4 Ocak 2018 Perşembe

2017 YILINDA İZLEDİĞİM EN İYİ 10 FİLM

Burada 2017 yılında izlediğim 67 filmi yazmıştım. Gönül isterdi ki hepsinin yorumunu tek tek bloguma yazmış olayım ama ben hiçbirini yazmamışım. Neyse ki bu sene film yorumlarımı da yazmaya kararlıyım. Bu saatten sonra hepsini yazamayacağım ama içlerinde en beğendiğim 10 filmi yazabilirim. Hepsini de gönül rahatlığıyla öneriyorum. Beğenmezseniz burada sizi bekliyor olacağım 😊
NUREMBERG DURUŞMASI

1.NUREMBERG DURUŞMASI
Imdb Top 250 Maratonu kapsamında izlediğim filmin ayrıntılı yorumunu listemdeki diğer filmlerle beraber yazacağım.

LA LA LAND

2.LA LA LAND
2016’nın en çok konuşulan ve en sevilen filmlerinden biri La La Land. Ben de filmi sevdim ama övüldüğü, abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum. Aslında tam bir “Kendini İyi Hisset” filmi. Müzikalleri sevmem ama La La Land’ın şarkıları, dansları çok iyiydi. Baştan sona şarkılı olmaması da benim için bir artıydı. Filmdeki kıyafetlere, özellikle Emma Stone’un bütün kıyafetlerine bayıldım. Hepsinin benim olmasını isterdim. Bunun dışında Emma Stone çok güzel, Ryan Gosling çok hoş, şarkı, dans ve Issız Adam tarzı bir sonla eğlenceli bir hafta sonu filmi.
LA MIGLIORE OFFERTA

3. LA MIGLIORE OFFERTA
Listedeki diğer filmlere oranla La Migliore Offerta daha az biliniyor ama onlardan daha kötü değil. Sürprizli sonunu filmin ortalarında tahmin etseniz de sorun etmiyorsunuz çünkü bu filmde önemli olan son değil ilerleyiş. Özellikle resme ve sanata meraklı olanlar bu görsel şöleni kaçırmamalı.
SPOTLIGHT

4.SPOTLIGHT
Belki de beni en çok etkileyen film. Konusu gerçek hayattan alınan Spotlight derdini o kadar sade bir şekilde anlatıyor ki büyüleniyorsunuz. Bu filmde aşırı olan hiçbir şey yok. Oyunculuklar, replikler, sahneler olması gerektiği kadar çünkü konu ve bu anlatılanların gerçekten yaşanması başrolde olmalı. Film boyunca filmdeki gazetecilere hayranlık duydum ve bu isimler gazeteciyse bizdekiler ne diye düşündüm.
UMUT IŞIĞIM

5.UMUT IŞIĞIM
Bu filmi izlemeyi sürekli erteliyordum. Nedense beğenmeyeceğimi düşünüyordum. Ön yargının ne kadar kötü olduğunun bir ispatı daha çünkü filme bayıldım. Jennifer Lawrence ve Bradley Cooper uyumu müthiş. Romantik komedi izlemek isteyenlere şiddetle önerilir.
EX MACHINE

6.EX MACHINE
Çok sevdiğim iki adam, Domhnall Gleeson ve Oscar Isaac, başrolde olduğu için zaten izleyecektim. Filmin çok iyi bir bilim kurgu çıkması şansımdan. Bilim kurgu türünde olsa da bence çok da uzak olmayan bir gelecek anlatılıyordu. Filmle ilgili tek sıkıntı filmdeki imajından dolayı Oscar’ı sürekli Gökhan Türkmen’e benzetmem. Hele o dans sahnesi beni benden aldı 😖
ELİZA GRAVES

7.ELİZA GRAVES
Edgar Allan Poe’nun bir öyküsünden uyarlanan Eliza Graves’i Jim Sturgess için izlemeye başladım. Meğer filmde tanıdık ve başarılı birçok oyuncu varmış. Yine sonu tahmin edilebilir olsa da zevkle izlenecek bir gerilim filmiydi. Imdb puanı 6.8’den daha fazla olmalıydı.
PASSENGERS

