18 Ekim 2015 Pazar

KİTAP YURDU’NDAN KİTAP ALIŞVERİŞİM



     Artık “Uzun bir süre kitap almayı düşünmüyorum.” lafını söylemeyeceğim çünkü dayanamayıp alıyorum. Bu sefer sözümü tutamamış gibi hissediyorum. Artık bu konuda yorum yok.
 
     Güz okuma şenliğinde ilk 3’e girmeyi hedeflediğim için bu aralar harıl harıl kitap okuyorum. Ekim ayında 7 kitap okudum mesela. Benim için 18 günde 7 kitap okumak büyük başarı. Bu hızda devam etmeye çalışacağım. Böylece kitaplığımdaki okunmayı bekleyen onlarca kitabı da eritirim diye düşünüyordum ama 7 kitap okuduktan sonra gittim 6 kitap satın aldım. Okunmayı bekleyen kitap sayısı sabit kaldı.
 
     Aslında bu alışverişi yapma sebebim severek okuduğum kitapların devam kitaplarının çıkması. O kitapları çok merak ettiğim için hemen satın almak ve okumak istedim. Neyse lafı daha fazla uzatmadan neler almışım beraber bakalım mı?

sule uzundere blog kitap alışverişi

1.Emma Chase – Darmadağınık: Yazarın ilk kitabı Karmakarışık'ı beğenerek okumuştum. Hatta burada ayrıntılı olarak beğenilerimi yazmıştım. Karmakarışık’ın devamı niteliğindeki Darmadağınık çıkınca da hemen alıp okumak istedim ve okudum bile. Kitap bir günde hatta şöyle söyleyeyim 3-4 saatte okunabilecek nitelikte. Önümüzdeki ay kitapla ilgili yorumlarımı ayrıntılı olarak yazarım ama bu kitabı da ilki kadar çok sevdiğimi söylemeliyim.

2.E.L. James – Grey: Aslında Grinin Elli Tonu serisinin çok büyük hayranı sayılmam ama olayların Grey’in gözünden anlatılması fikri hoşuma gitti. Nedense erkek karakterlerin gözünden anlatılan kitapları daha çok seviyorum. Umarım Alacakaranlık serisinin de Edward tarafından anlatıldığı bir kitap çıkar da onu da alıp okuruz.

3.İpek Ongun – Nerde Kalmıştık: Lise yıllarımda başladım İpek Ongun okumaya. O zamanlar bayıla bayıla okurdum. Son yıllarda Bir Genç Kızın Günlüğü serisi eski tadını vermese de insan alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemiyor. Neredeyse 30 yaşına geldim hâlâ bu seriden bir kitap çıktığında dayanamayıp alıyorum. Okulda okumak için ideal, bu hafta okulda Nerde Kalmıştık’ı okuyacağım.

4.Canan Karatay – Karatay Diyeti: Bu aralar zayıflamaya çalışıyorum. Hatta üşenmezsem blogumda bu konuyla ilgili bir yazı da yazacağım. Birçok kişiden Karatay Diyeti’nin başarılı olduğunu duydum. Hatta bunun diyet değil bir yaşam tarzı olduğunu söylediler. Zaten ben de yaşam tarzımı değiştirmeyi planlıyorum. Yoksa kilo veriyorum, bunda sıkıntı yok ama nasıl olsa zayıfladım diye eski alışkanlıklarıma döndüğüm anda verdiğim kilolar fazlasıyla geri geliyor. Bu yüzden alışkanlıklarımı değiştirmeye çalışacağım. İnşallah başarırım.

5.Ezgi Duran – Altın Çağ: Bir arkadaşımın tavsiyesiyle hiç ilgimin ve bilgimin olmadığı bir konuyla ilgili bu kitabı aldım. Okumak için sabırsızlanıyorum çünkü neyle karşılacağımı bilmiyorum. Umarım okuduklarımı anlayabilirim. Eğer bu kitabı okumadan önce ön hazırlık için başka kitaplar okumam gerekiyorsa lütfen yazın.

6.Pınar Çekirge – Başrolde Filiz Akın: Ünlü insanların hayatını okumayı sevdiğimi daha önce söylemiştim. Bu kitap da %40 indirimli olduğu için hemen aldım. Yalnız kitabı şöyle bir karıştırınca kitapta hiç fotoğraf olmadığını gördüm. Bu pek hoşuma gitmedi. Umarım kitabın anlatımı iyidir.

