12 Mart 2017 Pazar

PAZAR 6’LISI: KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL

sule uzundere blog pazar 6'lısı yazıları


Bu hafta Pazar 6’lısında kadınlar gününe özel seçimler yapıyoruz. Ben tercihimi “Kitaplarını okumak istediğim 6 kadın yazar” kategorisinden yana kullanacağım. Hiçbir kitabını okumadığım ama okumak istediğim 6 kadın yazarı yazmaya başlıyorum (Etkinliğin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz).

OYA BAYDAR
Arkadaşım bana Oya Baydar’ın bir kitabını hediye etti. Ben de Can Yayınları'nın 5 liralık kitap satışlarında yazarın üç kitabını almıştım. Yani kitaplığımda yazarın dört kitabı var. Oya Baydar’ı okuyan birisi yazarın önce hangi kitabını okumam gerektiğini tavsiye etse ne güzel olur.

AYFER TUNÇ
Ayfer Tunç takip ettiğim bloglardan aşina olduğum bir yazar. Özellikle Dünya Ağrısı ve Suzan Defter kitaplarının okunduğunu ve beğenildiğini görüyorum. İkisi de okuma listemde.

VİRGİNİA WOOLF
Birkaç sene önce Virginia Woolf’un setini almıştım. Ben böyle riskler alıyorum bazen. Daha önce hiç okumadığım bir yazarın setini alıyorum, bir serinin ilk kitabını okumadan serinin bütün kitaplarını alıyorum. Nedense kitapları sevmeyeceğim ve aldığım kitapların elimde kalacağı ihtimali aklıma gelmiyor. Hoş, şimdiye kadar hiç böyle bir olay olmadı ama olabilirdi. Neyse ki artık böyle şeyler yapmıyorum :-)

SUZANNE COLLİNS
Elimde Açlık Oyunları serisi var. Sırf kitaplarını okuyacağım diye filmlerini de izlemedim. Uzun zamandır beni içine hapsedecek bir seri okumadım. Umarım Açlık Oyunları’nda bu hissi yaşarım.

AZRA KOHEN
Yazarın meşhur Fi, Çi, Pi üçlemesini okumak için sabırsızlanıyorum. Kimisi seriye bayılıyor kimisi de sıkılıp seriyi tamamlamadan bırakıyor. Ben hangi grupta olacağım bilmiyorum ama içimden bir ses kitapları seveceğimi söylüyor.

BUKET UZUNER
Buket Uzuner de sık sık adını duyduğum ama henüz hiçbir kitabını okumadığım yazarlardan. Özellikle Kumral Ada Mavi Tuna, Gelibolu ve Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları serisi kitaplarını merak ediyorum.


Tabii ki tanışmak istediğim yeni yazarlar bu isimlerle sınırlı değil ama ilk aklıma gelen isimleri yazdım. Bu yazarlardan okuduğunuz varsa önerilerinize açığım. Hangi yazardan, hangi kitaptan başlamamı önerirsiniz? Cevaplarınızı bekliyorum. Görüşmek üzere. 

25 yorum:

  1. Açlık Oyunları'nı rahat al oku. En kötü sevmesen bile hızlıca akar ama zaten güzel kitaplar. Ben severim. Woolf'u ya sever ya nefret edersin. Ortası zor bulunuyor :). Yerli yazarlarımızı ben de çok merak ediyorum. Kısa zamanda okuruz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi, Açlık Oyunları'nın rahat okunmasına sevindim. şimdi elimde bekleyen çok kitap var ama yaza doğru seriyi okuyabilirim.

      Ben ce daha çok kitap, daha çok yeni yazar okuyalım :-)

      Sil
  2. Listeden sadece SUZANNE COLLİNS ile tanışıklığımız var ve ben kendisini severim :D Azra Kohen'in kitapları olsa da hala okuyamadım. Bir ara onlara da göz atacağım.

    Güzel bir yazı olmuş ve aramıza tekrardan hoşgeldin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur, hoş bulduk. Güzel yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  3. aeden kesinlikle okunmalı :)bu arada seni takibe aldım canım bana da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evin tek kızı mona, Aeden'e gelmeden önce yazarın Fi üçlemesini okuyacağım. Çok merak ettiğim bir seri.

      O zaman bloguma hoş geldin. :-)

      Sil
  4. hepsi birbirinden değerli yazarlar gerçekten, kadınlar gününe özel pazar 6lısı çok iyi olmuş:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O. bence de. İyi ki bu kategori aklıma gelmiş :-)

      Sil
  5. buket unuzer,Kumral Ada Mavi Tuna okudum çooook beğendim.. birinci sıraya alabilirsin.. diğerlerini okumadım ama bana da öneren önce bunu al oku demişti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Komar, Kumral Ada Mavi Tuna'nın çok güzel olduğunu ben de duydum. Okumak için sabırsızlanıyorum.

