26 Mart 2020 Perşembe

Okunmamış Kitaplar (Mimlendim #41)


“Okunmayı bekleyen kitaplarımızı paylaşıyoruz, haydi birbirimizin kitaplıklarını kurcalama vakti”

Demiş Sevgili Kitap Eylemi. Malum corona belası yüzünden evden çıkamıyoruz, çıkmıyoruz ben de biraz kitaplığımı karıştırayım dedim. Bugünlerde kendimizi oyalayabilmemiz ruh sağlığımız açısından çok önemli. Mümkün olduğunca kitap okuyalım, film ve dizi izleyelim, yapboz yapalım, el işi yapalım, uzun zamandır konuşamadığımız arkadaşlarımızla haberleşelim ve bloglarımıza daha çok zaman ayıralım. Daha çok yazalım, daha çok okuyalım. Okullar 30 Nisan’a kadar açılmayacak. Ben bu süreçte her iki üç güne bir yazı yayınlayarak burada olacağım. Umarım siz de burada olur ve okursunuz.

2017 yılında “Elimin Gitmediği Kitaplar” diye bir yazı yazmışım. Orada kitaplığımdan okunmamış kitapları paylaşmışım. 181 okunmamış kitabım varmış. Fotoğraflara baktığımda içlerinden birçoğunu okuduğumu gördüm ama şimdi okunacak kitaplarımı saydığımda 182 kitabım olduğunu gördüm 😁 Üç senede kitap sayımda hiçbir azalma olmamış çünkü sürekli yeni kitaplar alıyorum. Artık bu durumu kabullendim, kitap satın almak en kötü huyum olsun ne yapalım 😏

Sule Uzundere Blog

İlk rafta ilk etapta okumak istediğim kitaplar var. Zaten birçoğunu bahar okuma şenliği listeme yazdım. Elimdeki kitap bittikçe bu raftan seçiyorum.
Sule Uzundere Blog
Kalınlık olarak en hacimli kitaplar bu rafta. Bu yüzden bu raf pek azalmıyor. Locke Lamora’nın Yalanları’nın devamı elimde olmadığı için seriye başlayamadım. Yaşar Kemal’in kitapları da bir seriye ait olduğu için diğer kitaplarını almayı bekleyeceğim.

Sule Uzundere Blog
Bu raf romantik kitaplarla başlayıp klasiklerle devam ediyor. Rachel Gibson’ın kitaplarını topluyorum. Çoğunun baskısı olmadığı için ikinci el bulmaya çalışıyorum. Salgın yüzünden takas yapmaya ara verdim. Bu yüzden okunmayı biraz daha bekleyecek. Oblomov’u çok merak ediyorum. Jose Saramago da okumak için sabırsızlandıklarımdan.

Sule Uzundere Blog
Bu rafın yarısında Can Yayınları var. George Orwell, Halide Edip Adıvar, Ayfer Tunç ve Orhan Kemal öncelik vereceğim yazarlar. Napoli serisini de çok merak ediyorum ama okumaya başlamadan önce diğer iki kitabını da almak istiyorum.

Sule Uzundere Blog
En sevdiğim rafım. Romantik kitaplar kalp ben 😍 Susan Elizabeth Phillips  ve Candace Camp’ın serileri tam. Elizabeth Hoyt, Brenda Joyce ve Lisa Kleypas’ın ise daha almam gereken kitapları var.

Sule Uzundere Blog
Bu rafta her telden kitap var.

Sule Uzundere Blog
Mevlana’nın Mesnevi’sini alalı yıllar oldu ama henüz okumayı düşünmüyorum. Oğuz Atay ve Cemil Meriç’ler de gözümü korkutuyor.

Bende okunmayı bekleyen kitaplar bunlar. Virüs korkusundan yeni kitap alışverişi yapmıyorum. Böylece elimde bekleyen kitapları eritmeye çalışacağım. Aralarında okuduklarınız var mı? Önce bunu okumalısın dedikleriniz? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

Hadi siz de dökün kitaplığınızda ne var ne yok. Zaman geçince dönüp bakmak güzel bir nostalji olacaktır.