      Kitap alışveriş sitelerinden en çok kitapyurdu.com’u seviyorum. 2011 yılından beri oradan düzenli olarak alışveriş yapıyorum. Teslimat ve fiyat konusunda şimdiye kadar bir şikâyetim olmadı. Yalnız 80 küsur liralık 6 kitap aldığım bu alışverişimde kargonun içinden hiçbir hediye çıkmaması biraz canımı sıktı. Sırf ayraç ve kahve hediyelerini bol tuttuğu için bir kere de okuoku.com’dan alışveriş yapmayı düşünüyorum. İnsan böyle küçük hediyelerle mutlu oluyor.
 
     Evet, bu ay aldığım kitaplar bunlardı. Aralarında okuduklarınız varsa lütfen yorum yazın. Kitap satın almak ve kitap okumak kadar kitaplar hakkında konuşmayı da severim. Şimdilik hoşça kalın. Görüşmek üzere.

30 yorum:

  1. 18 günde 7 kitap gerçekten çok güzel bir skor. Hızınız böyle daim olur ve güz şenliği hedefinize ulaşırsınız umarım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de öyle umuyorum :-)

      Sil
  2. müthiş , keyifli okumalar dilerim , biz almayacağız desek te inanmazlar ki bize :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Valla artık kitap almayacağım lafıma ben bile inanmıyorum. Bence de kimse inanmasın :-)

      Sil
  3. ben de d&r'dan alıyorum hep. alışmışım hep oraya tıklıyorum. aslında sitesini seviyorum biraz da ondan. önceleri o da ayraç hediye ediyordu şimdi hiçbir şey vermiyor. beni artık çantada keklik görüyor herhalde :) ben de bi "okuoku"'yu deneyim o zaman. ama bu ara durduruyorum kendimi, fuara az kaldı... internet daha ucuz ama fuara gidip de kitap almadan duramam ki :) bu arada kitaplar çok güzel, keyifli okumalar, yorumlarını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkür ederim. Kasım ayından itibaren kitapların yorumları gelecek.

      D&R mağazası çok pahalı olduğu için ben sitesine de hiç yanaşmadım :-) Okuoku'yu hiç denemedim ama İnstagram'da sürekli kitap alışverişi başlığında karşıma çıkıyor ve verdikleri hediyeleri kıskanıyorum. Sırf hediyeler için bir şans vereceğim :-)

      Valla Adana kitap fuarında doğru dürüst indirim olmadığı için ben fuarlardan fazla kitap almıyorum ama İstanbul kitap fuarı nasıl bilmiyorum. Keşke doğru dürüst indirim yapsalar da fuardan alsak. Dokunarak, seçerek kitap almak zevkli olurdu :-)

      Sil
  4. Bu seneye kadar hem kitapçılardan almaya çalıştım kitaplarımı. Fakat internetle fiyat farkları epey açılınca bende internete döndüm. Kitapyurdu'da en uygun sitelerden... Bende ordan alıyorum artık...
    Ben de şu an Grey'i okuyorum. ilk 3 kitabı oku, sonra filmi izle, şimdide Grey'in gözünden oku.... Baya bi tekrar oldu benim için :) Kitabın henüz yarısındayım gerçi ama henüz yeni öğrendiğim birşey yok... Sabırla bekliyorum farklı bir detay yakalayacağım diye :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım ilk kitabın aynısı Grey'in gözünden anlatılmış. Ben onun anlatış şeklini merak ettiğim için aldım kitabı. yoksa çok farklı şeyler anlatılmayacağını tahmin etmiştim.

      Ben de isterdim kitapçıdan dokunarak, elime alarak kitap seçmeyi ve satın almayı. Şüphesiz öyle daha zevkli olurdu ama internetteki fiyatlarla kitapçılardaki fiyatlar arasında uçurum olunca mecbur internetten alıyoruz.

      Sil
  5. Ben de sabırsızlıkla Tüyap ı bekleyenlerdenim. Gerçi aradığım indirimi bulamazsam yine internetten alırım. Size bol okumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Adana kitap fuarında kitaplarda doğru dürüst indirim olmuyor. İstanbul fuarı nasıldır bilmiyorum. Umarım siz güzel indirimler yakalarsınız.

