1 Nisan 2020 Çarşamba

2019 Yılında İzlediğim En İyi 10 Film

Sule Uzundere Blog

2018 yılında izlediğim en iyi 10 film listeme buradan ulaşabilirsiniz.
2017 yılında izlediğim en iyi 10 film listeme buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyla 2019 değerlendirmesini kapatıyorum. Lütfen evde kalın ve film izleyin 😊

(Filmler izlediğim sıraya göre sıralanmıştır.)

ISN'T IT ROMANTIC
ISN'T IT ROMANTIC
Eğlenceli bir Netflix filmi. Başroldeki kadından pek hoşlanmasam da keyifli bir 90 dakika geçirdim. Gerçek hayatın romantik komedilerden ne kadar farklı olduğunu gösteren bir romantik komedi.

frantz
FRANTZ
Isn’t It Romantic ne kadar hayal ürünüyse bu film de o kadar gerçekçi. Siyah beyaz çekilmiş 2016 yapımı filmi bir blogda görmüş ve izleme listeme almıştım. Umarım siz de benim yorumumdan sonra bu filmi izlemek istersiniz. Çok naif, söylemek istediğini göze sokmadan anlatan, kalp kıran bir film.

imparatorun yolculuğu
İMPARATORUN YOLCULUĞU
Listedeki tek belgesel bu. Maalesef film ve dizilere ağırlık verdiğim için pek belgesel izlemiyorum. Bu belgesel de 2006 yılında Oscar kazandığı için ilgimi çekti. Penguenlerin ne zor şartlarda yaşadıklarını ve bebek sahibi olduklarını anlatıyor. Belgeseli izledikten sonra çok sevimli bulduğum penguenler için üzülmüştüm.

ölümlü dünya
ÖLÜMLÜ DÜNYA
Ölümlü Dünya da listedeki tek Türk filmi. Pek Türk filmi izlemiyorum ama böyle örnekler çoğalsa izlerdim. Ali Atay’ın yönetmenliğinde ve çok başarılı oyuncu kadrosuyla kahkaha garantili bir film. İzlerken çok eğlendim.

upgrade
UPGRADE
Teknolojinin, insanı korkutacak kadar ilerlediği yakın bir gelecekte geçen aksiyon filmi. Senaryosunu ve başrol erkek oyuncunun performansını çok beğenmiştim. Başrolde Tom Hardy var sanabilirsiniz ama o değil ona çok benzeyen Logan Marshall-Green oynuyor.

GÖREVİMİZ TEHLİKE 6-YANSIMALAR
GÖREVİMİZ TEHLİKE 6-YANSIMALAR
Görevimiz Tehlike’den şimdiye kadar sadece bir film izledim ama kaçıncı filmi izlediğimi bile bilmiyordum. Seriye o kadar uzağım. Sonra nette araştırınca 3.filmi izlediğimi gördüm. Bu filmi çok beğenildiği için ve çok sevdiğim Henry Cavill oynadığı için izledim. Başarılı bir aksiyon filmi olmuş. Öyle ki uygun bir anımda bütün seriyi baştan sona izleyeceğim.

ÖRÜMCEK ADAM ÖRÜMCEK EVRENİNDE
ÖRÜMCEK ADAM ÖRÜMCEK EVRENİNDE
Bu film de listedeki tek animasyon. Örümcek Adam malum o kadar farklı kişi tarafından oynandı ve o kadar tekrar edildi ki insanlar artık Örümcek Adam filmi görmek istemeyecek noktaya geldi. Bu filmi ilk duyduğumda “Normal filmleri yetmedi mi bir de animasyonunu yapmışlar.” dedim ama aldığı olumlu eleştirileri görünce filme bir şans vermeye karar verdim. Çok başarılı olmuş. Çizgi-romanlardaki Örümcek Adam’ı en doğru şekilde yansıtan film bu olmuş. Bu filmden sonra Marvel filmlerini basit bulmaya başladım. Hele Örümcek Adam-Eve Dönüş benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Çocuğunuzla izleyebileceğiniz bir film arıyorsanız bu film tam size göre.

sevgisiz
SEVGİSİZ
Arkadaşım Esen’in tavsiyesiyle izledim bu filmi. Çok iyiydi. Film bittikten sonra bir süre etkisinden çıkamadım. Sonunun kesin olarak bağlanmaması ve yoruma açık bitirilmesi filmin etkileyiciliğini artırmış.

BOHEMIAN RHAPSODY
BOHEMIAN RHAPSODY
Bu filmi izlemeyen kalmamıştır sanırım. Freddie Mercury’nin hayatını ve Queen’in kuruluşunu anlatıyor. Rami Malek, Freddie Mercury rolünde çok başarılı. Filmin sonundaki konser sahnesi tekrar tekrar izlemelik.

Acı bir hayat öyküsü
ACI BİR HAYAT ÖYKÜSÜ
Lise öğrencisi obez bir kızın acı dolu hayatını anlatan film isminin hakkını veriyor. Filmin gerçekçiliği çok iyi ama eve kapanıp kaldığımız bu günlerde izlemek içinizi bunaltabilir, benden söylemesi.

Dikkat ettiyseniz filmlerin konusunu yazmamaya çalıştım. Ben daha çok filmle ilgili ne hissettim ondan bahsettim. İlginizi çeken filmi nette araştırıp konusuna bakabilirsiniz ya da film hakkında hiçbir şey bilmeden direkt açar izlersiniz. Böylesi daha etkileyici oluyor.

