28 Haziran 2018 Perşembe

Kısa Kısa Kitap Yorumları (#6)


sule uzundere blog kitap yorumları
YILMAZ ÖZDİL – BERABER YÜRÜTTÜK BİZ BU YOLLARDA
Bu kitabın yorumunu yazmada geç kaldım. Seçimlerden önce yazmalıydım. 17 Aralık yolsuzluk davasında olanların kronolojik sırayla yazıldığı kitapta hiçbir detay atlanmamış. Türk insanının hafızasının ne kadar çabuk unuttuğu malum. O dönem olayları takip etmeme rağmen unuttuğum ya da ilk kez duyduğum birçok olayla karşılaştım. Arada bir açıp ülkede neler olmuş hatırlamak için okunmalı. Öyle elden bırakmadan kısa sürede okunacak bir kitap değil çünkü insanı bunaltıyor, umutsuzluğa sürüklüyor.

27 Haziran 2018 Çarşamba

Kısa Kısa Kitap Yorumları (#5)


sule uzundere blog kitap yorumları
CENGİZ AYTMATOV – TOPRAK ANA
“Erkekleri askere alınan köylerde geride kalanların çektiği sıkıntılar etkileyici bir üslupla anlatılır. Eldeki yetersiz yiyeceğin muhtaç olandan başlanarak dağıtılması, dört gözle beklenen hasat zamanları, umutların hasat zamanına ertelenmesi, savaş yüzünden ürünün hemen hepsinin merkezden istenmesi, boşa çıkan umutlar, yine açlık, sefalet, bir yandan cepheden gelen ölüm haberleri, umutsuz bekleyişler, savaşın uzun sürmesi üzerine aşağı çekilen cepheye çağrılma yaşı, yine gidenler, ayrılıklar, gözyaşları... Yani tek kelimeyle ve bütün zulmetiyle; savaş.”

Cengiz Aytmatov’dan savaşın yıkıcılığına dair mükemmel bir roman. Herkes tarafından okunmalı.

ALTINI ÇİZDİKLERİM: 1. Benim anladığım gerçek mutluluğun bir rastlantı sonucu olmadığını, yaz yağmuru gibi birdenbire başımıza düşmediğini söylemeliyim. Gerçek mutluluk, yavaş yavaş, azar azar gelir ve bu bizim hayata bakış açımızla, çevremizle, çevremizdekilere karşı davranışlarımızla doğrudan doğruya ilgili ve orantılıdır. Mutluluk, birbirini tamamlayan ufak tefek şeylerin birikmesinden doğuyor.
2.İyilik, yola düşen, yoldan toplanan bir şey değildir. Tesadüfen ele geçen bir şey değildir. İnsan iyiliği ancak başka bir insandan öğrenir.

26 Haziran 2018 Salı

Kısa Kısa Kitap Yorumları (#4)


Bu sene kitap okuma hızım maşallah çok iyi. Öyle olunca sürekli bloguma yazılacak kitap yorumları oluyor. Buna bir de geçen seneden kalan yorumları ekleyin. Evet, geçen sene okuduğum kitaplardan hâlâ bloguma yazmadıklarım var 🙈 Baktım başa çıkamayacağım bu ay kısa kısa da olsa hepsi hakkında fikrimi yazayım, birikmiş yorumları temizleyeyim, yeni okuduklarımın yorumlarını geciktirmeden girerim dedim. Başka türlü olmayacak çünkü. Kitabı okuduğum zaman neler yazacağımla ilgili bir sürü fikrim varken yorumu geciktirdikçe aklımda kalan tek şey sevip sevmediğim oluyor. Bu nedenle bu başlık altındaki yorumlarım pek detaylı olmayacak maalesef.

Bu yazımda klasikleri yorumladım.  
sule uzundere blog kitap yorumları
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...