      Sil
  6. O söz hiç tutulmuyor ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu yüzden o sözü artık vermemeye karar verdim :-)

      Sil
  7. ne kadar güzel kitaplar, ben de kitap almama sözümü hiç tutamıyorum, ama siz hızlı bir okursunuz, stoğunuz çabuk tükenir:) ben de kitapyurdu'nun sadık müşterisiyim:)) keyifli okumalar dilerim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Her zaman böyle çok okumuyorum. Bu aralar güz okuma şenliği için hırs yaptığımdan böyle çok okuyorum. Sanırım elimde okunacak kitaplar hiçbir zaman bitmeyecek :-)

      Sil
  8. Grey benim de şu an okuduğum kitap.Ayraç konusunda en bonkör site kitapsihirbazı.com Ben alışverişimi genelde d&r sitesinden yapıyorum hiç bir hediyelerini görmedim.:)
    Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. D&R mağazası çok pahalı olduğu için ben sitesine de hiç yanaşmadım :-) Kitapsihirbazı sitesini duymamıştım. Belki onu da denerim. Grey'e önümüzdeki hafta başlamayı planlıyorum. Umarım ikimiz de kitabı severek okuruz. Yorumunuz için teşekkürler :-)

      Sil
  9. ben "yeni kitaplarım" yazısı girmeye utanıyorum, o derece!:) her daim beni cezbeden bir kampanya oluyor zaten e ben de dayanamayıp alıyorum haliyle:) okunacaklar dağ gibi birikti:/
    ipek ongun'u ben de pek severdim:) keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim okunacaklarım bir kitaplığı kaplıyor. O derece çoklar :-(

      Aslında aldığın yeni kitapları yazmalısın. Ben alışveriş, özellikle kitap alışverişi yazılarını okumayı çok severim. Senin yazılarını da zevkle okurdum eminim :-)

      Sil
    2. aşağı yukarı aynı durumdayız demek ki canım:)
      ya ben de kitap alışverişi yazılarını okumaya bayılıyorum ama okuma hızım, alma hızımın bir hayli gerisinde kalınca utandım artık:)
      bir dahakine yazayım o zaman:)

      Sil
    3. Sabırsızlıkla bekliyorum :-)

      Sil
  10. oleey, ezgiyi almışsın. okuycam ben de daha :) filiz akın ah ah okudum ah pek severim filiz akını yaa. diyerlerini duymadım bilmiyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerleri de popüler kitaplar ama demek ki senin zevkine hitap etmiyor. Ezgi duran2ı okuyup yorumlayalım ikimiz de :-)

      Sil
  11. bende bıyografı anı türü kıtapları severek okurum ama resım olmadan okumak pek keyıflı degıl gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraflara bakmak kitapta anlatılanları kafamda daha iyi canlandırmamı sağlıyor. Bir biyografi, otobiyografi ya da anı kitabı fotoğrafsız olmamalı bence.

      Sil
  12. Ben senin gönderdiğin kitaplari bitirdikten sonra yeralti edebiyatının Turk yazarlarının romanlarini almayi düşünüyorum. Edebiyatı bir de o taraftan tanimak lazim.
    Hepsini agiz tadiyla oku canım. Okuma şenliği için emin adımlarla ilerliyorsun. Öpüyorum keyifli okumalar. :) :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Yeraltı edebiyatı denildiğinde benim aklıma sadece Dövüş Kulübü'nün yazarı geliyor. Türk yazarlar derken kimleri kastediyorsun?

      Sil
    2. Hakan Günday, Emrah Serbes, Alper Canıgüz... Adamlar ciddi anlamda iyi yazıyorlar. Okuyalim bunları Şule ;)

      Sil
    3. Hiçbirini okumadım :-( Hakan Günday'ın Kinyas ve Kayra kitabı var ama diğer yazarların kitapları bende yok. Sen istersen okuruz canım :-)

      Sil
  13. 18 günde bu kadar kitap :) Harika gerçekten. Ben de TÜYAP Kitap Fuarı'nı bekliyorum şu an için :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyla İstanbul'dan ne kadar çok blogger olduğunu anlamış oldum. Herkes Tüyap'ı bekliyor :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...