bütün sene boyunca sürecek. Tabii ayda bir kişi kazanacak. Tek yapmanız gereken bloğumdaki yazılara yorum yazmak. Yaptığınız her yorum bir katılım hakkı kazandıracak. Eski yazılarıma yapılan yorumlar da sayılacak. Eğer bloğunuz yoksa yorum yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi de çekilişe dâhil edebilirim. Ay sonunda çekilişle kim çıkarsa o kişiye kitaplığımdan kendi seçtiği üç kitabı hediye edeceğim. Yalnız çekiliş sadece yurt içi için geçerli ve çekilişi kazanan kişi bir ay içinde benimle iletişime geçmeli. Yoksa hakkını kaybedecek.

Bu sene bloğumda çok aktifim. Hâlâ yazmak istediğim çok fazla konu var. Umuyorum ki sık sık görüşeceğiz. Hoşça kalın.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...