8.PASSENGERS
Jennifer Lawrence ve Chris Pratt’in başrolde olduğu film 120 yıllık bir uzay yolculuğunda 30.senede uyanan bir yolcunun hikâyesini anlatıyor. Chris çok tatlı, Jennifer, ki normalde kendisini beğenmem, bu filmde beyaza yakın saçlarıyla çok güzel. Filmin sonu biz romantizm sevenler için mükemmel olsa da gerçekçi olmadığını söylemeliyim. Filmi izledikten sonra Ekşi Sözlük’te filmin başlığındaki şükela entryleri okursanız filmin sonuna çok daha iyi üç farklı son yazıldığını görebilirsiniz.
KUZULARIN SESSİZLİĞİ – HANNİBAL

9.KUZULARIN SESSİZLİĞİ – HANNİBAL
Neden şimdiye kadar izlememişim dediğim filmler. Korkağın teki olduğum için bunca yıldır izlemiyordum. Bu yüzden mükemmel iki filmden mahrum kalmışım. Hannibal Lecter’u tanımayan yoktur. Anthony Hopkins Hannibal’ı oynamıyor yaşıyor. Jodie Foster ve Julianne Moore da ona çok güzel eşlik ediyorlar.
İFTARLIK GAZOZ

10. İFTARLIK GAZOZ
Listedeki tek Türk filmi. Sırf bir de Türk filmi olsun diye yazmadım, bu listede olmayı sonuna kadar hak eden bir film. Başlarında gözümden yaş gelecek kadar güldürdü, sonunda zırıl zırıl ağlattı. Filmi öneren Okuyan Muggle’a tekrar teşekkür ederim.

Filmde konuk oyunculuk yapan Muğlalı nine sen çok yaşa emi. Gülmekten repliklerini kaçırdığım için bu sahneyi üç kez izledim. O günden sonra canım sıkıldıkça açar izlerim, mükemmel bir oyunculuk sizce de öyle değil mi?


Bu filmler arasında izledikleriniz var mı? Kaçını izlemişsiniz? İzlemek istedikleriniz var mı? Bana katıldığınız ya da bu filmin bu listede ne işi var dediğiniz filmler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere… 

28 yorum:

  1. Bazılarını izlemiş olsam da adını hiç duymadığım filmler de vardı bu listede. Ben de onları not ettim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçak GÜLSÜM,
      rica ederim. Umarım severek izlersin :-)

      Sil
  2. İçlerinden sadece ex machine'i izledim. Tuhaf bir işlenişi vardı. Sevdim mi sevmedim mi bilmiyorum. Diğerlerine de mutlaka bakacağım. 😘 Sevgiyle kal.. 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar Şeyban,
      Ex Machine'i ben çok sevdim. Filme başlamadan önce içimde bir tereddüt vardı. Belki sıfır beklentiyle izlediğim için çok hoşuma gitmiştir. Sevgiler :-)

      Sil
  3. İçlerinden La La Land, Passengers ve İftarlık Gazoz'u izlemişim sadece :// Passengers'ı ben de beğenmiştim, gerçekçi olmasa da güzeldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak,
      her zaman acımazsız gerçekler izlenmiyor canım :-)

      Sil
  4. Hiçbirini izlemedim desem .. Biraz ayıp biliyorum ama ne yapalım :(
    Ama içlerinde en çok izlemek istediğim 'Umut Işığım' , 'Passengers' , 'Kuzuların Sessizliği'..
    Hatta şuan birini açıp izleyebilirim :)
    Bu arada IMBD 250 fikrin çok iyi , katılamamış olsam da bende kendimce izlemeyi düşünüyorum . Aklıma düşündün bir kere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. izel tolu,
      yok canım ne ayıbı. Denk gelmemişsindir. Benim de henüz izlemediğim birçok klasik, kült film var.

      IMDB 250 listesinde boş film çıkmıyor. Mutlaka en azından ilk 200'ü tamamlamak gerekiyor. Belki bu etkinlik bitince farklı bir film etkinliği yaparız. Film izlemeyi seviyorsan sen de katılabilirsin.

      Sil
  5. İFTARLIK GAZOZ! İzleyip beğenmene çok sevindim Şule abla! O teyze beni de kırıp geçirmişti gülmekten :D Dediğin gibi film boyunca güldüm, sonunda da gözlerim şişene kadar ağladım ben de. Çok etkileyiciydi. Passengers'ı çok sevmedim, sonu senin de bahsettiğin gibi hiç gerçekçi değildi. La La Land çok beğenildi ama müzikal sevmediğim için izleyemiyorum. Birkaç denedim, olmadı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker,
      Passengers gerçekçi olmasa da başroldeki güzel çifti izlemeyi sevdim. İçimi açtılar :-)

      Müzikalleri ben de sevmem ama sırf görselliği için izleyebilirsin La La Land'ı. İnsanlar, kıyafetler, danslar vb. her şey çok güzel. Bir masal dünyasında geçiyor sanki.