27 yorum:

  1. Locke Lamora'nın birincisini okudum daha devamını okumadım ben. Kitabın sonunda yarım kalmışlık hissi olmuyor, devamını okumadan dinleneyim biraz dedim.

    Ben kaç kitap saymadıydım. Geçenlerde Şebo instagramda söyledi diye hepsini dökmüştüm ama kaç tane bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Ben azalıp azalmadıklarını görmek için arada sayıyorum Handan. Bir ara 163'e düşmüştü. Sonra aldıklarımla 200'e kadar çıktı. Şimdi yine 182 olmuş. Azalacak bir ara inşallah :-)

      Sil
  2. Ben kendimi okunacak çok kitabım var sanırdım geçen seneki historical toplama alışverişlerimden dolayı ama seninkiler benimkinden de fazlaymış :D Toplam kaç kitabın var acaba merak ettim okunmayı bekleyenler ile kıyas açısından.Bazen bu kadar çok okunacak kitabım olduğunda keşke daha hızlı okuyabilsem de şu stokları eritebilsem diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      ben de historical topluyorum. Kitaplarını okumak istediğim 5-6 yazar olunca hepsini toplamak zaman alıyor. Benim kitabım çok ama çok dağınık haldeler. Üç kitaplığım dolu, takas kitaplarım çekyatın altındalar, kardeşimde iki kitaplık var. Bir de kardeşimle kitaplıklarımızı birleştirdik. Hangisi onun hangisi benim ayrımı kalktı. Bu yüzden kesin bir sayı veremeyeceğim ama bir ara hepsini saymayı ben de istiyorum :-)

      Sil
  3. Bir Bilim Adamının Romanı kitabını okudum. O kadar korkulacak bir kitap değil fakat bir müddet sonra yazar kendini tekrar ediyor gibi geldi. Biyografi niteliğinde ama iki bölümü vardı ikinci bölüm birazcık tekrar olan kısımdı. Bunun dışında diğer kitapların çoğu da benim listemde olan kitaplar. Umarım hepsini keyifle okursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      Bir Bilim Adamının Romanı'nı Kitap Eylemi'nde gördüğüm günden beri okumak istiyorum. Oğuz Atay ismi korkutuyor beni. En çok da Tutunamayanlar yoksa Bir Bilim Adamının Romanı'nı okumak için sabırsızlanıyorum.

      Sil
  4. Ben okunmayı bekleyenlere dalınca moralim bozuluyor yaa :) Senin bekleyenlere bakayım en iyisi ;)

    Taht Oyunları serisinin tamamını okudum. Fantastik seviyorsan dizi izler gibi bir solukta okursun.
    Ayfer Tunç'un kalemini çok seviyorum. Aşıklar Delidir de baya iyiydi bana göre ama Dünya Ağrısı biraz darlamıştı beni.
    Kinyas ve Kayra tam bir vakit kaybıydı ama bu da tabiki benim fikrim, Hakan Günday 'ın tarzını pek sevemedim.
    Buket Uzuner'in bu Defne Kaman serisi de fena değil, okunur.

    Sağlık olsun da okunacaklar biriksin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu Odacı,
      Taht Oyunları'nın kitaplarını okudum. Sadece son iki kitabı kaldı. O zaman önce Aşıklar Delidir'i okuyayım. Kinyas ve Kayra uzun zamandır okunmayı bekliyor. Kitabı seven de çok, ben yazarı daha önce okumadığım için sever miyim hiçbir fikrim yok.

      Yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler :-)

      Sil
  5. İlkay Özgür,
    teşekkürler canım. Yorumun beni güldürdü :-)

    YanıtlaSil
  6. Yaşasın bize ki kitapsız kalmayacağız bu karantina günlerinde :)) Keyifli okumalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      Evet, üç sene yetecek kadar kitabım var :-) Teşekkürler canım.