      Sil
  6. sanırım ben de okumadım, virginia Wolf tan modern klasiklerde yer alanlarla başlarım muhtemelen 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore Fenomeni, ben Kırmızı Kedi Yayınları'nın setini almıştım. Onların çevirilerini de seviyorum. Kendine Ait bir Oda ile okumaya başlayacağım.

      Sil
    2. kırmızı kedi'yi de seviyorum aslında, haklısın ;)
      İyi okumalar...

      Sil
    3. Kore Fenomeni, ikimize de iyi okumalar :-)

      Sil
  7. Merhabalar, Arza Kohen'i okuyorum şu anda.Bende bazısının sevdiği bazısının da hiç beğenmediği bir ikilemin içindeyken aniden kendimi Fi'yi okurken buldum. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim. Çi'den devam ediyorum son gaz bakalım. Ama şuna eminim okumaktan pişmanlık duymayacağım çünkü harika bir kurgusu var.
    Aslında yazdığın diğer yazarlar benim de alışveriş listemde bende senin gibi daha önce tanışma fırsatı bulamadım.Hepsini aynı anda okumak istiyor insan değil mi?
    Bu arada yolun düşerse kahve içemeye bana da beklerim. Kahve içer kitaplardan konuşuruz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocuklu Hayat, evet insan bütün kitapları aynı anda içer gibi okumak istiyor. Ne kadar okursak okuyalım aklımız okumadığımız kitaplarda kalıyor.

      Ben de en kısa zamanda bloguna uğrayacağım. Sevgiler :-)

      Sil
  8. İlkay Özgür, yorumun için teşekkürler canım :-)

    YanıtlaSil
  9. Bende seriyi sevip sevmeyeceğimi düşünmeden tüm seriyi alırım çoğu zaman. genelde pişman olmam ama arada pişman olduğum zamanlarda oluyor ne yazık ki. :( Virginia'tyı bende merak ediyorum. Suzanne Collins okudum ben hoş bir yazım ve kurgu yeteneği olsa da daha iyilerini elbette görmüştüm. Buket Uzuner ouyordu bir arkadaşım geçen sırasında görmüştüm. Sevdiğini, hoş bir dili olduğunu söylemişti kitabı ödünç alır okurum belki. Diğer yazarlar hakında pek bir ikrim yok ama hoş bir altılı olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip, en yakın arkadaşım şu an Buket Uzuner'in serisini okuyor ve çok beğenmiş. Bu yüzden ben de beğeneceğimi düşünüyorum. artık ne zaman okumak kısmet olursa :-)

      Güzel yorumun için teşekkürler :-)

      Sil
  10. Buket Uzuner favori yazarlarımdan. Defne Kaman'ın maceralarını beğeneceğine eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cangz, en yakın arkadaşım şu an o seriyi okuyor ve çok beğenmiş. Bu yüzden ben de beğeneceğimi düşünüyorum. artık ne zaman okumak kısmet olursa :-)

      Sil
  11. Ayfer Tunç ve Buket Uzuner en sevdiğim kadın yazarlar. Bütün kitaplarını okumak istiyorum.
    Ayfer Tunç'un özellikle Kırmızı Azap ve Aziz Bey Hadisesi tavsiyemdir.
    Defne Kaman serisi de bir solukta okunuyor.

    Fi-Çi-Pi serisini blogumda yaptığım çekilişte verdim. İlk iki kitap iyiydi ama son kitap tam bir zaman kaybı idi.
    Diğer sevdiğim kadın yazarlar Mine Söğüt, Ayşe Kulin, Seray Şahiner, Zeynep Kaçar (Kabuk adlı kitabını mutlaka okuyun derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcuuuuk, Ayfer Tunç'un kitaplarına baktım ama öykü kitaplarıymış. Öykü kitabı okumayı çok sevmem ama kitap tek bir öyküden oluşuyorsa okumak isterim. İçinde birden fazla öykü olunca hoşuma gitmiyor.

      1000Kitap'ta Kabuk kitabına baktım, Burcu Bergen diye biri yorum yapmış. O kişi sen misin?

      Sil
    2. Hayır ben değilim.
      Aziz Bey Hadisesi roman tadında bir uzun öykü, seversiniz. Dünya Ağrısı zaten roman. Başka romanları da var.

      Sil
    3. burcuuuuk, Dünya Ağrısı'nı okuma listeme eklemiştim. Aziz Bey'i de ekledim. Öneri için teşekkürler :-)

      Sil

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...