      Sil
  6. LA MIGLIORE OFFERTA ve ELİZA GRAVES not aldım. LA MIGLIORE OFFERTA'nın tvde tanıtımdaydı sanırım bir repliği görmüştüm, ki bu aktörü çok severim,aklımdaydı iyi oldu senden de görünce sevindim. Diğeri ise gerilim ve ben gerilim-korku bayılırım. Ellerine sağlık canım☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Tutkum,
      o zaman iki filmi de çok seversin. İyi seyirler :-)

      Sil
  7. İftarlık Gazoz'un nine sahnesi harika ama yaaa :D
    Beraf Efe'nin oyunculuğu yaşına göre çok iyi,çok tatlı değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel Ezimova,
      kesinlikle. Hem çok sevimli hem de çok başarılı. Umarım bozmaz kendini de uzun yıllar izleriz onu.

      Sil
  8. İftarlık Gazoz'u izledim. Teyzeyi hatırlamıyorum ama çocuk oyuncuyu takdir ediyorum. Çok yetenekli. Umut Işığım da listemin en tepelerinde boşluk bulunca ilklerde o izlenecek. Hannibal karizma olarak sevdiğim biri(Diziden dolayı) ama yüreğim dayanmaz izlemeye. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonheur,
      Ben de dizisini izlemedim ama çok merak ediyorum. Mutlaka izleyeceğim. Bence sen de filmini izlemelisin. İnsanı biraz geriyor yoksa iğrenç ya da korkutucu bir şey yok filmde.

      Sil
  9. içlerinden Kuzuların Sessizliği, La La Land, Spotlight, Passengers, Umut Işığım ve Ex Machina filmlerini izlemişim :) Film zevklerimiz benzer sanırım :D
    Ex Machina ve Spotlight'ı ben de beğenmiştim. İftarlık Gazoz'u da merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      film zevklerimizin ortak olmasına sevindim :-)

      Sil
  10. Hepsi iyi filmler elbette..İftarlık Gazozu pek beğenmedim..En son Ayla yı seyrettim ve inanılmaz etkilendim..La la land 15 dk izleyebildim ve bıraktım..Yolcular filmi iyiydi..Kuzuların Sessizliğini hep izlemek isteyip fırsat bulamadım..Spotlight iyi film..Umut Işığım beğenemedim. La Migliore Offerta çok merak ediyorum ve en kısa zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAHVE ZAMANI,
      Ayla'yı izlemeyen az sayıdaki kişiden biriyim sanırım. Nete düştüğü zaman evde izlerim artık. Film hakkında ne düşüneceğimi ben de merak ediyorum.

      Yorumun için teşekkür ederim :-)

      Sil
  11. İçinden sadece 5 tanesini izlemişim... Diğerlerini de inceleyeceğim şimdi...
    Kitaplar, filmler, gezmelerle mis gibi bir yıl olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat,
      Umarım canım. Sevgiler. Öpüyorum çok :-)

      Sil
  12. 1 ve 4 izleme listemde imdb 250 de yer almalarından dolayı maratonda izleyemedim ama başka sefere artık.
    LA MIGLIORE OFFERTA,ELİZA GRAVES ve İFTARLIK GAZOZ da izlemediklerimden diğerlerini bende bu yıl izledim ortak filmler izlemişiz ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      sen çok film izlediğin için benim izlediğim filmlerin çoğunu izlemiş oluyorsun :-)

      Sil
  13. Merhaba! Filmlerden bir çoğunu not aldım teşekkür ederim kendi adıma. :)

    Video'ya gülmekten öldüm ya. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitli Turist,
      rica ederim. Video da film de çok komikti. Sadece sonunda hüzünleneceksiniz, onu da söylemeden duramadım :-)

      Sil
  14. Sule ben bu filmlerden dordunu izledim,bir tanesini yarim biraktim sarmadi beni la la land,ama emma stonu hep seni hatirlatir bana,o kadini sevdigini ve pc kapak resmi yaptigini biliyorum��izlediklerimse:Hannibal,spotlight,gun isigim,iftarlik gazoz,hannibal bunlar icinde bir numaradir benim icinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferdişçenko De,
      Emma Stonu'u hâlâ çok seviyorum. IMDB profil sayfamda o fotoğrafı duruyor :-) İzlemediğin filmleri de tavsiye ederim. Beğeneceğini düşünüyorum.

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...