      Sil
  7. Güzel kitaplar. İlk iki rafta Milenyum serisini gördüm. Çok merak ettiğim ve okumak istediğim seri. İyi okumalar. Poe'un o kalın kitabından çok hikaye okudum. Hepsini olmasa da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavanşir Gadimov,
      Poe'nin bütün öykülerini toplamışlar diye o kalın kitabı aldım ama şimdi de kalınlığından ötürü okumayı erteliyorum :-) Milenyum serisini yıllardır merak ediyordum. Bu sene okurum umarım.

      Sil
  8. Senin yine iyiymiş benim git gide artıyor :)) kendime de diyorum sana da diyeceğim hemen oku dediğim Yüzüklerin Efendisi var. Şahsen ben kendimi çok gecikmiş hissediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin Kibar,
      Yüzüklerin Efendisi'ni ben de uzun zamandır okumak istiyorum ama üç kitabın tek baskılı halini aldığım için kitabı okumak hiç rahat değil. Kitap hem çok kalın hem de yazılar çok küçük. Bu yüzden şimdilik erteliyorum ama bir gün mutlaka okuyacağım.

      Sil
  9. Teşekkür ederim, ben bu tür yazılara bakmayı, kitaplık kurcalamayı gerçekten seviyorum Şule’m . İçlerinde okuduklarım var ama Okuduklarımı yazmıyorum zaten genel olarak biliyorsun . Bu günlerde okuduğumuz, izlediğimiz her şey daha anlamlı sanki :) Sağlıkla kal canım, bebişini öp benim için ya da kok , ben en çok koklayarak severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Eylemi,
      Eylem'cim ne güzel yazıyorsun. İnsan yorumunda bile huzur buluyor. Çok öpüyorum seni. Kendine dikkat et. İnşallah bu kötü günler de geçecek. Kitaplarla ve bloğumuzla daha rahat geçecek.

      Sil
  10. Ohh maşallah, okumadıkların bunlarsa okuduklarınla beraber kütüphaneni düşünemiyorum :). Uzun zaman sonra seni bir meydan okumaya davet ettim Şulecim, bu sefer yapacağını umuyorum hazır buralardayken, ahahah :). Şaka tabi, yapmak istersen çok mutlu olurum, haber vereyim dedim :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      yazını gördüm canım. detaylı okuyamadım ama katılmayı düşünüyorum. Madem evdeyiz bloglara daha çok yazalım daha çok okuyalım, evde kaldığımız zamanı güzelleştirelim :-) Davet için teşekkür ederim.

      Sil
  11. Ben de kalın kitaplar aradan çıksın istiyorum ama umudum az, Boş Koltuk'u aradan çıkarabilirsin ama biraz çok karakterli olsa da okurken alışıp gidiyorsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      Rowling'i çok severim zaten. Bu aralar pek kitap okuyamıyorum. Kafam almıyor. Film ve dizi izliyordum daha çok. Eski tempoma dönebilirsem okumak isterim. Öneri için teşekkürler :-)

      Sil
  12. Ben saymaya korkuyorum ama vardır bende de bir o kadar kitap 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evintekkizimona,
      yalnız olmadığıma sevindim :-)

      Sil
  13. Her rafın kendince kategorisi olması çok güzel, canın romantik çekince hangi rafın önünde bakınacağın belli :D Keşke geçenki kitaplık temizliğimde saysaydım ben de, şu an merak ettim kaç tane okunmayı bekleyen kitabımın olduğunu, belki 100'ü zorlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esseve,
      senin de az değilmiş :-) Benim hedefim bu sayıyı 20-30 aralığında tutmak. Birkaç seneye o sayılara inebilirim sanırım. Tabii hiç kitap almamam lazım :-)

      Sil
  14. Hakan Günday'ın eserleri çok güzeldir. Ben ilk olarak AZ'ı okumuştum ve hayran kalmıştım. Napoli serisi de gerçekten çok güzeldi. Kitaplarını alır almaz oku bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azkaban Firarisi,
      Napoli serisi genelde beğeniliyor. Benim de beklentim büyük. Son iki kitabını da alınca arka arkaya okumayı düşünüyoum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...