14 Şubat 2016 Pazar

PAZAR 6’LISI : KEŞKE SEVGİLİM OLSA DEDİĞİM 6 KARAKTER

pazar 6'lısı keşke sevgilim olsa dediğim 6 karakter
Bugünün anlam ve önemine uygun bir kategori ile karşınızdayım. Kitaplardan beni etkileyen, keşke sevgilim olsaydı dediğim 6 karakteri seçeceğim. Yalnız daha önce yine Pazar 6’lısı yazılarında “Favori erkek karakterlerim” yazısını yazmıştım. O karakterleri bu listeye ekleyebilirim. Bu yüzden bu sefer farklı isimler yazmak istedim. İşte benim sevgilim olsaydı mutlu olacağım erkek karakterler:

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ – TARIK
Neredeyse her listeye bu kitabı yazmamdan sıkılmışsınızdır büyük ihtimalle ama ne yapayım çok sevdim. Kitaptaki o kadar üzücü olayın arasında Tarık insana umut veren tek şey. Kitapta onun olduğu her bölümü zevkle okudum. Her kadının hayatında Tarık gibi onu çok seven ve her zaman yanında olan bir erkek olsa keşke.


CENNET – MATT
Bu listede romantik kitapların kraliçesi Judith Mcnaught’ten bir karakter olmasaydı liste eksik kalırdı. Yazarın her kitabında aşık olunacak bir erkek karakter vardır ama en sevdiklerimden biri Matt. Size “Eğer yanıma taşınırsan, sana cenneti altın bir tabakta sunarım. İstediğin her şeyi. Kendimle beraber elbet.” diyen bir erkeği sevmemek zor.

SEN GELMEDEN ÖNCE – STEPHEN
Bu kategoriyi Judith Mcnaught karakterleriyle doldurabilirim ama ben ikincisini de yazıp bırakacağım. İlk kez İçinde Aşk Saklı kitabında yan karakter olarak karşımıza çıkan Stephen’ı kendi kitabında baş karakter olarak okumak çok zevkliydi. Böyle esprili ve tutkulu erkek karakterleri seviyorum.

LANETLİ TALİH – ZACH
Yine romantik türden bir kitap. Stephen için söylediklerim Zach için de geçerli.

LEYLA’NIN EVİ – YUSUF
Livaneli’nin en sevdiğim kitaplarından birinin Leyla’nın Evi olmasında Yusuf karakterinin büyük payı var. Onun sakinliğine ve anlayışlı karakterine bayılmıştım. Zor kadınlar için ideal erkek J

ANNA KARANİNA – LEVİN
Kitapta Vronski ön planda olsa da ben Levin’i daha çok sevmiştim. Onun Kitty’ye olan aşkından etkilenmiştim. Her ne kadar baba olduğu zaman bocalasa da sevgili olmak istediğimiz karakterleri seçtiğimiz için Levin’i de bu listeye yazıyorum.

Benden bu kadar. Aranızda bu karakterlerle tanışan ve benimle aynı fikirde olan var mı? Eğer listeye sizin ekleyebileceğiniz karakterler varsa lütfen yazın. İyi erkek karakterleri okumayı her zaman sevmişimdir J Görüşmek üzere.


30 yorum:

  1. Ben Vronski'yi seçerdim galiba ya, Levin beni nedense çok baymıştı :D O alıntıyı okuduktan sonra Matt'e talibim :D Kitabın adını not aldım, Matt'le bir tanışayım ben de ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde Türker, umarım sen de Matt'i seversin. Vronski güvenilmez bir adamdı diye hatırlıyorum. anna onun yüzünden öldü. Levin sıkıcı olsa da daha güvenilir :-)

      Sil
  2. bu kitapların hiçbirini okumadım ama benim aklıma ilk gelen severus snape kesinlikle. always ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nail Art in Wonderland, seni ömrünün sonuna kadar severdi :-)

      Sil
    2. Ben de severdim, ben de <3 Neyse eşim duymasın :D :P

      Sil
    3. Nail Art in Wonderland :-)