Bu filmler arasında izledikleriniz var mı? Kaçını izlemişsiniz? İzlemek istedikleriniz var mı? Bana katıldığınız ya da bu filmin bu listede ne işi var dediğiniz filmler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere… 

28 yorum:

  1. Üç tanesini izlemişim :) Bohemian Rhapsody'ye başladım ama bıraktım sonra. Adam da iyi rol yapmış ama yine de Queen 'in yerini tutmadı bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      Queen hakkında filmi izlemeden önce pek bilgim yoktu. Bu yüzden onlarla karşılaştırmadan izledim ve sevdim.

      Sil
  2. Ölümlü Dünya gerçekten çok iyi bir filmdi. Hala hatırlar hatırlar gülerim. Özellikle ben başka bir ilde mi dövüldüm, odadaki her şeyle adam beni dövdü sahnesiyle Mermer Merve sahneleri hafızamdan uzun bir süre daha silinmeyecek gibi. İzlemediklerimi de not alıyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca,
      hhahahaha o sahneler benim de çok hoşuma gitmişti. Ben bir de "Daha iyi taranabilirdi." sahnesinde çok gülmüştüm :-)

      Sil
  3. Son film beni de çok derinden etkilemişti...
    Listenden sadece 3 filmi izlemişim. Diğeri Rhapsody ve Ölümlü Dünya...
    Sevgisiz benim de listemdeydi... İzleyeyim bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      Sevgisiz'den çok etkileneceğine eminim Şebnem.

      Sil
  4. Yorumlarım geliyor mu yoksa laptoptan beceremiyor muyum anlamadım Şule :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oytunla hayat,
      geldi canım geldi. Ben yönetici onayıyla yayınladığım için hemen çıkmamıştır :-)

      Sil
  5. İlk film dışındakileri izlemedim henüz. Frantz görmüştüm ama listemin gerilerindeydi. Yazını okuyunca merak ettim. Bu aralar izlerim belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Düşler Kitaplığı,
      bu aralar film izlemek için en uygun zaman. Evde vakit geçirmek için en güzel yol.

      Sil
  6. İçlerinden sadece Bohemian Rhapsody'iyi izlemişim. Frantz'ı çok merak ettim severim gibi geldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      hüzünlü ve naif bir filmdi. Arada bünye böyle filmler de istiyor.

      Sil
  7. Penguens izlemiş ve sevmiştim yeniden izlerim digerlini listeme aldım nasıl olsa evdekal dediler evdeyim bol bol sinema

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emlakhaber,
      değil mi? Bugünlerde zaman geçirmek için en iyi yol film-dizi izlemek ve kitap okumak :-)

      Sil
  8. Ölümlü Dünya güzel bir komedi filmiydi keyif alarak izlemiştim :D Upgrade de gerilimli bir bilim kurguydu.Görevimiz Tehlike serisini seviyorum ben de yakın zamanlarda 5.filmini izlemiştim ilerleyen günlerde de bunu izleyebilirim.Güzel liste eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tozlu Hayaller Kütüphanesi,
      beğenmene sevindim. Teşekkürler :-)

      Sil
  9. ilk filmi izlemiştim diğerlerinin de notunu alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüreğimin İklimi,
      umarım onları da beğenirsin :-)

      Sil
  10. Harika filmler, not ettim. Platfom filmini izlemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi Film Tavsiyelerim,
      o filmden haberim var ama iç karartıcı bir film olduğunu düşünüyorum. Birkaç yerde de midesi hassas olanlar izlemesin denmiş. Şu an için izleyecek ruh halinde değilim. Belki ilerleyen zamanlarda izlerim. Teşekkürler :-)

      Sil
  11. Böyle yıllaca göre beğendiğiniz filmleri liste paylanız iyi bir fikir. 2017 ve 2018'de de yaptığınızı gördüm. İstikrarlı olmak güzel. Bu arada listeden hiç izlediğim film yok. Ama Bohemian Rhapsody'yi izlemek istiyorum yakın zamanda. Güzel liste emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavanşir Gadimov,
      teşekkürler. Geçen seneki filmlerde klasiklere yer veremedim. Bu sene telafi etmeyi umuyorum :-)

      Sil
  12. kendimden nefret ettim ya hiç birini izlemez mi ? bir insan :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa işlek,
      eski ve çok popüler olan filmlerden yok, ondandır. Geçen senelerdeki listelerime baksaydınız eminim izlediğiniz en az bir film çıkardı :-)

      Sil
  13. Upgrade ve Precious fazlasıyla ilgimi çekti, Netflix platformuna gelirse hemen izlerim. Görevimiz Tehlike serisinde son film kalmıştı izlemediğim, yılın en iyi 10 filmi listene grimişse onu da yakın zamanda izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Özdemir,
      Netflix'e biz yeni üye olduk. Oradan film izlemek gerçekten çok pratik oluyor. Özellikle kaldığın yerden devam edebilmen işime yarıyor. Elimde başka filmler de var ama Netflix'ten onlara sıra gelmedi şimdilik :-)

      Sil
  14. İts a wonderful life filmi müthiştir Amerikada çok izlense de bizim ülkede o kadar rağbet görmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahya Aydoğmuş,
      Evet, ülkemizde çok popüler bir film değil. Amerika'da her yılbaşı günü bu filmin televizyonlarda gösterildiğini duymuştum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...