      Sil
  3. Bu kitapların hiç birisini okumamışım ben :)
    Ama Leyla'nın Evi Yusuf'u az çok biliyorum, kitap tanıtım yazılarından...
    Kitap okurken hiç bu gözle bakmamıştım, ben bi erkek karakterlerimi kontrol ediyim en iyisi :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oytunla Hayat, eğer senden de böyle bir liste çıkarsa okumak isterim :-)

      Sil
  4. Anaam ben de hiçbirini okumadım ama Anna Kareninayı yakın zamanda okuyacağım :) bi de Kurucunun Kızından Bishop vaarr çok tatlı bişey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi Poşet Kitap, o Bistop'un bahsini kitabı okuyan herkesten duydum. Artık kitabı değil o karakteri merak ediyorum. ilk fırsatta ben de okuyacağım.

      Sil
  5. Leyla'nın Evi- Yusuf seçimine yüzde yüz katılmaktayım :)

    YanıtlaSil
  6. Dikkat spoiler icerir !! :) Kadınlar için fiziksel özelliklerin ne kadar önemsiz olduğu ortada:) İlk sırada bin muhteşem güneş in kahramanı var.. adamın bi bacağı yok ama adam gibi adam :) başkasının oğluna baba olan sevdiğini her şekilde bağrına basan insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aronpera, ne kadar güzel ve doğru bir yorum yazmışsın. Aynen dediğin gibi. Seni her halinle seven ve arkanda duyan bir erkeğin nasıl göründüğünün bir önemi yok.

      Sil
  7. Okuduğum McNaught kitaplarının çoğunda ben de aynısını hissettim, bu adamlara aşık olunabilir :D Cennet ve Sen Gelmeden Önce'de beğendiğim kitaplarından :)) Anna Karanina'da sanırım hiçbir karakteri tam anlamıyla sevememiştim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, Mcnaught romantik kitap seven herkesin bayılacağı kitaplar yazıyor. Yeni kitap çıkarsa da okusam.

      Sil
  8. Bin Muhteşem Güneş'e olan merakım hat safhada artık :)
    Livaneli' ye de Leyla'nın Evi'nden başlamayı düşünyorum...
    Sayende çok güzel kitaplardan haberdar oluyorum Şule, çooook teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Yanı, yazılarımı okuyup yorumladığın için ben teşekkür ederim canım. Umarım bu kitapları sen de seversin :-)

      Sil
  9. galiba burada bir tek Levin karakterini biliyorum.
    pazar altılılarını okumayı ne çok özlemişim tahmin edemezsin şule, dahası senin yazılarını okumayı. :)
    pazar altılılarından en çok beklediğim konu buydu, hatta yapmayı da kafama takmıştım ki, son birkaç haftadır internet problemlerimden fırsatım olamamıştı. yine de sizinkileri okumak ayrı bir keyifliydi. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, o zaman bu pazar bu konuyu yazmalısın. Gerçi mangalardan karakterler seçersen ben tanımam ama belki senin sayende yeni karakterler ve kitaplar keşfederim.

      Sil
  10. Okurken hiç bu gözle bakmadım ki ben ;) genelde Sevdiğim o karakter ben olurum ... Bu gözle de düşünmem gerek zaten gazla okuyan biri Değilim Bayağı eskilere gitmem gerekecek :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Her Yer Okul, ben de kitaptaki kadın karakteri seversem kendimi onun yerine koyuyorum ama sanki kitaplardaki erkek karakterleri daha çok seviyorum :-)

      Sil
  11. iyi karakterler seçmişsin , ben her zamanki gibi Bay Darcy diyor ve Austen'e selam çakıyorum , harika kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KİTAP EYLEMİ, Bay Darcy'yi daha önce buna benzer başka bir listeye yazdığım için tekrar yazmadım yoksa kendileri bu tarz listelerin değişmez ismidir :-)

      Sil
  12. Bin Muhteşem Güneş ve Tarık seçimine sonuna kadar katılıyorum.
    Zülfü livaneli'nin Serenad kitabında ki Profesör Maximilian Wagner'i kesinlikle benim listemin en başındaki kişi olarak eklemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraz Çiçeği, Maximilian Wagner gibi sadık bir aşık zor bulunur. doğru bir tercih :-)

      Sil
  13. Aşk kitapları mı arıyorsunuz? Tıklayın: en güzel aşk romanları

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...